Skład na sezon 2009 :)
- Łoptymista
- Trener
Re: Skład na sezon 2009 :)
czy wtedy beda podane nie tylko wiadomosci dotyczace zawodnikow?
To znaczy jakie masz na myśli?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
czekalismy rok na zuzel to i poczekamy ponad tydzien na kontrakty
chociaz z drugiej strony to jesli zawodnik odeslal podpisany kontrakt to Lodz moze nas pocalowac 
"Życie to jazda"
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
- Łoptymista
- Trener
np. dotyczace glownych zrodel finansowania klubu
tytularnych zrodel, by nie powiedziec strategicznych
Boobi pisze: chociaz z drugiej strony to jesli zawodnik odeslal podpisany kontrakt to Lodz moze nas pocalowac
No właśnie chodzi o to że nie. Jak widzisz że przeciwnik się wzmacnia nadmiernie to co robisz? A jak już nie masz pola manewru to po rybach. I o to chodzi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
no niby masz racje
podsumowujac nie moge sie doczekac 31.01
ps. wlasnie co z biletami i karnetami? wiadomo juz kiedy beda znane ceny?
"Życie to jazda"
Łoptymista pisze:np. dotyczace glownych zrodel finansowania klubu
Mam nadzieję że to będzie już jasne, ale to nie ja mogę o tym decydować. Wiem że idą ostre rozmowy kto da więcej. ale juz kilka takich rozgrywek widziałem. Wiem także że kilka firm już zdecydowało o sponsoringu. generalnie nigdy nie ma za dużo kasy. Trzymajmy kciuki.
Boobi pisze:no niby masz racjepodsumowujac nie moge sie doczekac 31.01
![]()
Ceny nie są jeszcze do końca sprecyzowane ale oscylują w granicach 15 - 16 normal i 10- 11 ulgowy.
Wnioskuję że karnet będzie koło 130 normal i 90 ulgowy, ale to jeszcze nic pewnego.
Rok kryzysu, a w Lublinie nie tylko reaktywacja żużla, ale jeszcze licytacja sponsorów o nazwę klubu! Super! W TŻ chyba taka sytuacja nie miała miejsca... Stawki się zmniejszyły (wątpię), czy raczej tutejsi przedsiębiorcy wreszcie docenili, czym może być żużel?
normal 15-16 , ulgowy 10-11, zobaczyć ligowy żużel w Lublinie - bezcenne
tak sobie licze i cos mi nie wychodzi
rozumiem, ze karnet jest tylko na runde zasadnicza? wiec liczac, iz jest 7 meczow u siebie(zalozmy ulgowy za 11) wychodzi 77zl. karnety nie powinny byc tansze niz laczna cena biletow na zawody, ktore obejmuje karnet? no chyba, ze beda jakies bonusy( darnowe wejsce na sparing-pewnie bedzie platne czy cos takiego)
"Życie to jazda"
jeszcze ceny biletów nie są znane tak samo karnetu - to są na razie luźne propozycje. Jest koncepcja stworzenia biletów Normalnych, ulgowych (emeryci, renciści, studenci) i szkolnych (liceum, gimnazjum, podstawówka) - również padł pomysł aby kobiety wchodziły za darmo (dla mnie to trochę bez sensu:) ) - ale mówię to tylko luźne rozmowy.
Dlaczego bez sensu? Trzeba to tylko twórczo rozwinąć, np. dodając słowo topless.
Kobiety za darmo - pomysl bez sensu. Bilet rodzinny - pomysl, moim zdaniem, bardzo dobry. Na przyklad:
dwoje doroslych (normalny po 15) + dzieciak uczacy sie (ulgowy 10) wchodza za 30.
Wbrew pozorom klub na tym zarabia, bo w wiekszosci przypadkow, zona zostaje w domu i facet z dzieciakiem placi 25 zl, a tak, chcac byc dobrym malzonkiem, doplaci piataka i zapewni zonie atrakcje w niedziele;) Nie do przecenienia jest tez w tym wypadku PR - klub jest spostrzegany jako pro rodzinny, a zuzel jako sport ze zdrowa atmosfera na trybunach.
dwoje doroslych (normalny po 15) + dzieciak uczacy sie (ulgowy 10) wchodza za 30.
Wbrew pozorom klub na tym zarabia, bo w wiekszosci przypadkow, zona zostaje w domu i facet z dzieciakiem placi 25 zl, a tak, chcac byc dobrym malzonkiem, doplaci piataka i zapewni zonie atrakcje w niedziele;) Nie do przecenienia jest tez w tym wypadku PR - klub jest spostrzegany jako pro rodzinny, a zuzel jako sport ze zdrowa atmosfera na trybunach.
Drogie te bilety 15-16 zł normalny na 2 lige :/
15-16 czy nie tyle kosztowały w ostatnim I-ligowym sezonie?? Toż to tylko 2 liga.
Kosztowaly 17 albo 18 i bylo to dwa lata temu... Paczka fajek kosztowala wtedy 5 zl a teraz 9. Tak dla przykladu 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Manitou pisze:Bilet rodzinny - pomysl, moim zdaniem, bardzo dobry. Na przyklad:
Wbrew pozorom klub na tym zarabia, bo w wiekszosci przypadkow, zona zostaje w domu i facet z dzieciakiem placi 25 zl, a tak, chcac byc dobrym malzonkiem, doplaci piataka i zapewni zonie atrakcje w niedziele;)
Tylko przy biletach rodzinnych trochę zamieszania jest bo i dowody trzeba sprawdzać i osoby będą kminić jak wkręcić kolege syna
Nie placzcie juz tak z tymi cenami. Ponad rok mieliscie na oszczedzanie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Dobromir pisze:Drogie te bilety 15-16 zł normalny na 2 lige :/
Sorry ale żal tyłek ściska jak się to czyta. Odechciewa się cokolwiek robić.
