Występy byłych zawodników lubelskiego klubu
Re: Występy był�h zawodników�ubelskiego klubu
Koper - ja nie kwestionuje dorobku Staszka sprzed trzech lat. Chodzi o ogolną ocene jaki to zawodnik. I odpowiedzi udzielil Sting. Ja dorzucilbym jeeszcze to co dla nas lubelskich kibicow powinno byc najwazniejsze - Staszek to zawodnik strasznie niepewny i bojazliwy. jak sie chce awansowac po roku do I ligi takich niepewniakow nalezy omijac szerokim lukiem.
Re: Występy był��wodników�u�l�ego klubu
Smirnek_ pisze:I trzeba pamietac ze 2 liga jest mocniejsza od 1 ligi w roku 2005. Wtedy w zespole mogl jezdzic tylko 1 obcokrajowiec.
Nie żartuj
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Występy byłych zawodników lubelskiego klubu
Ja wcale nie uwazam ze Staszek na pewno bylby naszym liderem, ale majac z nami kontrakt moglby zaskoczyc w drugiej lidze tak jak w sezonie 2005, tym bardziej ze ja jednak nie zgodze sie ze Smirnkiem ze druga liga jest mocniejsza obecnie czy bedzie za rok niz wowczas byla pierwsza.
Przypominam od jakiego stwierdzenia w ogole zaczalem watek w tym temacie o Staszku, a mianowicie od takiego ze Staszek moze odbuduje forme w Lublinie innymi slowy zakladajac ze ten sezon bedzie mial rownie slaby jak jego poczatek to dla niego aletrantywa bedzie odbudowanie formy w drugiej lidze, a jesli bylaby mozliwosc aby probowal uczynic to w Lublinie to ja bylbym jak najbardziej za. Tutaj oczywiscie decydujacym warunkiem jest w ogole nasz start w rozgrywkach.
Podpisanie kontraktu ze Staszkiem wcale nie zamyka nam drogi do budowania mocnego skladu na zawodnikach pewniejszych niz Pawel - dla nas niewielkie jest ryzyko, a zysk moglby byc znaczny. Tym bardziej ze sklad najlepiej budowac tak aby wymuszac jakaa walke o sklad w meczu, tzn. ze jesli Staszek zawodzilby to aby mial zmiennikow w kolejnych meczach i odwrotnie.
Przypominam od jakiego stwierdzenia w ogole zaczalem watek w tym temacie o Staszku, a mianowicie od takiego ze Staszek moze odbuduje forme w Lublinie innymi slowy zakladajac ze ten sezon bedzie mial rownie slaby jak jego poczatek to dla niego aletrantywa bedzie odbudowanie formy w drugiej lidze, a jesli bylaby mozliwosc aby probowal uczynic to w Lublinie to ja bylbym jak najbardziej za. Tutaj oczywiscie decydujacym warunkiem jest w ogole nasz start w rozgrywkach.
Podpisanie kontraktu ze Staszkiem wcale nie zamyka nam drogi do budowania mocnego skladu na zawodnikach pewniejszych niz Pawel - dla nas niewielkie jest ryzyko, a zysk moglby byc znaczny. Tym bardziej ze sklad najlepiej budowac tak aby wymuszac jakaa walke o sklad w meczu, tzn. ze jesli Staszek zawodzilby to aby mial zmiennikow w kolejnych meczach i odwrotnie.
A dlaczego niby Staszek nie mógłby być liderem naszej 2-ligowej drużyny? Oczywiscie, podobnie jak Koper jestem za tym, aby u nas jeździł. Wcale nie jest na to za słaby według mnie i ostatecznie mógłby się odnaleźć tu, gdzie zaczynał swoją karierę. Gelo, chyba nie zapomniałeś, że podczas swoich występów w Motorze wcale nie był " bojaźliwy".
