Działalność klubu - kłopotów cd....
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
Oczywiście, ze bardzo ucieszyliśmy sie z powodu tej wiadomości, bo otwiera ona dużo możliwości, ale czekamy na potwierdzenie dużo lepszej.
P.S. Odnośnie menedżera to chodziło mi o najbardziej możliwą sytuację gdy pieniędzy starczy tylko na niego ( oczywiście plus niezbędne osoby, które są zawsze typu księgowa, toromistrz, trener). Chodzi mianowicie o cały zastęp społeczników, którzy są w kazdym klubie, a którzy robią całe mnóstwo koniecznej roboty, której nigdy nie widać.
P.S. Odnośnie menedżera to chodziło mi o najbardziej możliwą sytuację gdy pieniędzy starczy tylko na niego ( oczywiście plus niezbędne osoby, które są zawsze typu księgowa, toromistrz, trener). Chodzi mianowicie o cały zastęp społeczników, którzy są w kazdym klubie, a którzy robią całe mnóstwo koniecznej roboty, której nigdy nie widać.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Łatwo domyslec sie o jaka duzo lepsza chodzi, ale nie napisze aby nie zapeszacharry pisze:Oczywiście, ze bardzo ucieszyliśmy sie z powodu tej wiadomości, bo otwiera ona dużo możliwości, ale czekamy na potwierdzenie dużo lepszej.
Tak czytam to i czytam i....
Nie znam sie za bardzo na sponsoringu ale mysle ze na lubelszczyznie jest pare firm które maja kasy nie malo... np. Black Red White firma ta od mebli właściciel pan Chmielek najbogatszy na lubelszczyznie i w czołówce jesli chodzi o Polskę, Zakłady Azotowe w Puławach firma nieźle prosperujaca mozna sie kolo nich zakrecic. Można poszukac jeszcze pare firm i dogadac z nimi moze akurat sypną kasa i uda się uratowac klub... do tego jeszcze pieniadze z miasta i od dotychczasowych klubow kangur, komatsu itd.
To tyle odemnie:]
Nie znam sie za bardzo na sponsoringu ale mysle ze na lubelszczyznie jest pare firm które maja kasy nie malo... np. Black Red White firma ta od mebli właściciel pan Chmielek najbogatszy na lubelszczyznie i w czołówce jesli chodzi o Polskę, Zakłady Azotowe w Puławach firma nieźle prosperujaca mozna sie kolo nich zakrecic. Można poszukac jeszcze pare firm i dogadac z nimi moze akurat sypną kasa i uda się uratowac klub... do tego jeszcze pieniadze z miasta i od dotychczasowych klubow kangur, komatsu itd.
To tyle odemnie:]
A ja bym sie dokładnie przyjrzał Asseco Business Solutions. Mocno wchodzą na lubelski rynek, wykupili 100% akcji Safo, 60% akcji Anica System SA czyli dwóch praktycznie największych firm IT w Lublinie. Cały Zarząd ABS ma być za 2 tygodnie (31.XI) w weekend w Lublinie, może trzeba by wykorzystać okazje i z nimi pogadać? ...
Taa, tylko ciekawe czy jest komu z nimi pogadac
Czy moze bedziemy swiadkami przesuwania walnych i podjecia kluczowych decyzji az do kwietnia.
kilar pisze:Taa, tylko ciekawe czy jest komu z nimi pogadacCzy moze bedziemy swiadkami przesuwania walnych i podjecia kluczowych decyzji az do kwietnia.
Nie zrozumiałeś. Te walne, które było w piatek już się skończyło. Te 14 grudnia to walne tylko i wyłacznie wyborcze. Ma jeden punkt - wybory nowego Zarządu. Jeżeli się nie uda to Komisja Rewizyjna składa od razu zawiadomienie do KRS o niemożności wybrania nowych władz a sąd wyznacza likwidatora.
P.S. Czy ktoś moze potwierdzić wiadomość o smierci jednej z osób funkcyjnych???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
No to może powiecie, o kogo chodzi?
Torsen pisze:No to może powiecie, o kogo chodzi?
Zobacz do działu inne...
Przeczytałem i tak sobie myślę, że jednak nawet w Motorze można a dlaczego u nas nie?
całość tu: http://www.motorlublin.com/index.php?ne ... &newsid=46
To umowy reklamowe, a co ze strategią dalszego funkcjonowania klubu?
