Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#26 Postautor: Radzio » 7 stycznia 2003, o 20:10

Nie chciało mi sie czytać co pisaliście tutaj ale pisze to co wiem!!!
TŻ jużnie prowadzi żadnych rozmów oprucz z piszczem więc jak on nie zasili kadry to jużnikt :(

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#27 Postautor: Maxx » 8 stycznia 2003, o 08:03

Radziu, z tego co wiem TŻ ma na liście życzeń jeszcze dwóch innych zawodników a rozmowy prowadzi choćby z Darkiem Śledziem.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#28 Postautor: Radzio » 9 stycznia 2003, o 14:42

Mogą mieć wielu na liście życzeń ale najpoważniejsze rozmowy sa z piszczem i z tego co wiem to tylko z nim rozmawiają no i teraz ze śledziem ale w tym czasie to tylko z tomkiem co się dowiadywałem więc nie miej do mmnie pretęsij że wprowadzam w błąd bo tak się nie dzieje!

Koper
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: Koper » 27 stycznia 2006, o 14:37

Maciej Kędzior pisze:Dzis o 16 w Rzeszowie konferencja prasowa. Tajemnica poliszynela jest juz to, ze pojawi sie na niej Tomek Chrzanowski...

Umowe WARSZAWSKA (!!!) podpisze takze Tomek Piszcz. Prawdopodobnie zostanie jednak wypozyczony. Byc moze podpis pod kontraktem zlozy tez Charlie Gjedde.

baranek
Junior

#30 Postautor: baranek » 27 stycznia 2006, o 14:42

ja za nim płakać nie bede

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#31 Postautor: Fork » 27 stycznia 2006, o 20:06

Sytuacja Tomka była inna niz np. Darka Śledzia (który był po słowie z Lublinem przed ubiegłym sezonem) albo "familii" Stachyrów :wink: On musiał podpisac żeby jezdzic w Polsce. A jak go " u nas " nie chciano....
Nie dziwie siÄ™ jego decyzji.
Zarząd dał mu wyraźnie do zrozumienia że w Lublinie nie ma czego szukać więc podpisał "warszawską" z kim popadnie. A że akurat Rzeszów najbliżej...

To utworzyła się na podkarpaciu mała kolonia lubelska :wink:
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#32 Postautor: wojtas » 27 stycznia 2006, o 21:25

Jak to go nie chciano?? Podpisac kontrakt warszawski to dla klubu podejrzewam zaden problem, Slask Swietochlowice tez moglby to zrobic. W koncu klub nie ma zadnych zobowiazan w stosunku do zawodnika przy takim kontrakcie.
Ale skoro rodowitemu Lubelakowi jest blizej do Rzeszowa niz do Lublina, to juz jego sprawa.
Obrazek

Koziołek

#33 Postautor: KozioÅ‚ek » 28 stycznia 2006, o 09:00

to widze ze następny " 100 % Stalowiec " :D ale ich sprawa. w takim razie tylko Daniel zostal rodowitym Lublinianem (czy jak to sie tam pisze :D ) ja tam i tak szczerze mowiac nie chcialem Piszcza w Lublinie, swoje pojechal (tyle na ile bylo go stac) raz bylo gorzej raz calkiem calkiem, ale sadze ze nikt z nas plakal na nim nie bedzie.

baranek
Junior

#34 Postautor: baranek » 28 stycznia 2006, o 09:03

jeszcze gdyby to był pierwszy taki słabszy sezon Piszcza, ale on już drugi rok nie jechał na oczekiwanym poziomie.

