Żużlowe różności
Re: Różności
A Kole Dieriewiankina pamietacie?
I dragala Bierezynskiego? I najbardziej obciachowa piosenke w historii lubelskiego sportu "Gdy Agrofar AZS na boisku staje"? Kurna, piekne czasy. Chyba w liceum jeszcze bylem 
Bierezynskiego pamietam. Pamietam tez Denisa Peteva, koles byl sztywny jak Rasiak 
W troche pozniejszych czasach od Agrofaru, czyli wracajac do ekstarklasy Azsu i Startu kilku czarnuchow (i innych obco sie przewinelo) - przypomnial mi sie jeszcze Tracey Waltson (?), Terrel (?) Bell i Chris Jackson (ten fajnie z Bellem razem gral);] Nie wszyscy byli rewelacyjni - raczej zaden, a aj dalej bede sie upieral ze najwiekszym showmanem a w dodatku niezlym zawodnikiem byl Brown. Heh, przypomnial mi sie jeszcze Piotr Mis, malo czarny, ale za to niezapmniana piosenka na trybunach "stary niedzwiedz mocno spi":P. Ehh, i Olejniczak, najlepiej zbierajacy w Lidze... To byly dobre czasy, az zal dupe sciska, ze teraz w sobote nie ma gdzie pojsc na pozadnego kosza... i pojesc popcornu;)
Generalnie jesli chodzi o sporty "zimowe" to kosz meski ma w Lublinie mnostwo kibicow (i fajna tradycje), byleby tylko druzyna w najwyzszej lidze byla...
EDIT:
Zdzichowi brakowalo miliona do rozkrecenia zuzla a ja jako ciekawostke polecam ten krotki artykul:
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,1080556.html

Generalnie jesli chodzi o sporty "zimowe" to kosz meski ma w Lublinie mnostwo kibicow (i fajna tradycje), byleby tylko druzyna w najwyzszej lidze byla...
EDIT:
Zdzichowi brakowalo miliona do rozkrecenia zuzla a ja jako ciekawostke polecam ten krotki artykul:
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,1080556.html
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
czaszka pisze: Pamietam tez Denisa Peteva, koles byl sztywny jak Rasiak
slynal z tego ze jak mu nie szlo to rozkladal rece ku niebu i tam tez swoj wzrok kierowal :]
jego najlepszy mecz byl jednoczesnie jego ostatnim meczem w barwach AZS-u, z Bobrami albo Polonia Bytom rzucil jakos ponad 20pkt i siedzialo mu jak nigdy ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Pamiętam akcje Peteva. stał pod koszem, czekał na piłkę chyba Nowakowski mu podał prosto w twarz:) a ten miał pretensje, że nie do ręki;) To był straszne drewno. Tracy miał przydomek "przemytnik telewizorów" - czemu? nie wiem 
Co do Startu i ich zawodników to nie wiem jak grali bo oprócz derbów nigdy nie byłem na Stracie;)
ale z AZSu Murdock chyba jeden z najbardziej skocznych koszykarzy jakich oglądałem na żywo. Kiedyś szperając po necie (jak juz nie grał w Lublinie Murdock) znalazłem tytuł "Murdock przeskakuje Chińczyków" nic nadzwyczajnego jak by nie fotka obok koleś 2 metry a ten nogi szeroko i przeskakuje nad nim;) Chyba na jakiejś rozgrzewce Jeson przeskoczył Nowakowskiego.
Co do centrów to najlepszy Furman. A Mikas ten wontek o koszykówce zachęcił mnie do przejrzenia gazet i znalazłem twoje wycinki o AZSie z lat ekstraklasy.
a jesli komuś brakuje starych czasów wystarczy wybrać się na mecz ligi TKKF gdzie graja między innymi Paweł Kosior, Karolak, Hołota, Olejniczak, Łukasz Jagoda
myślę, że ta 5 jest dużo lepsza niż Start w tym momencie 
Co do Startu i ich zawodników to nie wiem jak grali bo oprócz derbów nigdy nie byłem na Stracie;)
ale z AZSu Murdock chyba jeden z najbardziej skocznych koszykarzy jakich oglądałem na żywo. Kiedyś szperając po necie (jak juz nie grał w Lublinie Murdock) znalazłem tytuł "Murdock przeskakuje Chińczyków" nic nadzwyczajnego jak by nie fotka obok koleś 2 metry a ten nogi szeroko i przeskakuje nad nim;) Chyba na jakiejś rozgrzewce Jeson przeskoczył Nowakowskiego.
