Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Skład na sezon 2009 :)

#2176 Postautor: Koper » 30 stycznia 2009, o 13:30

harry pisze:
suchy1613 pisze: Wielu kibiców przychodzi jednak oglądać swoich chłopaków. Pragnę przypomnieć, że wicemistrzostwo Polski zdobylismy w polskim składzie .

Dokładnie tak. I z Iligi też spadliśmy polskim a nawet lubelskim składem.

Dla mnie ten sezon w ktorym spadlismy z ligi dostarczyl wielu niezapomnianych emocji. Wiadomo ze byly negatywne sytuacje jak wydarzenia z Grudziadza, jak niespodziewana porazka z Rybnikiem u siebie czy tez jak wynik w Daugavpils, ale tez byla cala masa wspanialych wyscigow i jako caloksztalt to w moim odczuciu byl to bardzo fajny sezon w wykonaniu "swojakow". Tak naprawde to bardzo szkoda kontuzji Darka Sledzia w Gnieznie bo kto wie jakby zakonczylby sie dla nas ten sezon...

Obrazek
Radosc lubelskich kibicow po wygranej w Gnieznie w sezonie zasadniczym 2007.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2177 Postautor: grzesieck » 30 stycznia 2009, o 14:22

halu_uche pisze:A ja Wam mówię, że Lee Complin będzie jednym z liderów zespołu. Polecam ---> http://pl.youtube.com/watch?v=xWiQcHxBSbo

dobry wariat :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2178 Postautor: kilar » 30 stycznia 2009, o 14:28

i jak Szajchulin akrobacje na motorze :)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2179 Postautor: Maxx » 30 stycznia 2009, o 15:04

Bez watpienia sporym plusem byłoby to, gdyby w składzie faktycznie znalazł się rodowity Lublinianin, ale chyba powrotu do drużyny lubelskiej na miarę niegdyś Darka Śledzia nie ma co oczekiwać. Darek w pierwszym sezonie po powrocie z wygnania dzielił i rządził na torze aż miło było popatrzeć. Sprawą zasadniczą jednak w tej kwestii jest to, ze to tylko II liga i tak naprawdę zaden klasowy szanujący sie żuzlowiec, który ma jako takie wyniki nie przesiądzie się na najniższą klasę rozgrywek. Zgodzę się z tym, że taki Stachyra pewnie nieźle wymiatałby w drugoligowym towarzystwie ale popatrzmy na sprawę realnie i mierzmy siły posiadanym zapleczem finansowym. Żeby nie było takiej sytuacji, gdy na półmetku sezonu nie będzie za co jechać.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2180 Postautor: grzesieck » 30 stycznia 2009, o 15:19

Maxx pisze: Sprawą zasadniczą jednak w tej kwestii jest to, ze to tylko II liga i tak naprawdę zaden klasowy szanujący sie żuzlowiec, który ma jako takie wyniki nie przesiądzie się na najniższą klasę rozgrywek.

Jacek Rempała?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2181 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2009, o 15:25

grzesieck pisze:
Maxx pisze: Sprawą zasadniczą jednak w tej kwestii jest to, ze to tylko II liga i tak naprawdę zaden klasowy szanujący sie żuzlowiec, który ma jako takie wyniki nie przesiądzie się na najniższą klasę rozgrywek.

Jacek Rempała?

Jaco jest dobry ale nie "klasowy". To jednak II/III liga polskich zuzlowcow. Dodatkowo blizej juz mu do emerytury niz do klasowych wystepow. Podobnie jak Jasio S., ktory byl liderem w II lidze.

II liga to doskonale miejsce na doczekanie do emerytury dla takiej starej wygi.

A IMO Darek Sledz to jednak lepszy zawodnik niz Jacek. Chociaz sa tez pewne cechy wspolne.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2182 Postautor: istred » 30 stycznia 2009, o 16:02

brakuje w lubelskim swiatku zuzlowym ludzi z intuicja i nic na to nie poradze.
No tutaj akurat to pojechałeś zupełnie po bandzie. Akurat w żadny klub nie ma na swoim koncie tylu wynalazków co nasz.
Richardson, Kylmakorpi, Shields, Kus, Pavlic - jedni jeździli już u nas dobrze, inni dopiero w następnych sezonach, ale to pokazuje, że działacze kontraktując tych, a nie innych zawodników mieli naprawdę niezłego nosa. Mam nadzieję, że i w tym sezonie ktoś okaże się taką rewelacją, a mamy tylu potencjalnych kandydatów, że jest duża szansa.

