Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Volt

Re: Skład na sezon 2009 :)

#776 Postautor: Volt » 2 stycznia 2009, o 22:50

Mimo ze wielu z nas nie przepada za Frankowem to ja chętnie bym go jednak jeszcze widzial u nas bo pomijajac te stare "perypetie" 8) to jednak wciaz dobry napieracz na 2 lige i bylibysmy pewni ze w Pile walnalby dwucyfrowke :lol:

bartexs1
Senior

#778 Postautor: bartexs1 » 2 stycznia 2009, o 22:59

Jak Pietraszko w Opolu :)

Ge(L)o
Trener

#779 Postautor: Ge(L)o » 2 stycznia 2009, o 23:31

Jak zakontraktujemy Frankowa to bede jezdzil na zuzel do Tarnowa...
Nie róbcie mi tego.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#781 Postautor: Lublin_Fan » 2 stycznia 2009, o 23:41

Ja tez za nim nie przepadam i nie chcialbym widziec w naszej druzynie.
Jednak liczby nie klamia, w ubieglym roku byl osmym zawodnikiem drugiej ligi.
Z tych siedmiu lepszych od niego, czterech poszlo do wyzszych lig. Takze Frankow to scisla czolowka. Takie realia :lol: :lol: :lol:

Czarek
Trener

#782 Postautor: Czarek » 2 stycznia 2009, o 23:50

Ge(L)o pisze:Jak zakontraktujemy Frankowa to bede jezdzil na zuzel do Tarnowa...
Nie róbcie mi tego.

Histeryk
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Ge(L)o
Trener

#784 Postautor: Ge(L)o » 3 stycznia 2009, o 00:05

Frankow i Truminski. Tylko oni we dwoch lub jeden z nich w skladzie moze mnie zniechecic do chodzenia na reaktywowany zuzel. Na jednego nie da sie patrzec na torze (choc przejezdzil juz tyle lat), drugiemu jednego wystep(k)u jako kibic zuzla w Lublinie nigdy nie zapomne.

Czarek pisze:
Ge(L)o pisze:Jak zakontraktujemy Frankowa to bede jezdzil na zuzel do Tarnowa...
Nie róbcie mi tego.

Histeryk

A ja Grzegorz jestem, milo mi.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#785 Postautor: boxing » 3 stycznia 2009, o 00:23

Nie wiem, jakim budzetem bedzie ostatecznie dysponowal nasz klub, nie wiem, jakie wymagania maja zawodnicy krajowi i zagraniczni, ale wciaz jeszcze na rynku jest kilkudziesieciu zawodnikow, ktorzy mogliby w cuglach zrobic awans. Przejrzalem liste "wolnych" - sposrod zawodnikow polskich i zagranicznych, ktorzy w Polsce jezdzili albo przyzwoicie punktuja za granica. Czesc z nich bedzie za droga, czesc nie bedzie chciala slyszec o drugiej lidze, inni to bardzo gleboka drugoligowa rezerwa. Czesc - to nasze ubiegloroczne kontrakty i pewnie tegoroczne zainteresowania. Tak czy inaczej - ponizej lista "wolnych" (o ile czegos nie przeoczylem):

Paweł Staszek
Joe Screen
Ales Dryml
Tomasz Piszcz
Martin Smolinski
Rafał Klimek (J)
Ricky Wells (J)

Jacek Rempala
Edward Kennett
Krystian Klecha
Lukas Dryml
Robert Miśkowiak
Maciej Piaszczynski (J)

Mariusz Staszewski
Kai Laukanen
Krzysztof Pecyna
Leigh Lanham - objezdzony i przyzwoicie punktujacy w EL
Thomas Stange

Adrian Rymel (podpisal w Miskolcu czy ciagle tylko "dogadany"?)
Rafał Szombierski
Tomas Topinka
Dawid Stachyra (moze jednak - jak Jasiek nie dostanie posady w Rzeszowie)
Dawid Howe

Slawomir Drabik
Ricky Ashworth
Jacek Gollob
Travis McGowan
Kauko Nieminen

Lubos Tomicek (pewnie zaczyna liste "dogadanych?)
Richard Hall
Tomasz Rempala
Jaroslaw Poluchowicz
Mark Lemon

Alan Marcinkowski (zaczyna liste naszych "ulubiencow" :wink: )
Robert Kasprzak (absolutny faworyt lubelskiego forum :wink: )
Sebastian Truminski
Karol Baran
Mariusz Frankow

Prawie 40 nazwisk. Kim sobie nie warto zawracac glowy - kazdy sam sobie odpowie. A kto z nich bedzie poza naszym zasiegiem - to juz pytanie do Gawrzyka i Harrego.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#786 Postautor: istred » 3 stycznia 2009, o 00:29

e tam, nie mamy duzego wyboru i nie ma co wybrzydzac.
Wolalbym Frankowa, Piszcza i Truminskiego niz jakies wynalazki. Trumna jaki ma charakter wszyscy wiedza, ze potrafi pojechac na przyzwoitym poziomie i na II lige bylby niezly tez wszyscy wiedza. Chyba nie ma zawodnika, ktoremu nie ma nic do zarzucenia lacznie ze Sledziem i Mordelem. Nie ma sie co obrazac.
Ta trojka plus dwoch "mocnych" zawodnikow i jedziemy nawet o awans.
A zeby walczyc o awans to trzeba takze Gelu wygrywac na wyjazdach.

