KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
Re: KMŻ Lublin w sezonie 2009
polska lige to najlepiej szerokim lukiem omijac 
- tezetomaniak
- Trener
Koper pisze:http://tzlublin.com/newsy.php?function=show_all&no=734
Komisja prezydencka pod przewodnictwem Wysockiego potraktowala zuzel priorytetowo, teraz czas na opinie komisji sportu pod przewodnictwem Wieckowskiego.
gdzie ty masz tam potraktowanie zuzla priorytetowo ? kase dostanie SPR, Motor i crossowcy, a my reszte odpadow ?
nie ma to jak byc potraktowanym priorytetowo i czuc sie wyroznionym.
won z crossem !
-
Speedway Fan
- Senior
Kluby z Częstochowy, Krosna, Rzeszowa, Rybnika i Tarnowa wystartują w rozgrywkach Młodzieżowej Ligi Południowej. Rywalizacja odbywać się będzie na zasadach turnieju indywidualnego. Inauguracyjne zawody zostaną rozegrane 12 maja na częstochowskim torze.
Terminarz Młodzieżowej Ligi Południowej:
12.05.2009 - Częstochowa
19.05.2009 - Krosno
2.06.2009 - Tarnów
23.06.2009 - Rzeszów
30.06.2009 - Rybnik
21.07.2009 - Lublin
Klub z Lublina nie będzie zaliczany do klasyfikacji generalnej rozgrywek.
Terminarz Młodzieżowej Ligi Południowej:
12.05.2009 - Częstochowa
19.05.2009 - Krosno
2.06.2009 - Tarnów
23.06.2009 - Rzeszów
30.06.2009 - Rybnik
21.07.2009 - Lublin
Klub z Lublina nie będzie zaliczany do klasyfikacji generalnej rozgrywek.
Wiadomo cokolwiek o tym kiedy zostaniemy wpisani do KRS, a co za tym idzie kiedy poznamy ceny biletów oraz karnetów? 
Nie wiadomo. Ja już się boję podawać jakichkolwiek terminów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- MikeMistrz
- Senior
Czytałem na sf, że wskutek skoków kursu złotówki, niektóre kluby mają problemy z budżetem. Harry czy nas też będzie dotyczył ten problem? I czy każdemu obco klub będzie płacił w euro ?
Moze to byś jakiś problem ale nie sądzę, że wielki. Nasi zagraniczni mają nieporównywalne stawki z tymi z eligi czy nawet I ligi.
Jeden z zawodników, który myślę, że będzie często jeździł ma najwyższą stawkę w drabince płacowej równą 120Euro za punkt. Inni nie przekraczają 150E. A są to stawki od 11, 12 czy nawet 13 punktu. Poniżej tego pułapu stawki są po 80-100 Euro, więc nie sądzę żeby nagle był to problem.
Jak KMŻ kontraktował zawodników to Euro stało 4,1 - 4,2, więc nie ma takiego skoku.
Jeden z zawodników, który myślę, że będzie często jeździł ma najwyższą stawkę w drabince płacowej równą 120Euro za punkt. Inni nie przekraczają 150E. A są to stawki od 11, 12 czy nawet 13 punktu. Poniżej tego pułapu stawki są po 80-100 Euro, więc nie sądzę żeby nagle był to problem.
Jak KMŻ kontraktował zawodników to Euro stało 4,1 - 4,2, więc nie ma takiego skoku.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ostatnio w Sportowej Niedzieli byla dyskusja nt sportu, kryzyzsu swiatowego i jakie beda jego skutki wlasnie w odniesieniu do sportu. Byl m.in obecny prezes Unibaxu - Stepniewski, ktory powiedzial bardzo fajne i trafne zdanie. Chodzi o to, by klub jako polski pracodawca, placil zawodnikom zagranicznym w zlotowkach. Oczywiscie wiadomo, ze musieliby sie wszyscy prezesi zgodzic na to... jak widac Euro wzroslo na przestrzeni ostatnich miesiecy o ladnych kilkadziesiat % i na pewno to byloby z korzyscia dla budzetu klubu.
- MikeMistrz
- Senior
No tak Gawrzyk,ale Harry pisał konkretnie o sytuacji KMŻ 
jako zywo - toz to barwy i sylwetka bajera z gp
harry pisze:Moze to byś jakiś problem ale nie sądzę, że wielki. Nasi zagraniczni mają nieporównywalne stawki z tymi z eligi czy nawet I ligi.
A w złotówkach jakie są stawki?? Bo "nasi" Polacy chyba w rodzimej walucie biorą??
Co do Teemu Lahti, były moze jakies rozmowy z jego młodszym bratem - Timo Lahti ? Chłopak ładnie pojechał w IM Finlandii.
Wiadomo jak będzie wyglądał plastron KMŻ-tu?
Wiadomo jak będzie wyglądał plastron KMŻ-tu?
Naczelny obrońca Karola Barana.
Sparingu z Tarnowem został odwołany. Unia o to poprosiła.
Boja sie 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jak Tarnów się nas boi to aż strach pomyślec jak bardzo nas sie boi Łodz 
Ja chce karnet;) mam nadzieje ze niedlugo sie to wszystko wyjasni wrr... noi ten tor ii sponsorzy oby sie udalo odjechac ten sezon na plusie finansowym.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Miasto rozdzieliło dotacje:
SPR Lublin SSA 270 tys. zł
LKP Motor 230 tys. zł
KM Cross 120 tys. zł
KMŻ 100 tys. zł
no to pięknie
źródło:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090217/SPORTS01/185413567
SPR Lublin SSA 270 tys. zł
LKP Motor 230 tys. zł
KM Cross 120 tys. zł
KMŻ 100 tys. zł
no to pięknie
KM cross pewnie dlatego tyle, bo raz ze Piatek i Wieckowski nie dali sie skrzywdzic, a dwa ze u nich podchodzi szkolenie mlodziezy. Ale i tak to sa jakies jaja.
- tezetomaniak
- Trener
co my sobie za to kupimy... waciki ?
ja sie nie spodziewalem, wiem ze to miasto jest zacofana dziura i tyle.
ja sie nie spodziewalem, wiem ze to miasto jest zacofana dziura i tyle.
Ja sie nie spodziewalem, ale mam wrazenie, ze ktos inny sie spodziewal wiekszej...i to ten ktos budzet klubu planuje...
100 tys zł na dwóch rempałów jest, a gdzie reszta 15 zawodników? hmmm