Co do centrów to najlepszy Furman. A Mikas ten wontek o koszykówce zachęcił mnie do przejrzenia gazet i znalazłem twoje wycinki o AZSie z lat ekstraklasy.
a jesli komuś brakuje starych czasów wystarczy wybrać się na mecz ligi TKKF gdzie graja między innymi Paweł Kosior, Karolak, Hołota, Olejniczak, Łukasz Jagoda
Szczerze Radziu to mi tez brakuje tej piatki w Starcie, a zwlaszcza Jacka, ktory w amatorach ponoc jakos nie ma formy, ale nie jest tak zle z tym Startem, chociaz jak pamietam z forum Startu AZS zawsze sercem byles blizej AZS-u. Sklad Startu jest odmlodzony i jak dobrze pojdzie awansujemy do 1 ligi.Osobiscie szkoda mi Piotrka Jagody, ktory dobrze sobie radzil w ubieglym roku i paleta sie podobnie jak Konare w Bialymstoku. Nasza lubelska ekipa- Motyl,Mis, Bialy i Prazmo okupuja Tarnobrzeg.
Ja czekam az zaczna przynajmniej walczyc o awans do ekstraklasy, a wlasciwie to najlepiej juz w niej grac. Jesli chodzi o kosza to jestem kibic sukcesu i lazenie na jakies III ligi mnie nie bawi
No, moze na jeden mecz w tym sezonie pojde, jak juz nie bede mogl wytrzymac:P
Cooper, gramy w 2 lidze i pewnie, ze to nie ekstraklasa, ale lepsze to niz tak jak na zuzlu nic. Pewnie tez bedzie mecz z Polonia z racji akcji "Pomoz dzieciom przetrwac zime" 
2 liga to sie tak nazywa, a jest trzecia, nieprawdaz?:)
Zreszta jak dla mnie na parkiecie musi byc przynajmniej jeden czarnuch, inaczej to nie ma sensu:P
Zreszta jak dla mnie na parkiecie musi byc przynajmniej jeden czarnuch, inaczej to nie ma sensu:P
Jezeli tak na to patrzysz, ale jak dla mnie nieprawdaz
Jezeli chodzi o obcokrajowcow to faktycznie jest inaczej niz na zuzlu i nie graja oni w nizszych ligach, ale jak dla mnie zawodnicy typu Jackson, Bell, a nawet Brown wcale nie byli rewelacyjni na parkiecie.
Jezeli chodzi o obcokrajowcow to faktycznie jest inaczej niz na zuzlu i nie graja oni w nizszych ligach, ale jak dla mnie zawodnicy typu Jackson, Bell, a nawet Brown wcale nie byli rewelacyjni na parkiecie.
Cooper pisze:2 liga to sie tak nazywa, a jest trzecia, nieprawdaz?:)
To choć na jakiś mecz derbowy czy to w lidze juniorów, czy w seniorach 3 ligi (czyli czwartej) NOVUM Lublin - START Lublin w Starcie jest jeden poczerniany;) Więc zaliczysz 3 w 1:) Mecz koszykówki. mecz derbowy, zobaczysz Czarnego
Radzio pisze: A Mikas ten wontek o koszykówce zachęcił mnie do przejrzenia gazet i znalazłem twoje wycinki o AZSie z lat ekstraklasy.
No wlasnie nadrabiajac zaleglosci forumowe i czytajac jeszcze poprzednia strone tego wątku tez o tym sobie przypomnialem. Miales mi to oddac juz kilka lat temu, wiec moze bym sie tak wreszcie tej teczki doczekał?
Marma zostaje przy rzeszowskim zuzlu. Inny artykul na ten temat:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /657858498
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /657858498
suchy1613 pisze:Marma zostaje przy rzeszowskim zuzlu.
