Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hans
Trener

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#2626 Postautor: Hans » 14 stycznia 2008, o 12:37

Chcemy Mordela ! Mordel Jerzy wzór młodzieży !
Wolę oglądać Jurka w akcji niż jakiegoś cieniasa z Rosji.
Oczywiście jak wystartujemy :P

Smirnek_
Senior

#2628 Postautor: Smirnek_ » 14 stycznia 2008, o 13:19

Janusz Stachyra też miał w tym roku jeździć w AKŻ. Fajnie by było jakby Mordelowi jednak się udało wystąpić w jakimś meczu.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#2629 Postautor: Hans » 14 stycznia 2008, o 15:17

Jurka zakontraktowali chyba dlatego, że Rysiek Brzozowski kończy też z amatorką.

baranek
Junior

#2630 Postautor: baranek » 14 stycznia 2008, o 17:06

a Ryszard przechodzi na pro? :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2632 Postautor: mikas » 14 stycznia 2008, o 18:02

Pokemon pisze:@mikas- króciutko ci odpowiem: nie wybieram faktów które pasują do mojej tezy, tylko rzucam ewentualne przykłady. Nie ma miejsca na napisanie tu o wszystkim bo i po co. Po co się też powtarzać? Ktoś kto śledzi forum, może sam wyciągnąć wnioski i zresztą będzie wiedział o co chodzi. Twój problem polega na tym, że każde zdanie widzę czytasz kilka razy i doszukujesz się podtekstów. Uwierz mi- większośc wpisów jest spontanicznych (bez podwójnego dna), przynajmniej ja do tego tak podchodzę :lol: Dlatego wyluzuj trochę bo się zagryziesz. To że poznałeś na wyjazdach kilku kolesi z inych klubów i pogadaliście co u nich, nijak się ma do naszej smutnej rzeczywistości. Pozdrawiam.
Pokemon

A Twój problem polega na tym, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ;)
O wyszukiwaniu przykładów pod swoje tezy nie było do Ciebie tylko do $korzenia$, także jak widać to nie ja mam potrzebę czytania każdego zdania po kilka razy i i nie ja doszukuję się podtekstów co mi zarzucasz, a jak widać to Ty masz chyba właśnie z tym problem, także wyluzuj ;) Tobie zarzucałem jedynie brak obiektywizmu i to swoje zdanie podtrzymuję. Ja akurat już dawno nie miałem tak obojętnego stosunku do tego co się stanie z lubelskim żużlem jak ostatnimi czasy, także spokojnie żadne zagryzanie mi nie grozi ;)
Ostatnie Twoje zdanie to już wybitnie świadczy o tym że masz kłopoty z należytym interpretowaniem pisma polskiego. Ja nawet jednym słowem nie zająknąłem się w swoich ostatnich postach o naszej obecnej rzeczywistości a odnosiłem jedynie do sposobu przekazywania informacji przez byłych już włodarzy naszego klubu na tle innych drużyn i nic więcej. Wszystko inne to już Twoja nadinterpretacja.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#2633 Postautor: Koper » 14 stycznia 2008, o 19:57

Prezydent Wasilewski powiedzial dzis ze zostal opracowany regulamin finansowania sportu kwalifikowanego przez miasto w odpowiedzi na wlasciwie jedyny zarzut formalny kiedy byl zdejmowany z porzadku obrad budzet przez radnych w grudniu.

piotr76
Senior
Kontakt:

#2634 Postautor: piotr76 » 14 stycznia 2008, o 20:34

Witam,

Widze że AKŻ w II lidze to już niemal fakt ... tylko co my chcemy siągnąć ???
wiadomo że jeśli chcemy Dawida ( myśle że w 2 lidze byłby to niekwestjonowany lider !) to musimy zatrudnić Janusza ... z drugiej strony czy Piotr gwarantuje odpowiedni warsztat ... już to było sprawdzane ... na amatorów może wystarczy ...
co z pozostałym składem ? Piszcz ok kolejny mocny napieracz na 2 ligę ... ale dalej ??? niestety dziura !!! na rynku też nikogo nie ma kto by gwarantował 10 w 2 lidze. Jeśli Jurek odnowi licencje o ile tak można no to zawodnik 2 linii na 6 do 8 pkt (o ile nie zapomniał jak się jeździ) ...
Klimek, Polak , Niedziela, Michaluk raczej rady nie dadzą na pozycji seniora, no może poza Klimkiem powiedzmy do tego Kus którego dziwnie ciągnie do Lublina ... to możemy sobie co najwyżej pomażyć o barażach ... jeden sezon i znów te same problemy, bo nie oszukujmy sie ale na 2 lige to sponsorzy nie dadzą tyle co w 1 i pewnie miasto za rok też pewnie zmniejszy dotacje .... ktoś powie Trumiński, ale przynajmniej dla mnie to już rozdział zamknięty ... jakis honor trzeba mieć ...
Niestety moje przemyślenia są takie : albo walka o awans albo w przyszłym roku mamy amatorów być może też 2 lidze ale tylko amatorów ... ale niestety niema kim się bić o ten awans ...
zamiast 500 + program Beryl +