Ps. Dzis na jakims portalu (chyba na gazeta.pl) bylo sprawozdzanie z najchetniej ogladanych transmisji sportowych. Zuzel byl na szarym koncu, najlepsze mecze ekstraligi ogladalo ok 50tys widzow, troche lepiej z GP okolo 100tys. Kots jeszcze uwaza ze zuzel jest popularniejszy o pilki noznej, nawet w Lublinie? :)

bartexs1
Senior

#787 Postautor: bartexs1 » 3 stycznia 2009, o 00:47

coś cicho o Mariuszu Wegrzyku czy o Robercie Wardzale :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#788 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2009, o 01:21

istred pisze:e tam, nie mamy duzego wyboru i nie ma co wybrzydzac.
Wolalbym Frankowa, Piszcza i Truminskiego niz jakies wynalazki. Trumna jaki ma charakter wszyscy wiedza, ze potrafi pojechac na przyzwoitym poziomie i na II lige bylby niezly tez wszyscy wiedza. Chyba nie ma zawodnika, ktoremu nie ma nic do zarzucenia lacznie ze Sledziem i Mordelem. Nie ma sie co obrazac.
Ta trojka plus dwoch "mocnych" zawodnikow i jedziemy nawet o awans.
A zeby walczyc o awans to trzeba takze Gelu wygrywac na wyjazdach.

A jaki wyscig Truminski ostatnio wygrał na wyjezdzie?

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#789 Postautor: Boobi » 3 stycznia 2009, o 09:02

czytalem ostatnio w tygodniku zuzlowym (numer bodajze przedswiateczny) wywiad z wardzala. mowil, ze nie ma licencji gdyz nie wystartowal w zadnych oficjalnych zawodach. jednak przez caly sezon trenowal razem z buczkami i chwalil sie ze uzyskiwal czasy na ich poziomie. sprzet tez ma w niezlym stanie. jest jednak jedno ale - powiedzial ze albo unia albo konczy z zuzlem :shock: (wiec pewnie konczy bo tarnow ma taka pake, ze jest prawie niemozliwe zeby sie zalapal). wiem, ze w ostatnich latach na poszczegolnych zawodach nic nie jechal ale jako uzupelnienie skladu mogl by robic te 6-7 pkt na mecz. kwestia jest czy bedzie chcial startowac poza tarnowem

a jeszcze do posta gela: a to nie bylo 5;1 razem z darkiem w gorzowie?? 8)
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#790 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2009, o 10:32

... i jeszcze w Rybniku - przed wojną - jako junior.
Co do Screena - u nas moze malo zapunktowal w barwach Ostrowa ale jechal bardzo ladnie i agresywnie. Na 2 ligę to bylby arcywymiatacz. Caly czas wracam do statystyk - skoro gwiazdami są Eriksson czy inny Franków to Screen nie powinien schodzic ponizej dychy na zadnym torze. Tym bardziej ze przez ostatni rok mocno schudl :). Lyons natomiast to od lat znakomity startowiec, no i Australijczyk - a ci w przeciwienstwie do Angoli przewaznie bardzo dobrze radzą sobie na polskich torach.
Ostatnio zmieniony 3 stycznia 2009, o 11:46 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

meesha
Trener
Kontakt:

#791 Postautor: meesha » 3 stycznia 2009, o 10:34

istred pisze:Ps. Dzis na jakims portalu (chyba na gazeta.pl) bylo sprawozdzanie z najchetniej ogladanych transmisji sportowych. Zuzel byl na szarym koncu, najlepsze mecze ekstraligi ogladalo ok 50tys widzow, troche lepiej z GP okolo 100tys.

No nie rozśmieszaj mnie... Wiesz jaka telewizja transmituje mecze Ekstraligi i ilu ma odbiorców???

