Stadion
Re: Stadion
Na dziś najważniejszy jest sam tor (jest zbyt wąski na łukach),bez tej korekty nie dostaniemy licencji,którą ostatnio mieliśmy warunkowo i z zastrzeżeniem że po raz ostatni.
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Widzew Łódź chce wybudowac stadion bez udzialu miasta:
http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,61 ... _euro.html
http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,61 ... _euro.html
http://wiadomosci.wp.pl/kat,67714,title ... &_ticrsn=3
Nie wiem czy to juz było ... to tak odnosnie Lublinianki ...
Nie wiem czy to juz było ... to tak odnosnie Lublinianki ...
zamiast 500 + program Beryl +
chyba Wieniawy.
Jak zwykle zydzi sa wszedzie gdzie jest kaaasa ;D nie powiem maja leb.
Jak zwykle zydzi sa wszedzie gdzie jest kaaasa ;D nie powiem maja leb.
A to wieniawa i Lublinianka to nie to samo ? myslalem ze ten kopleks ma byc na terenach Lublinianki ...
zamiast 500 + program Beryl +
To samo napewno nie ale moze i o te same tereny chodzi.
sting126 pisze:Z jednej strony chcialbym zobaczyc nowoczesny stadion na Wieniawie, z drugiej - troche rozumiem "zydowskie argumenty". Skoro jednak dalo sie przeniesc cmentarz zeby zbudowac pas startowy dla lotniska, to dlaczego nie mozna odkopac szczatkow i rowniez przeniesc w bardziej odpowiednie miejsce zeby powstal stadion?
A co z Plaza? Bedzie przenoszona w imie "zydowskich argumentow"? Czy wlasciciele postanowili odpuscic odkopywanie szczatkow swoich pomordowanych przodkow?
-
Smirnek_
- Senior
Plaza ma kapital zydowski wiec tego raczej nie beda ruszac 
sting126 pisze:Pewnie,ze to samo. Wieniawa to dzielnica na ktorej znajduje sie stadion Lublinianki - ot i cala filozofia. Swoja dorga jestem bardzo ciekawe jak sie ta sprawa zakonczy. Z jednej strony chcialbym zobaczyc nowoczesny stadion na Wieniawie, z drugiej - troche rozumiem "zydowskie argumenty". Skoro jednak dalo sie przeniesc cmentarz zeby zbudowac pas startowy dla lotniska, to dlaczego nie mozna odkopac szczatkow i rowniez przeniesc w bardziej odpowiednie miejsce zeby powstal stadion?
Stingu! No prosze Cie! Nie udawaj że akurat nie wiesz o co chodzi? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Cmentarz ( ze stadionem) leży w środku miasta i trudno będzie znaleźć atrakcyjniejszą działkę w mieście. ten teren sobie leży a jego wartość ciągle rośnie niezależnie od chwilowej dekoniunktury. Wcześniej czy później Starsi Bracia dosatną ten teren i opchną za grube miliony. Szczątki szczątkami, dla Starozakonnych ważniejsze są pieniądze, i jakaś działka pod Niemcami się znajdzie na nowy-stary cmentarz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Z tego co wiem to rowniez miasto zachowywalo sie bardzo nie fair w stosunku do Norwegow a problem z cmentarzem nie jest tutaj jedyny. W tym miejscu jeszcze dlugo nie zobaczymy nic sensownego niestety.
mikas pisze: W tym miejscu jeszcze dlugo nie zobaczymy nic sensownego niestety.
mowisz o lublinie czy konkretnie o wieniawie??
"Życie to jazda"
heh, wlasnie, jakos w przypadku Plazy nie przeszkadzalo przedstawicielom Izraela wspomnienie o traumatycznej historii tego miejsca...Ba, znalezli sposob, w plaze wmurowana jest tabliczka oddajaca hold ofiarom;] A sklepy tez w wiekszosci naleza do kapitalu tego samego kraju:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
W styczniu ma zapaść jakaś już decyzja w sprawie kompleksu na Lubliniance.
