Imprezy zuzlowe przy Al. Zygmuntowskich w 2008 r.
Re: Imprezy zuzlowe przy Al. Zygmuntowskich w 2008 r.
Ci, którzy mają jeździć w przyszłym sezonie, to pewno będą na pozostałych miejscach oraz na rezerwie
Bo jakoś ze świeczką szukać w gronie w/w zawodników jakiegokolwiek, który by przyszedł do Lublina- warto podkreślić- niepewnego finansowo Lublina. W DW napisali, że przecież to nie wszystkie zaproszenia. Na oko wysłali do 25 zawodników, ale nie warto było pisać, że Rafał Chiński czy Piotr Rembas dostali zaproszenie. Te nazwiska mają przyciągnąć ludzi na stadion, a skład jaki będzie- taki będzie. Jak coś się zmontuje, to o walkę. Moim skromnym zdaniem powinno się rozglądać za "funtowym" rynkiem. Funt słabo stoi, to i mniejsze wypłaty by były. Bartosch nie miałby chyba nic przeciwko temu 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Cooper pisze:Ludzi pewnie za wiele nie przyjdzie, no chyba, ze pogoda zaskoczy. Ale dobrze, ze bedzie, ja tylko proponowalbym go jakos nazwac, zawsze to ma znaczenie marketingowe. Niech bedzie memorial, albo turniej sponsora, ale niech sie nazywa.
Tez uwazam ze dobrze ze bedzie jeszcze w tym roku akcenet zawodowego zuzla na koniec sezonu. Co do nazwy to jedno nie wyklucza drugiego i moze to byc Zdzichtex Cup ktory bedzie Memoriałem Zwierzchowskiego i Dadosa, fajnie byloby tą impreze utrzymywac w lubelskim zuzlowym klendarzu, ktory w sezonie 2008 z wiadomych wzgledow byl i tak wyjątkowo ubogi.
Jak Państwo sie dobrze orientują w sezonie 2008 Lublin zniknał z żużlowej mapy Polski. Chodź nie zupełnie, gdyż drużyna "amatorów" z Lublina zdobyła złoto w Drużynowych Mistrzostwach Polski Drużyn Nieprofesjonalnych, a jej zawodnicy Robert Szewczyk i Ryszard Brzozowski dorzucili odpowiednio złoto i brąz w finale indywidualnym. Właśnie to Klub Żużlowy "Zdzichtex" Lublin jest nadzieją na to, że w sezonie 2009 na lubelskim stadionie znów będziemy świadkami ligowego ścigania. Wcześniej jednak, bo 19 października 2008 roku planujemy zorganizować w Lublinie Indywidualny Turniej Żużlowy z udziałem zawodników polskich i zagranicznych. Dlatego też bardzo gorąco zapraszamy do współpracy wszystkie firmy i instytucje, które chciałyby uczestniczyć w w/w projekcie. Poszukujemy sponsora strategicznego, którego nazwa widniała by w nazwie turnieju (na wzór częstochowskiego Złomrex Cup, czy gdańskiego Lotos Cup) jak i sponsorów, którzy chcieliby umieścić swoje reklamy na stadionie, programie zawodów itp. Turniej ten byłby również "pożegnaniem" lubelskiego stadionu, gdyż pod koniec roku 2008 rozpoczyna się jego gruntowna przebudowa. Dodatkowo czterech najlepszych zawodników turnieju weźmie udział w dodatkowym biegu memoriałowym poświęconym pamięci Roberta Dadosa i Witolda Zwierzchowskiego. Poza emocjami typowo sportowymi przewidujemy również inne atrakcje dla kibiców. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt pod nr tel.: 601 30 80 33.
RATUJMY LUBELSKI ŻUŻEL!!!
Z żużlowym pozdrowieniem!
Bartosz Maź
RATUJMY LUBELSKI ŻUŻEL!!!
Z żużlowym pozdrowieniem!
Bartosz Maź
Ostatnio zmieniony 19 września 2008, o 13:34 przez bartosch, łącznie zmieniany 1 raz.
carpe diem!
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
bartosch pisze:Turniej ten byłby również "pożegnaniem" lubelskiego stadionu, gdyż pod koniec roku 2008 rozpoczyna się jego gruntowna przebudowa.
A ja gdzies ostatnio czytalem (jakas lubelska gazeta), ze znow sa opoznienia i remont stadionu ruszy najwczesniej na jesieni za rok...
