Imprezy zuzlowe przy Al. Zygmuntowskich w 2008 r.
Re: Imprezy zuzlowe przy Al. Zygmuntowskich w 2008 r.
Nie mialem na mysli lania a'la Cieslak 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:no to teraz trzeba zglaszac sie do ligi. wysocki mowil ze nie ma przeszkod i ze nie wyobraza sobie zebysmy mieli jechac gdzies poza lublinem. tego trzeba sie trzymac. skoro z. czarny ma chetnych sponsorow to zostalo jeszcze 10 dni na zgloszenie. bo z roku na rok bedzie coraz trudniej.
Dokladnie tak!
Wysocki takie slowa powiedzial dla TVP Lublin, to samo powtorzyl na lamach Dziennika Wschodniego:
Pieniądze na sport, w tym na żużel w miejskiej kasie są. Nie uciekamy od tego. Na pewno nie dopuścimy też do takiej sytuacji, by żużlowcy zostali bez toru. - tłumaczył wiceprezydent Lublina.
Tak wiec sprawa ze stadionem wydaje sie jasna i jesli chodzi o stadion mozemy jechac w sezonie 2009 opierajac sie na powyzszych slowach Wysockiego, ktory jest umowiony na spotkanie z prezesem KZ Lublin:
Konkretów w sprawie toru dalej nie ma, a tego nie przeskoczymy. Rozmawiałem z dyrektorem Szajnochą z Wydziału Sportu i powiedział mi, że na razie wszystkie inwestycje są wstrzymane. Ale nie tracę jeszcze nadziei, jestem umówiony na spotkanie z wiceprezydentem Wysockim. Zobaczymy czego się dowiem - tłumaczy Zdzisław Czarny.
- tezetomaniak
- Trener
nalezy pamietac, ze politycy to ostatnie osoby, którym mozna ufac. Dzisiaj cos powie, jutro nie bedzie pamietał ze to mowil, albo sie "zmienią okolicznosci".
Uwierze jak zobacze.
Uwierze jak zobacze.
ale on tez nie moze rzucac slow na wiatr bo kazdy blad to utrata stolka ;]
- tezetomaniak
- Trener
polityk traci stolek (lub nie) po wyborach, a do tego jeszcze troche. Zreszta, z obserwacji sceny politycznej wynika jasno, ze wiekszosc nic nie robi sobie ze swoich obietnic. przyjdzie kampania wyborcza, znowu zaczna sie obiecanki, a ludzie beda i tak musieli kogos wybrac.
ciekawe co w sytuacji gdy klub zostanie zgłoszony, a nagle okaze sie że ze stadionem dupa.
btw: kiedys interesowalem sie sprawą m.in. Wandy Kraków, ale teraz nie wiem czy nie zmieniły sie przepisy. jest nadal tak, ze druzyna ktora nie jechala w jakims sezonie musi zaplacic 20 tys zł zeby wystartowac w kolejnym ?
ciekawe co w sytuacji gdy klub zostanie zgłoszony, a nagle okaze sie że ze stadionem dupa.
btw: kiedys interesowalem sie sprawą m.in. Wandy Kraków, ale teraz nie wiem czy nie zmieniły sie przepisy. jest nadal tak, ze druzyna ktora nie jechala w jakims sezonie musi zaplacic 20 tys zł zeby wystartowac w kolejnym ?
Ale czym tu sie zachwycać torem? To powinno być oczywistym standardem, że jest równo - prawda? A czy to dobrze zrobiło zawodom? Moim zdaniem nie - to były jedne z najnudniejszych zawodów na jakich byłem w ciagu 3 ostatnich lat. Jakby nie było Kościucha i Miesiąca nie byłoby żadnych mijanek .
Nieprawda. W biegu 4. Michaluk wyprzedzil Kielbase. A w ktoryms nastepnym wszyscy wyprzedzili Kielbase na prostej przeciwleglej do startu, bo ten wyszedl spod tasmy i z I luku na prowadzeniu.
Ge(L)o pisze:W biegu 4. Michaluk wyprzedzil Kielbase.
cholera, zaczynam żałować że kibicowałem Józkom przed tv zamiast iść na małe GP na zygmuncie

Mam pytanie. Co się dzieje z nadwyżką wydrukowanych programów? Obiecałem znajomemu program i zapomniałem, jak można takowy teraz zdobyć?
Speedway pisze:Mam pytanie. Co się dzieje z nadwyżką wydrukowanych programów? Obiecałem znajomemu program i zapomniałem, jak można takowy teraz zdobyć?
