Gelo pisze:sting126 pisze:no i tu Grzesiu nie masz racji wg mnie... W Anglii sa ograniczenia co do startu obcokrajowcow ok, ale tylko tych z GP a nie wszystkich...
Raczej nie. Karlsson nie jest członkiem Gp.
Jeżeli już o Anglii mówicie to tam ograniczenia niepolegają na tym że ograniczyć zawodników z określonych państw (wewnątrz UE) bo to by było nielegalne, ale z tego co wyczytalem na necie chodzi (mało było wiadomości o tym) o ograniczenie ilości czolowych zwodników EL w poszczególnych teamach czyli o KSM z ang. CMA + chyba zawodnicy z GP choć nie jestem pewien.
Po wstąpieniu do UE przez Polskę niebedzie (wg. mojej opinni i wiedzy) można zastosować ogranicznika (oficjalnego) zakazu startu wiecej niz jednego zawodnika z 25 państw UE to raczej niebylo by z godne z ideą Unii i ich przepisami.
Choć jak wypowiadał się L.Jankowski kluby mogly by sie umowic na ilość zawodników tzw. obcych. Choć przy dzisiejszym składzie i numerach w GKSŻ trudne było by to do zrealizowania, gdyż jak wiadomo Pan Karwan za wszelką cene chce uzyskać tytuł DMP i niezdziwil bym się jakby startowało za rok uniego 5 obcych.
Teraz trudny orzech do zgryzienia przed naszymi władzami co zrobić aby niebyło masowego napływu zawodników z obcymi paszportami z krajów UE.
PS. Wprawdzie powiedziawszy polski żużel dużo by stracil ze swojego uroku jakby na wzór angielski w zespole bylo max 2 zawodnikow krajowych, choć to czasami jest za dużo
Wolałbym ogladać Piszcz, Knappa... niż jakieś popierdólki z Anglii czy Szwecji etc.
Co to za przyjemność oglądać mecze "Swoich"
1. P.Karlsson 2. Harris 3. B.Pedersen 4. Stead 5. Richardson 6. Bjerre (junior) 7. N.K.Iversen (junior)