Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
garsija

Re: Skład na sezon 2009 :)

#876 Postautor: garsija » 4 stycznia 2009, o 12:27

Tutaj nie ma się tak naprawdę nad czym zastanawiac. Jesli tylko jest mozliwosc zlapania obu Rempalow to trzeba zrobic wszystko by jezdzili u nas. Co do Truminskiego to jakos nie moge pojac tego ze niektorzy go bronia. Koles wypial sie na klub w jednym z najwazniejszych meczy w sezonie, bo nie podobala mu sie decyzja trenera. Ktos napisal ze nie jest wazne kto jezdzi, a liczy sie tylko wynik. Rozumiem ze jesli okaze sie ze wynikow nie ma, to chodzenie na zuzel straci automatycznie sens. Z calym szacunkiem dla niektorych zawodnikow, ale zatrudnienie ich u nas po raz kolejny bedzie napluciem nam w twarz i na bank odbije sie na frekwencji;)

bartexs1
Senior

#877 Postautor: bartexs1 » 4 stycznia 2009, o 12:54

Piszcz zawsze dużo gadał a nic nie robił...a średnia biegowa 0,7 z ubiegłego sezonu mowi sama za siebie jakiej to klasy zawodnik...a motory jego...jak sie tylko na nie spojrzy to z samego wyglądu przedstawia się "Rumunia"...widać że chciałby mieć dużo kasy nie inwestując w motory...Niech sobie zostanie w Daugavpils :) a Redgal go broni bo wiadomo jak to sąsiad z sąsiadem w końcu piszczyk teraz mieszka w Lubartowie hehehe a kasę chce dużą by na paliwo starczyło :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#878 Postautor: bkapusta » 4 stycznia 2009, o 13:44

bartexs1 pisze:Piszcz zawsze dużo gadał a nic nie robił...a średnia biegowa 0,7 z ubiegłego sezonu mowi sama za siebie jakiej to klasy zawodnik...a motory jego...jak sie tylko na nie spojrzy to z samego wyglądu przedstawia się "Rumunia"...widać że chciałby mieć dużo kasy nie inwestując w motory...Niech sobie zostanie w Daugavpils :) a Redgal go broni bo wiadomo jak to sąsiad z sąsiadem w końcu piszczyk teraz mieszka w Lubartowie hehehe a kasę chce dużą by na paliwo starczyło :D

Od Lubartowa prosze sie odstosunkowac bo to elitarna okolica ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Kalhorn
Junior

#879 Postautor: Kalhorn » 4 stycznia 2009, o 14:11

Jakby jeszcze zestawic Jacka Rempale z bratem w parze, to moze by go po bandzie nie wozil, jak to mialo miejsce podczas jego sezonu u nas. Do tej dwojki moznaby wziac Czerwinskiego, jezeli duzo za kontrakt nie chce, bo facet potencjal ma i na zuzlu potrafi smigac. Choc tutaj wiele osob wrzuca na Franka, to tego ze oszukal nasza druzyne nie mozna mu (chyba) zarzucic. Nie lapie sie do "ekipy zlych lubelakow": "zlotowy" Piszcza, "goraczki" Truminskiego czy "wczasowiczow" Sledzia i Mordela, ktorym grzechy zostaly juz zapomniane po zakonczeniu kariery (Sledziowi generalnie wczesniej gdy trzaskal dla nas dwucyfrowki). Mi osobiscie obecnosc w teamie Piszcza nie bedzie jakos pzreszkadzac, bo musze przyznac ze tego zawodnika lubie za to jaki styl jazdy prezentuje. A ze sie o kase kloci, to juz wina nie lezy chyba tylko i wylacznie po jego stronie. Co do Truminskiego mam mieszane uczucia. Ten zawodnik moglby byc u nas (lubelski tor) silnym punktem druzyny, jednak nie jestem jakos do niego przekonany. Nie jestem jednak tak radykalny jak coniektorzy forumowicze i na mecze, w ktorej strtuje nawet trio Trumiński-Piszcz-Franków wsparte Bajerskim i Swistem bym chodzil.
Jest jeszcze (co nie znaczy ze bedzie tylu za tydizen lub dwa) sporo innych zawodnikow i to mozna jeszcze wybierac. Czy to mlodziakow jak Klecha czy R. Kasprzak, seniorow (Staszek, Szombierski), zagranicznych (Nieminen, McGowan, Hall, Tomicek). I wszyscy oni moga (choc nie musza) byc zawodnikami na dwucyfrowki.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#881 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2009, o 14:51

A co z juniorami? Klimek juz po Zalewie trenuje?:) No i kto oprocz niego?:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

bartexs1
Senior

#882 Postautor: bartexs1 » 4 stycznia 2009, o 14:57

Jak juz mieliby jechac po awans to niestety, Michaluk niczego nie gwarantuje tak samo jak i Polak w Rzeszowie :( przykre ale prawdziwe....a obok Rafała to może warto sięgnąć po Karawackisa czy Bridgera?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#883 Postautor: tezetomaniak » 4 stycznia 2009, o 15:15

NIE dla Michaluka w Lublinie !

