Żużlowe różności
Re: Różności
Myślałem, że rozmawiamy o bieżącym sezonie.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: R�c�
sting126 pisze:http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,5421983,Perla___Browary_Lubelskie_z_nowym_zarzadem.html
Ciekawe jakie ida za tym konsekwencje wobec planow odrodzenia zawodowego zuzla?
Perła chce tworzyć europejską grupę
Nowy zarząd Browarów Lubelskich planuje, że w ciągu dziesięciu lat Perła stanie się częścią grupy, którą amerykańsko-kanadyjski fundusz wejdzie na rynek Europy Środkowej i Wschodniej
Na początku lipca Perła ogłosiła, że jej nowym większościowym udziałowcem (50,07 proc. udziałów) został amerykańsko-kanadyjski fundusz inwestycyjny Southbeach Development Ltd. Przewodniczącym rady nadzorczej został Jeffrey Robert Butcher. Fotel prezesa zarządu zajął Robert Wiciński, pracujący w Browarach Lubelskich od ośmiu lat. Członkami zarządu zostali: Tomasz Semeniuk i Krzysztof Wójtowicz.
W sobotę nowe władze firmy przedstawiły swoje plany. - Fundusz ma do dyspozycji ok. 5 mld dolarów. Perła jest naszą pierwszą inwestycją w Europie - mówi Butcher. - Chciałbym rozwijać firmę, bo jest to najlepszy browar regionalny w Polsce - zapowiedział i dodał, że jego celem nie są zwolnienia i odsprzedanie udziałów. - Nasz plan zakłada stworzenie w ciągu dziesięciu lat grupy, która będzie obecna w środkowej i wschodniej Europie. W dalszej perspektywie chcemy wejść także na rynek azjatycki - zapowiada Butcher.
Grupa ma się tworzyć w ciągu pierwszych pięciu lat. Kolejne lata zajmie konsolidacja. Butcher nie określił jasno, czy chodzi mu wyłącznie o firmy z branży spożywczej. Ale przyznał, że w kręgu zainteresowania funduszu są też inne branże.
- Zauważalny jest wzrost konsumpcji piwa na wschodzie. Na Bałkanach jeszcze niedawno dominowało wino, teraz rośnie spożycie piwa - argumentował prezes rady nadzorczej.
Perła, podobnie jak do tej pory, będzie sponsorowała działania artystyczne i sportowe w regionie. Czy lubelskie piwo pojawi się w całej Polsce i zagranicznych restauracjach? Na razie nie wiadomo. - Czekamy na sprawozdanie zarządu. Mamy je dostać w sierpniu. Wówczas zaczniemy tworzyć strategię działania - zapowiada Robert Wiciński.
- Chciałbym, żeby Perła była obecna w całej Polsce, ale nie będę opowiadał bajek, że za sześć miesięcy będzie ją można kupić w każdym sklepie Europy - dodaje Butcher.
Źródło: Gazeta Wyborcza Lublin
Ale baty w Toruniu po 10 biegach 19:41 dla Częstochowy.
Sledzio pisze:Ale baty w Toruniu po 10 biegach 19:41 dla Częstochowy.
Nioch nioch nioch
Swoja droga, dzis ogladalem ten mecz i moim zdaniem sam sobie Torun jest winny. Stosuja polityke Grudziadza, to maja-przegrywasz starty, przegrywasz mecz, zebys nie wiem, jak znal tor. Ale tak to jest na betoniku
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- tezetomaniak
- Trener
wszyscy widzieli ze tor jest beton i wszyscy wiedzą ze Apator jedzi normalnie na przyczepnym.
Więc co miał na myśli Gajewski, który ze zrezygnowaną miną twierdził, że tor jest taki jak zawsze i nie wie o co chodzi zawodnikom ?
Więc co miał na myśli Gajewski, który ze zrezygnowaną miną twierdził, że tor jest taki jak zawsze i nie wie o co chodzi zawodnikom ?
11 punktów Przemysława Pawlickiego w debiucie w meczu Ekstraligi. Zawodnik Unii Leszno.
Pamięta ktoś bardziej imponujący debiut ? Bo ja jestem słaby z historii speedwaya.
Pamięta ktoś bardziej imponujący debiut ? Bo ja jestem słaby z historii speedwaya.
