Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
janek
Kadrowicz

Re: Stadion

#2226 Postautor: janek » 3 marca 2009, o 18:02

A może czekają aby kibice się wykazali?? :lol:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2227 Postautor: kilar » 3 marca 2009, o 19:27

Ogrzawszy przez slonce, stopnieje migusiem :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2228 Postautor: Gelo » 3 marca 2009, o 19:31

Pani kierowniczko! Ja rozumiem, że wam jest zimno, ale jak jest zima, to musi być zimno! Tak?

dobek
Senior

#2229 Postautor: dobek » 3 marca 2009, o 19:39

Jak się śnieg usunie z toru to szybciej dojdzie do używalności a tak to wszystko stopnieje i będzie tak jak po wylaniu Bystrzycy :D

Davv
Kadrowicz

#2230 Postautor: Davv » 3 marca 2009, o 20:20

Ja to nie wiem czemu jeszcze ten śnieg leży na torze... Tak ciężko zwalić go z toru? Wydaje mi się, że topniejący śnieg i woda wsiąkająca w tor nie przyspieszą prac nad przywróceniem go do stanu używalności... Mogę się założyć o sporą kasę, że na 5 kwietnia nie będzie gotowy

dobek
Senior

#2231 Postautor: dobek » 3 marca 2009, o 20:31

Tego samego się obawiam :(

Davv
Kadrowicz

#2233 Postautor: Davv » 3 marca 2009, o 20:53

ile proponujesz?? oczywiście mam tu na myśli suchy, twardy tor, a nie jakieś bagienko...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2234 Postautor: istred » 3 marca 2009, o 21:20

Naprawdę myślisz, że uprzątnięcie śniegu teraz ma jakiś wpływ na stan toru w kwietniu?

dobek
Senior

#2237 Postautor: dobek » 4 marca 2009, o 06:12

Pan Konczalski z Partnera na taki malutki ciągnik z pługiem może by jego poprosić o pomoc w sprawie odśnieżania toru,bo ostatnio dla zabawy jezdził i odśnieżał alejki a tak to by zrobił kawał dobrej robty i w końcu tor zaczął by "oddychać" A co do pytania Istreda to w marcu potrzeba treningu-prawda?! A nie błotnego toru na którym nic nie da się zrobić.Więc jeżeli uważasz,że usunięcie śniegu teraz nie ma sensu to gratuluje,zapewniam cię,że w innych klubach śnieg nie będzie leżał do kwietnia...

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#2238 Postautor: Boobi » 4 marca 2009, o 09:13

ten snieg trzeba jak najszybciej usunac. w dodatku, ze od kilku dni juz nie pada snieg, raczej sie nie zapowiada zeby znowu padal. a tak w dzien swieci sloneczko to podsuszy troszke nawierzchnie. przypominam takze, ze mamy toromistrza(dajmy mu troche pracy 8) )
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
MARKO

#2239 Postautor: MARKO » 4 marca 2009, o 09:34

Kilka sezonów miała mieć miejsce taka akcja - wszyscy do odśnieżania !!
Moja żona jak widzi mnie na tym forum -to od razu ze złośliwym uśmiechem pyta - odśnieżacie :D

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#2240 Postautor: Boobi » 4 marca 2009, o 09:43

sobota tuz,tuz. trzeba sie zebrac i do roboty :)
"Życie to jazda"

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2241 Postautor: K.A.M.I.L. » 4 marca 2009, o 09:46

http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 68438.html

Pewnie po tej akcji snieg nie zniknie ze stadionu a zostanie zepchniety na tor, wiec moze byc niewesolo.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

harry
Trener

#2242 Postautor: harry » 4 marca 2009, o 09:48

Na torze w tej chwili owszem są takie miejsca gdzie może wjechać ciężki sprzęt i zebrać śnieg ale jest już bardzo dużo takich gdzie pod śniegiem jest już bardzo grząsko i jak wjedzie wywrotka to już może nie wyjechać. Już za późno na zbieranie śniegu bo już jest za błotniście. Bo nie sztuką jest gdzieś przepchnąć śnieg skoro on stopnieje i tak wróci na tor. A taki rozpierdaczony tor to już w ogóle katastrofa. Zawsze Lublin wchodził ostatni na tor, bo akurat tutaj mamy taki klimat, i trudno. Chyba, ze w tym roku przyjdzie wczesna wiosna. Temat toru został zaprzepaszczony na jesieni kiedy nie został przygotowany należycie do zimy. Teraz zostają tylko prośby do Boga o piękną pogodę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#2243 Postautor: harry » 4 marca 2009, o 09:54

K.A.M.I.L. pisze:http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-68438.html

Pewnie po tej akcji snieg nie zniknie ze stadionu a zostanie zepchniety na tor, wiec moze byc niewesolo.

Pozdrawiam

Jak ktoś przypilnuje to moze zepchną za bramki ale to i tak duży problem. Przy krawężniku nie da się jeździć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2244 Postautor: tezetomaniak » 4 marca 2009, o 09:57

harry pisze:Jak ktoś przypilnuje(...)

no, tylko ciekawe kto :roll:
snieg na tor poleci i tyle

go!
Trener

#2245 Postautor: go! » 4 marca 2009, o 10:17

harry pisze: Zawsze Lublin wchodził ostatni na tor, bo akurat tutaj mamy taki klimat, i trudno.

Ech... gdzie te czasy kiedy sie na smingus-dynguns, rokrocznie wrzucalo do czynnej juz fontanny i bylo 20 stopni... A tyle sie pieprzy o jakims domniemanym ociepleniu.

janek
Kadrowicz

#2246 Postautor: janek » 4 marca 2009, o 10:58

harry pisze:Jak ktoś przypilnuje to moze zepchną za bramki ale to i tak duży problem. Przy krawężniku nie da się jeździć.

