Gelo pisze:Jaki jest Bajerski kazdy wie - budzi przewaznie negatywne emocje. Ale nie wolno zapominac o kilku faktach. W zeszłym roku w Miszkolcu (ktory w 2 lidze zajal drugie miejsce za Gnieznem) Bajer miał drugą średnią w druzynie - lepszą od "naszego" Tomka Rempały. W Daugavpils obok Laguty był absolutnie czołową postacią (czego nie mozna powiedziec rok pozniej o "naszym" Tomku Piszczu).
Skład na sezon 2009 :)
Re: Skład na sezon 2009 :)
Ominales pare zdan ..
Kacza pisze:Bajerski jest gruby? (tego nigdy nie napisałem, ale niestety też fakt)
Masz cos do grubych?
Trzeba jasno sobie powiedziec - Gelo ma racje. Bajerski to, patrzac na jego zachowanie i charakter, to buc. Ale to, ze jest bucem nie zmienia faktu, ze w drugiej lidze moze niezle namieszac. Ja osobiscie nie chce go ogladac w Lublinie - ale nie decyduje o tym jego poziom sportowy, tylko "odczucia" kibicowskie. Tylko tych dwoch systemow wartosci chyba nie nalezy mieszac.
Podobnym przykladem jest Swist. Jak przychodzil do Lublina wszyscy go mielismy za buca, co jednak nie zmienia faktu, ze liczylismy na jego poziom sportowy. Akurat zlozylo sie tak, ze do swojego bucostwa dorzucil tez "srednio" udany sezon.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Masz cos do bucow?bkapusta pisze:Masz cos do grubych?
Bajerski to, patrzac na jego zachowanie i charakter, to buc. [...]Podobnym przykladem jest Swist. Jak przychodzil do Lublina wszyscy go mielismy za buca, co jednak nie zmienia faktu, ze liczylismy na jego poziom sportowy. Akurat zlozylo sie tak, ze do swojego bucostwa dorzucil tez "srednio" udany sezon.
Manitou pisze:Masz cos do bucow?bkapusta pisze:Masz cos do grubych?
Bajerski to, patrzac na jego zachowanie i charakter, to buc. [...]Podobnym przykladem jest Swist. Jak przychodzil do Lublina wszyscy go mielismy za buca, co jednak nie zmienia faktu, ze liczylismy na jego poziom sportowy. Akurat zlozylo sie tak, ze do swojego bucostwa dorzucil tez "srednio" udany sezon.
Ta tylko krytykuja i nie chca sie ogarnac :>
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Bajerski to, patrzac na jego zachowanie i charakter, to buc. Ale to, ze jest bucem nie zmienia faktu, ze w drugiej lidze moze niezle namieszac.
A ja tam nie chce "buców", nawet tych, którzy mogą nieźle namieszać.
- Łoptymista
- Trener
Ale ktos kaze ci z nimi gadac?
Oni maja jechac i tyle.
PS BTW bucowatosc czasami bywa fajna (nie, Mani to nie ociebie chodzi), szczegolnie po wygranych meczach
Oni maja jechac i tyle.
PS BTW bucowatosc czasami bywa fajna (nie, Mani to nie ociebie chodzi), szczegolnie po wygranych meczach
- MikeMistrz
- Senior
Fakt, że Bajerski zleciał w dół jak nie wiem, ale przy naszym składzie na 2 ligę, to chyba nie jest zła opcja? Jedziemy pierwszy sezon i nie ma co wybrzydzać. Jeśli ma nam pomóc w awansie to brać go i tyle ;].
P.S. Kacza, a ja nie chcę, żebyś pisał na tym forum i co mam zrobić? ^^
P.S. Kacza, a ja nie chcę, żebyś pisał na tym forum i co mam zrobić? ^^
Ale nie można mieć własnego zdania? Wychylić się spoza jednej słusznej linii?
Ktoś może nie chcieć widzieć w drużynie Piszcza, inny Trumińskiego, Frankowa, a jeszcze inny Bajerskiego mimo, że każdy mógłby "nieźle namieszać".
Dla mnie jest różnica czy lubię zawodnika, którego mam oklaskiwać czy nie.
Nie tylko wynik się liczy. Dużo przyjemniej mi się oglądało drużynę w 2007 roku kiedy spadliśmy, niż w 2006 kiedy uzyskaliśmy lepszy wynik. Bajerski niestety idealnie by mi pasował do tej drużyny z 2006 roku.
Ktoś może nie chcieć widzieć w drużynie Piszcza, inny Trumińskiego, Frankowa, a jeszcze inny Bajerskiego mimo, że każdy mógłby "nieźle namieszać".
Dla mnie jest różnica czy lubię zawodnika, którego mam oklaskiwać czy nie.
Nie tylko wynik się liczy. Dużo przyjemniej mi się oglądało drużynę w 2007 roku kiedy spadliśmy, niż w 2006 kiedy uzyskaliśmy lepszy wynik. Bajerski niestety idealnie by mi pasował do tej drużyny z 2006 roku.