He he.. Sukces ma wielu ojcow, co?
Znalezli sie powazni sponsorzy, poplyna powazne pieniadze to i szkoda z takiego towarzystwa uciekac jak przegrany z pola bitwy. A juz zeby glupot co drugi dzien nie gadac i zdania nie zmieniac to tym razm M Poltorak podejmuje decyzje, a nie M Poltorak
Tak wygląda plakat/nagroda dla laureatów Plebiscytu Zuzlowa Druzyna 60-lecia. Autor - moj stary

- Łoptymista
- Trener
ładne
i pomysl si
oby tylko za 10 lat mozna bylo do tej druzyny wstawic nowe twarze
i pomysl si
oby tylko za 10 lat mozna bylo do tej druzyny wstawic nowe twarze
W tym plakacie wszystko ok poza polska gwiazda dawida w gornej prawej stronie plakatu ...
a co do samego plebiscytu to jedna wielka farsa a sama impreza bardziej przypomina stype i toasty za "zdrowie" nieboszczyka ... coz taka lubelska tradycja .... ech ....
a co do samego plebiscytu to jedna wielka farsa a sama impreza bardziej przypomina stype i toasty za "zdrowie" nieboszczyka ... coz taka lubelska tradycja .... ech ....
zamiast 500 + program Beryl +
Nie bardzo czaje co masz do plebiscytu.... To przeciez niczuja wina, ze 60-lecie wypadlo akurat w momencie posuchy w lubelskim zuzlu...a temu, kto zorganizowal ten plebiscyt naleza sie wielkie wyrazy szacunku, bo wlasnie dzieki temu wydarzeniu o zuzlu sporo sie ostatnio pisalo w lubelskiej prasie, a wiec podtrzymywano istnienie tej dyscypliny w swiadomosci wielu Lublinian. I to jest duza zasluga m.in. plebiscytu.
Cooper pisze:Nie bardzo czaje co masz do plebiscytu.... To przeciez niczuja wina, ze 60-lecie wypadlo akurat w momencie posuchy w lubelskim zuzlu...a temu, kto zorganizowal ten plebiscyt naleza sie wielkie wyrazy szacunku, bo wlasnie dzieki temu wydarzeniu o zuzlu sporo sie ostatnio pisalo w lubelskiej prasie, a wiec podtrzymywano istnienie tej dyscypliny w swiadomosci wielu Lublinian. I to jest duza zasluga m.in. plebiscytu.
czy niczyja wina coz mamy inne podejscie ja uwazam ze w duzym stopniu chocby miasto, ale coz moze Ty masz inne zdanie ...
prasa zawsze bedzie chetna dla takich rzeczy nawet po to zeby zapelnic rubryki ...
Coop wazniesze dla mnie jest to co dal ten plebiscyt podejrzewam ze niestety niewiele ... choc moze sie myle i na imprezie padly deklaracje sponsorow na temat "datkow" na zuzel, a moze nawet juz podpisano jakies promesy
i na koniec jakie 60 lecie skoro 1 rok mamy w plecy (wiem ze pewniej wiecej bo byla przerwa) 60 lecie to bedzie za rok jesli wystartujemy w 2009 w lidze wtedy mozna swietowac ...
sorki uwazam ze tance nad trumna to jest farsa a nie szacunek dla organizatorow takie jest moje zdanie ....
zamiast 500 + program Beryl +
No ale plebiscyt nie mial "cos dac" poza wyborem sportowcow
Zostal tylko po to zorganizowany. A ze do tego byl skromny bankiecik z ogloszeniem wynikow to co w tym zlego? A jesli chodzi o 60-lecie, to jesli dobrze kojarze, to jest rok spoznione, wiec akurat:)
Inicjatywa byla jak najbardziej sluszna, raz jako ciekawy plebiscyt, dwa jako elemnt PR nt. zuzla w Lublinie (i jego potrzebie istnienia).
Inicjatywa byla jak najbardziej sluszna, raz jako ciekawy plebiscyt, dwa jako elemnt PR nt. zuzla w Lublinie (i jego potrzebie istnienia).