mikas pisze:Będzie nowa strona, jest w planach OPP o które ktoś wcześniej pytał, spokojnie, nie wszystko naraz. Dajcie nowym ludziom trochę czasu.
mikas, nie ma czasu, z PITa trzeba się rozliczyć, pare stów do rozdysponowania jeszcze w tym roku
A serio to przyznaje, że nie mam pojecia, ile czasu moga zajac procedury wpisania organizacji na liste OPP. Wiekszosc podatnikow, ktora musi doplacic albo ma rozliczenie na zero sklada PITy na koniec kwietnia ale to juz tylko 40 dni, wiec pewnie te OPP - o ile sie uda - pewnie bedzie mozna wspomagac podatkiem dopiero w przyszlym roku.
Ja jeszcze zyje nadzieja, ze oprocz starych sprawdzonych sponsorow lubelskiego zuzla, uda sie pozyskac kilku calkiem nowych na naszym rynku - moze ci ze specjalnej strefy ekonomicznej. A opowiesci o sponsorach, co to moze by dali gdyby wiedzieli ze zuzel pada wlozylbym miedzy bajki. Ci sami teraz pewnie by opowiadali, ze wspomoga nowy klub, jak juz powstanie. A pozniej powiedza, ze wspomoga, jak juz wystartuje. To chyba ci sami "wieczni potencjalni sponsorzy" co zawsze. Branza - specjalisci od obietnic. Nowe firmy ze strefy ekonomicznej pewnie na starcie nie beda mialy chorych uprzedzen do klubu/starego zarzadu/nowego zarzadu/sekretarki czy toromistrza. A gdyby chociaz jakas czesc naszych nowych lubelskich inwestorow zdecydowala sie przeznaczyc promil swoich inwestycji na lubelski klub, to nie byloby problemu z zamknieciem budzetu. Tyle tylko, ze na razie zaczela tam dzialac (albo dostala zgode?) dopiero jedna firma. A moze miasto - albo konkretnie jakis miejski spec od inwestycji - zachecilby nowe firmy do wejscia w SSA? Miasto 500tys a kazda z tych firm po kilkadziesiat. Ja bym role miasta widzial nie tylko w finansowym - mniejszym czy wiekszym - wsparciu, ale tez w stworzeniu klimatu do rozmow z potencjalnymi - nowymi na naszym rynku - inwestorami ze strefy.
Pozdrawiam