Niech wożą taczkami i wywalają do bystrzycy ;-)

Davv
Kadrowicz

#2247 Postautor: Davv » 4 marca 2009, o 11:46

harry pisze:Na torze w tej chwili owszem są takie miejsca gdzie może wjechać ciężki sprzęt i zebrać śnieg ale jest już bardzo dużo takich gdzie pod śniegiem jest już bardzo grząsko i jak wjedzie wywrotka to już może nie wyjechać. Już za późno na zbieranie śniegu bo już jest za błotniście. Bo nie sztuką jest gdzieś przepchnąć śnieg skoro on stopnieje i tak wróci na tor. A taki rozpierdaczony tor to już w ogóle katastrofa. Zawsze Lublin wchodził ostatni na tor, bo akurat tutaj mamy taki klimat, i trudno. Chyba, ze w tym roku przyjdzie wczesna wiosna. Temat toru został zaprzepaszczony na jesieni kiedy nie został przygotowany należycie do zimy. Teraz zostają tylko prośby do Boga o piękną pogodę.

nad ranem jak jest -3st też jest grząsko? co ty opowiadasz? a nawet jeśli to dlaczego doprowadzono do takiego stanu? dlaczego nikt nie pomyśli nigdy wcześniej? Jeśli śnieg na bieżąco był zabierany to pewnie pod koniec tygodnia jeśli pogoda się utrzyma można by coś zacząć nad nim pracować! Jak wy chcecie walczyć z Łodzią 5 kwietnia jeśli nie będzie nawet gdzie potrenować (zakładając hurra-optymistycznie, że mecz się odbędzie). Inna sprawa to zwalanie winy na klimat - śmiech na sali. Jaka jest różnica między Lublinem, Krosnem czy Rzesowem? Są to minimalne różnice nie mające wpływu na przygotowanie toru. Trzeba myśleć i coś działać, a nie później szukać winnych. Nawet Bóg i piękna pogoda nie pomoże. AMEN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2248 Postautor: Gelo » 4 marca 2009, o 12:07

tak piszesz jakbysmy co roku kiedy jezdzlismy w lidze spozniali sie z przygotowaniem toru. spokojnie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2249 Postautor: istred » 4 marca 2009, o 12:39

A co do pytania Istreda to w marcu potrzeba treningu-prawda?! A nie błotnego toru na którym nic nie da się zrobić.Więc jeżeli uważasz,że usunięcie śniegu teraz nie ma sensu to gratuluje,zapewniam cię,że w innych klubach śnieg nie będzie leżał do kwietnia...
A ja zapewniam Cię, że w Lublinie też śnieg do kwietnia leżał nie będzie. Śnieg ma to do siebie, że topnieje, tak? Według prognoz (którym ufać do końca nie można, ale na czym innym się opierać?) ma być ciepło i deszczowo przez dłuższy czas. Jeśli rzeczywiście tak będzie to zebranie śniegu nic nie da. Co innego gdyby miało być ciepło i sucho...

harry
Trener

#2250 Postautor: harry » 4 marca 2009, o 12:54

Davv pisze:nad ranem jak jest -3st też jest grząsko? co ty opowiadasz?

nad ranem dzisiaj było +1.
a nawet jeśli to dlaczego doprowadzono do takiego stanu? dlaczego nikt nie pomyśli nigdy wcześniej?

Pomyśleć to jeszcze się pomyśli tylko kto za to zapłaci? To są olbrzymie koszty - ściąganie spycha i wywrotek. Jednorazowa taka większa akcja to około 1 tys zł. To już w tym sezonie zebrała by się niezła sumka. A i tak głównym problemem jest nie śnieg tylko zmrożona nawierzchnia, która jak mróz puści przemienia się w breję, z którą w zasadzie nie można nic zrobić tylko czekać na słoneczko i wiaterek.
Jeśli śnieg na bieżąco był zabierany to pewnie pod koniec tygodnia jeśli pogoda się utrzyma można by coś zacząć nad nim pracować!

No właśnie nie do końca. Patrz wyjaśnienie powyżej.
Jak wy chcecie walczyć z Łodzią 5 kwietnia jeśli nie będzie nawet gdzie potrenować (zakładając hurra-optymistycznie, że mecz się odbędzie).

To dopiero za miesiąc a Ty już wieszczysz ze mecz moze się nie odbyć :shock: :shock: :shock: i treningów moze nie być??? No ja jestem w gorącej wodzie kąpany ale Tobie do piet w tym nie dorastam.
Inna sprawa to zwalanie winy na klimat - śmiech na sali.

:lol: :lol: :lol: Teraz to ja się uśmiałem :lol: :lol: :lol: . To podstawowa sprawa. Nieprzygotowanie toru na zimę przy dobrej pogodzie opóźni przygotowanie toru o 2-3 dni niestety.
Jaka jest różnica między Lublinem, Krosnem czy Rzesowem? Są to minimalne różnice nie mające wpływu na przygotowanie toru.

No właśnie dlatego Rzeszów wyjeżdża do Miskolca a i Krosno co roku wchodzi jako jedno z ostatnich na tor.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... miszkolcu/
Trzeba myśleć i coś działać, a nie później szukać winnych.

Jak chcesz podam Ci numer do dyrektora. Bardzo poszukuje myślących i działających.

Nawet Bóg i piękna pogoda nie pomoże. AMEN

Właśnie tylko w nich cała nadzieja. Zawsze.