Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

Re: Skład na sezon 2009 :)

#1451 Postautor: Lublin_Fan » 18 stycznia 2009, o 00:05

Wychodzi na to, że dla wladz klubu bardziej oplacalne jest zatrudnienie juniora z Anglii niz Michaluka lub Klimka. Za bardzo sie cenia zapewne ;)

Po poczatkowej euforii mysle, ze mala ilosc polskich zawodnikow nie jest dobra. Powstanie nam armia zaciezna. Takie efekty otwarcia rynku. Troche plusow ale i minusow takze.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1452 Postautor: tezetomaniak » 18 stycznia 2009, o 00:11

Mateusz111 pisze:Noo sezon bez Karola byłby straconym sezonem 8)

nie strasz. to by było jak narzyganie w twarz :x

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#1453 Postautor: suchy1613 » 18 stycznia 2009, o 00:16

Przydałoby się jakieś lubelskie nazwisko jak na mój gust. Jakoś głupio inaczej ten skład będzie wyglądał.

Mateusz111
Junior

#1454 Postautor: Mateusz111 » 18 stycznia 2009, o 00:18

tezetomaniak pisze:

to zes dowalil porownanie... :|

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1455 Postautor: Cz@rek » 18 stycznia 2009, o 00:21

tezetomaniak pisze:

W ostatnim TŻ mówi że jest dobrze wyposarzony spętowo,ale na oferty nie czeka bo...
ma ważny kontrakt w Rzeszowie... 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#1456 Postautor: meesha » 18 stycznia 2009, o 00:22

A takze pozdrawia kibicow z Rzeszowa i Grudziadza. Na nas sie wypial :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1457 Postautor: grzesieck » 18 stycznia 2009, o 00:24

Mateusz111 pisze:to zes dowalil porownanie... :|

wg mnie to porownanie bylo akurat bardzo trafne : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#1458 Postautor: harry » 18 stycznia 2009, o 00:33

Sorry, dla mnie jest to tak oczywiste, że o tym nie wspomniałem. Oczywiście będziemy rozmawiali z Rafałem i Maćkiem.

Na prawdę ktoś myśli że Karol Polak będzie gdzieś jeździł na torze?
Chyba że polewaczką.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1459 Postautor: Regdal » 18 stycznia 2009, o 00:39

Lublin_Fan pisze:Wychodzi na to, że dla wladz klubu bardziej oplacalne jest zatrudnienie juniora z Anglii niz Michaluka lub Klimka. Za bardzo sie cenia zapewne ;)

Po poczatkowej euforii mysle, ze mala ilosc polskich zawodnikow nie jest dobra. Powstanie nam armia zaciezna. Takie efekty otwarcia rynku. Troche plusow ale i minusow takze.

Wypada współczuć trenerowi (menadżerowi) jak z tej zbieraniny (z wyjątkiem Rempałów) ustalić skład na mecze ważne i ważniejsze,choć są doradcy, którzy na pewno zrobią to równie dobrze jak niejeden trener.Swoją drogą to jeszcze nie koniec i może się sporo zmieni z tym składem.Ktoś już tutaj napisał że podobny model drużyny mieliśmy za czasów menago Kasińskiego.Co z tego wyszło wiadomo.Dobrze byłoby aby ci którzy dobierają to "jeżdżące towarzystwo" nie zapominali o tym,że na mecze mają przychodzić kibice.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#1460 Postautor: harry » 18 stycznia 2009, o 00:59

Regdal pisze:
Wypada współczuć trenerowi (menadżerowi) jak z tej zbieraniny (z wyjątkiem Rempałów) ustalić skład na mecze ważne i ważniejsze

Póki co pod względem ilości zawodników jesteśmy w drugiej lidze dopiero na piątym miejscu, więc bez histerii. Inni ( w tym najgroźniejsi rywale) mają w takim razie dużo gorzej.
Ktoś już tutaj napisał że podobny model drużyny mieliśmy za czasów menago Kasińskiego.

Podobny model mają teraz prawie wszystkie kluby drugiej ligi. I co? Chociaż szczerze powiedziawszy to ja za bardzo nie wiem jak to porównywać i gdzie są te podobieństwa.
Dobrze byłoby aby ci którzy dobierają to "jeżdżące towarzystwo" nie zapominali o tym,że na mecze mają przychodzić kibice.

