Stadion
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Stadion
4 kwietnia po południu? 
- tezetomaniak
- Trener
no musze powiedziec, ze coraz fajniej wyglada ten zuzel w lublinie. z dnia na dzien blizej awansu
A jesli jednak bedzie ten awans to przestaniesz nas tu juz meczyc i pisac na forum?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- tezetomaniak
- Trener
Radzio pisze:Szukam, szukam i nic
Oj.. Bo tak szukasz...
Ja wszedlem na uzytkownikow, odnalazlem "Radzio", dodalem do wrogow, patrze? A tu nie widac postow Radzia
To chyba o to Ci chodzi?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=68318
pozniej bedzie walka z czasem aby zdążyć z torem przed 5 kwietnia
Koper pisze:http://www.kurierlubelski.pl/index.php?module=dzial&func=viewpub&tid=9&pid=68318
Chciałem swego czasu zaproponować firmę p. Czarnego do ewentualnych prac przy poszerzeniu toru, bo biedny Szmit z MOSIR-u za późno dowiedział się o możliwych problemach z odbiorem toru. Taki Zdzichtex może w ramach sponsorigu zrobiłby to (prawie) gratis,nie trzeba byłoby zamówień publicznych, procedur, przetargów,komisji, odwołań itp.. sami wiecie, jak to jest w tym grajdołku.
Ale w sobotę pewien mój rozmówca, który "coś tam, coś tam" wie i "coś tam coś tam" i za chwilę będzie miał wspólnego z lubelskim żużlem rzekł był że nic nie będzie robione z żadnym poszerzaniem.
Czy to oznacza, że klub "pracuje" w takim razie nad uelastycznieniem ludzi z GKSŻ, od których zależy "odbiór" lubelskiego toru ??
nic
Ale kogo Zdzichtex miałby sponsorować, MOSiR?
istred pisze:Ale kogo Zdzichtex miałby sponsorować, MOSiR?
Nie, miałby poszerzyć tor bez przetargu itp. dupereli
Zresztą - nie było tematu
nic
WBA pisze:Nie, miałby poszerzyć tor bez przetargu itp. dupereli
A ile to moze kosztowac? Ze trzeba by bylo przetarg az?
Na moj gust sprawa od strony technicznej nie jest az tak skomplikowana..
Poza tym tu raczej trzeba by geodete niz hydraulika.. Tzn. do drenazu moze tak, ale trzeba by chyba zaczac od jakichs pomiarow i szpadla.
Nie wiem ile takie prace mogly by kosztować,ale wiem że MOSiR nie musi organizować żadnych przetargów jeżeli wartość
kontraktu nie przekracza 13000 Euro.
kontraktu nie przekracza 13000 Euro.
pav pisze:oczywiście zasypując narożnik boiska...
Moze nie boiska, ale murawy..
A jak inaczej to widzisz? Chyba nie w druga strone? To by rzeczywiscie nie bylo juz takie proste, tanie i szybkie.
pav pisze:z tego co wiem, to newralgicznym punktem jest wlasnie naroznik boiska, ktory jest "na styk" z torem, a wymiary boiska sa na styk z przepisami
No to troche mniej, lub bardziej doslownie "kwadratura kola".
Trzeba na mecze pilki dorobic rozkladane narozniki ze sztucznej trawy
Tam gdzie jest narożnik boiska to jeszcze wymiar się "łapie". I całe szczęście. Problem zaczyna się kilka metrów dalej i dzięki Bogu tam jest miejsce na poszerzenie toru w stronę boiska. "Tylko trzeba przesunąć studnie ściekową i ze trzy kratki. To na wyjściu z drugiego wirażu. Na wyjściu z pierwszego to samo tylko studni nie ma i trzeba przesunąć dwie kratki.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
To pewnie z miesiąc się zejdzie??

Zdzicho powiedział, ze jakby trzeba było to w tydzień by zdążył.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Byłem dzisiaj na stadionie i powiem szczerze nie wygląda to dobrze
Czy ktoś wie co będzie z tym śniegiem który zalega na torze czy będzie on usunięty czy może będzie się czekało aż natura się z nim upora...