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#35 Postautor: neir1 » 28 stycznia 2006, o 09:28

Koziołek pisze:to widze ze następny " 100 % Stalowiec " :D ale ich sprawa. w takim razie tylko Daniel zostal rodowitym Lublinianem (czy jak to sie tam pisze :D )

a Jurek Mordel to co???
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Pebas
Szkółkowicz

#36 Postautor: Pebas » 28 stycznia 2006, o 09:30

Jak to co. Mordel Jerzy wzor młodziezy :lol: :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#37 Postautor: $korzen$ » 28 stycznia 2006, o 23:26

Gawrzyk jak zwykle przedstawia wszystko w swietle korzystnym dla klubu, ale czy rzeczywiscie tak jest ? Ja bardzo watpie, lepiej odrazu powiedzcie ze poszlo o Anglie, albo o kase tak jak w przypadku Staszka, moze przyblizycie ta sprawe ? Sorry, Tomkowi mozna wiele zarzucic, ale jezeli by nie musial to w Rzeszowie by nie wyladowal.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#38 Postautor: jas » 29 stycznia 2006, o 01:57

ale korzen mysle, ze klub nie stawialby przeszkod w podpisaniu kontraktu warszawskiego...
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#39 Postautor: kezman » 29 stycznia 2006, o 04:46

Gawrzyk jak zwykle przedstawia wszystko w swietle korzystnym dla klubu, ale czy rzeczywiscie tak jest ? Ja bardzo watpie, lepiej odrazu powiedzcie ze poszlo o Anglie

A poszło. Dziwne, aby zabraniać zawodnikowi startów w ligach zagranicznych. :roll:

pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#40 Postautor: Koper » 29 stycznia 2006, o 05:18

kezman pisze:
Gawrzyk jak zwykle przedstawia wszystko w swietle korzystnym dla klubu, ale czy rzeczywiscie tak jest ? Ja bardzo watpie, lepiej odrazu powiedzcie ze poszlo o Anglie

A poszło. Dziwne, aby zabraniać zawodnikowi startów w ligach zagranicznych. :roll:

Pamietam jak Darkowi Sledziowi w 2004 roku zaczal nie wytrzymywac sprzet (w ktory odpowiednio nie zainwestowal) no i czary goryczy w tym temacie przelal fakt ze nie bedac przygotowanym sprzetowo do sezonu Darek porwal sie na lige angielska. W takim wypadku ja rozumiem ze mozna negocjowac z takim zawodnikiem warunki kiedy mozne podpisac kontrakt z klubem zagranicznym dodatkowy kontrakt. W przypadku Piszcza o tyle byloby dziwne stawianie takich warunkow, ze Tomek mial podpisac kontrakt warszawski. Ale sam fakt mozliwosci wyrazania niezadowolenia kontraktami w ligach zagranicznych ktorzy swojej pelnej wartosci nie prezentuja w klubie krajowym jest w jakims sensie zrozumiale, w sumie sprawa ktora opisalem odnosnie Rybki pasuje tez do Tomka, ale tego nie da sie tak bezposrednio porownywac.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#41 Postautor: $korzen$ » 29 stycznia 2006, o 11:05

Czy dla was jest to normalne ? Zawodnik, w dodatku nasz wychowanek chce podpisac kontrakt "warszawski", ktory nie zobowiazuje klubu do niczego, mimo tego klub stanowczo zaznacza ze na starty Piszcza na Wyspach sie nie zgadza, mimo ze to jest byc moze jedyne miejsce startow Tomka w nadchodzacym sezonie ... czy to dla was jest normalne ? Bo dla mnie nie, nie wierzcie ze wina lezy tylko i wylacznie po stronie Piszcza bo to bzdury. Mialem ostatnio okazje porozmawiac z pewnymi osobami, gdyby na jaw wyszlo czemu nie podpisal u nas Staszek padli byscie na kolana, sprawa jeszcze bardziej zalosna niz z Piszczem.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#42 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2006, o 11:13

$korzen$ pisze:Czy dla was jest to normalne ? Zawodnik, w dodatku nasz wychowanek chce podpisac kontrakt "warszawski", ktory nie zobowiazuje klubu do niczego, mimo tego klub stanowczo zaznacza ze na starty Piszcza na Wyspach sie nie zgadza, mimo ze to jest byc moze jedyne miejsce startow Tomka w nadchodzacym sezonie ... czy to dla was jest normalne ? Bo dla mnie nie, nie wierzcie ze wina lezy tylko i wylacznie po stronie Piszcza bo to bzdury. Mialem ostatnio okazje porozmawiac z pewnymi osobami, gdyby na jaw wyszlo czemu nie podpisal u nas Staszek padli byscie na kolana, sprawa jeszcze bardziej zalosna niz z Piszczem.

