Mariusz Franków

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Mariusz Franków

#701 Postautor: Gelo » 11 czerwca 2007, o 14:36

kdsz pisze:
Gelo pisze:Jestem bardzo ciekawy konfrontacji Franka na treningach w Lublinie przed kolejnymi meczami.
Myślisz, że przyjedzie z Piły :shock: Na trening :shock: Przecież to wbrew jego zasadom

Kurcze - juz mialem nadzieje, że juz nigdy nie będę musiał sobie tego przypominać.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#702 Postautor: Marcinex » 11 czerwca 2007, o 18:24

piotr76 pisze:Zgadzam się w 100 % myśle że harry troche przesadza. Przy formie gniezna i nowych "furach" Sebka o ile rzeczywiście są niezłe to zrobił by więcej, ale nie umniejsza to faktu że to była trafna decyzja, jakiś "realny" bat na Sebka jest i myśle że to będzie tylko na + dla Sebastiana i dla całej drużyny ... Franek i Sebek to porównywalni zawodnicy, ale na torze w Lublinie to Franek chyba nie ma szans z Sebkiem o ile się nie podda i podejmie rywalizacje o skład ...

Wg mnie Seba powinien pauzować również w następnym meczu....
Co z tego że niby ma nowe fury? On po każdym meczu miał inwestować w sprzęt, ale po wynikach nie było widać żadnej zmiany... Nawet jeśli na treningach będzie się prezentował lepiej od Mariusza to nie powinien jechać... Seba na większości treningów radził sobie dość dobrze, a na niektórych był najlepszy. Ale co z tego? Trening to nie mecz, a w każdym meczu Seba był strasznie wolny i każdy objeżdżał go jak chciał... W tym sezonie dostawał już bardzo dużo szans na poprawę, a poza meczem w Gdańsku tylko się kompromitował.
Myśle że dopiero jak któryś zawodnik zawali mecz to dopiero wtedy Seba może wrócić do składu. W Gnieźnie wszyscy pojechali dobrze, więc nie powinno być zmian.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#703 Postautor: Hans » 11 czerwca 2007, o 19:52

A może poczekajmy na rozwój sytuacji tzn. trening. Nie wieszajcie jeszcze psów na Sebastianie :) Mimo to uważam, że obaj to cieniasy z Frankiem to liczę, że wybór składu odbędzie się się po walce na treningu, a nie, na czuja.
PS. Coś ucichł temat naszych obco 8) Może Johnston na Gorzów ? :)

harry
Trener

#704 Postautor: harry » 11 czerwca 2007, o 22:28

A pamięta ktoś rok 2002?
Wtedy doszedł taki zawodnik - Przygódzki.
On przyszedł generalnie po to, żeby wygrać w końcu mecz w Krakowie ( udało się) ale przy okazji okazało się, że jest idealnym batem na co poniektórych. I jak jednemu muchy zawarczały w nosie wskoczył Robert. Nic wielkiego nie zrobił ale zawodnicy od razu zaczęli jechać inaczej.
I taką samą rolę pełni zakontraktowanie Mariusza. Coś nie pasuje to dziękujemy. Zresztą to samo tyczy też jego. Nie przyjedziesz na trening - to nie. Też dziękujemy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Sledzio
Trener
Kontakt:

#705 Postautor: Sledzio » 11 czerwca 2007, o 23:16

To zobaczymy czy Franek będzie z treningów na naszym torze korzystał :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#706 Postautor: bkapusta » 12 czerwca 2007, o 17:57

No i zawsze jest ten plus, ze w razie meczu w Pile, Franek go nam wygra. Taka inwestycja na przyszlosc.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#708 Postautor: bkapusta » 13 sierpnia 2007, o 20:04

Mariusz Franków (TŻ Sipma Lublin): Nie jestem zadowolony ze swojego występu, ale walczyłem, robiłem, co mogłem. Zdobyłem tylko dwa punkty, ale niestety w tym sezonie tak mi się poukładało i nic na to nie poradzę.