No właśnie. Gorzów awansował do eligi jak sie pozbył prawie wszystkich Polaków. A jaka widowiskowość była. W tym roku w Gdańsku też pierwsze skrzypce grali zagraniczni. Z kolei Rzeszów zagranicznymi spadł. Nie ma reguły. Jak sie trafi to jadą. Obojetne nasi czy obcy. Jak nie to nie. W 2005 roku wszyscy zakochaliśmy się w Joonasie. To była poezja żużla. A jak go kontraktowaliśmy ile nasłuchaliśmy się kpin? Poza 20 zawodnikami ze światowej czołówki nie ma mądrych.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#1461 Postautor: meesha » 18 stycznia 2009, o 01:02

A co z moimi typami? Czyzby prawidlowe skoro nie otrzymalem odpowiedzi :?: :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1462 Postautor: tezetomaniak » 18 stycznia 2009, o 01:04

ludzie chodza na zuzel, a nie na nazwiska.
Ale jest racja w tym, zeby nie nazbierac roznej masci obcokrajowcow, ktorzy juz za sukces uwazaja fakt zainteresowania swoja osoba obcego klubu.

Trzeba po prostu wpozyczyc Knappa z Grudziadza i tyle :)

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1463 Postautor: Regdal » 18 stycznia 2009, o 01:22

harry pisze:No właśnie. Gorzów awansował do eligi jak sie pozbył prawie wszystkich Polaków. A jaka widowiskowość była. W tym roku w Gdańsku też pierwsze skrzypce grali zagraniczni. Z kolei Rzeszów zagranicznymi spadł. Nie ma reguły. Jak sie trafi to jadą. Obojetne nasi czy obcy. Jak nie to nie. W 2005 roku wszyscy zakochaliśmy się w Joonasie. To była poezja żużla. A jak go kontraktowaliśmy ile nasłuchaliśmy się kpin? Poza 20 zawodnikami ze światowej czołówki nie ma mądrych.

Nie przekonują mnie te porównania,ale zobaczymy,może akurat los będzie przyjazny,pażyjom uwidim.Trzymam kciuki.

tezetomaniak pisze:ludzie chodza na zuzel, a nie na nazwiska.

Pod jednym wszak warunkiem,- że te nazwiska jadą.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

janek
Kadrowicz

#1465 Postautor: janek » 18 stycznia 2009, o 08:34

harry pisze:W międzyczasie konrakt podpisał Polak ale taki, ze będzie musiał mocno walczyć o skład. Na zasadzie na 2 uda.

A może to jest S.Trumiński ?? :D
Może odkupiłby "swoje grzechy" na torze ?? 8)
Nie jeden kibic wolałby któregoś z rodowitych Lubelaków, niż jakichś niewiadomych zagranicznych najemników.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1466 Postautor: tezetomaniak » 18 stycznia 2009, o 08:53

:D taki sam komentarz jak przy Polaku :o

piotr76
Senior
Kontakt:

#1467 Postautor: piotr76 » 18 stycznia 2009, o 09:05

Senior z polski może Dawid :lol: w Rzeszowie nie będzie sie łapał jeśli jeszcze się wzmocnią, ale chyba to zbyt piękne żeby było prawdziwe ( mogli byśmy już zamknąć skład) ...
Dalej brakuje mi 2 filaru drużyny Jacka musi ktoś wspierać ...
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1468 Postautor: ziomal » 18 stycznia 2009, o 10:05

mysle ze ten zawodnik o ktorym mowisz meesha na walke na sklad by byl OK :)
ale uwazem ze nadal by sie jeszcze jakis zawodnik ktory w razie slabszego dnia jacka czy tez tomka pociagnal by wynik druzyny

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1469 Postautor: Łoptymista » 18 stycznia 2009, o 10:31

meesha pisze:A co z moimi typami? Czyzby prawidlowe skoro nie otrzymalem odpowiedzi :?: :)

Szefie czy chodzi Panu o Polaka legitymujacego sie srednia biegowa 1,1 w elidze? Skad ten pomysl? Jakies kontrolowane przecieki czy telepatia?

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1470 Postautor: Lublin_Fan » 18 stycznia 2009, o 10:32

Ja chcialbym widziec w naszym skladzie chociaz jednego starego znajomego. Ale chyba nie ma co liczyc na to. Piszcz na druga lige bylby dobrym zawodnikiem, ale wiemy że tematu nie ma. Dawid Stachyra to byłby super transfer, ale pewnie też możemy pozostawić taki kontrakt w sferze marzeń. Jakis tam sentyment zawsze u kibica pozostaje i chcialby ogladac swoich. Moze za rok ;)

Grunt, ze znow bedziemy mieli zuzel i to jest absolutnie najwiekszy pozytyw tej zimy. Sklad i cele (awans) dla mnie sa w takiej sytuacji drugorzedne.