No nie wiem. Dziwne jest, ze Tomek nie dal zadnej informacji kibicom z Lublina. Ciezko uwiezyc w wine klubu w momencie kiedy zawodnik poprostu milczy. Wystarczylo by oswiadczenie w internecie. A tu nic, cisza, kicha i wypiecie dupy na kibicow.

Co do Staszka, cholerna szkoda, ze nie ma tego wychowanka w skladzie. Chociaz z drugiej strony niebardzo wiem czyje miejsce mialby zajac w skladzie. Wiekszosc zawodnikow jest na poziomie Staszke lub wyzszym. Nie ma nikogo slabszego w skladzie... [Jest Jelen i Suchanek ale oni maja inna role do odegrania:P].

I jesli juz piszesz o tym, ze znasz przyczyne niepodpisania przez Staszka to moze sie podzielisz ta informacja?

Zwykla kultura wypowiedzi wymaga aby darowac sobie 'wiem cos ale nie powiem, ale to jest naprawde cos!'.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#43 Postautor: mikas » 29 stycznia 2006, o 11:18

$Korzen$ ale jeśli chodzi o kontrakt warszawski to w nim żadnych ograniczen co do startów zagranica byc nie może. Takie ograniczenia mogły być tylko przy kontrakcie nazwijmy to "normalnym" i na to Tomek się pewnie nie zgodził, a nie podpisał u nas warszawskiego (przypominam w warszawskim nie mogło być zadnych ograniczeń co do jego startów w ligach zagranicznych) bo najnormalniej w świecie uniósł sie honorem. Innego wytłumaczenia dla takiego zachowania nie widzę. Warszawski kontrakt nie zobowiązuje żadnej ze stron praktycznie do niczego.
Dodam jeszcze,że po tym co usłyszał od niego jeden z naszych działaczy w tamtym sezonie a propos jazdy w Szwecji, wcale się nie dziwię działaczom że w tym sezonie chcieli mu w kontrakcie wprowadzić takie ograniczenie, bo byłoby duże prawdopodobieństwo że inne ligi by stawiał przed jazdą w naszym klubie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

wojteko
Senior

#44 Postautor: wojteko » 29 stycznia 2006, o 11:37

$korzen$ pisze: Mialem ostatnio okazje porozmawiac z pewnymi osobami, gdyby na jaw wyszlo czemu nie podpisal u nas Staszek padli byscie na kolana, sprawa jeszcze bardziej zalosna niz z Piszczem.

bkapusta pisze:Zwykla kultura wypowiedzi wymaga aby darowac sobie 'wiem cos ale nie powiem, ale to jest naprawde cos!'.

bkapusta dobrze gada, $korzen$ kiedy powiedzialo sie a trzeba powiedziec i b, takie niedomowienia to tylko rozsiewanie plotek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#45 Postautor: $korzen$ » 29 stycznia 2006, o 12:20

bkapusta pisze:
I jesli juz piszesz o tym, ze znasz przyczyne niepodpisania przez Staszka to moze sie podzielisz ta informacja?

Po pierwsze zobowiazalem sie ze nic tutaj nie napisze, po drugie nie chce tak jak pare osob w ostatnim czasie wyladowac z banem.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#46 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2006, o 12:29

$korzen$ pisze:
bkapusta pisze:

Po pierwsze zobowiazalem sie ze nic tutaj nie napisze, po drugie nie chce tak jak pare osob w ostatnim czasie wyladowac z banem.

Skoro sie zobowiazales to po co o tym tu wspominasz?

