pozdrawiam z Krosna
Skład na sezon 2009 :)
Re: Skład na sezon 2009 :)
Nie wiem czy to nazwisko już się tutaj przewinęło, ale na forum rosyjskim można przeczytać, że wasz nowy klub podobno oprócz Filinowa, chce także zatrudnić Daniła Iwanowa 
pozdrawiam z Krosna
pozdrawiam z Krosna
- Łoptymista
- Trener
?
zapodaj jakiegos linka
zapodaj jakiegos linka
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Gdyby to okazalo sie prawda, tak samo jak z Hall'em mielibysmy sporo emocji na torze.
Filinow, Iwanow - rosjanie zawsze slyna z niesamowitej walecznosci. Hall widac na podanych wczesniej linkach, ze tez zadziora.
Oj w tym sezonie moze byc bardzo ciekawie i oby tak bylo. Sklad jak na 2 lige wydaje sie bedzie solidny i co najwazniejsze z zawodnikami, ktorzy nie boja sie odkrecic gaz na maxa. W 2 lidze wlasnie walecznosc u zawodnikow moze miec kluczowe znaczenie w poziomie widowiskowosci i atrakcyjnosci dla kibicow.
Pozdrawiam
Filinow, Iwanow - rosjanie zawsze slyna z niesamowitej walecznosci. Hall widac na podanych wczesniej linkach, ze tez zadziora.
Oj w tym sezonie moze byc bardzo ciekawie i oby tak bylo. Sklad jak na 2 lige wydaje sie bedzie solidny i co najwazniejsze z zawodnikami, ktorzy nie boja sie odkrecic gaz na maxa. W 2 lidze wlasnie walecznosc u zawodnikow moze miec kluczowe znaczenie w poziomie widowiskowosci i atrakcyjnosci dla kibicow.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Łoptymista pisze:?
zapodaj jakiegos linka
Ludzie to maja ciekawe pomysly, nie?
Ja myslalem ze tylko meesha moze siedziec na poradzieckich forach i wyczytywac newsy pisane bukwami. Nawet sie zmusilem i przeczytalem z 5, ale mnie oczy zaczely bolec
-
Smirnek_
- Senior
go! pisze:Łoptymista pisze:?
zapodaj jakiegos linka
Ludzie to maja ciekawe pomysly, nie?
Ja myslalem ze tylko meesha moze siedziec na poradzieckich forach i wyczytywac newsy pisane bukwami. Nawet sie zmusilem i przeczytalem z 5, ale mnie oczy zaczely bolec
Nie trzeba czytac po rusku. Mozna sobie przetlumaczyc na dosc luzny polski.
http://translate.google.pl/translate?pr ... ry_state0=
Ja tam wole w oryginale
Milo poczytac, ze nawet w Daugavpils sie ciesza z naszego powrotu 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ciesze sie ze Lublin znowu na mapce zuzlowej Polski. Rempalowie to dobra alternatywa, szczegolnie Jacek. Tomek... oby pokazal swoje maximum umiejetosci. Co do obco nie wypowiadam sie, bo nie widzialem ich w akcji. Mam pytanie czy Kai Laukannen podpisal juz kontrakt z jakims klubem w Polsce?
-
Smirnek_
- Senior
mOrphe pisze:Mam pytanie czy Kai Laukannen podpisal juz kontrakt z jakims klubem w Polsce?
Nie i w ogole jest o nim jakos cicho
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Jacek Rempala moim zdaniem moze byc takim samym zawodnikiem jakim byl Janusz Stachyra w sezonach 2001-2002. Nie moge oprzec sie takiemu skojarzeniu. Klasa sportowa i doswiadczenie jak na druga lige - ogromne. Swietny transfer.
Tomek R. rowniez powinnien troche punktow przywozic.
Natomiast ruski dostarczy nam to co kibice lubia najbardziej - widowisko
. O ile nie polamie sie.
Zbigniew Wojciechowski, jak na "prezesa honorowego" stanal na wysokosci zadania i wykonal bardzo dobra prace. Oby nastepne kontrakty byly rownie udane.
Ps. W Lodzi poglupieli. Jak zawodnicy zaczna odczuwac deficyt finansow z powodu zbyt szerokiej lawki to klub jest ugotowany. Nie wroze im dobrej atmosfery.
Ps2. Do wziecia jest caly czas wielu dobrych jak na druga lige zawodnikow. Okres transferowy powoli sie konczy wiec mysle, ze w najblizszym czasie nie tylko my bedziemy kontraktowac. Liga powinna byc ciekawa.
Tomek R. rowniez powinnien troche punktow przywozic.
Natomiast ruski dostarczy nam to co kibice lubia najbardziej - widowisko
Zbigniew Wojciechowski, jak na "prezesa honorowego" stanal na wysokosci zadania i wykonal bardzo dobra prace. Oby nastepne kontrakty byly rownie udane.
Ps. W Lodzi poglupieli. Jak zawodnicy zaczna odczuwac deficyt finansow z powodu zbyt szerokiej lawki to klub jest ugotowany. Nie wroze im dobrej atmosfery.
Ps2. Do wziecia jest caly czas wielu dobrych jak na druga lige zawodnikow. Okres transferowy powoli sie konczy wiec mysle, ze w najblizszym czasie nie tylko my bedziemy kontraktowac. Liga powinna byc ciekawa.
