Żużlowe różności
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Różności
Żużel już upadł, co najwyżej może sie odrodzić.
Ja wogóle nie wiem kto dał wasilewskiemu szalik Motoru
On nie jest godny mieć tego zaszczytu by te trój kolorowe barwy nosić na sobie
bo jak narazie mimo że jest prezydentem Lublina to nic nie zrobił by coś działo się lepszego w Motorze. Kibic od siedmiu boleści.
Ciekawe, czy nasz prezydent kiedykolwiek na jakimś meczu był, bo jakoś nie przypominam sobie, żeby zaszczycił nasz stadion swoja obecnościa, przynajmniej na żuzlu. Przed wyborami też
Może jak powstanie nowy stadion to się zmieni?? 
Sledzio pisze:Ja wogóle nie wiem kto dał wasilewskiemu szalik Motoru![]()
Ale bedziesz pewnie musial zyc z ta niewiedza, jak i z wieloma innymi.
Szalik bez watpienia dal mu ktos z druzyny.
On nie jest godny mieć tego zaszczytu by te trój kolorowe barwy nosić na sobie![]()
Ale on nie nosi na sobie zadnych barw, po prostu zalozyl szalik, tak dla zdjecia. Kazdy, kto posiada szalik, jest godny go zalozyc, bo to zaden zaszczyt. Inne myslenie w prostej linii prowadzi do pseudokibicowania, czyli bandytyzmu. Nikt nie powinien nikomu odbierac prawa do noszenia szalikow i koszulek, a jak odbiera, to narusza jego prawa, a sam popelnia czyn zabroniony.
bo jak narazie mimo że jest prezydentem Lublina to nic nie zrobił by coś działo się lepszego w Motorze.
Po pierwsze, nie jest to prawda, ze nic nie robi. Po drugie - moim zdaniem - sport kwalifikowany nie powinien w ogole korzystac ze srodkow publicznych, tak z reszta chyba stanowi prawo, ale w Polsce robi sie wszystko, by je obejsc, co jest godne pozalowania. Mamy wiec w Polsce sport przeinwestowany, za drogi dla tych, ktorzy nim kreca (a mimo to i tak slaby). Sieganie do pieniedzy publicznych na sport powinno byc calkowicie i w kazdej formie zabronione. Tylko ze wtedy, w takich regionach jak Lubelskie nie byloby juz zadnej zawodowej druzyny. Ale moze nie powinno byc, skoro nas na nie nie stac.
Kibic od siedmiu boleści.
Nie sadze, by uwazal sie za kibica, a o zalozenie szalika - zaloze sie - zostal poproszony.
No wiesz torsen, prezydent wczale nie musi byc kibicem. Nie znaczy to jednak, że sport w naszym miescie musi za jego kadencji schodzić na psy. Generalnie, bynajmniej mnie o to chodzi.
Pomoc nie musi sie ograniczac do lozenia z miejskiej kasy na zawodowy sport.
500 tys na dzialalnosc klubowa i 100 tys na promowanie miasta w przeciagu ostatniego miesiaca to jest nic? zycze Motorowi jak najlepiej ale poziom sporej czesci kibicow jest zalosny, a jak od czasu do czasu zajrze na (o zgrozo platne) forum kibicow to zastanawiam sie jak ludzie moga byc tak ograniczeni umyslowo :/
-
Speedway Fan
- Senior
Nie ma to jak dac pieniadze na klub po zakonczeniu sezonu :/
Choc dobrze, ze w ogole cos dali po tylu miesiacach czekania.
Choc dobrze, ze w ogole cos dali po tylu miesiacach czekania.
suchy1613 pisze:No wiesz torsen, prezydent wczale nie musi byc kibicem. Nie znaczy to jednak, że sport w naszym miescie musi za jego kadencji schodzić na psy. Generalnie, bynajmniej mnie o to chodzi.
Ale co ma prezydent miasta do sportu zawodowego? Wiekszosc sukcesow sportowych na swiecie/w Polsce to jednak efekt wsparcia firm komercyjnych a nie prezydenta miasta.
W Warszawie HGW jakos sie nie angazuje w pomoc Legii
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Tyle, że jakoś u nas wsparcia tych firm komercyjnych nie widać.
W Warszawie ze sportem poza Legią raczej nie najlepiej to wygląda (szczególnie żuzlowym) mimo dobrobytu
Pani HGW pewnie lepiej poza tym się zna na pieniądzach niż na żużlu
Tymczasem właśnie przegralismy z Niemcami 2:0, a obie bramki strzelił nam Łukasz Podolski, no i Kubica humor poprawił.
A kto to jest Łukasz Podolski? NIe ma kogos takiego... To jest Lukas, a roznica wielka... Ale to tak tylko na marginesie... Brawo Polacy, brawo Robert...
MOTORLUBLIN
Polemizowalbym
Mysle ze w akcie urodzenia czy w paszporcie ma wpisane Łukasz
Mysle ze w akcie urodzenia czy w paszporcie ma wpisane Łukasz
suchy1613 pisze:Tyle, że jakoś u nas wsparcia tych firm komercyjnych nie widać.
Czyli nas nie stac na sport, KROPKA!!!