P.S. Pewnie Koper znajdzie i przytoczy wspomniany tekst
mikas pisze:bartosch pisze:Turniej ten byłby również "pożegnaniem" lubelskiego stadionu, gdyż pod koniec roku 2008 rozpoczyna się jego gruntowna przebudowa.
A ja gdzies ostatnio czytalem (jakas lubelska gazeta), ze znow sa opoznienia i remont stadionu ruszy najwczesniej na jesieni za rok...
P.S. Pewnie Koper znajdzie i przytoczy wspomniany tekst
napisalem bardzo optymistyczna wersje.
carpe diem!
Bartosh, piszac o pozegnaniu stadionu liczyles, ze sciagniesz tyle ludzi co na pozegnanie stadionu X-lecia? 
zmiana terminu turnieju na 19 pazdziernika 2008, ze wzgledu na pilkarzy.
carpe diem!
To śmiem twierdzić, że będzie można wtedy rozegrać turniej, ale w rzutki, w przy stadionowym barze 
Wątpię w korzystną pogodę. Aby liczyć na cud.
Wątpię w korzystną pogodę. Aby liczyć na cud.
- tezetomaniak
- Trener
zawsze chciałem zobaczyc ice speedway na żywo, dlatego postuluję o przełożenie turnieju na kolejny tydzien 
polskie spoleczenstwo ma to do siebie, ze lubi narzekac...
Złota jesień w tym roku może się nam objawić wieloma słonecznymi dniami, ale niestety na przedłużające się babie lato raczej nie ma co liczyć, a to za sprawą częstego spływu chłodniejszych mas powietrza z północy. Ostatecznie więc październik może się okazać dość chłodny, ale słoneczne chwile nam to wynagrodzą.
Złota jesień w tym roku może się nam objawić wieloma słonecznymi dniami, ale niestety na przedłużające się babie lato raczej nie ma co liczyć, a to za sprawą częstego spływu chłodniejszych mas powietrza z północy. Ostatecznie więc październik może się okazać dość chłodny, ale słoneczne chwile nam to wynagrodzą.
carpe diem!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
mikas pisze:bartosch pisze:Turniej ten byłby również "pożegnaniem" lubelskiego stadionu, gdyż pod koniec roku 2008 rozpoczyna się jego gruntowna przebudowa.
Też coś takiego czytałem
mikas pisze:P.S. Pewnie Koper znajdzie i przytoczy wspomniany tekst
A tak poważnie to nie ma sensu szukać, już niedługo pewnie będą świeże artykuły o tym ze modernizacja stadionu przesuwa się w czasie.
tezetomaniak pisze:zawsze chciałem zobaczyc ice speedway na żywo, dlatego postuluję o przełożenie turnieju na kolejny tydzien
To wybierz się do Sanoka. Daleko nie masz. Najbliższa okazja 24 stycznia 2009.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Jeszcze nikt nie cytował? 
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-61351.html
Żużlowe pożegnanie
TURNIEJ W OBSADZIE MIĘDZYNARODOWEJ ZAPLANOWANO NA 19 PAŹDZIERNIKA
Jeżeli prezesowi Klubu Żużlowego Zdzichtex Zdzisławowi Czarnemu uda się podpisać umowy z zawodnikami, z którymi prowadzone są rozmowy, to zaplanowany na niedzielę 19 października o godz. 15 turniej indywidualny będzie miał bardzo mocną obsadę. Zawody przeprowadzone zostaną pod nazwą „Ratujemy lubelski żużel”.
– Przed sezonem obiecałem organizację dwóch imprez z udziałem zawodników ligowych i zamierzam dotrzymać słowa. Drugi turniej miał być w zamyśle sprawdzianem formy żużlowców, którzy są w orbicie naszych zainteresowań pod kątem ich ewentualnych startów w lubelskiej drużynie ligowej w następnym sezonie – mówi Zdzisław Czarny.
Dobre chęci prezesa to jednak nie wszystko. Wciąż nie wiadomo, gdzie w sezonie 2009 ścigać się będą lubelscy żużlowcy. O terminie rozpoczęcia prac przy przebudowie stadionu miejskiego coraz ciszej. Nie wiadomo kiedy i czy w ogóle się rozpoczną. To nie sprzyja planom odbudowy ligowego żużla.
– Przeprowadziłem dziesiątki rozmów z potencjalnymi sponsorami i żaden nie zadeklarował wsparcia dla drużyny, która nie ma gwarancji korzystania z własnego obiektu. Jeżeli to się w najbliższych tygodniach nie zmieni, to mimo szczerych chęci nie zgłosimy się do rozgrywek. A termin zgłoszeń upływa 31 października – dodaje prezes Zdzichteksu.