Po 15 i po 10 to były w 2002 i 2003 roku. w 2003 roku za punkt płaciliśmy max w górnej stawce 600 zł!!!!!!!!! Teraz taka stawka to marzenie, nawet nikt o takich nie myśli w II lidze.
Stawki zawodników w dzisiejszej drugiej lidze są takie same jak w 2006 w pierwszej. Na dobrą sprawę i bilety tak powinny podrożeć czyli 17 na 12zł albo i lepiej.
W Krośnie są podobne ceny,a nikt nie płacze.
Małe porównanie (przybliżone ceny, te co podał Harry)
Karnety:
Krosno:
Trybuna główna - 175 zł
Normalny - 125 zł
Lublin:
Normalny 130zł
Ulgowy 90zł
Bilety:
Krosno:
Trybuna główna - 22 zł
Normalny - 16 zł
Ulgowy - 8 zł
Lublin:
Normalny: 15
Ulgowy: 10
Małe porównanie (przybliżone ceny, te co podał Harry)
Karnety:
Krosno:
Trybuna główna - 175 zł
Normalny - 125 zł
Lublin:
Normalny 130zł
Ulgowy 90zł
Bilety:
Krosno:
Trybuna główna - 22 zł
Normalny - 16 zł
Ulgowy - 8 zł
Lublin:
Normalny: 15
Ulgowy: 10
Naczelny obrońca Karola Barana.
harry pisze:My się wzmacniamy to i oni kombinują. A od 31.01 to już nie będą mieli pola manewru
sorry ale zupelnie nie rozumiem z czego tu robic tajemnice. skoro kontrakty sa przyklepane to moga nas pocalowac tu i owdzie. i po drugie - to kim niby maja nas przebic? Pedersenem?
harry pisze:Sorry ale żal tyłek ściska jak się to czyta. Odechciewa się cokolwiek robić.[...]. Na dobrą sprawę i bilety tak powinny podrożeć czyli 17 na 12zł albo i lepiej.
Jak ci zal tylek sciska to zrobcie i po 20! Ja tego nie rozumiem, kto broni ustalc dowolna cene biletu?
Wiesz dlaczego w polskim budzecie jest wieczna dziura? Bo podatki sa za wysokie.. a nie za niskie! Macie na stadionie 10 tys miejsc? To wypelnijcie je po 10 zl / sztuke i policz czy wyjdzie mniej w kasie niz gdyby wpyscic 500 osob po 20 zl. Czy wy do wyprodukowania kazdego kibica cos musicie doplacic, tak jak sie placi za produkcje tych meeshowych papierosow?
PS. Fajki byly po 5 teraz sa po 9 a meesha dalej pali te po 3,50
Rybnik
Ceny biletów w sezonie 2009:
Trybuna kryta: 30złotych
Amfiteatr normalny: 17 złotych
Amfiteatr ulgowy: 7 złotych
(bilety dla emerytów, kobiet, uczniów, studentów- za okazaniem legitymacji)
Ceny karnetów w sezonie 2009:
Trybuna kryta: 220 złotych
Amfiteatr: 130 złotych
Karnet ulgowy amfiteatr: 50 złotych
A tu Leszno
http://www.scigacz.pl/Ceny,biletow,i,karnetow,w,Lesznie,7949.html
Ostrów:
Drużynowe Mistrzostwo I ligi. Cenę karnetów normalnych ustalono na 150 złotych. Z kolei karnety ulgowe kosztują 110 złotych.
Grudziądz:
Od dnia 20 stycznia do 27 lutego karnety te będzie można nabyć w cenie 180 zł. Przypomnijmy, że normalna cena karnetu to 210 zł. Zapraszamy wszystkich chętnych do nabywania karnetów już od wtorku 20 stycznia.
Także można na pewno taniej. Jeszcze ten stadion. Rybnik ligę wyżej i jaki warunki. Także pomyślcie jeszcze panowie zarządcy...
Ceny biletów w sezonie 2009:
Trybuna kryta: 30złotych
Amfiteatr normalny: 17 złotych
Amfiteatr ulgowy: 7 złotych
(bilety dla emerytów, kobiet, uczniów, studentów- za okazaniem legitymacji)
Ceny karnetów w sezonie 2009:
Trybuna kryta: 220 złotych
Amfiteatr: 130 złotych
Karnet ulgowy amfiteatr: 50 złotych
A tu Leszno
http://www.scigacz.pl/Ceny,biletow,i,karnetow,w,Lesznie,7949.html
Ostrów:
Drużynowe Mistrzostwo I ligi. Cenę karnetów normalnych ustalono na 150 złotych. Z kolei karnety ulgowe kosztują 110 złotych.
Grudziądz:
Od dnia 20 stycznia do 27 lutego karnety te będzie można nabyć w cenie 180 zł. Przypomnijmy, że normalna cena karnetu to 210 zł. Zapraszamy wszystkich chętnych do nabywania karnetów już od wtorku 20 stycznia.
Także można na pewno taniej. Jeszcze ten stadion. Rybnik ligę wyżej i jaki warunki. Także pomyślcie jeszcze panowie zarządcy...
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, o 11:42 przez Davv, łącznie zmieniany 3 razy.