Cały czas korzystamy z przychylności władz miasta i województwa. Tego, co zrobili dla klubu prezydenci Adam Wasilewski i Włodzimierz Wysocki, nie sposób przecenić. Jesteśmy już po pierwszej rozmowie z grupą sponsorów, którzy chcą przekształcić Motor w spółkę akcyjną. W rozmowie uczestniczyły władze Lublina, obaj wymienieni wcześniej prezydenci i przewodniczący Rady Miasta Piotr Dreher. Miasto jest zainteresowane wykupem części akcji.
* Kiedy spółka zacznie formalnie działać?
Przypuszczam, że od 1 stycznia, a faktycznie to już działa. Opracowywany jest jej statut i biznesplan. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach podpiszemy list intencyjny w sprawie powołania spółki. Jednak już jutro (środa – przyp. red.) spotykamy się w ratuszu z kolejnym potencjalnym sponsorem, którego pozyskaliśmy dzięki władzom Lublina.
całość tu: http://www.motorlublin.com/index.php?ne ... &newsid=46
I co z tego ??? jak zawodnicy uciekają gdzie pieprz rośnie byle dalej od Lublina.
Dziwie się wogóle że tak długo wytrzymali.
Dziwie się wogóle że tak długo wytrzymali.
jakie to wszystko jest przykre - czytam SF, kołowrotek transferowy kręci się w najlepsze, kibice sie emocjonują. Tylko z Lublina, oprócz tego że nie wystartujemy nic nie dochodzi. Nie mieści mi się to w głowie jak mozna było zrobić takie manko jezdzac cały sezon na pół gwizdka.
I Nermark nawet do Ostrowa przyjechal.
Bo Łotysze za to akurat nie zapłacili 
Gawrzyk pisze: Nie ma chetnych do zalozenia nowego klubu...
Skad wiesz, ze nie ma? Zakladania klubu nie trzeba chyba z nikim konsultowac, ani uzyskiwac zadnego przyzwolenia?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
[quote="Gawrzyk"]a jak do Łotyszy trafi jeszcze jeden zawodnik to moze paru gości przejrzy na oczy w koncu 
Ja obstawiam D Stachyre !!!! ( chyba wiadomo dlaczego)
Ja obstawiam D Stachyre !!!! ( chyba wiadomo dlaczego)
ale po co im zawodnik, ktory kiepsko sobie radzil na ich torze ?
To byla chwilowa niedyspozycja
,
kilar pisze:ale po co im zawodnik, ktory kiepsko sobie radzil na ich torze ?
Toż to była jednodniowa niedyspozycja Dawidka i jego kolegi Dannego.
Gelo pisze: Tylko z Lublina, oprócz tego że nie wystartujemy nic nie dochodzi. Nie mieści mi się to w głowie jak mozna było zrobić takie manko jezdzac cały sezon na pół gwizdka.
Naprawdę takie duze manko? Przed sezonem było 550 tys po sezonie jest 600 tys. Zadłuzenie do US zmniejszyło sie o 50 tys a do zawodników wzrosło o 100 tys głównie z tego powodu, ze w każdym meczu nawet przegranym zawsze było 2-3 zawodników, którzy przekraczali najwyższe progi płacowe. Na wynik sie to nie przekładało a co za tym idzie na frekwencję też nie. Wpływy były małe a wydatki dużo większe. Za to wiele meczy na wyjeździe było " ładnych" ale niestety bardzo drogich. Ot i cała tajemnica. W 2004 roku wiele meczy na wyjeździe wtapialiśmy poniżej 30 punktów i były to mecze bardzo tanie a z kolei u siebie wojowaliśmy bardzo dzielnie i co najważniejsze dla kibica skutecznie, co zresztą skutkowało dobrą frekwencją i dzięki temu mieliśmy w miarę płynność finansową. W tym roku przegraliśmy drugi i czwarty mecz u siebie i to w fatalnym stylu i było po kibicach i po wpływach. I dlatego znając prawa rządzące tym rynkiem bardzo mocno obstawałem za tym, żeby po Rybniku rozwiązać klub.
Naprawdę takie duze manko?
Adekwatnie do końcowego efektu w wymiarze sportowym te kilkaset tysięcy to kwota wręcz astronomiczna.
Gelo pisze: Nie mieści mi się to w głowie jak mozna było zrobić takie manko jezdzac cały sezon na pół gwizdka.
Może już za stary jestem i nie rozumiem ale wydaje mi się, ze chodziło ci o TEN sezon ( ostatni). A teraz zaczynasz o kwotach końcowych.
"Jak chce się psa uderzyć to zawsze kamień się znajdzie."
" Nie myli sie tylko ten co NIC nie robi."