Ze strony Orła : "Zdaniem Joanny Skrzydlewskiej, zbliżający się sezon może być wyjątkowo emocjonujący. Będzie miał na to wpływ nowy, trzy etapowy system rozgrywek."
O jaki system chodzi, bo chyba przegapiłem ?
O jaki system chodzi, bo chyba przegapiłem ?
Lublin_Fan pisze:W Lodzi poglupieli. Jak zawodnicy zaczna odczuwac deficyt finansow z powodu zbyt szerokiej lawki to klub jest ugotowany. Nie wroze im dobrej atmosfery.
U nich to norma od paru lat, zawsze kadra pod 20 zawodników. Przez 3 lata istnienia klubu przewinelo sie przez niego 19 obcokrajowcow (nie liczac tych którzy ograniczyli sie do podpisu, a nie pojechali)
Ge(L)o pisze:O jaki system chodzi
I liga i II liga jedzie takim samym systemem jak Eliga 2008, czyli zakręcony play-off po rundzie zasadniczej.
"Rozgrywki I i II ligi będą składały się z dwóch części. W części zasadniczej zespoły spotkają się każdy z każdym dwukrotnie - raz na własnym torze i rewanż na torze przeciwnika. W rundzie finałowej spotkają się zespoły z miejsc 1-6 i pojadą systemem pucharowym mecz i rewanż. Faza play-off będzie wyglądać tak samo jak w Speedway Ekstralidze. Zespoły z miejsc 7-8 rozegrają między sobą dwumecz"
Jakoś nie wyobrażam sobie, aby nagle w Łodzi zaczęli wszyscy seniorzy jechać wyśmienicie. Tam od dawien dawna nie sprawdza się koncepcja Skrzydlewskich. Najemników nabrali, średnie mają dosyć spore. Tylko już widzę, że kto pojedzie beznadziejnie w jednym meczu, będzie odsuwany od składu i znów będzie musiał czekać na swoją kolejkę. Łódź musiała dać naprawdę dobrą kasę, skoro zawodnicy zgodzili się na taką rywalizację. Ale co tu porównywać- Burza to nie Jacek Rempała, co tu dużo gadać. Dorzucić jednego dobrego napinacza i będzie pozamiatane. Dobrze, ze pierwszy mecz mamy z Łodzią u siebie. Trzeba im pokazać miejsce w szeregu 
no wlasnie - skad przeswiadczenie ze jedziemy z Łodzia u siebie? jest jakas decyzja w tej sprawie czy opieramy sie na domyslach ze Lodz w drugiej kolejce jedzie u siebie?
-
Speedway Fan
- Senior
Zazwyczaj beniaminki pierwszy mecz maja u siebie 
Tak by to wyglądało. Szymański nowego terminarza nie ułoży. Tylko wstawi Lublin w miejsce, gdzie jest vacat. Tak idzie w domysłach, że to my pojedziemy inaugurację u siebie. Z resztą to mało ważne, bo Łódź i tak u siebie zawsze się męczy- bardziej niż na wyjazdach 
czyli same domysly. Co do Lodzi to w swoim stylu zapewne zrobia na tydzien przed meczem turniej "kwalifikacyjny" zlozony z wlasnych zawodnikow, a z nami pojada ci co... przezyją
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2009, o 19:32 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
- MikeMistrz
- Senior
Chyba prościej wstawić Lublin w "dziury" w terminarzu niż układać go od nowa tylko dlatego, że doszliśmy do ligi :]
prosciej - tylko ze slowo "pauzuje" nie okresla gospodarza meczu. Na dzis rownie dobrze mozemy zaczynac w Lodzi, potem Rowne u siebie itd...
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Ja mysle, ze terminarza nie zmienia. wielu zawodnikow zagranicznych kontraktuje sie pod katem konkretnych spotkan. Zmiana pewnie mocno pokrzyzowalaby plany innych klubow. Na logike powinni zostawic obecny terminarz i nas do niego dopasowac a pierwszy mecz u siebie z Lodzia. Ale to na logike 
Wygląda na to , że będziemy mieli skład oparty w znacznej mierze na zawodnikach którzy nigdy nie startowali lub startowali bardzo dawno temu na lubelskim torze .
Aby w pełni wykorzystać atut własnego toru , lepiej by było mecze z mocniejszymi rywalami rozgrywać na własnym stadionie w dalszej części sezonu , jak chłopaki się trochę z nim oswoją i spasują .
Aby w pełni wykorzystać atut własnego toru , lepiej by było mecze z mocniejszymi rywalami rozgrywać na własnym stadionie w dalszej części sezonu , jak chłopaki się trochę z nim oswoją i spasują .
Kurde, a ja wybiegajac w przyszlosc przezywalem dzis stresa odnosnie meczu w Krosnie:D Tam generalnie zazwyczaj bylo nietydyrydy ale moze teraz Wilk Rafal dopomoze nam:D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jak dobrze pamiętam to chyba ostatnia nasza wygrana w Krośnie to rok 1989 i to knock out 72-18 
Hans pisze:Jak dobrze pamiętam to chyba ostatnia nasza wygrana w Krośnie to rok 1989 i to knock out 72-18
No Ty ja na pewno dobrze pamietasz:P
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]