Norwegowie proponowali jakaś kasę i przeniesienie ale żydzi się nie zgodzili. Żydzi zaproponowali zrobić w tym miejscu (na Wieniawie) miejsce pamięci tylko teraz rozchodzi się o odległość ile metrów od tego miejsca można budować, na co nie chcą się zgodzić Norwegowie. A wykopać kości też nie chcą bo jak sie okaże, że sa porozmieszczane na większym terenie, niż teraz się wdaje to Żydzi mogą się znów nie zgodzić.
Norwegowie proponowali jakaś kasę i przeniesienie ale żydzi się nie zgodzili. Żydzi zaproponowali zrobić w tym miejscu (na Wieniawie) miejsce pamięci tylko teraz rozchodzi się o odległość ile metrów od tego miejsca można budować, na co nie chcą się zgodzić Norwegowie. A wykopać kości też nie chcą bo jak sie okaże, że sa porozmieszczane na większym terenie, niż teraz się wdaje to Żydzi mogą się znów nie zgodzić.
Pojawia sie pytanie: po co sie ktos ich o zdanie pyta i tym przejmuje?
Sorry prawda jest taka, ze w kraju takim jak Polska, ktory byl teatrem dzialan dla zbrodniarzy komusnitycznych, nazistowskich, przechodzil tu front II i I wojny swiatowej, mieszal tu tez Napoleon, Szwedzi, Turcy, Tatarzy itp. itd. wszedzie mozna wykombinowac jakies miejsce pamieci.
Ja oczywiscie rozumiem szacunek dla ofiar, pamiec itp. itd. Ale zwykla tablczka na scianie budynku powinna wystarczyc. Inaczej zostaniemy najwiekszym cmentarzem Europy i nic nigdzie nie zrobimy.
Przeszlosc przeszloscia - ale my zyjemy tu i teraz. Nie mozemy koncetrowac swojego zycia tylko na oplakiwnaiu ofiar bo do niczego nie dojdziemy.
Trzeba sobie jasno powiedziec - lata mijaja a my cywilizacyjnie nadal mamy blizej do Afganistanu niz Niemiec. Pora konkretnie zaczac walczyc o poprawe tego stanu rzeczy
Sorry prawda jest taka, ze w kraju takim jak Polska, ktory byl teatrem dzialan dla zbrodniarzy komusnitycznych, nazistowskich, przechodzil tu front II i I wojny swiatowej, mieszal tu tez Napoleon, Szwedzi, Turcy, Tatarzy itp. itd. wszedzie mozna wykombinowac jakies miejsce pamieci.
Ja oczywiscie rozumiem szacunek dla ofiar, pamiec itp. itd. Ale zwykla tablczka na scianie budynku powinna wystarczyc. Inaczej zostaniemy najwiekszym cmentarzem Europy i nic nigdzie nie zrobimy.
Przeszlosc przeszloscia - ale my zyjemy tu i teraz. Nie mozemy koncetrowac swojego zycia tylko na oplakiwnaiu ofiar bo do niczego nie dojdziemy.
Trzeba sobie jasno powiedziec - lata mijaja a my cywilizacyjnie nadal mamy blizej do Afganistanu niz Niemiec. Pora konkretnie zaczac walczyc o poprawe tego stanu rzeczy
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Pojawia sie pytanie: po co sie ktos ich o zdanie pyta i tym przejmuje?
[...]
Sorry, ale wedlug mnie to tylko teoria. Sluszna, ale tylko teoria.
Praktyka wyglada tak ze ktos wpada na pomysl i mowi do drugiego:
- Tyy, tam gdzie lezy pare zydowskich kosci to nic sie nie dzieje, wiec ciezko bedzie wyciagmac z tego pare zlotych, ale jakbys Ty - ze strony miasta - wymyslil tam jakas inwestycje, to ja ja przyblokuje. Ty zaplacisz, ja odblokuje. Budowac nic nie bedziesz, a bede z tego zyl i ja i ty. A przeciez ze swoich nie placisz. Teraz taki szum ze na co jak na co, ale na zydowskie odszkodowania sie zawsze znajdzie. To jak, robimy geszeft?
go! pisze:bkapusta pisze:Pojawia sie pytanie: po co sie ktos ich o zdanie pyta i tym przejmuje?
[...]
Sorry, ale wedlug mnie to tylko teoria. Sluszna, ale tylko teoria.