Prawdziwy zawodowiec!
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#709 Postautor: Cooper » 13 sierpnia 2007, o 20:30

bkapusta pisze:Mariusz Franków (TŻ Sipma Lublin): Nie jestem zadowolony ze swojego występu, ale walczyłem, robiłem, co mogłem. Zdobyłem tylko dwa punkty, ale niestety w tym sezonie tak mi się poukładało i nic na to nie poradzę.

Prawdziwy zawodowiec!

Ej, mozna sie nabijac, bo to Franek, wiadomo, przypalowy zuzlowiec (w opinii wielu). Ale warto zauwazyc ze facet ponad pol sezonu wcale nie jezdzil i nagle ma trzaskac 10 punktow?! W swojej szczytowej formie jest w stanie tyle osiagac, ale nie takiej przerwie. Troche obiektywizmu. Nie bylem na ostatnim meczu, ale Franciszek podobno ambitnie walczyl i serce na torze zostawil. I rzeczywiscie co moze wiecej zrobic? Sprzetu nie wymieni, bo za co? Rozjezdzic sie tez nie bylo gdzie. Nie tacy jak on maja w tym sezonie problemy-przyklad pierwszy z brzegu wychwalany u nas nieraz na forum (pewnie tez przez Ciebie) Czerwinski.

Pozdrawiam, zycze mniej stereotypowego postrzegania swiata.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#710 Postautor: bkapusta » 13 sierpnia 2007, o 20:52

Cooper pisze:
bkapusta pisze:Mariusz Franków (TŻ Sipma Lublin): Nie jestem zadowolony ze swojego występu, ale walczyłem, robiłem, co mogłem. Zdobyłem tylko dwa punkty, ale niestety w tym sezonie tak mi się poukładało i nic na to nie poradzę.

Prawdziwy zawodowiec!

Ej, mozna sie nabijac, bo to Franek, wiadomo, przypalowy zuzlowiec (w opinii wielu). Ale warto zauwazyc ze facet ponad pol sezonu wcale nie jezdzil i nagle ma trzaskac 10 punktow?! W swojej szczytowej formie jest w stanie tyle osiagac, ale nie takiej przerwie. Troche obiektywizmu. Nie bylem na ostatnim meczu, ale Franciszek podobno ambitnie walczyl i serce na torze zostawil. I rzeczywiscie co moze wiecej zrobic? Sprzetu nie wymieni, bo za co? Rozjezdzic sie tez nie bylo gdzie. Nie tacy jak on maja w tym sezonie problemy-przyklad pierwszy z brzegu wychwalany u nas nieraz na forum (pewnie tez przez Ciebie) Czerwinski.

Pozdrawiam, zycze mniej stereotypowego postrzegania swiata.

Wiesz obiektywizm obiektywizmem. Ale taki facet [a zwlaszcza zuzlowiec] to jak u ludzi baba. Jak mozna po meczu powiedziec, ze on nic nie poradzi, ze jest cienki? Chociazby powiedzial, ze sie ulozyl sezon jak sie ulozyl ale on sie postara, on bedzie trenowal, cwiczyl, walczyl a nie 'ja nic na to nie poradze'. To na kij sie w ten sport bawi?

Zwlaszcza, ze niadawno twierdzil, ze jest lepszy od Seby i nie rozumie czemu sie go dostawia od skladu.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#711 Postautor: Cooper » 13 sierpnia 2007, o 20:57

Moim zdaniem zle rozumiesz sens wypowiedzi. "tak mi sie poukladalo i nic na to nie poradze" = czasu juz nie cofne, jest jak jest.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#712 Postautor: bkapusta » 13 sierpnia 2007, o 21:00

Kubus Fatalista :P
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#713 Postautor: Gelo » 14 sierpnia 2007, o 00:08

Ej, mozna sie nabijac, bo to Franek, wiadomo, przypalowy zuzlowiec (w opinii wielu). Ale warto zauwazyc ze facet ponad pol sezonu wcale nie jezdzil i nagle ma trzaskac 10 punktow?!