Zresztą ja wolę oglądać nawet przeciętną jazdę Staszka niż np. gwiazdora typu Świst, który przecież miał być pewniakiem
Zresztą ja wolę oglądać nawet przeciętną jazdę Staszka niż np. gwiazdora typu Świst, który przecież miał być pewniakiem
Ostatnio zmieniony 7 maja 2008, o 11:08 przez suchy1613, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba to juz czas aby zalozyc temat "Sklad na sezon 2009"
To, ze nie wiadomo czy w ogole wystartujemy nie powinno przeszkadzac nam w napisaniu 100 stron postów o Staszku i Franciszku. A i o Karlssonie można by tez podyskutowac
A co do Staszka - na moje oko to jesli dojdzie do sytuacji, ze nie bedzie sie lapal do skladu w Grudziadzu to predzej zakonczy jazde niz przyjdzie do Lublina sie "odbudowywac". Co z tego, ze u nas zaczynal skoro od niemal 13 lat mieszka w Grudziadzu...
A co do Staszka - na moje oko to jesli dojdzie do sytuacji, ze nie bedzie sie lapal do skladu w Grudziadzu to predzej zakonczy jazde niz przyjdzie do Lublina sie "odbudowywac". Co z tego, ze u nas zaczynal skoro od niemal 13 lat mieszka w Grudziadzu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
A dlaczego niby Staszek nie mógłby być liderem naszej 2-ligowej drużyny? Oczywiscie, podobnie jak Koper jestem za tym, aby u nas jeździł. Wcale nie jest na to za słaby według mnie i ostatecznie mógłby się odnaleźć tu, gdzie zaczynał swoją karierę. Gelo, chyba nie zapomniałeś, że podczas swoich występów w Motorze wcale nie był " bojaźliwy".
Podczas swoich wystepow w Motorze mial dobre starty i "kwokę" która holowala go do mety. I zebys wiedzial, ze przelomowym momentem dla niego byl dzwon w Toruniu. Od tamtej pory po kazdym nawet niegroznym upadku pol roku dochodzil do siebie, a w stylu jazdy zaczal opierac sie wylacznie na startach. Gorzej jak przyjdzie mu kogos wyprzedzic. I wlasnie w tym kontekscie uwazam ze jak ma sie odbudowywac to niech to robi w Krosnie czy Opolu. Lublina nie stac na takie ryzyko. Nikt (nawet jego zwolennicy) nie jest w stanie zagwarantowac rownej wysokiej formy Pawła.
Jak widać zanosi sie na "zaoranie żuzla na dłuzej". Jednak odnosnie wyboru Staszek -Franków Sting zupełnie mnie zaskoczyles, nie zgadzam się i to nie tylko ze wzgledu na sentymenty. Mozna gdybać, jak wygladałaby jazda Staszka po takiej przerwie w Lublinie, ale ja zdania nie zmienię i myślę, że mógłby pomoc w awansie do 1 ligi, a nie odwrotnie. Meesha oczywiscie masz rację, bo moze byc taka sytuacja, w ciągu 3 lat remontu stadionu Paweł może zakończyć jazdę i wcale nie jest powiedziane, ze on albo jego rodzina chciałaby powrotu do Lublina. Podyskutować jednak można i o Karlssonie też. A co nam zostało?? 
Gelu, myślałam, że dokładniej czytasz wszystkie komentarze
Gelu, myślałam, że dokładniej czytasz wszystkie komentarze
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... tuzjowany/
a Shields znowu lapie kontuzje. W prawdzie nie tak grozna jak za lubelskich czasow, ale jakis taki urazowy ten zawodnik
a Shields znowu lapie kontuzje. W prawdzie nie tak grozna jak za lubelskich czasow, ale jakis taki urazowy ten zawodnik
etam walczy - glassman i tyle.