A jeśli chodzi o Screena to skoro już zajrzeliśmy do domu starców to poproszę jeszcze Roberta Nagy, też dobry napieracz i jeszcze przed 50-tką :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#792 Postautor: Lublin_Fan » 3 stycznia 2009, o 10:45

Boxing zapomniales, ze jeszcze Messing jest do wziecia na druga linie ;)

O ile wystartujemy rzecz jasna. Martwia mnie te kolidujace terminy posiedzenia centrali i skladania wnioskow o dofinansowanie. Mam nadzieje, ze madre glowy juz maja na to jakas recepte...

meesha
Trener
Kontakt:

#794 Postautor: meesha » 3 stycznia 2009, o 11:22

W ogólnodostępnym kanale TVP Info mecze play-off E-ligi oglądało coś w okolicach 500 tysięcy widzów. Pewnie, że to nic w porównaniu z milionami oglądającymi mecze piłkarskiej reprezentacji, Kubicę czy Małysza zanim się skończył ale bez przesady. Nikt mi nie wmówi, że większą oglądalność mają ligi siatkówki, koszykówki czy zbijaka (inaczej "dwa ognie" :) ).
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#795 Postautor: istred » 3 stycznia 2009, o 12:28

To było zestawienie stacji tylko sportowych (TVP Sport, Polsat Sport i Polsat Sport 2, Eurosport i Eurosport 2, Canal Plus Sport). Zuzel byl tylko przed koszykowka, nie pamietam czy byla liga w reczna, ale na pewno wysoko byly mecze reprezentacji. Oczywiscie siatkowka ma duzo wieksza ogladalnosc i popularnosc niz zuzel obecnie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#796 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2009, o 12:32

ale do czego zmierzasz takim wywodem?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#797 Postautor: istred » 3 stycznia 2009, o 12:36

Że niektórzy, na przykład Ty, żyją we własnym świecie gdzie żużel jest superpopularny, a nie do końca tak jest.

Oto zestawienie:
http://iwanczyk.blox.pl/2009/01/Kibice- ... lysza.html

meesha
Trener
Kontakt:

#798 Postautor: meesha » 3 stycznia 2009, o 12:44

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#799 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2009, o 12:49

istred pisze:Że niektórzy, na przykład Ty, żyją we własnym świecie gdzie żużel jest superpopularny, a nie do końca tak jest.

Oto zestawienie:
http://iwanczyk.blox.pl/2009/01/Kibice- ... lysza.html

ale to moj swiat i nikogo do niego nie zapraszam.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#800 Postautor: Cooper » 3 stycznia 2009, o 13:05

Wrocmy do tematu...

Gelo pisze:... mam nadzieje ze nie - do Frankowa były u nas bodajze trzy podejscia i za kazdym razem byla padaka.

Za to do Pizszca bylo 174 podejscia i za kazdym razem sprawdzil sie zajebiscie;] A najbardziej sprawdzil sie rok tem w Daugavpils:)

I wlasnie brak strachu to wystarczajacy argument na 2 ligę.

Za to Franciszek boi sie strasznie, vide "domino":)

Zawodnik jest taki jaki jego ostatni sezon (no dwa ostatnie), za zaslugi, to moze medal od GKSZ dostac. A Franek rok temu robil w II lidze wszystkich jak chcial, a i w 2007 mimo slabego sezonu (rozne perypetie zdrowotno-klubowe) pomogl nam wydatnie na wyjezdzie w meczuz Gnieznem, myle sie? Takze prosze mi to skonczyc z tymi stereotypami, ze Franek to, ze Franek tamto. Na druga lige jest swietna kandydatura i nie ejst latwo o duzo lepszego polskiego zawodnika w tym momencie (i prosze tu nie wyjezdac z jakims Jackiem Rempala, bo rozmawiamy o realnych kandydaturach, czyli w najlepszym przypadku Rempala ale Tomek, a od niego wole Franka, nie wiem jak wy).

Szerokiej drogi, nie pierwszy raz udowadniasz jaki prawdziwy kibic z Ciebie. Dla mnie sie liczy wynik druzyny, a komplety moze trzaskac i Swist, ktorego pewnie wiecej ludzi w LBN nie trawi niz Franka.
Ciekawy jestem postow na forum w hipotetycznej sytuacji, gdy kontraktujemy Franka a on przez caly sezon punktuje dla Lublina tak jak w poprzednim sezonie dla Rownego... A to taka bardzo nierealna sytuacja?

Zycze wiecej obiektywizmu, nawet Tobie Gelu, bo przeciez rzadko kierujesz sie osobistymi uprzedzeniami do zawodnikow, warto zauwazyc, ze
Lublin_Fan pisze:Jednak liczby nie klamia, w ubieglym roku byl osmym zawodnikiem drugiej ligi.
Z tych siedmiu lepszych od niego, czterech poszlo do wyzszych lig. Takze Frankow to scisla czolowka. Takie realia

P.S.
Najwazniejsze, zebysmy wystartowali...
Ostatnio zmieniony 3 stycznia 2009, o 13:29 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]