Stadion
Re: Stadion
Trzymajcie mnie żeby piłkarze boisko odśnieżali WSTYD !!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
(Fot. Tomasz Koryszko)
Powinni wojsko z kruczkowskiego wziąść ( w tym mnie ), przynajmniej zajęcie by było dla nas jakieś, a nie kurde piłkarzy brać to poprostu wstyd na całą POLSKE.
Dlaczego wstyd - cos im sie stanie? Tacy delikatni? W lektyce ich trzeba na treningi nosic?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Czy ja dobrze widzę na tym zdjęciu,gdzie oni ten śnieg spychają??
http://www.mmlublin.pl/rep/newsph/7258/13342.3.jpg
http://www.mmlublin.pl/rep/newsph/7258/13342.3.jpg
Tego się właśnie obawiałem...
A co, myslales ze beda do bystrzycy wrzucac? To bylo do przewidzenia.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Jutro przyjda zuzloki i w ramach treningu beda przerzucali za plot 
- tezetomaniak
- Trener
Motor to przeciez jeden klub i sekcja pilkarzy pomaga sekcji zuzlowej poprzez zasypanie toru sniegiem.
Dziekujemy !! Dziekujemy !! \o/
Dziekujemy !! Dziekujemy !! \o/
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Tak tezetomaniaku zarowno LKP Motor Lublin jak i KMŻ (Motor) Lublin maja swoje źródło w jednym klubie RKS Motor Lublin, a byly to dwie rozne sekcje tego klubu i pod tym wzgledem zdales egzamin z historii
w tejże historii roznie ukladaly sie wzajemnie relacje miedzy tymi sekcjami, chodzilo m.in. o pieniazki przeznaczane na te sekcje czy tez wlasnie koniecznosc uzytkowania jednego stadionu przez dwie sekcje (obecnie dwa kluby) reprezentujace dwie rozne dyscypliny: żużel i piłkę nożną.
Plusem bedzie rozdzielnie w przyszlosci zuzla od pilki noznej na stadionie przy Zygmutnowskich co juz jest praktycznie przyklepane, gorzej z modernizacja stadionu przy Zygmuntowskich, ale fajnie byloby korzystac ze stadionu stricte żużlowego, ktory mam nadzieje ze jakos bedzie z czasem jednak remotnowany aby nie byl dla Lublina wstydem.
Po tym jak zrezygnowano z modernizacji stadionu przy Zygmutnowskich wg projektu ktory zakladal wybudowanie od podstaw betonowych trybun, dla mnie wzorem do ktorego powinnismy dążyć to stadion w Czestochowie ktory podobnie jak nasz lubelski ma trybuny na wałach ziemnych:

oswietlenie toru w Czestochowie, identyczne rozwiazanie widzialbym przy Zygmuntowskich:

Plusem bedzie rozdzielnie w przyszlosci zuzla od pilki noznej na stadionie przy Zygmutnowskich co juz jest praktycznie przyklepane, gorzej z modernizacja stadionu przy Zygmuntowskich, ale fajnie byloby korzystac ze stadionu stricte żużlowego, ktory mam nadzieje ze jakos bedzie z czasem jednak remotnowany aby nie byl dla Lublina wstydem.
Po tym jak zrezygnowano z modernizacji stadionu przy Zygmutnowskich wg projektu ktory zakladal wybudowanie od podstaw betonowych trybun, dla mnie wzorem do ktorego powinnismy dążyć to stadion w Czestochowie ktory podobnie jak nasz lubelski ma trybuny na wałach ziemnych:

oswietlenie toru w Czestochowie, identyczne rozwiazanie widzialbym przy Zygmuntowskich:

