dannie pisze:To niech będzie Zdzichtex ale jako "człon sponsorski" a nie jako nazwa drużyny. Np. Motor Zdzichtex Lublin

Tak jak to było swego czasu: Legia Daewoo Warszawa

albo AZS J.W. Construction Politechnika Warszawska Warszawa

W ogole to tak jak doszlo do zmiany nazwy z AKŻ na KŻ, to ja dorzucilbym czlon Motor czyli KŻ Motor Lublin a juz start w lidze moze byc tez pod inna nazwa tak jak to jest teraz ze jest KŻ Lublin a startuja w lidze amatorskiej jako KŻ Zdzichtex Lublin. Oficjalny powrot do nazwy Motor po roku zupelnie bez zuzla zawodowego jest jak najbardziej wskazany

, tym bardziej zapewne druzyna 60 lecia rowniez bedzie zdominowana przez zawodnikow Motoru Lublin...
Oczywiscie niesamowicie wazne jest wystartowanie w lidze, ale ja zaliczam sie do tej grupy osob dla ktorych rowniez nazwa klubu ktoremu kibicuje jest wazna. Oczywiscie dla mnie pododobnie jak dla Smirnka bedzie to Motor, a barwy na zawsze pozostana zolto-bialo-niebieskie, ale fajnie aby to bylo rowniez uwzglednione oficjalnie.
Zgadzam sie aby nie popelniac bledow innych (patrz Rzeszow) tylko ze Cooper nie opluwa ani nie obraza ani sponroa ani tym bardziej prezesa Zdzichtexu a jedynie wyraza opnie o tym ze nazwa Zdzichtex mialaby byc oficjalna nazwa pod ktora startowalibysmy w lidze.
A wracajac do stadionu odpowiedzia na ten cytat
Sportowe Fakty pisze:Do końca października można zgłaszać drużyny do rozgrywek w sezonie 2009. Nadal nie wiadomo, czy w przyszłym roku w drugiej lidze wystartuje drużyna Zdzichtexu Lublin. Działacze lubelskiego klubu nie są pewni, czy będą mogli korzystać ze stadionu przy Alejach Zygmuntowskich.
sa dwa inne cytaty:
- W przyszłym roku nic się nie zmieni. Zarówno piłkarze, jak i żużlowcy będą mogli korzystać ze stadionu przy al. Zygmuntowskich. Od 2010 roku sportowcy i kibice przeniosą się na Kresową - mówi Mariusz Szmit, dyrektor MOSiR.
- Pieniądze na sport, w tym na żużel w miejskiej kasie są. Nie uciekamy od tego. Na pewno nie dopuścimy też do takiej sytuacji, by żużlowcy zostali bez toru. - tłumaczył wiceprezydent Lublina.