max3
Zawodowiec

#2637 Postautor: max3 » 14 stycznia 2008, o 22:01

Paluch,Chromik,Nieminen,R.Wardzala jeszcze mozna wybierac i wybierac.

zarfe
Szkółkowicz

#2638 Postautor: zarfe » 14 stycznia 2008, o 23:00

jakoś nie wierze, że Paluch będzie chciał jeździć w 2 lidze

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2639 Postautor: Lublin_Fan » 14 stycznia 2008, o 23:06

Skład na awans jeszcze się uzbiera.
Młodzież szkolić też można. Już o tym pisałem. Aby mieli sprzęt to MDMP, MMPPK, SK, BK, Liga Południowa, Turnieje i dwóch w każdym meczu ligowym. Okazji mnóstwo.
Ale to problemu drugoplanowe. Tak samo jak i ta porąbana dyskusja o nazwie klubu. Liczy się start w lidze. Jeśli to stanie się faktem to będę po prostu szczęśliwy. Nic mi sie tak nie marzy jak wyjazd na NASZ mecz ligowy na Węgry...

Pozdr.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2640 Postautor: boxing » 14 stycznia 2008, o 23:35

piotr76 pisze:dziura !!! na rynku też nikogo nie ma kto by gwarantował 10 w 2 lidze

Nie zgodzę się. Na rynku jest jeszcze kilkunastu zawodników do robienia wyników dwucyfrowych, paru z nich na "gwarancje dwucyfrówek" w drugiej lidze - mówimy tu rzecz jasna o zawodnikach bez kontraktów, za których nie trzeba nikomu płacić/których nie trzeba znikąd wypożyczać. Paru z nich bardziej kwalifikuje się nawet do pierwszej, niż drugiej ligi. Patrząc na składy rywali jeszcze można skompletować zespół na miarę awansu do pierwszej ligi. Tylko niech coś powstanie - może nawet osoba Zdzisława Czarnego daje większą szansę na powstanie zespołu "do walki" niż osoby innych "reaktywatorów", bo nie sądzę, żeby Zdzichtexowi zależało np. na "koniecznej obecności" w składzie paru zawodników bez talentu do speedwaya, ale z lubelską metryką.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#2641 Postautor: dboryc » 14 stycznia 2008, o 23:43

Z Mordelem chyba moze byc problem bo zawodnik po 35 roku zycia nie moze uzyskac licencji "Ż". Nie wiem jak jest w przypadku jej odnowienia.

meesha
Trener
Kontakt:

#2642 Postautor: meesha » 14 stycznia 2008, o 23:59

Odnowić podobno może tylko musi przejść badania lekarskie. Trzeba by w regulaminie pogrzebać.... Tylko na co nam ten Mordel :?:

EDIT:
No i pogrzebałem: http://www.pzm.pl/userfiles/file/regula ... ot_err.pdf
strona 36, art. 101 i następne...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bienio
Kontakt:

#2643 Postautor: bienio » 15 stycznia 2008, o 00:17

Koper pisze:Prezydent Wasilewski powiedzial dzis ze zostal opracowany regulamin finansowania sportu kwalifikowanego przez miasto w odpowiedzi na wlasciwie jedyny zarzut formalny kiedy byl zdejmowany z porzadku obrad budzet przez radnych w grudniu.

Tak, tylko że niektórzy ludzie znajdą sto innych powodów, żeby tego budżetu nie uchwalać, regulamin razem z budżetem pójdzie się jebać, przez ROK w mieście nie będzie się działo NIC i niektórzy ludzie za trzy lata przy wyborach spokojnie powiedzą, że nie działo się NIC i Wasilewski poleci.
Inna rzecz, że jemu i tak sport wisi i powiewa. On uważa, że wystarczy tyle, że zacznie się budowa stadionu. A kto z niego będzie korzystał to jego to mało obchodzi. Grunt, że się wybuduje i niech stoi.
Zwróć uwagę na to co mówił do Wasilewskiego dziekan politologii, a co przekładając na inny język można opisać tak: FACET! BOISZ SIĘ WŁASNEGO CIENIA!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2644 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2008, o 00:25

Jeszcze mozna skompletowac sklad na wejscie - rzecz w tym, ze trzeba sie pospieszyc, bo z kazdym dniem bedzie ubywało wolnych zawodników. To juz ostatni dzwonek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2645 Postautor: istred » 15 stycznia 2008, o 00:56

OK, wracamy do I ligi i co?
Walczymy o utrzymanie, tworzą się długi, a w kolejną zimę powstaje nowe stowarzyszenie i zaczynamy zabawę od początku?
Najpierw trzeba mieć jakieś fundamenty, a potem myśleć o awansie.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2647 Postautor: Łoptymista » 15 stycznia 2008, o 07:13

jaki wynik?
walkower dla gości?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2649 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2008, o 10:25

meesha pisze:Odnowić podobno może tylko musi przejść badania lekarskie. Trzeba by w regulaminie pogrzebać.... Tylko na co nam ten Mordel :?:

EDIT:
No i pogrzebałem: http://www.pzm.pl/userfiles/file/regula ... ot_err.pdf
strona 36, art. 101 i następne...

Wkleję może to:
Rozdział 1
Certyfikaty, licencje sportowe „Ż” i wyznaczanie zawodników
Art. 101. 1. Certyfikat, stwierdzający kwalifikacje i uprawnienia do uprawia-nia sportu żużlowego i mini żużla, wydaje, zawiesza i cofa Biuro Sportu.
2. Certyfikat wydaje się osobie, która spełni następujące wymogi:
1) jest płci męskiej,
2) ma ukończone 16 lat w odniesieniu do sportu żużlowego lub 10 lat w odniesieniu do mini żużla,
3) nie ukończyła 35 lat,
4) złoży pisemny wniosek z załącznikami, zgodnie z przepisami Regulaminu Naboru i Szkolenia Adeptów,
5) przedstawi ważną polisę ubezpieczeniową NW,
6) odbędzie przed komisją wyznaczoną przez GKSŻ egzamin wg procedury określonej w Regulaminie Naboru i Szkolenia Adeptów i uzyska wynik pozy-tywny.
3. Warunkiem przedłużenia ważności certyfikatu na następny rok jest udział zawodnika w co najmniej jednym biegu zawodów o mistrzostwo Polski i nagrody PZM lub w co najmniej pięciu biegach zawodów towarzyskich.
4. Nie przedłużony certyfikat traci ważność z dniem 31 grudnia i może być wznowiony po ponownym spełnieniu wymagań jak w ust. 2 pkt 4 - 6.

5. Nowo wystawiony certyfikat przedłużony jest automatycznie na rok następny.
Art. 102. 1. Licencje sportowe "Ż" wystawia i potwierdza Biuro Sportu.
2. Licencja sportowa "Ż" może być wystawiona osobie, która spełnia następujące warunki:
1) posiada ważny certyfikat,
2) złoży pisemny wniosek potwierdzony przez macierzysty klub oraz zaświadczenia, na ustalonych przez GKSŻ formularzach (załącznik nr 8, DRUKI OBOWIĄZUJĄCE W SPORCIE ŻUŻLOWYM),
3) ma ważną umowę kontraktową z klubem (tylko w odniesieniu do zawod-ników sportu żużlowego).
3. Licencja sportowa "Ż" jest potwierdzana każdego roku, jeżeli właściciel licencji spełnia następujące warunki:
1) posiada ważny certyfikat,

2) ma ważną umowę kontraktową z klubem (tylko w odniesieniu do zawod-ników sportu żużlowego),
3) nie ukończył 35 lat.
4. Licencja sportowa "Ż" osoby, która ukończyła 35 lat, może być potwierdzona, jeżeli osoba ta uzyska pozytywny wynik badania psycho-technicznego.
5. Każda zmiana przynależności klubowej musi być potwierdzona w licencji sportowej "Ż".
6. Licencja sportowa "Ż" jest licencją krajową w rozumieniu przepisów FIM. Zawodnik posiadający jedynie obywatelstwo polskie, może otrzymać na dany okres czasu tylko jedną licencję krajową: licencję „Ż” lub wydaną przez inną FMN.

Ja to odbieram tak, że teoretycznie Jurek mógłby odnowić licencję. Po co on nam? Jakby był lepszy od innych - to czemu nie? Od przybytku głowa nie boli. A jak mamy kontraktować np. Frankowa to lepszy juz bedzie Jurek. Ten przynajmniej umie jeździć.