hehehe
Gawrzyk, ale co z tego, ze walczy ? Skoro z tej walki nic nie wynika dobrego dla druzyny, bo nie bedzie jezdzil tylko pauzowal pol sezonu np
Gawrzyk, ale co z tego, ze walczy ? Skoro z tej walki nic nie wynika dobrego dla druzyny, bo nie bedzie jezdzil tylko pauzowal pol sezonu np
niby nic, ale chyba kazdy woli ogladac zawodnika ktory walczy na torze niz Jelenia ktory jak nie wygra startu to nikogo juz nie wyprzedzi i moze jezdzic we wszystkich meczach bez zadnej kontuzji a druzyna i tak spadnie
Ponoć Jelonek wyprzedzil ostatnio Zengote "na trasie"
Szok 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
od 1988 tylko SPEEDWAY
Lublinianin? A z jakiego to miasta?
ja nie podwazam tego co zrobil, wrecz przeciwnie, bo mysle, ze jak na 1 sezon w extralidze jezdzi calkiem dobrze. Tylko zastanawia mnie jedno, czy te jego kontzuje leza w kwestii nieszczesliwego zbiegu okolicznosci, czy moze troche braku "opanowania sie" na motorze. Wedlug mnie jest to dobry material na zuzlowca, jednak sporo traci na swojej wartosci wlasnie przez kontuzje, ktore zakrywaja* jego walke i walecznosc na torze.
* - jakos nie moglem wymyslec synonimu slowa przycmic
* - jakos nie moglem wymyslec synonimu slowa przycmic
No tak osiagniecie życia - "wygral im Wrocek" - z Jeleniewskim i Węgrzykiem. Szkoda tylko, ze jak tylko przyjdzie mu "walczyć" z kims lepszym (vide Gorzów) to nie istnieje
zalezy jakie kryteria przyjac do pojecia walczak. Walczak to byl Loram. Na tym tle rudy siedzi na motorze jakby mu ktos kija w tyłek zatknął. A o tym ze jest cienki nawet nie wspomnę.
faktycznie, nie wspomniales
Statystyki extraligi - pozycje wybrane:
4. Chris "kto to jest" Holder KSM 9,76
6. Leigh "zawodzacy w najwazniejszych momentach" Adams KSM 9,50
14. Adam "cienki" Shields KSM 8,71
22. Peter "pewniak na play-offy i baraze" Karlsson KSM 7,83
Ale Sportowe Fakty moga sie mylic. Poza tym powszechnie wiadomo, ze statystyki klamia. Zreszta - niewazne, co tam punkty i KSM-y, Peter Karlsson i tak jest najlepszy, a reszta to "niepewni cieniujacy przypadkowcy".
4. Chris "kto to jest" Holder KSM 9,76
6. Leigh "zawodzacy w najwazniejszych momentach" Adams KSM 9,50
14. Adam "cienki" Shields KSM 8,71
22. Peter "pewniak na play-offy i baraze" Karlsson KSM 7,83
Ale Sportowe Fakty moga sie mylic. Poza tym powszechnie wiadomo, ze statystyki klamia. Zreszta - niewazne, co tam punkty i KSM-y, Peter Karlsson i tak jest najlepszy, a reszta to "niepewni cieniujacy przypadkowcy".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Re: Występy był��wodników�u�l�ego klubu
Ja do Shieldsa nic nie mam, ale srednia ma wyzsza od Petera "Pewniaka" tylko dlatego ze jezdzil z druzynami typu Wrocek, Jozki bo to co pamietama to na poczatku jezdzil Batchelor, a Peter jezdzi od poczatku sezonu
Tak tak, Shields trzaskal srednia na leszczach, a Karlsson mial pod gorke, bo co nie wyjechal na tor, to za rywali mial gwiazdy Grand Prix. Szczegolnie w meczu z naszpikowanym gwiazdami Tarnowem. Z rywali Karlsson objechal Tobiasa Buscha. Co tam kilkunastopunktowe dorobki Golloba i Holty, gdyby nie dokonanie Petera -pewniaka i heroiczna wygrana z niemieckim juniorzyna Unii, Gorzow - zamiast wygrac 1 punktem - po prostu by przerabal mecz. Ale Peter nie zawiodl i juniora objechal. Gloria!
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!