Praktyka wyglada tak ze ktos wpada na pomysl i mowi do drugiego:
- Tyy, tam gdzie lezy pare zydowskich kosci to nic sie nie dzieje, wiec ciezko bedzie wyciagmac z tego pare zlotych, ale jakbys Ty - ze strony miasta - wymyslil tam jakas inwestycje, to ja ja przyblokuje. Ty zaplacisz, ja odblokuje. Budowac nic nie bedziesz, a bede z tego zyl i ja i ty. A przeciez ze swoich nie placisz. Teraz taki szum ze na co jak na co, ale na zydowskie odszkodowania sie zawsze znajdzie. To jak, robimy geszeft?
Nie bede sie wdawal w dywagacje o "geszefcie" natomiast sprawa wydaje mi sie prosta - wladze miasta nie powinny sie obawiac reakcji spolecznosci innych niz lokalna.
To wladze tego miasta i maja robic to co jest najlepsze dla mieszkancow miasta. I juz.
Zalatwic sprawe zgodnie z tym co przewiduja przepisy prawa i elemetarna kultura - i po sprawie.
Ogladanie sie na protestujacych prowadziw slepa uliczke. W Warszawie np. wladze nieustannie boja sie "Zielonego Mazowsza" eko-ziomki blokuja i protestuja przy kazdej okazji - po miesie sie juz nie da normalnie jezdzic [nawet metro jest juz do bani bo jest tak zatloczone, ze jak rano wsiadam na 3 z kolei stacji to praktycznie nie ma miejsca]. Ale eko-oszolomy protestuja a miasto cywilizacyjnie jest na poziomie poludniowo-wschodniej Azji gdzie nieludzki tlok na ulicach jest czyms normalnym.
Tak to jest da sie palec - chca reki.
Od poczatku trzeba gonic towarzystow - kazde towarzystwo, ktore tylko chce protestowac "przeciw" - czy to dla zasady, czy to dla kasy. Jak sie raz, drugi pokaze, ze wladze miasta nie daja sie "dymac" protestujacym to sie skoncza protesty.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:To wladze tego miasta i maja robic to co jest najlepsze dla mieszkancow miasta. I juz.
Oj, nie pogniewaj sie na mnie (Boze uchowaj) ale coraz mniej juz was: niepoprawnych, naiwnych idealistow
Po przeczytaniu ostatniego zdania w poscie Bartka dochodze do wniosku, ze to zamordysta, a nie idealista 
W ogole to dlaczego w temacie o stadionie na Zygmunta toczy sie ozywiona dyskusja o Wieniawie?
W ogole to dlaczego w temacie o stadionie na Zygmunta toczy sie ozywiona dyskusja o Wieniawie?
-
Speedway Fan
- Senior
Moze tor zuzlowy tam ma powstac 
A były takie pomysły
Nawet chyba swego czasu Marek Kępa coś tam trytał po bieżni 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Manitou pisze:Po przeczytaniu ostatniego zdania w poscie Bartka dochodze do wniosku, ze to zamordysta, a nie idealista
Moze idealny zamordysta?
Dyskusja sie toczy bo jest zima i nie ma co robic
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Bkapusta I - tyran i zamordysta w imie idealow
Apropos odszkodowan dla Staropismiennych:
W latach 60-ych zostalo wyplacone odszkodowanie w wysokosci ok. 160 mln baksow jednej z diaspor w USA za Rabinat przy ul. Lubartowskiej. Calkiem niedawno przekazano bezplatnie ten sam budynek (po likwidacji Wydzialu AM bodajze) ...... Staropismiennym.
Apropos odszkodowan dla Staropismiennych:
W latach 60-ych zostalo wyplacone odszkodowanie w wysokosci ok. 160 mln baksow jednej z diaspor w USA za Rabinat przy ul. Lubartowskiej. Calkiem niedawno przekazano bezplatnie ten sam budynek (po likwidacji Wydzialu AM bodajze) ...... Staropismiennym.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Wrocławski tor zostanie skrócony z 387 do 330 metrów. Łuki zostaną wyprofilowane i poszerzone o trzy metry oraz podniesione. Poszerzona o 2 metry zostanie także prosta.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... niec-roku/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... niec-roku/