Ja mam jeden niewypełniony, mogę się podzielić
mój mail - jaskier220@gmail.com
gratulacje udanej imprezy z bydgoszczy, mam nadzieje ze wystartujecie w tym sezonie
od 2010 likwidacja II ligi
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... kszy-zysk/
co do jezdzcow to warto zerknac na Krystiana Kleche ( tegoroczny wynik nie jest imponujacy ale w Bydgoszczy zawsze walczyl do konca i czesto byl to czarny kon zawodow, na druga lige to silny punkt)
od 2010 likwidacja II ligi
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... kszy-zysk/
co do jezdzcow to warto zerknac na Krystiana Kleche ( tegoroczny wynik nie jest imponujacy ale w Bydgoszczy zawsze walczyl do konca i czesto byl to czarny kon zawodow, na druga lige to silny punkt)
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Komentarz pod artykulem o likwidacji II ligi w GW:
Powiększenie Ekstraligi na pewno wyszło by na dobre polskiemu żużlowi, ale
likwidacja II ligi to jakaś paranoja. Przecież mecze Intaru Ostrów lub Stali
Rzeszów z takim Krosnem lub Opolem to antyreklama speedwaya. Biorąc pod uwagę
bardzo prawdopodobny start w rozgrywkach ligowych w przyszłym roku drużyn z
Lublina i Piły wniosek jest jeden. Tegoroczny przykład przygody Kolejarza
Rawicz w I-lidze zbierającego baty od wszystkich pokazuje, że II-liga jest
potrzebna. Jaki cel miałyby drużyny walczące w I-lidze o miejsca 14-16 i
przegrywające regularnie do 20.
Kibice nie są masochistami, każdy lubi poczuć smak zwycięstwa i walkę o coś
np. awans do I-ligi a nie pasjonuje się walką o przysłowiową "pietruszkę".
Gawrzyk pisze:czy inny franek
Gawrzyk, uwazaj na slowa
Tegoroczna sytuacja z Rawiczem byla wyjatkowa, bo cienki Rawicz byl tylko jeden i wszyscy go lali. Po polaczeniu lig takich Rawiczow bedzie 5-6 i mecze miedzy nimi beda bardzo wyrownane,a z kolei czasem trafia sie tez niespodzianki w przyslowiowych meczach Rawicz-Ostrow. (albo przynajniej widowisko bedzie emocjonujace, jak Piszcze i Klimki beda stawiac opor gwiazdorom, tak jak to rok temu robili np. Stachyra z Jeleniem.)
Ostatnio zmieniony 21 października 2008, o 17:30 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Dolny KSM - tak, bo wymusi posiadanie budzetu na w miare normalnym poziomie, no i zapewni w miare normalny sklad kazdej druzyny. Natomiast na wycofanie sie z sytemu spadkow i awansow jeszcze chyba zdecydowanie za wczesnie w Polskiej mentalnosci, to nie NBA 
No to mozna poszerzyc e-lige i niech sobie awansuja.
ale jaki sens mialby jezdzic taki rawicz?
przeciez pieniedzy na elige nie ma, moze tylko liczyc na jakies niespodzianki w meczach u siebie
jeszcze jakby byla 2 liga i zostawic spadki i awanse niedotyczace eligi to spoko
chociaz wowczas biedny zespol 1 ligi rowniez moze sobie postawic za cel jedynie utrzymanie...
przeciez pieniedzy na elige nie ma, moze tylko liczyc na jakies niespodzianki w meczach u siebie
jeszcze jakby byla 2 liga i zostawic spadki i awanse niedotyczace eligi to spoko
chociaz wowczas biedny zespol 1 ligi rowniez moze sobie postawic za cel jedynie utrzymanie...
najlepszy rozwiazaniem patrzac na mozliwosci finansowe to 12 klubow ekstraligowych z limitami KSM, i wtedy polska pierwsza liga bylaby bardzo wyrównana i nawet reaktywujace sie kluby mialby szanse cos wygrac np z rawiczem , opolem , krosnem a liderem bylyby zespoly pokroju grudziadza, poznania ..., w przypadku ekstraligi 10 druzynowej bedzie zawsze jeden lub dwoch silnych liderow i reszta
mysle ze druga liga to slabo brzmi jak sie pozyskuje sponsorow, druga liga powinna byc połaczeniem ligi amatorskiej i juniorskiej bo mysle ze to podobny poziom, i wtedy awans z tej ligi moze bylby motywacja do przeksztalcenia druzyny z amatorskiej na profesjonalna - patrz przyklad Lublina
mysle ze druga liga to slabo brzmi jak sie pozyskuje sponsorow, druga liga powinna byc połaczeniem ligi amatorskiej i juniorskiej bo mysle ze to podobny poziom, i wtedy awans z tej ligi moze bylby motywacja do przeksztalcenia druzyny z amatorskiej na profesjonalna - patrz przyklad Lublina
CZy jest jakas fotogaleria z lipcowego turnieju MACEC? Szukam portreciku Attili Molnara 
Bardzo k... smieszny jestes, tez wiem co to google ;p
Może to jego tata?
Może to jego tata?

Takie coś tylko znalażłem. A na marginesie: poruszanie się po węgierskich stronach do najłatwiejszych nie należy
http://speedwaykistokaj.hu/pages/modules.php?name=gallery&gid=9
Jeszcze tu jest. Taki chłopak na krótko ścięty w czarnym kevlarze z niebieskimi rękawami zakończonymi w łokciu pomarańczowymi płomieniami. Są fotki nawet z gościem z obrazku Grzesiecka.