Tymczasem właśnie przegralismy z Niemcami 2:0, a obie bramki strzelił nam Łukasz Podolski, no i Kubica humor poprawił.
Przeciwnie, Robert zaliczyl swoja dziewice, a patalachy pilkarze probowali zepsuc nam humor wynikiem, ktorego kazdy zdrowy na umysle KIBIC (jak ja) i tak sie spodziewal.
Niedobrze z Tobą torsen. Z tego nadmiaru wrażeń "troszkę w płot zapierdzieliłeś"?? 
A czemu z nim niedobrze?
Facet ma racje.
Kubica wygral zanim miedzynozni kopacze wyszli na boisko. Wiec to oni ewentualnie psuli humor po jego wielkim sukcesie, a nie on poprawial humor po nich.
I nikt racjonalnie myslacy nie wierzyl chyba w wygrana z Niemcami, zwlaszcza po ostatnich dwoch mistrzostwach: zawsze sa udane eliminacje i dmuchanie balonika nadzieji. A pozniej przychodzi ktos kto naprawde potrafi grac w noge i pokazuje nam nasze miejsce w szeregu.
Facet ma racje.
Kubica wygral zanim miedzynozni kopacze wyszli na boisko. Wiec to oni ewentualnie psuli humor po jego wielkim sukcesie, a nie on poprawial humor po nich.
I nikt racjonalnie myslacy nie wierzyl chyba w wygrana z Niemcami, zwlaszcza po ostatnich dwoch mistrzostwach: zawsze sa udane eliminacje i dmuchanie balonika nadzieji. A pozniej przychodzi ktos kto naprawde potrafi grac w noge i pokazuje nam nasze miejsce w szeregu.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
suchy1613 pisze:Tyle, że jakoś u nas wsparcia tych firm komercyjnych nie widać.W Warszawie ze sportem poza Legią raczej nie najlepiej to wygląda (szczególnie żuzlowym) mimo dobrobytu
Pani HGW pewnie lepiej poza tym się zna na pieniądzach niż na żużlu
Jak ich nie widac to co Prezydent Miasta ma je zalozyc?
Miasto powinno wspolpracowac z sportem zawodowym w celach promocyjnych, szkolenia mlodych, kwestiach bezpieczenstwa itp. itd.
Ale nie mozna wracac do PRL i przerzucac wiekszosci kosztow utrzymania zawodowego klubu na budzet miasta.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
... liniowy ?
Ge(L)o pisze:... liniowy ?
kapitalne!
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Re: R�c�
istred pisze:Mysle ze w akcie urodzenia czy w paszporcie ma wpisane Łukasz[
No smiem watpic.. W niemieckim nie ma polskich znakow.. Nie moze miec w paszporcie wpisane "Ł"
Skoro urodzil sie w Gliwicach to ma polski akt urodzenia 
istred pisze:Skoro urodzil sie w Gliwicach to ma polski akt urodzenia
go! pisze:No smiem watpic.. W niemieckim nie ma polskich znakow.. Nie moze miec w paszporcie wpisane "Ł"
Mowie chyba o paszporcie, co nie trudno wydedukowac.. Cos czytanie ci pierdolnelo?
Podolski nie ma niestety polskiego paszportu. Niemieckie prawo jako jedno z nielicznych nie dopuszcza posiadania podwojnego obywatelstwa (w tym niemieckiego).
Przy przyjmowaniu niemieckiego trzeba sie dobrowolnie zrzec pozostalych.
Zobacz na date, kiedy to pisalem. Dopiero pozniej Podolski przyznal, ze nie ma polskiego paszportu.Mowie chyba o paszporcie, co nie trudno wydedukowac.. Cos czytanie ci pierdolnelo?
Podolski nie ma niestety polskiego paszportu. Niemieckie prawo jako jedno z nielicznych nie dopuszcza posiadania podwojnego obywatelstwa (w tym niemieckiego).
Przy przyjmowaniu niemieckiego trzeba sie dobrowolnie zrzec pozostalych.
Wiec pozostaje akt urodzenia - to on ma decydujace znaczenie jak sie ktos nazywa. W paszporcie moze miec wpisane nawet Jacek, wazny jest akt urodzenia.
Wiec cos ci sie rozumienie pierdolnelo.
Reszte wytlumaczyl ci Sting, takze zanim cos kolejny raz napiszesz to najpierw popros kogos zeby ci to wytlumaczyl.
istred pisze:Zobacz na date, kiedy to pisalem.
A gowno mnie obchodzi kiedy to pisales.
Twoj post sie pojawia w kilka godzin po moim i bezposrednio sie do niego odnosi. Jak twoje posty sie publikuja ponad 6h to zloz reklamacje swojemu providerowi.
istred pisze: Dopiero pozniej Podolski przyznal, ze nie ma polskiego paszportu.
To nie ma zadnego znaczenia dla niemieckiego prawa co przyznal Podolski
istred pisze:Reszte wytlumaczyl ci Sting
Chyba Tobie, ja wiedzialem w odroznieniu od Ciebie ze w Niemczech nie wolno sie poslugiwac 2 paszportami.. I mi do posiascia tej wiedzy nie byly potrzebne opoznione wyznania Podolskiego, po godzinach Twoich publikacji na forum