Dlaczego Gelu, skoro jesteś taki "znawca" nie chciałeś wziąć udziału w forumowym typerze? Dlaczego nie pograsz w jakiegoś menadżera żużlowego? Będziesz miał budżet, kupisz sobię Karlssona czy kogo tam będziesz chciał i pochwalisz się wynikami, może nawet jakąś nagrodę zdobędziesz? Trochę wczujesz się we władze klubu i będziesz mógł wykorzystać swoją wiedzę na temat tego kogo kontraktować, a kogo nie.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2183 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2009, o 16:04

istred pisze:
brakuje w lubelskim swiatku zuzlowym ludzi z intuicja i nic na to nie poradze.
No tutaj akurat to pojechałeś zupełnie po bandzie. Akurat w żadny klub nie ma na swoim koncie tylu wynalazków co nasz.
Richardson, Kylmakorpi, Shields, Kus, Pavlic - jedni jeździli już u nas dobrze, inni dopiero w następnych sezonach, ale to pokazuje, że działacze kontraktując tych, a nie innych zawodników mieli naprawdę niezłego nosa. Mam nadzieję, że i w tym sezonie ktoś okaże się taką rewelacją, a mamy tylu potencjalnych kandydatów, że jest duża szansa.

Dlaczego Gelu, skoro jesteś taki "znawca" nie chciałeś wziąć udziału w forumowym typerze? Dlaczego nie pograsz w jakiegoś menadżera żużlowego? Będziesz miał budżet, kupisz sobię Karlssona czy kogo tam będziesz chciał i pochwalisz się wynikami, może nawet jakąś nagrodę zdobędziesz? Trochę wczujesz się we władze klubu i będziesz mógł wykorzystać swoją wiedzę na temat tego kogo kontraktować, a kogo nie.

Adams! Misku puchaty nie zapominaj o najwiekszym odkryciu :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2184 Postautor: Maxx » 30 stycznia 2009, o 16:09

bkapusta pisze:
grzesieck pisze:

Jacek Rempała?

Jaco jest dobry ale nie "klasowy". To jednak II/III liga polskich zuzlowcow. Dodatkowo blizej juz mu do emerytury niz do klasowych wystepow. Podobnie jak Jasio S., ktory byl liderem w II lidze.

II liga to doskonale miejsce na doczekanie do emerytury dla takiej starej wygi.

A IMO Darek Sledz to jednak lepszy zawodnik niz Jacek. Chociaz sa tez pewne cechy wspolne.

Dokładnie. Nic dodać nic ująć. Jacek Rempała od dosyć dawna nie "błyszczy". Ten facet ma swoje lata, swoje przyzwyczajenia i niczego nowego się nie nauczy. Klasowym zawodnikiem też z pewnoscią już nie jest. Zbliża się do żużlowej emerytury wielkimi krokami.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#2185 Postautor: Saint » 30 stycznia 2009, o 16:23

Gelo pisze:
Oczywiscie ze nie trzeba byc oryginalnym i odkrywczym. Gdyby nie chcial bym oryginalnym i odkrywczym proponowalbym taki sklad:
1. Kylmakorpi
2. Stachyra
3. Karlson
4. Shields/Richardsson
5. Jeleniewski
6. Klimek

wlasnie ten Twoj sklad doskonale odzwierciedla to co napisalem. Szesc nazwisk a tylko jeden zuzlowiec

Rozumiem że chodzi o Dawida.. ;) bo kilka postów wcześniej napisałeś, że jego widziałbyś na pierwszym miejscu w drużynie. Szkoda, że Karlssona nie uznajesz za żużlowca ;)

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#2186 Postautor: Marun » 30 stycznia 2009, o 16:37

Ge(L)o
Trener

#2187 Postautor: Ge(L)o » 30 stycznia 2009, o 16:43

To nic. Wypożyczonko.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2188 Postautor: Lublin_Fan » 30 stycznia 2009, o 18:16

harry pisze:
suchy1613 pisze: Wielu kibiców przychodzi jednak oglądać swoich chłopaków. Pragnę przypomnieć, że wicemistrzostwo Polski zdobylismy w polskim składzie .

