papi pisze:Harry mowisz ze prezydent powinien zobaczyc jak wazny jest sport w Lublinie? a jest wazny?
Jest bardzo ważny. jakies 2-3 lata temu robiono jakies badania i wyszlo, ze wojewodztwo lubelskie jest na pierwszym miejscu pod wzgledem zainteresowania sportem ( coś kolo 20%)
na pilke okolo 1000 osob, na kosza jeszcze mniej a jeden tuniej zuzlowy tez nie wywolal euforii.
To zupelnie nie tak. Na kaszane nikt nie chodzi. Na całym swiecie. A jak jest jakis poziom to stadiony i hale zapelniają sie. I tak bylo i jest w Lublinie. I na pilkarzy przychodzili ludzie na full i na żużlowcow. Te czasy pamieta wiekszość forumowiczów. Na kosza w czasach swietnosci tez trudno się bylo dostać. Jak gral Ken Washington to bilety na najlepsze mecze dostawalo się po znajomosci .
W dodatku mamy przedpotopowy stadion, ktor[ zostanie przebudowany pewnie kolo 2020. Pewni ludzie sie dorwali do wladzy i rzadza jak chca.
A to szczera prawda. I nie pewni tylko kompletni dyletanci całkowicie nieprzygotowani i mam wrazenie ze z lapanki. I o to mi chodzilo. Trzeba odpowiednich ludzi zeby wyrwac sie z tego marazmu i niemocy.
[ie ma wynikow, nie ma zapotrzebowania na sport, nie bedzie narazie nowego stadionu.
Pomieszanie z poplataniem. Zapotrzebowanie jest a wyników nie ma. Ze stadionem zobaczymy. Coś muszą w koncu wymyslec.
Dopoki 1 normalnie zorganizowany klub nie wyznaczy drogi i bez pieniedzy z miasta osiagnie sukces i przyciagnie ludzi na stadion/hale.
Tak by było najprosciej. Ale to jest Lublin i bez pomocy miasta wątpię aby coś tu ruszyło. Tu juz nawet nie chodzi o takie pieniadze jakie daja na żużel w Poznaniu ale o prawdziwe zainteresowanie sprawami sportu. Paweł Bryłowski, który był najlepszym prezydentem na przestrzeni ostatnich 20-30 lat po przegranych wyborach sam stwierdzil, że nie docenil roli wplywu sportu na wyborcow. Ogladalem wiele programow z udziałem prezydentow duzo wiekszych miast polskich ktorzy problemy swoich klubow sportowych mieli w jednym paluszku!!!
Nie wymagajmy by miasto wspomagalo sport ktory (poza pilkarkami recznymi[ ktore naprawde na uznanie zagluguja) kiedys byl wizytowka miasta, a dzis jest kolejnym problemem.
Ale od tego są właśnie władze miasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Od rozwiazywania problemow mieszkanców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeden z ostatnich prezydentow, ktory zajmowal sie tylko administrowaniem, nic nie robieniem i wycieczkami zostal znienawidzony przez wszystkich ( dziennikarzy,polityków i wyborcow) i pogoniony ze wszystkich stanowisk.
I to problemow o ktore walczy garstka zapalencow.
I dopóki jest jeszcze ta garstka to absolutnie powinni im pomóc a nie liczyc na to ze problem sam się rozwiąze bo upadnie.
Po tak beznadziejnym prezydencie, sekretarzu i klownie, podejrzewam że PO długo nie osiagnie dobrych wynikow w Lublinie.
Nie chce zostac zle zrozumiany nie mowie zeby porzucic wszelkie dzialania, ale nie mowmy o duzym znaczeniu sportu w tym miescie, bo liczba widzow na trybunach w jaiejkolwiek dyscyplinie jest zenujaco niska
Mam nadzieję, że zrozumiałeś, że poplatałeś pojęcia i zasadniczo się pomyliłeś.�����������
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski