Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2008
- stefanzdzialek
- Senior
Re: Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2008
Jeżeli dziś�ora na czarny humor, to do Kurtza proponował �m odświ�yć �r� Stolarza, wraz z Karolkiem Polakiem mogli by stanowić trio� fundament lubelskiej drużyny, t�ą miesza�ę rutyny �młodością. �ak �AZ�Starcie w tym sezonie) i do tego pan Krzysio jako dyrektor - manager. 
Oj nie nabijajcie się z nich to ze nie umieli jeź�ić � nie znaczy że �żdy � walić po �ch jak leci !! jak jesteś jede�z drugim tak cwany to wskakuj na motor i zobaczymy na co Cię stać �późn�j pośm�jemy się !!!�
Biorac pod uwage lubelska beznadzieje, to szacun dla chlopakow, ze wogole chcieli sprobowac jazdy na zuzlu.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Baner ze strony TŻ Opole:

na pewno nie będzie ich zbawcą i nie jest wart tego rezerwowego miejsca w GP. myślę, że 5-7 pkt to max na jego możliwości 
"Życie to jazda"
Dla czego nie jest wart skoro sam sobie to miejsce wywalczył??
Pewien żużlowiec też "wywalczył" sobie czwarte miejsce w Polsce, ocierajac się nawet o mistrza. A to zupełnie nie przeszkadzało mu kilka tygodni później przegrywać z Bogdanowami, Bondarenkami i Paurami.
Gelo pisze:Pewien żuż�wiec też �uot;wywalczył&q�t; sobie czwarte miejsce w Polsce, ocierajac się na�t o mistrza. A to zupełnie �e przeszkadzało mu �lka tygodni później ��grywać z Bogda�wami, Bondarenkami i Paurami.[/quote][
i tu masz odpowiedź na swoje�ytanie...
"Życie to jazda"
Gelo pisze:Pewien żużlowiec też "wywalczył" sobie czwarte miejsce w Polsce, ocierajac się nawet o mistrza. A to zupełnie nie przeszkadzało mu kilka tygodni później przegrywać z Bogdanowami, Bondarenkami i Paurami.
I to jest właśnie cały urok sportu
I dlatego rzygać mi się chce oglądając od kilku lat w kółko tych samych zawodników po kilkanaście razy na rok w GP. A dzień później znów ci sami w lidze. Ale to taki OT
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Gelo pisze:Pewien żużlowiec też "wywalczył" sobie czwarte miejsce w Polsce, ocierajac się nawet o mistrza. A to zupełnie nie przeszkadzało mu kilka tygodni później przegrywać z Bogdanowami, Bondarenkami i Paurami.
I to jest właśnie cały urok sportuNiespodzianki i rotacja wśród czołówki.
I dlatego rzygać mi się chce oglądając od kilku lat w kółko tych samych zawodników po kilkanaście razy na rok w GP. A dzień później znów ci sami w lidze. Ale to taki OT
Rzecz w tym, że ci sami jeżdzą w GP, bo są po prostu dobrzy. A niektórzy są dobrzy od przypadku do przypadku - dlatego w GP nie jeżdżą wcale.
A ja* wolę takie "wyskoki" typu Jeleń we Wrocku niż 16 najlepszych, ciągle tych samych. I wolno mi
Po to się rozgrywa eliminacje, żeby wyłonić finalistów, nawet jeśli wsród 15 najlepszych (wedle uznania BSI czy innego UPC najlepszych) znajdzie się jeden "Filip z konopii" to jeśli wywalczył awans na torze to nie rozumiem o co można się do takiego przyp....
* I nie ja jeden tak mam. O Jeleniu do tej pory jak gdzieś piszą to jest "sensacja z finału IMP", jakby czwarte miejsce zajął np. Jaguś to nikt by tego nawet nie zauważył...
Po to się rozgrywa eliminacje, żeby wyłonić finalistów, nawet jeśli wsród 15 najlepszych (wedle uznania BSI czy innego UPC najlepszych) znajdzie się jeden "Filip z konopii" to jeśli wywalczył awans na torze to nie rozumiem o co można się do takiego przyp....
* I nie ja jeden tak mam. O Jeleniu do tej pory jak gdzieś piszą to jest "sensacja z finału IMP", jakby czwarte miejsce zajął np. Jaguś to nikt by tego nawet nie zauważył...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Ja Twojego gustu nie kwestionuję - o tym sie ponoć�ie dyskutuje. Może� przecież l�ić po�dyńcze �skoki, ale to nie oznacza, że wys�kowców należy uznać�a klas�ych zawodników i kontr�tować ich np. d�Lublina. Są po prostu �wodnicy, którzy nie są g�ni zaufan�.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2008, o 14:38 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
własnie nie wiem czemu tak jest - edytowalem wpis i podczas edycji jest ok - a na stronie są znaczki.
Gelo pisze:to nie oznacza, że wyskokowców należy uznać za klasowych zawodników i kontraktować ich np. do Lublina.
Zgoda, z tym drobnym zastrzeżeniem, że Lublin nie szuka obecnie zawodników mających wywalczyć medal DMP więc taki przykładowy, nieklasowy, ale prezentujący przyzwoity drugoligowy poziom Tomicek w naszej sytuacji byłby przydatny.
Zgoda, z tym drobnym zastrzeżeniem�że Lubl� nie szuka obecnie zawodników mając�h wyw�czyć medal DM�więc taki prz�ładowy, niek�sowy, ale prezentujący przyzwoit�drugoligowy poziom Tomicek w naszej sytuacji byłby przydatny.
Dla mnie Tomicek nie prezentuje nawet drugoligowego poziomu - a o przyzwoitym nie wspominając. Po drugie jest w Opolu wiec nie ma tematu - na szczescie. Na tego leszcza wystarczy Dawid, Tomek i ktokolwiek. Zdaje sie ze nawet Rafał go przywiozl ostatnio. Wiec do Michaluka i Polaka tuż tuż
-
primobaker
a za co Gelu tak go nie trawisz, fakt mijający sezon miał dosyć kiepski ale poprzedni u nas chyba nie był w jego wykonaniu najgorszy...
...wierny po wygranej, dumny po porażce 
Gelo pisze:Zgoda, z tym drobnym zastrzeżeniem�że Lubl� nie szuka obecnie zawodników mając�h wyw�czyć medal DM�więc taki prz�ładowy, niek�sowy, ale prezentujący przyzwoit�drugoligowy poziom Tomicek w naszej sytuacji byłby przydatny.
Dla mnie Tomicek nie prezentuje nawet drugoligowego poziomu - a o przyzwoitym nie wspominając. Po drugie jest w Opolu wiec nie ma tematu - na szczescie. Na tego leszcza wystarczy Dawid, Tomek i ktokolwiek. Zdaje sie ze nawet Rafał go przywiozl ostatnio. Wiec do Michaluka i Polaka tuż tuż
z tym "leszczem" no to troche pojechałeś w swoich wywodach ... skoro on leszcz otarł się o GP no to Karlik to dno które co najwyżej mu może opony czyszcić bo na czyszczenie motcykla nie zasługuje ...
Myśle że to młody i perspektywiczny zawodnik narazie nie ma stabilności i równej formy ale kto wie kiedy to nastąpi ... ma wzloty i upadki ale napewno nie jest leszczem ... i skoro pół leszcz Karlik może jeździć w E-lidze ( jeździć dużo powiedziane pewnie wozić ogony) no to Tomicek na 2 lige tymbardziej wystarczy ... jak zejdzie poniżej 8 na mecz to będę zdziwiony ...
zamiast 500 + program Beryl +
sting126 pisze:Obawiam sie Karlsson bedzie mial wyzsza srednia w e-lidze niz Tomicek w 2.
Obawiasz się ??? Dloa mnie to by było super ... bo zaprzyjaźniony klub będzie miał z niego porzytek gorzej jeśli miało by być odwrotnie ... wtedy będę się obawiał ...
zamiast 500 + program Beryl +
- stefanzdzialek
- Senior
Przejrzyjcie sobie wyniki Tomicka z 2006 roku, zaznaczam - uzyskane w I lidze, niech mi ktoś mądry znajdzie juniora-"cieniasa" po 95 r, który punktował by dla Lublina w każdym meczu między 5-14 pkt. i nie miał w sezonie żadnej wpadki typu audi(0,0,0,0). A w kwesti, że temat jest nieaktualny to się zgadzam, ale nie dlatego, że podpisał w Opolu, tylko dlatego, że w Lublinie nie ma żużla (poza amatorskim).
P.S. u mnie też te kwadraciki zamiast liter wyskakują, jak ktoś zna przyczynę to niech da znać.
P.S. u mnie też te kwadraciki zamiast liter wyskakują, jak ktoś zna przyczynę to niech da znać.
-
Speedway Fan
- Senior
u Gela na topie są emeryci typu Krzyżaniak, Świst czy inne Karlssony wiec go nie przekonacie do żadnego Tomicka.
Mylisz się - u Gela na topie są�obrzy zawodnicy - któr� nie raz i nie dwa udowodnili swoją w�tość. ��e przypadku każdego �kiego zawodnika można mó�ć o s�dk�h czy wzrostach formy o tyle są zawodni�� którzy �dy do�zy nie byli, a którym na kilka �t jazdy wyszły jeden czy dw�turnieje. To taka subtelna różnica.
Piotrze7��ja nie muszę być dla nikogo w�ocz�ą. Ale skoro aż tak �rdzo przeszka�a Ci ten mój Karlsson - - zadaj �bie trud i odpowiedz na proste: dlaczego ten BE "półkarlik" trafił d��straligowej Stali �CACY Tomicek, który otarł się o GP do drug�igowego�pol�(bez szans na awans)? dogadali się się żeby Piotrowi z Lublina�rob� � złość? Jakoś nie chce mi się w to �e��.���
Piotrze7��ja nie muszę być dla nikogo w�ocz�ą. Ale skoro aż tak �rdzo przeszka�a Ci ten mój Karlsson - - zadaj �bie trud i odpowiedz na proste: dlaczego ten BE "półkarlik" trafił d��straligowej Stali �CACY Tomicek, który otarł się o GP do drug�igowego�pol�(bez szans na awans)? dogadali się się żeby Piotrowi z Lublina�rob� � złość? Jakoś nie chce mi się w to �e��.���
cos za duzo znakow zapytania w tej Twojej wypowiedzi
a przy okazji - Piszcz i Stachyra z warszawskimi umowiami w Rzeszowie
a przy okazji - Piszcz i Stachyra z warszawskimi umowiami w Rzeszowie
stefanzdzialek pisze:Przejrzyjcie sobie wyniki Tomicka z 2006 roku, zaznaczam - uzyskane w I lidze, niech mi ktoś mądry znajdzie juniora-"cieniasa" po 95 r, który punktował by dla Lublina w każdym meczu między 5-14 pkt. i nie miał w sezonie żadnej wpadki typu audi(0,0,0,0). A w kwesti, że temat jest nieaktualny to się zgadzam, ale nie dlatego, że podpisał w Opolu, tylko dlatego, że w Lublinie nie ma żużla (poza amatorskim).![]()
Jak się nie mylę to Tomek Piszcz rok 97.