Żarty sobie robisz? Nikt nie oczekuje od niego 10 punktów. Ale on był najsłabszym obok Michaluka zawodnikiem tego meczu. Do 10, a nawet 5 punktów jeszcze mu sporo brakuje. A to jest Mariusz Franków - kiedyś znakomicie zapowiadający się zawodnik, a nie popierdólka pierwsza z brzegu. Wymagać od niego nawet 5 punktów można jakby miał i dziesięć lat przerwy. Ale tak nie jest - jego forma pasuje obecnie tylko do Olimpu Praga. I zamiast czekać pół roku aż nie uda się mecz Peterowi (żeby mi pokazać nie wiem co) spójrz na swojgo idola ktory jest po prostu tragikiem. I szkoda czasu zeby sie zajmować takimi nędzarzami.
ps. wiem, że nie było z kim się ścigać ale dziś kolejny komplet Karlssona w Anglii - to tak akonto tezy Harrego, że jest zmęczony sezonem :).

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#714 Postautor: tezetomaniak » 14 sierpnia 2007, o 00:14

nie wiem co sie z Mariuszem działo na starcie podczas ostatniego meczu, ale myślę że jeśli by normalnie wychodził spod taśmy przywiózłby jakieś 7 punktów.. widać było, że na dystansie wyłazi ze skóry by minąć przeciwnika... szkoda ze nie wyszła ta akcja na drugim łuku gdzie miał szansę wyprzedzić dwoch zuzlowcow GTŻ-u...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#715 Postautor: grzesieck » 14 sierpnia 2007, o 00:26

szkoda, ze 5 sekund pozniej atakujac na 1szym luku druga pozycje spadl na koniec stawki ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#716 Postautor: kdsz » 14 sierpnia 2007, o 09:23

Cooper pisze:Ale warto zauwazyc ze facet ponad pol sezonu wcale nie jezdzil i nagle ma trzaskac 10 punktow?!
Rzeczywiście, to go rozgrzesza całkowicie. W końcu fakt że nie jeździł od początku sezonu, to nie jego wina tylko trenera GKS-u :lol: Ale fakt - przyznaję, że w niedzielę Kloszard śmigał bardzo ambitnie. Szkoda tylko, że "brak objeżdżenia" spowodował, że biedaczysko nie potrafił płynnie pokonać pierwszego wirażu i stawiało go w poprzek toru przy wyjeździe na prostą
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#717 Postautor: Łoptymista » 14 sierpnia 2007, o 09:32

Ambicji chyba nie mozna mu było odmówic.
Ale te jego ataki wygladaja jeszcze dramatyczniej niz 2 lata temu. facet sklada sie na motorze tak jakby chcial wskoczyc razem z nim na główkę do basenu. Ale nie od dzisiaj wiadomo, ze tor w Lublinie nie przypomina tego w Pile... Pytanie czy ten w Grudziadzu okaze sie jakos podobny.
PS Cooper zabrałbyś się do jakiejś roboty, a nie znowu wcielasz sie w swoja ukochana role advocatus kloszardus. 8)
nołofensofkors

Sledzio
Trener
Kontakt:

#718 Postautor: Sledzio » 2 kwietnia 2008, o 14:09

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#719 Postautor: Cooper » 2 kwietnia 2008, o 14:19

Zamilczcie na wieki marni prorocy wieszczacy koniec kariery Franciszka!

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#720 Postautor: kleczes_GKM » 5 kwietnia 2008, o 23:27

Dzisiaj Mario 8) trenowal u Nas i musze przyznac, ze zaprezentowal sie calkiem niezle, spod tasmy wygrywajac chociazby ze Stange, czy tez (bodajze) z Puzonem i Staszkiem, co nie wrozy Nam dobrze w jutrzejszym spotkaniu.

Speedway Fan
Senior

#721 Postautor: Speedway Fan » 6 kwietnia 2008, o 10:43

Moze macie tor podobny do tego w Pile ?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#723 Postautor: grzesieck » 6 kwietnia 2008, o 15:37

jaja z tym michalukiem
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#724 Postautor: Cooper » 6 kwietnia 2008, o 16:14

W ogole fajne sklady maja w tej II lidze 8) A czemu Klimka Rzeszow nie wzial do skladu?

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#725 Postautor: rAdEk23 » 6 kwietnia 2008, o 16:18

Widoczniej jest słabszy od reszty i nie nadaje sie do składu
Sipma Lublin :D :D :D