A czy miec w skladzie samych obco lub samych lubelakow to nie ma reguly. Do przykladu podanego przez Regdala dorzuce jeszcze przyklad z roku 2007. Sami wychowankowie a spuscili nas lige nizej :). Ale dla takiego Leszna lub Torunia to wlasnie wychowankowie przy udziale dobrych stranieri przez ostatnie 2 lata zdobywali medale DMP.
Narodowosc nie determinuje wynikow. Po prostu trzeba podpisywac kontrakty z odpowiedzialnymi i godnymi zaufania ludzmi. Tylko jak to sprawdzic przed autografem? Mam zatem nadzieje, ze zarzad wie co robi :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1471 Postautor: Łoptymista » 18 stycznia 2009, o 10:39

Ale ten sezon 2007 byl jednym z b. ciekawszych. :? Kilka spotkan bylo naprawde fajnych. Inne na zawsze pozostana w mej pamieci z innych wzgledow. :?

Debata jechac "swoimi" czy Beduinami, to temat zastepczy. Tak naprawde jak jest kasa to wszyscy sa swojakami i powinni jechac, jak zrodelko wyschnie od razu robi sie zadyma i wszystcy staja sie glodnymi krwi Beduinami (nawet jesli urodzili sie obok lubelskiego stadionu),

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1472 Postautor: Regdal » 18 stycznia 2009, o 11:14

Lublin_Fan pisze: Po prostu trzeba podpisywac kontrakty z odpowiedzialnymi i godnymi zaufania ludzmi. Tylko jak to sprawdzic przed autografem? Mam zatem nadzieje, ze zarzad wie co robi :)

W tym przypadku odpowiedzialność musi być po ubu stronach,jeśli nie to o kant stołu to wszystko potłuc.

Łoptymista pisze:Tak naprawde jak jest kasa to wszyscy sa swojakami i powinni jechac, jak zrodelko wyschnie od razu robi sie zadyma i wszystcy staja sie glodnymi krwi Beduinami (nawet jesli urodzili sie obok lubelskiego stadionu),

I wydaje się że tak było w sezonie 2007,jechaliśmy swoimi ale były problemy z kasą,teraz jak (miejmy nadzieję) będzie kasa to jedziemy obcymi.Taka sentencja mi się nasuwa.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1474 Postautor: $korzen$ » 18 stycznia 2009, o 11:30

Ja do beduinow absolutnie nic nie mam, o ile gwarantuja przynajmniej tyle, co Polacy/Wychowankowie. Patrzac obiektywnie, to mamy tylko I pewniaka i same potencjalne niewypaly. Dlatego tez mimo wszystko licze, ze ktos z trojki Baran, Piszcz, Szombierski w naszym zespole wyladuje ( Bo na Klechy i inne Miskowiaki nie licze) Bo nie powiecie chyba, ze Hall, Howe czy Filinow gwarantuja wieksze zdobycze anizeli powyzsza trojka. Aczkolwiek wiem, ze szanse sa mizerne. Jezeli zas chodzi o wychowankow. Wiadomo, ze kazdy woli ogladac "swoich" chlopakow, ale w naszym przypadku nie ma nad czym dywagowac. Zostal nam tylko Piszcz i Stachyra. Jeden sklocony z klubem, drugi ma potencjal na wiecej niz amatorszczyzna w II lidze. Takze koncepcje budowania skladu na wychowankach musimy wlozyc na przynajmniej kilka lat miedzy bajki. Co najgorsze, nie ma nastepcow. Ale to tylko tak na marginesie. Tak jak wiekszosc ciesze sie, ze wracamy na mape i na pewno nie bede robil tragedii i mieszal z blotem obecnego zarzadu jak awansu nie bedzie. Zwlaszcza, ze nasz sklad to bomba z niepewnym zaplonem. Przy odrobinie szczescia bedziemy "czesac" wszystkich. Jak szczescie nie bedzie, to w polowie sezonu bedziemy mieli po 500 osob na trybunach :)

btw. co sie dzieje z mlodszym Szczepaniakiem ?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1475 Postautor: Hans » 18 stycznia 2009, o 11:37

$korzen$ pisze:Dlatego tez mimo wszystko licze, ze ktos z trojki Baran, Piszcz, Szombierski

W dalszym ciągu część kibiców domaga się powrotu do drużyny Rafała Szombierskiego. Czy taki powrót jest zatem realny? - Słyszymy w dalszym ciągu głosy kibiców, co z Rafałem. Powiem w ten sposób. Rafał nie podjął rozmów z nami. Sam stwierdził, że jazda na żużlu w sezonie 2009 go nie interesuje. Rafał ma obecnie inne zajęcie, to jest obecnie jego źródło dochodu. Zgodzę się z kibicami, że gdyby podjął treningi, zapewne wywalczyłby sobie miejsce w składzie. No właśnie, gdyby... To decyzja jednak samego zawodnika. Może kiedyś wróci do żużla. Na pewno jednak nie w sezonie 2009 - kończy Stencel.