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#884 Postautor: Hans » 4 stycznia 2009, o 15:18

To kozaku sam wsiądziesz na motor? Sam nie jestem wielkim fanem Maćka, ale lepiej już pakować kasę w swojego niż wypożyczanego z klubu, w którym nic nie jeździ. Jestem przeciwnikiem sprowadzania i wyszkalania komuś juniorów.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#885 Postautor: istred » 4 stycznia 2009, o 15:30

A ze sie o kase kloci, to juz wina nie lezy chyba tylko i wylacznie po jego stronie.
Wina w ogole nie lezy po jego stronie. Jesli klub podpisuje kontrakt to ma obowiazek placic za zdobyte punkty w terminie. Czy zawodnik ich zdobywa 4 czy 12 nie ma zadnego znaczenia. Jesli klub nie ma kasy to niech nie kontraktuje zawodnikow, ktorym nie jest pozniej w stanie zaplacic.
Czy to naprawde takie dziwne jest?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#886 Postautor: Łoptymista » 4 stycznia 2009, o 15:40

istred ale zarobek klubu zalezy tez od zawodnikow. jak gwiazdora daje pupy od poczatku sezonu i przywozi ogryzki to skad brac kase? jak przyciagac kibicow, sponsorow?
a jesli chodzi o piszcza to ten zawodnik systematycznie od lat jezdzi coraz gorzej. niebawem bedzie zaslaby nawet na II polska lige

Awatar użytkownika
istred
Trener

#887 Postautor: istred » 4 stycznia 2009, o 15:52

Gruba kase? Jesli zespol jezdzi slabo i zdobywa po 30 pkt to jest to zawsze mniej punktow do oplacenia niz w przypadku wygranej.
Poza tym to juz jest broszka klubu zeby skonstruowac odpowiedni (takze dla siebie) kontrakt. Skoro to ma byc lider to moze ponizej 6-7 punktow w ogole nie placic? Nie mam pojecia, ale wiem ze jak ktos sie z kims umawia, to obie strony powinny sie ze swoich obowiazkow wywiazywac. A juz obwinianie zawodnika, ze walczy o swoje pieniadze, ze nie jezdzi jak jakis tam zawodnik z Rybnika mimo ze klub mu zalegal wieksza kase niz Lublin Piszczowi jest juz w ogole nieporozumieniem.

Wszyscy widzimy, ze Piszcz jezdzi z roku na rok gorzej, ale poki co szczegolnie w Lublinie jest dobrym zawodnikiem jak na II lige.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#889 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2009, o 16:38

Zbigniew Wojciechowski pisze:Prowadzimy rozmowy z kilkoma żużlowcami. Nazwisk na razie nie mogę zdradzić, ale powiem, że kiedyś już byli związani z Lublinem.

No, czyli jednak Hans Andersen:)

Jacky

#890 Postautor: Jacky » 4 stycznia 2009, o 16:44

Bez Franka w Lublinie...:))

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... ubie-z-dr/

" Nie zamierzałem podpisywać kontraktu za jakieś wirtualne pieniądze. Sprawa powinna wyjaśnić się około 10 stycznia. Mogę powiedzieć tyle, że jest to polski klub, który startuje w drugiej lidze i jeździł w niej już w ubiegłym sezonie"

meesha
Trener
Kontakt:

#891 Postautor: meesha » 4 stycznia 2009, o 16:48

Jacky pisze:Bez Franka w Lublinie...:)

Nie wiem skąd ta radość. Jeśli to prawda to odpadł nam solidny drugoligowiec. W naszej sytuacji nie ma się z czego cieszyć...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Speedway Fan
Senior

#892 Postautor: Speedway Fan » 4 stycznia 2009, o 16:49

Tylko co dzisiaj robil samochod na blachach LU u Franka pod domem? info od sasiada Franka z Pily :D?
Andersen jest do wziecia dzwonic :lol:
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2009, o 16:52 przez Speedway Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#893 Postautor: tezetomaniak » 4 stycznia 2009, o 16:49

no panowie i panie, jeśli Frankow jest w Lodzi to na inauguracje dostaniemy porzadne po dupie ;) niezaleznie czy bedzie u nas Hans Andersen 8)

Jacky

#894 Postautor: Jacky » 4 stycznia 2009, o 16:50

Nie radośc, tylko zwykły uśmiech, po prostu ta minka ma trochę dziwny wyraz twarzy. Ale koniec offa.

Ja do jazdy Mariusza w Lublinie nie nie mam/nie miałem.

meesha
Trener
Kontakt:

#895 Postautor: meesha » 4 stycznia 2009, o 16:52

Speedway Fan pisze:Tylko co dzisiaj robil samochod na blachach LU u Franka pod domem? info od sasiada Franka z Pily :D?

Może kiełbasy przywiózł :P

Nie radośc, tylko zwykły uśmiech

A uśmiech wyraża chyba radość, prawda?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Speedway Fan
Senior

#896 Postautor: Speedway Fan » 4 stycznia 2009, o 16:54

meesha pisze:Może kiełbasy przywiózł :P

I go nie przekonali na to :lol: ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#897 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2009, o 17:00

Poczekajmy jeszcze, bierzcie pod uwage, ze zawodnikom "oplaca sie" rozsiewac takie plotki, np. w celu podniesienia zainteresowania swoja osoba, lub, co bardziej realne, podniesienia wlasnych wymagan.

A radosc z faktu, ze czolowy drugoligowy zawodnik podpisuje kontrakt u groznego rywala jest dla mnie niespotykanym zjawiskiem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#898 Postautor: Gelo » 4 stycznia 2009, o 17:16

Nie ma takiego harcerza na ktorego nie znalazłby sie zuch. Bez przeasdy - jak mamy sie obawiac Frankowa to lepiej wcale nie zglaszac druzyny do rozgrywek.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#899 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2009, o 17:18

Kwestia tego, ze tych realnych zuchow, to za wielu nie ma. Oczywiscie mozemy wziac Hansa Andersena 8)

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#900 Postautor: poli » 4 stycznia 2009, o 18:16

Piszczyk dzis smigal New Year Classic w Poole :D
Tomasz Piszcz 9 (3,1,2,2,1)