Zrozum, ze masz wiarygodnosc na poziomie Trybuny Ludu w latach 80tych. Co jakis czas pojawiaja sie rozne 'dziwne' glosy o tym jak zle traktuje sie zawodnikow w Lublinie. W tym taki glos jak twoj. Ale nie slyszymy konkretow. Ty piszesz, ze wiesz ale nie powiesz. Tomek Piszcz, ktory podobno zostal bardzo zle skrzywdzony, nie pokusil sie nawet na oswiadczenie dla swoich kibicow - o sensacyjnym kontrakcie w Rzeszowie dowiedzielismy sie 'od dupy strony' czyli od kibicow z Rrzeszowa.

Wiadomo, w klubie sie nie przelewa, zawodnicy nie sa rozpieszczani, zwlaszcza w ostatnim sezonie powstaly pewne zaleglosci fnasowe i to zawsze rodzi konflikty. Ale sa ludzie zadowoleni z dzialaczy z Lublina. Oficjalnie zadowoleni byli obcokrajowcy. Nowi zawodnicy bardzo sobie chwala negocjacje i ogolnie 'podjescie klubu'. Pojawil sie nowy, zdaje sie profesjonalny Dyrektor, okres transferowy nalezy ocenic na mocne 4+. Cos sie rusza w kwesti stadionu... Powstal bardzo ciekawy S.B.C.

Wiec jako kibic stojacy z boku chcilaby poznac jakies konkretne zarzuty wobec klubu. A nie takie 'wiem ale nie powiem' czy jeszcze bardziej bezsensowne ' 8) 8) 8) ' ...
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

meridol

#47 Postautor: meridol » 29 stycznia 2006, o 14:31

bkapusta pisze:
$korzen$ pisze:
bkapusta pisze:

Skoro sie zobowiazales to po co o tym tu wspominasz?

Zrozum, ze masz wiarygodnosc na poziomie Trybuny Ludu w latach 80tych. Co jakis czas pojawiaja sie rozne 'dziwne' glosy o tym jak zle traktuje sie zawodnikow w Lublinie. W tym taki glos jak twoj. Ale nie slyszymy konkretow. Ty piszesz, ze wiesz ale nie powiesz. Tomek Piszcz, ktory podobno zostal bardzo zle skrzywdzony, nie pokusil sie nawet na oswiadczenie dla swoich kibicow - o sensacyjnym kontrakcie w Rzeszowie dowiedzielismy sie 'od dupy strony' czyli od kibicow z Rrzeszowa.

Wiadomo, w klubie sie nie przelewa, zawodnicy nie sa rozpieszczani, zwlaszcza w ostatnim sezonie powstaly pewne zaleglosci fnasowe i to zawsze rodzi konflikty. Ale sa ludzie zadowoleni z dzialaczy z Lublina. Oficjalnie zadowoleni byli obcokrajowcy. Nowi zawodnicy bardzo sobie chwala negocjacje i ogolnie 'podjescie klubu'. Pojawil sie nowy, zdaje sie profesjonalny Dyrektor, okres transferowy nalezy ocenic na mocne 4+. Cos sie rusza w kwesti stadionu... Powstal bardzo ciekawy S.B.C.

Wiec jako kibic stojacy z boku chcilaby poznac jakies konkretne zarzuty wobec klubu. A nie takie 'wiem ale nie powiem' czy jeszcze bardziej bezsensowne ' 8) 8) 8) ' ...

Niestety kolega $korzen$ piszę coś o czym ja też slyszałem i zdaje się to potwierdzać...

meesha
Trener
Kontakt:

#48 Postautor: meesha » 29 stycznia 2006, o 14:39

No to mamy już dwóch kolegów, którzy "wiedzą ale nie powiedzą" 8)
Brawo, brawo - wszyscy forumowicze was za to kochajÄ… :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

wojteko
Senior

#49 Postautor: wojteko » 29 stycznia 2006, o 14:41

sti pisze:Niestety kolega $korzen$ piszę coś o czym ja też slyszałem i zdaje się to potwierdzać...

To moze napisz cos wiecej na ten tajemniczy temat :?:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#50 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2006, o 14:47

Cool.

To Ja tez chcialem powiedziec, ze cos wiem ale wam nie powiem. Nie powiem nawet czy to cos jest zwiazane z zuzlem ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,