Żużlowe różności
Re: Różności
dannie:
W Lublinie nie ma już Startu AZS. W tym roku jest znowu Start Lublin.
W Lublinie nie ma już Startu AZS. W tym roku jest znowu Start Lublin.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
a AZS Lublin tez rozgrywa mecze w lidze? ja swoja "przygode" w kibicowaniu meskiej koszykowce w lubelskim wydaniu ligowym zaczynalem od meczow AZS Lublin w AOSie na Langiewicza.
W 2 lidze mezczyzn gra tylko Start Lublin. Sa jeszcze kluby uczelniane. Natomiast w 1 lidze mamy ASZ UMCS, ale kobiety.
AZS rozwiazal sekcje koszykowki i juz niestety nie ma. Szkoda bo ja tez zaczynalem chodzic na ta druzyne. Co prawda juz na MOSiR i jak walczyli o ekstraklase, ale z czasem milo sie wspomina...
a AZS UMCS to zupelnie inny klub
papi pisze:AZS rozwiazal sekcje koszykowki i juz niestety nie ma. Szkoda bo ja tez zaczynalem chodzic na ta druzyne. Co prawda juz na MOSiR i jak walczyli o ekstraklase, ale z czasem milo sie wspomina...
Milo sie wspomina rywalizacje Startu z AZS (lacznie z przekrzykujacymi sie kibicami) , mecze Stratu w ekstraklasie, kiedy sie siedzialo na schodach, podobnie jak na zuzlu.
Koszykarze maja przynajmniej 2 lige i w druzynie graja tez wychowankowie AZS-u, a dokad bedziemy czekac na zuzel w naszym miescie ? Czyzby znowu to samo co w ubieglym roku, tylko pod innymi pretekstami ???
papi pisze:AZS rozwiazal sekcje koszykowki i juz niestety nie ma. Szkoda bo ja tez zaczynalem chodzic na ta druzyne. Co prawda juz na MOSiR i jak walczyli o ekstraklase, ale z czasem milo sie wspomina...
ja zaczynalem w tym sezonie co byly baraze o awans z Mitexem Kielce
Robert Shepherd byl taka troche namiastka NBA dla mnie za malolata :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
O tak. Ja też Sheparda pamiętam. Pierwszy czarnoskóry gracz, którego kojarze z AZSu. Jednak z czasów AZSu najlepiej wspominam Nikolicia, jego gra i trójki to była czysta poezja. Kolejni zawodnicy z balkanow to niestety byly juz pomylki.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
To teraz zapraszam na mecze NOVUM Lublin
Przyszłość lubelskiej koszykówki;)
Z Balkanow byl jeszcze niejaki Vicentic, tez byl niezly
ja tez zaczynalem w tamtym sezonie w ktorym awansowali, tyle ze jesli dobrze pamietam to byl final ligi a nie baraze. Ale faktycznie grali z Mitexem
Shepherd, Szawarski, pozniej Danilovic, Vicentic, Furman, Nikolic czy Nathan Smith... Startu nie darzylem i nie darze az takim sentymentem, chociaz wiadomo ze na przyzwoita ekstraklasowa koszykowke chodzilo sie nawet jak na parkiecie przebywali zawodnicy typu Fijalki 
A Brahima Konare ? Legenda lubelskiej koszykowki. 
Gdy Start grał w ekstraklasie, Earl Brown był mocny.
Mi strasznie podobala sie gra Jasona Murdocka, widowiskowy i skoczny gosc.
- tezetomaniak
- Trener
piotr76 pisze:gdzie admini ?????
zapewne naprawiają polskie znaki na forum
a mi się podobały za czasów Perła Lubella AZS Lublin czwórka zawodników: Derwisz, Karolak, Vicentic, Nikolić.... oni we 4 jak mieli swoj dzien to potrafili zdobyc i 70 punktow w meczu...