- tezetomaniak
- Trener
ostatnie ligowe mecze T. Bajerskiego
9. Tomasz Bajerski (0,0,0,-) 0
3. Tomasz Bajerski (2*,1,0,-) 3+1
3. Tomasz Bajerski (3,1*,1,1,0) 6+1
i moze jeszcze mecz w Lodzi
3. Tomasz Bajerski (0,0,-,2) 2
Gniezno:
3. Tomasz Bajerski (1,2*,1,0) 4+1
trzeba zaznaczyc ze z sezonu na sezon jest coraz gorszy, coraz grubszy i w sumie jaka on ma motywacje ?
czyms takim to mozna namieszac najwyzej w swojej druzynie i przeszkodzic w walce o awans.
o ile pamietam to Miszkolc walczyl o awans, a te ostatnie mecze Bajerskiego są z play off wlasnie ;]
9. Tomasz Bajerski (0,0,0,-) 0
3. Tomasz Bajerski (2*,1,0,-) 3+1
3. Tomasz Bajerski (3,1*,1,1,0) 6+1
i moze jeszcze mecz w Lodzi
3. Tomasz Bajerski (0,0,-,2) 2
Gniezno:
3. Tomasz Bajerski (1,2*,1,0) 4+1
trzeba zaznaczyc ze z sezonu na sezon jest coraz gorszy, coraz grubszy i w sumie jaka on ma motywacje ?
czyms takim to mozna namieszac najwyzej w swojej druzynie i przeszkodzic w walce o awans.
o ile pamietam to Miszkolc walczyl o awans, a te ostatnie mecze Bajerskiego są z play off wlasnie ;]
Zgadzam się z Tezetomaniakiem.Myśle,że Bajerski miał już swoje dni a teraz (podobno) nie dba o kondycje prowadzi się dość "lekko" więc czy jest on naprawde zawodnikiem który zagwarantuje punkty?Myśle,że nie.Więc lepiej niech dalej spędza czas w pabach na starówce.
- MikeMistrz
- Senior
Tezetomaniak, a dlaczego nie dasz wcześniejszych meczów, w których Bajerski robił dwucyfrówki ? I tak poprzedni sezon nie jest wyznacznikiem jego formy w nadchodzącym, ale nie manipuluj jego wynikami w ten sposób, byle tylko przekonać innych do swoich racji :S
- tezetomaniak
- Trener
bo chcialem pokazac jak dal dupy w koncowce sezonu, czyli w najwazniejszych meczach. mozna powiedziec ze zawalil (nie tylko on) Miszkolcowi awans.
a co do dwycufrowek. zobacz gdzie i na kim je zrobil
a co do dwycufrowek. zobacz gdzie i na kim je zrobil
- MikeMistrz
- Senior
Hmmm. Na liderze tabeli gnieźnie? I poprzednie mecze liczą się tak samo jak ostatnie, więc nie pieprz głupot.
Hmm pewnie sie nie dowiem ale moze Harry powiesz mi jak sie zakonczyly rozmowy z D.Stachyra..
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- tezetomaniak
- Trener
MikeMistrz pisze: I poprzednie mecze liczą się tak samo jak ostatnie, więc nie pieprz głupot.
ostatni mecz Bajerskiego z Gnieznem ( u siebie ) (0,0,0,-) 0
bylo cos takiego jak faza finalowa, gdzie Miszkolc przegral 4 z 6 spotkan. dlatego nie awansowali. tyle w tym temacie.
nie dyskutuje juz na temat Bajerskiego, bo mam nadzieje ze nie bedzie mial nic wspolnego z nowa druzyna zuzlowa w Lublinie.
p.s. http://foto.sportowefakty.pl/galeria/819/15.jpg
nie dyskutuje juz na temat Bajerskiego, bo mam nadzieje ze nie bedzie mial nic wspolnego z nowa druzyna zuzlowa w Lublinie.
Dołączam się. Moje zdanie jest już chyba znane
- Łoptymista
- Trener
Mars pisze:Hmm pewnie sie nie dowiem ale moze Harry powiesz mi jak sie zakonczyly rozmowy z D.Stachyra..
A byly ostatnio jakies?
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Około pięciu stron wcześniej była, krótka wzmianka ewentualnie o tym, aby może do Lublina trafił Alan Marcinkowski.
Marcinkowski jednak zdecydował się zakończyć karierę.
Marcinkowski jednak zdecydował się zakończyć karierę.

-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
MOTOR LUBLIN
- Łoptymista
- Trener
co do Marcinkowskiego to kariera to troche szumnie powiedziane
Facet dlugo dobrze sie zapowiadal, ale sodowa wylala szybko i obficie. Koniec do przewidzenia.
A co do Stachyry wie ktos cos? Rzeszowiaki na forum pisza, ze raczej nie bedzie go u nich, Krosno ma sprowadzac jakiegos Polaka...
Facet dlugo dobrze sie zapowiadal, ale sodowa wylala szybko i obficie. Koniec do przewidzenia.
A co do Stachyry wie ktos cos? Rzeszowiaki na forum pisza, ze raczej nie bedzie go u nich, Krosno ma sprowadzac jakiegos Polaka...
-
Speedway Fan
- Senior
moze Karola?Łoptymista pisze: Krosno ma sprowadzac jakiegos Polaka...
Łoptymista pisze:co do Marcinkowskiego to kariera to troche szumnie powiedziane
Ty mnie nie strasz.
Szczepaniak młody.
Davv pisze:Szczepaniak młody.
wlacz sobie przeglad zuzlowy lepiej - znowu sie dowiemy od Ciebie ze nie bedzie zuzla w Lublinie
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Paru niezlych zawodnikow nadal nie ma klubu, wiec moze byc ciekawie. Z tych "paru" spokojnie zebralyby sie nawet 2 druzyny liczace sie w walce o awans. Ale to wszystko pewnie o godzinie 23:30 ostatniego dnia stycznia