Pomimo trudności Zdzisław Czarny chce się wywiązać z obietnicy złożonej kibicom. Na liście startowej są już nazwiska Daniela Jeleniewskiego, Richarda Halla, Macieja Kuciapy, Grzegorza Knappa, Pawła Miesiąca, Macieja Janowskiego, Antonio Linbaecka, Mariusza Frankowa, Piotra Świderskiego, Zbigniewa Czerwińskiego i Rafała Trojanowskiego.
Trwają rozmowy z Robertem Miśkowiakiem, indywidualnym mistrzem Polski Adamem Skórnickim, Tomaszem Gapińskim, indywidualnym mistrzem świata juniorów Emilem Sajfutdinowem oraz Peterem Karlssonem. Ten ostatni da odpowiedź dopiero we wtorek, po zawodach w Szwecji.
Prezes Czarny apeluje do wszystkich, którym nie jest obojętny los lubelskiego żużla, o pomoc w organizacji zawodów i pozyskaniu sponsorów. Kontakt telefoniczny 601694882.
AK
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-61351.html
Niech ktoś rzuci Kurier Lubelski z tym artykułem na biurko Prezydenta Lublina, może ów Pan zechce poświęcić 2 minuty na zapoznanie się z tym artykułem.
No cóż jeśli mamy liczyć znów na ruch ze strony Miasta,to zebyśmy sie nie obudzili po świętach z ręką w ...
tak samo zresztą jak w ubiegłym roku
Powiedzmy sobie w prost: Władze Lublina mają sport w d...
...dalekiej perspektywie,oczywiście!
tak samo zresztą jak w ubiegłym roku
...dalekiej perspektywie,oczywiście!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:a jeszcze bardziej sie ciesza że obylo sie bez protestow, pikiet, walki o klub...klub padl i przeszlo to bez echa.
Jesli bylaby organizowana jakas pikieta pod ratuszem w okolicach turnieju pazdziernikowego, ktory ma byc przeprwadzony pod nazwą „Ratujemy lubelski żużel” to mysle ze wybralbym sie na nią, tylko pytanie co taką manifestacja można zdziałać
- tezetomaniak
- Trener
jak włozymy dresy, pokrzyczymy MOTOR MOTOR i bedzie nas z 5 tys to moze cos zdziala.
-
Speedway Fan
- Senior
myslisz, ze sie do wartosciujesz tutaj na forum robiac z siebie pajaca?tezetomaniak pisze:jak włozymy dresy, pokrzyczymy MOTOR MOTOR i bedzie nas z 5 tys to moze cos zdziala.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:teraz to pewnie juz nic.
ja pisalem o historii z zeszlego roku.
Co do historii z zeszlego roku to do ostatniej chwili było złudzenie ze jednak wystartujemy. Nawet skład był skompletowany.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Pomimo trudności Zdzisław Czarny chce się wywiązać z obietnicy złożonej kibicom. Na liście startowej są już nazwiska Daniela Jeleniewskiego, Richarda Halla, Macieja Kuciapy, Grzegorza Knappa, Pawła Miesiąca, Macieja Janowskiego, Antonio Linbaecka, Mariusza Frankowa, Piotra Świderskiego, Zbigniewa Czerwińskiego i Rafała Trojanowskiego.
Trwają rozmowy z Robertem Miśkowiakiem, indywidualnym mistrzem Polski Adamem Skórnickim, Tomaszem Gapińskim, indywidualnym mistrzem świata juniorów Emilem Sajfutdinowem oraz Peterem Karlssonem. Ten ostatni da odpowiedź dopiero we wtorek, po zawodach w Szwecji.
Tymczasem w Rzeszowie w najbliższy piatek zostanie rozegrany jubileuszowy XXV Memoriał im. E. Nazimka, na liście startowej jest kilka nazwisk ktore ewentualnie bedziemy w Lublinie ogladac 19 października.
SportoweFakty.pl pisze:W turnieju udział potwierdzili następujący zawodnicy: Jarosław Hampel, Rafał Dobrucki, Adam Skórnicki, Antonio Lindbaeck, Matej Zagar, Davey Watt, Cameron Woodward, Dawid Stachyra, Martin Vaculik, Maciej Kuciapa, Rafał Trojanowski, Paweł Miesiąc, Daniel Jeleniewski, Michał Mitko, Patryk Pawlaszczyk.
Cena biletów (bez podziału na ulgowe i normalne) - 10 zł
Program zawodów – 5 zł
Termin zawodów: Piątek, 26 września 2008 r., godz. 17.00