Nikolic i vicentic slyneli glownie z rzutow zza lini 6,25. A karolak i derwisz wsady
Nikolic i vicentic slyneli glownie z rzutow zza lini 6,25. A karolak i derwisz wsady
Nikolic byl dobry, pamietam jak ze Slaskiem rzucil 41 punktow, w tym 9 trojek (8 do przerwy, pozniej go przypilnowali:)). No i Furman tez byl dobry napieracz;] A z Czarnuchow zdecydowanie Earl Brown, choc tez zaczynalem od czasow Sheparda. Aaa, pamietam jak w sezonie po awansie Startu w Gazecie Wyborczej bylo podsumowanie sezonu i Karolak zostal wybrany nielotem sezonu - jedyny w polskiej lidze zawodnik powyzej 2 metrow, ktory nie mial zadnego bloku:P W tym samym zestawieniu Marciniak zostal chyba odkryciem czy nadzieja sezonu, co takiego, hehe:) A chlopak juz wtedy odkrywal glownie kapsle - choc talent mial, to prawda:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
jak Start gral w ekstraklasie to Karolak juz chyba zawiesil buty, albo gral gdzies za granica bo tez kojarze cos takiego. Ale zeby Marciniak i Karolak naraz wystepowali w najwyzszej klasie rozgrywkowej to na 99% jestem pewny ze tak nie bylo. Moze o Olejniczaka Ci chodzi?
Moze cos poplatalem, ale Karolak na bank gral, moze w AZSie, ale gral:P
A Murdock byl ok, ale wkurzala mnie jego nieskutecznosc;]
EDIT:
Poplatalem;] Karolak gral w AZSie wtedy o nazwie Perla Lubella. Ale w kazdym razie najwiekszym nielotem ekstraklasy byl
Choc trojki tez niezle miotal:P
A Murdock byl ok, ale wkurzala mnie jego nieskutecznosc;]
EDIT:
Poplatalem;] Karolak gral w AZSie wtedy o nazwie Perla Lubella. Ale w kazdym razie najwiekszym nielotem ekstraklasy byl
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
sting126 pisze:Z czarnuchow zdecydowanie Jason Murdock, Brown moglby mu buty czyscic :] Pamietam jak w meczu z Zastalem Zielona Gora zapakowal pilke do kosza wybijajac sie z dalszej odleglosci niz linia rzutow wolnych i przelecial nad jakims graczem. Ech to byly piekne czasy
przesadziles z odlegloscia ale rowniez to pamietam, bylo kilkanascie sekund do konca 1 polowy, murdock spokojnie kozlowal pilke gdzies na 7m i jak zostalo pare sekund to spokojnie minal obronce i zapakowal nad jakims lelakiem z zastalu :]
a nathan smith to jakas pomylka byla, na rozgrzewce rzucal trojki z 9m, a na meczu airballe sadzil
nie moge sobie przypomniec imienia i nazwiska jednego goscia, zostal zakontraktowany pod koniec ostatniego sezonu w 2 lidze, mniej wiecej wlasnie na mecze z Mitexem, czarny, z Shepherdem sie niezle dogadywali na boisku
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Zaratustra
- Kadrowicz
grzesieck pisze:
nie moge sobie przypomniec imienia i nazwiska jednego goscia, zostal zakontraktowany pod koniec ostatniego sezonu w 2 lidze, mniej wiecej wlasnie na mecze z Mitexem, czarny, z Shepherdem sie niezle dogadywali na boisku
Gość nazywal sie bodajze Sabree i z tego co pamietam, to surowy byl niemilosiernie. Ale fakt... jak mu Shepherd dogral, to efektownie konczyl akcje wsadem.
Witek Miszczak wymawial go jako Ajdzil Sabri 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
Zaratustra
- Kadrowicz
sadychor pisze:Witek Miszczak wymawial go jako Ajdzil Sabri
I pamietne (wypowiadane jednym ciagiem) slowa Miszczaka podczas meczu z Mitexem w Kielcach: "proszę państwa..27:19 jak tu duszno"