Dokładnie tak. I z Iligi też spadliśmy polskim a nawet lubelskim składem.

Ja ograniczylbym zakres dywagacji do samej drugiej ligi. A tutaj widac, ze najlepiej w przeciagu ostatnich dwoch lat wypadly druzyny, ktore jechaly krajowymi zawodnikami. W ubieglym roku bylo to Gniezno jadace Polakami oraz Miszkolc, ktory oparl sklad na Węgrach, Rymelu i Bajerskim. W sezonie 2007 lige wygral Rawicz z prawie samymi Polakami w skladzie. Drugie miejsce zajelo Daugavpils a tam punktowali sami swoi czyli Łotysze i Ruscy.
To z dedykacja dla tych, ktorzy wierza w zagraniczne wynalazki :). Oczywiscie na torze wszystko mozliwe, ale 2 ostatnie sezony w drugiej lidze daja pewien poglad (Sep Lodz 2008 i ich sklad/wyniki).
Ja licze, ze szanse zaprezentowania sie dostana wszyscy nasi zawodnicy, poniewaz jestem zwyczajnie ciekaw na co ich stac. Chcialbym jednak, zeby to glownie polscy zawodnicy plus gora dwoch-trzech obcokrajowcow jezdzilo po wykrystalizowaniu sie druzyny (o ile bedzie tylu polskich). Taki moj patriotyzm :)

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#2189 Postautor: Boobi » 30 stycznia 2009, o 23:47

"Życie to jazda"

Speedway-Mati
Zawodowiec

#2190 Postautor: Speedway-Mati » 30 stycznia 2009, o 23:48

Kamil Zieliński nie dla Lublina.

Podpisał kontrakt w Tarnowie, zaś wypożyczony ma zostać do drużyny Kaskad(a/u/y) Równe.

Edit: Troszkę się spóźniłem :)

No na to wygląda.
Obrazek

Speedway Fan
Senior

#2191 Postautor: Speedway Fan » 30 stycznia 2009, o 23:48

Wystarczylo post wyzej zobaczyc !!

Ale zaczyna sie ciekawie robic 8)

Speedway-Mati
Zawodowiec

#2192 Postautor: Speedway-Mati » 30 stycznia 2009, o 23:50

Speedway Fan pisze:Wystarczylo post wyzej zobaczyc !!

To nie wynikało z tego, że nie czytałem wcześniejszych postów... Porównaj sobie godziny obu postów :wink:
Obrazek

Ge(L)o
Trener

#2193 Postautor: Ge(L)o » 30 stycznia 2009, o 23:56

Nie "Zielinski nie dla Lublina", tylko "Lublin nie dla Zielinskiego".

Speedway Fan
Senior

#2194 Postautor: Speedway Fan » 31 stycznia 2009, o 00:00

A ja mam jakies przeczucie, ze Barana tez u nas nie bedzie jak to juz bywalo :)

KSM

#2195 Postautor: KSM » 31 stycznia 2009, o 00:03

Baran już dwukrotnie dogadany był z Krosnem, dwa razy miał podpisać i dwa razy się wycofał w ostatniej chwili. Pójdzie albo do Was albo skończy karierę.

Awatar użytkownika
fafel16
Szkółkowicz

#2197 Postautor: fafel16 » 31 stycznia 2009, o 08:35

Mam pytanie, może już ktoś o to pytał wyżej, kiedy będzie oficjalny skład podany?

harry
Trener

#2198 Postautor: harry » 31 stycznia 2009, o 09:07

jutro
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
KMZFAN

#2199 Postautor: KMZFAN » 31 stycznia 2009, o 09:43

grzesieck pisze:
halu_uche pisze:A ja Wam mówię, że Lee Complin będzie jednym z liderów zespołu. Polecam ---> http://pl.youtube.com/watch?v=xWiQcHxBSbo

Jeżeli On Naprawdę będzie naszym zawodnikiem...to u nas po orbicie będzie dobrze dawał.. :D :D

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#2200 Postautor: halu_uche » 31 stycznia 2009, o 13:09

KMZFAN pisze:
grzesieck pisze:

Jeżeli On Naprawdę będzie naszym zawodnikiem...to u nas po orbicie będzie dobrze dawał.. :D :D

Tylko u Was są wąskie łuki i trochę się obawiam, czy się zmieści ;) Ale w Krośnie powinien iść :)