Tomek Bajerski chyba 10 zrobil w debiucie, to jedyny porownywalny wynik jaki przychodzi mi do glowy
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Smirnek_
- Senior
Oby tylko nie skonczyl tak jak Tomek "frajerski" 
29.03.92 Apator - Unia T. 48:42
12. Tomasz Bajerski 9+2 (3,2,1*,2*,1)
II Bajerski, Kowalik, Lesniowski, Kuzdzal (d)
IV Wigg, Bajerski, Lukasik, Kowalik
IX Handberg, Kowalik, Bajerski, Cierniak
XI Krzyzaniak, Bajerski, Kuzdzal, Cierniak
XV Krzyzaniak, Handberg, Bajerski, Lukasik
Bo ja wiem czy to az taka rewelacja
20.07.08 Unia L. - Atlas 61:29
14. Przemyslaw Pawlicki 11 (3,3,1,-,3,1)
I Pawlicki, Pavlic, Sitera, Janowski
IV Pawlicki, Adams, Słabon, Sitera
VI Adams, Jeleniewski, Pawlicki, Wegrzyk
XII Pawlicki, Hampel, Jędrzejak, Sitera 5:1
XIV Kasprzak, Jędrzejak, Pawlicki, Janowski (w)
Trudno w sumie porownywac, bo w 1992 nie było biegu juniorow wiec nie jechało se z 3 innymi juniorami a maksymalnie z 1 z innej druzyny. Przeciwnik w sumie podobny jesli chodzi o klase (Tarnow'92 i Wroclaw'08
). Jakbym mial glosowac to mimo wszystko jednak Pawlicki 
12. Tomasz Bajerski 9+2 (3,2,1*,2*,1)
II Bajerski, Kowalik, Lesniowski, Kuzdzal (d)
IV Wigg, Bajerski, Lukasik, Kowalik
IX Handberg, Kowalik, Bajerski, Cierniak
XI Krzyzaniak, Bajerski, Kuzdzal, Cierniak
XV Krzyzaniak, Handberg, Bajerski, Lukasik
Bo ja wiem czy to az taka rewelacja
20.07.08 Unia L. - Atlas 61:29
14. Przemyslaw Pawlicki 11 (3,3,1,-,3,1)
I Pawlicki, Pavlic, Sitera, Janowski
IV Pawlicki, Adams, Słabon, Sitera
VI Adams, Jeleniewski, Pawlicki, Wegrzyk
XII Pawlicki, Hampel, Jędrzejak, Sitera 5:1
XIV Kasprzak, Jędrzejak, Pawlicki, Janowski (w)
Trudno w sumie porownywac, bo w 1992 nie było biegu juniorow wiec nie jechało se z 3 innymi juniorami a maksymalnie z 1 z innej druzyny. Przeciwnik w sumie podobny jesli chodzi o klase (Tarnow'92 i Wroclaw'08
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Dla mnie jednak rewelacja - ten chlopak pare tygodni temu zdal licencje! Swietne wystepy w zawodach mlodziezowych, teraz bardzo dobry wystep w debiucie extraligowym - fakt, ze Atlas teraz cieniuje ale objezdzal duzo bardziej doswiadczonych zawodnikow. Na razie kandydat na rewelacje sezonu - oby chlopak szedl do przodu, ma talent po ojcu i swietny sprzet. Z przyjemnoscia sie kiedys patrzylo na walke Piotra Pawlickiego na torze - oby poszedl w slady ojca, a nie innego swietnego debiutanta Bajerskiego.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Jeśli dziś�ygram w totka to obiecuję,�e �blin za 3 lata będzi�żużlo�m�istrzem Polski. Także maci�się o co m�lić
�
Ge(L)u takich jak Ty jest wiecej takze moze modlmy sie za to, zeby ta tafil kase ktos kto nie pozaluje na lubelski zuzel 
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
Ja nie pozaluje. 10 mln od reki daje.
hehe, kazdy tak mowi, ale w realizacje to ja juz watpie:)
Poza tym, bez urazy, ale to niezbyt rozsadne wpompowac 10 czy 20 mln w zuzel, zrobic mistrza, a pozniej co?:) Wszystko padnie na pysk, jak w Tarnowie:)
Lepiej Ge(l)u pokmin sobie jaka firmy stworzyc za taka kase, ktora systematycznie bedzie wspierac zuzel przez lata. Zebys byl przygotowany jak wygrasz:)
Poza tym, bez urazy, ale to niezbyt rozsadne wpompowac 10 czy 20 mln w zuzel, zrobic mistrza, a pozniej co?:) Wszystko padnie na pysk, jak w Tarnowie:)
Lepiej Ge(l)u pokmin sobie jaka firmy stworzyc za taka kase, ktora systematycznie bedzie wspierac zuzel przez lata. Zebys byl przygotowany jak wygrasz:)
Wiem ze nie, ale jak juz ktos trafi te pieniadze w Lublinie i dajmy na to nie bedziesz to Ty to pozostaje nadzieje i modlitwa ze on/ona nie bedzie zalowal/a kasy na lubelski zuzel 
I ze madrze nia zagospodaruje na przyszlosc:)
I ze madrze nia zagospodaruje na przyszlosc:)
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
No i dupa! Na 7 zakładów ani trójeczki

ja jedną dwójkę miałem =P
Z tego co mi wiadomo 4 główne padły.
No to dobrze, ze nie wykupilem wszystkich mozliwych kombinacji, bo bylbym jakies 18 baniek w plecy 
I tak bys nie zdazyl. Drukowalo by kupony pol roku mniej wiecej.
Ja mialem trojeczke. Wiec zamiast zainwestowania w speedway napije sie browarka.
Ja mialem trojeczke. Wiec zamiast zainwestowania w speedway napije sie browarka.
- tezetomaniak
- Trener
a ja zamiast Lotto wybrałem żużel (jak widać sie opłaciło
)

- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
znajac bwin, to Ci niedlugo zamkna konto, "ze wzgledow bezpieczenstwa"
a po prawdzie, duze i czeste wygrane zawsze ich bola