boxing pisze:Dlaczego wstyd - cos im sie stanie? Tacy delikatni? W lektyce ich trzeba na treningi nosic?
No, a co nie wstyd ?? a wyobrażasz sobie by C. Ronaldo boisko odśnieżał ?
Albo T.Gollob czy N.Pedersen śnieg odgarniali z toru ?? By mieć na czym trenować !?
A mamy w sekcji pilkarskiej Ronaldo albo Pedersena w zuzlowej? Nie widze niczego nienormalnego w tym, aby przecietny albo slaby sportowiec czy zupelny amator odgarnal sobie snieg z boiska, na ktorym ma grac.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
A tymczasem...
Je*ac PiSdzielców
Poprawka zgłoszona przez grupę senatorów PiS zakłada całkowity zakaz sprzedaży alkoholu podczas imprez masowych.
Je*ac PiSdzielców
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Poprawka zgłoszona przez grupę senatorów PiS zakłada całkowity zakaz sprzedaży alkoholu podczas imprez masowych.
No ręce opadają. Nie da się tu normalnie żyć
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
To kozienalia, juwenalia przy soczku
?
Na duzych koncertach (Maiden w Wawie) i tak juz nie sprzedaja
. Ba nawet woda im sie konczyla po godzinie
. Polska 
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
meesha pisze:A tymczasem...Poprawka zgłoszona przez grupę senatorów PiS zakłada całkowity zakaz sprzedaży alkoholu podczas imprez masowych.
Je*ac PiSdzielców
Czytałem ustawę uchwaloną przez sejm i tam było piwo do 4,5% tak jak miało być.
Komisja Senacka też takiej poprawki nie zgłaszała. Widać senatorowie sami z siebie.
To już przegłosowane przez Senat?
Sejm wcale nie musi tego przyjąć zwłaszcza, że PO z PSL ma większość a o alkohol już tam walka była i doszli do jakiegoś porozumienia.
Nie ma stracha, jeszcze jest nadzieja
harry pisze:No ręce opadają�Nie da się � normalnie zyc
Ha! No niestety.. A najgorsze jest to ze sami sobie strzelaja w ten sposob w kolano. Wszyscy poszukuja pieniedzy ale nikt nie chce ich legalnie zarabiac!!!!
Ostatnio z ust bylego ministra zdrowia PIS uslyszalem taki oto text:
"Skladke na ubezpieczenie zdrowotne trzeba koniecznie podniesc, ale nie z kieszeni podatnika, bo to za duze obciazenie, tylko z budzetu panstwa.."
No, normalni oni sa, ja sie pytam????
Ja uwazam, ze polscy kibice (w szczegolnosci mowa o tych co chodza ogladac kopanie szmacianki) poprostu nie dorosli jeszcze do takiego udogodnienia, jakim jest alkohol na stadionach. Zreszta jak ktos sie chce napic, to i tak to zrobi. Teraz niby jest zakaz, i co z tego?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
luCas pisze: Zreszta jak ktos sie chce napic, to i tak to zrobi. Teraz niby jest zakaz, i co z tego?
Otoz to! To z tego ze trzeba na tym zarobic miliony i to przy okazji kontrolowac. To samo jest z prohibicja. Kto chce to sie i tak napije.. A ze zamiast panstwa zarobia bimbrownicy i meliniarze? A ze pare osob sie otruje na smierc, a pare innych wyladuje w szpitalu lub oslepnie? A ze zacznie kwitnac przemyt? A ze cena alkoholu poszybuje w gore i rozwinie przestepczosc..? No coz - wychowanie w trzezwosci najwazniejsze
dannie pisze:
Czytałem ustawę uchwaloną przez sejm i tam było piwo do 4,5% tak jak miało być.
Wydaje mi sie, ze krazy bledne pojecie nt. tego "piwa do 4,5%". To chyba chodzi o sprzedaz alkoholi koncesjonowanych do 4,5% i piwa (to jest tzw. koncesja A, następna jest do 18% (bez piwa) i koncesja C -powyzej 18%). Trzeba by to sprawdzic, ale moim zdaniem to blad z tym piwem do 4,5%. Jelsi by to przeszlo to po prostu mozna bys sprzedawac wszystko na koncesje A.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
No faktycznie nie jest to sztywno piwo, ale przez domniemanie 
Art. 8.
2. Zabrania się wnoszenia na imprezę masową i posiadania przez osoby w niej uczestniczące
broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych,
wyrobów pirotechnicznych, materiałów pożarowo niebezpiecznych, napojów alkoholowych,
środków odurzających lub substancji psychotropowych.
3. Sprzedaż, podawanie i spożywanie napojów alkoholowych, w tym piwa, zawierających
nie więcej niż 4,5% alkoholu, może się odbywać na imprezach masowych, z wyłączeniem imprez masowych podwyższonego ryzyka, wyłącznie w miejscach do tego wyznaczonych i przez podmioty posiadające zezwolenie wydane przez właściwy organ gminy, na zasadach określonych w ustawie z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
4. Rada Ministrów określi, w drodze rozporządzenia, warunki sprzedaży, podawania i
spożywania napojów alkoholowych, o których mowa w ust. 3, podczas imprez masowych,
biorąc pod uwagę bezpieczeństwo tych imprez oraz ich charakter.
TO TEKST USTAWY UCHWALONY PRZEZ SEJM, NIE UWZGLĘDNIAJĄCY POPRAWEK SENATU.
Art. 8.
2. Zabrania się wnoszenia na imprezę masową i posiadania przez osoby w niej uczestniczące
broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych,
wyrobów pirotechnicznych, materiałów pożarowo niebezpiecznych, napojów alkoholowych,
środków odurzających lub substancji psychotropowych.
3. Sprzedaż, podawanie i spożywanie napojów alkoholowych, w tym piwa, zawierających
nie więcej niż 4,5% alkoholu, może się odbywać na imprezach masowych, z wyłączeniem imprez masowych podwyższonego ryzyka, wyłącznie w miejscach do tego wyznaczonych i przez podmioty posiadające zezwolenie wydane przez właściwy organ gminy, na zasadach określonych w ustawie z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
4. Rada Ministrów określi, w drodze rozporządzenia, warunki sprzedaży, podawania i
spożywania napojów alkoholowych, o których mowa w ust. 3, podczas imprez masowych,
biorąc pod uwagę bezpieczeństwo tych imprez oraz ich charakter.
TO TEKST USTAWY UCHWALONY PRZEZ SEJM, NIE UWZGLĘDNIAJĄCY POPRAWEK SENATU.
Żyjemy w państwie opiekuńczym, które charakteryzuje się tym, że ludzi traktuje się jak dzieci (przymusowe ubezpieczenia, przymusowa edukacja i masa instytucji, która przejmuje odpowiedzialność obywateli za kolejne sfery ich życia) dlatego "zakazy alkoholowe" są tylko konsekwencją polityki, za którą głosowało na pewno wielu z was...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Żyjemy w państwie opiekuńczym, które charakteryzuje się tym, że ludzi traktuje się jak dzieci (przymusowe ubezpieczenia, przymusowa edukacja i masa instytucji, która przejmuje odpowiedzialność obywateli za kolejne sfery ich życia) dlatego "zakazy alkoholowe" są tylko konsekwencją polityki, za którą głosowało na pewno wielu z was...
No tak, tylko dlaczego w ramach tego traktowania ludzi jak dzieci pozwala im sie glosowac w otwartych wyborach? Ja akurat odpowiedz znam: bo wiekszosc to debile i nie ma obawy ze podejma jakas niewygodna decyzje (tak jak to zrobili w Irlandii np.)