Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#2077 Postautor: bkapusta » 11 listopada 2007, o 16:32

Gawrzyk pisze:
A sposnor to nie bylo alter ego luckiego w gebie mocnego? :D

hm. mi sie wydaje ze innego forumowicza z warszawy. przynajmniej tak mi sie zdaje bo adres mejlowy wskazywal na niego nazwiskiem ;] chyba ze lucki chcial wystawiac koleżkę

Moze poprostu zamiejscowy osrodek lubelskich kibicow zuzla w warszawie ma teraz taka linie programowa jaka nakreslil kiedys lucki :>
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2078 Postautor: Łoptymista » 11 listopada 2007, o 19:28

TAk bylo w zimie w Toruniu, tekst o wydatkach miasta na sport:

http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35580,3951655.html

Pomoc miasta w Grudziadzu to nie tylko kasa (chociaz ta i tak jest ogromna)

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... 1/71019094

Prezydent Tarnowa o żużlu, pytanie czy nasz kiedykoliwek bedzie mógł się pochwalićtakimi osiagnięciami:
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... sc&id=6001

Honorowe obywatelstwo to nie kasa, ale...
http://www.bip.leszno.pl/dokument/2239

A na koniec ciekawostka i pomysl na budowe nowego starego. Miasto udzialowcem klubu żlużlowego!!!!!!!!!!

http://www.bip.um.bydgoszcz.pl/struktur ... oszcz.aspx

CZEMU U NAS TAK NIE MOŻNA ??!!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2079 Postautor: bkapusta » 11 listopada 2007, o 20:03

Takie miasto... Niby potencjal jest ale... Rzeszow powoli wyrywa sie z objec Polski B a my sennym powolnym krokiem maszrujemy w objecia Polski C... Omijaja nas inwestycje drogowe, Euro, lotniska, duze inwestycje przemyslowe [niby sa tradycje np. w przemysle moto ale Chevrolety klepie Wawka, Toyoty Walbrzych itd. itp.], niby jest od cholery uczelni ale poziom taki sobie a i tak wiekszosc ludzi ucieka [nie tylko do UK ale do Wawy, Kraka, Wrocka - bo po co zostawac? Jakies powazne oferty pracy dla mlodych ludzi w Lublinie sa?]...

Tak marudzic mozna godzinami :P

Cos maja zmienic ogromne fundusze z UE ale to nie zmieni faktu, ze lubelszczyzna jest deko opozniona.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2080 Postautor: Łoptymista » 11 listopada 2007, o 20:09

Marudzic mozna
Ale nie po to dalem te linki.

To ma byc przyklad, ze mozna cos robic. I pomoc zuzlowi nie zabija!

Szczegolnie podoba mi sie bydgoski model klubu. Miasto moze bardzo duzo. Teraz trzeba przekonac do tego Ratusz. Byc moze warto bylobu zglosic sie do nie tylko z pomyslem, co raczej z gotowym projektem uchwaly w tej sprawie. Na pewno "wzor" mozna wziac z Bydzi.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2081 Postautor: bkapusta » 11 listopada 2007, o 20:13

Łoptymista pisze:Marudzic mozna
Ale nie po to dalem te linki.

To ma byc przyklad, ze mozna cos robic. I pomoc zuzlowi nie zabija!

Szczegolnie podoba mi sie bydgoski model klubu. Miasto moze bardzo duzo. Teraz trzeba przekonac do tego Ratusz. Byc moze warto bylobu zglosic sie do nie tylko z pomyslem, co raczej z gotowym projektem uchwaly w tej sprawie. Na pewno "wzor" mozna wziac z Bydzi.

Jednak w tej chwili jedynie na marudzenie moge sobie pozwolic.

Co innego kibice fizycznie obecni w Lublinie. Sporo osob z forum zna obecnych radnych i 'ludzi wladzy'. Wykorzystajcie mozliwosci ;)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2082 Postautor: Łoptymista » 11 listopada 2007, o 20:16

Mozesz wyslac maila :D
A najlepiej dwa. Jeden przed spotkaniem z delegacja TZ, drugi po. Pozdropw pana prezydenta i takie tam.
Mauili bedzie wiecej... warto pamietac o wiceprezdentach, posłach, urzedzie marszalkowskim i wojewodzkim.
Co Ty na to?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2083 Postautor: bkapusta » 11 listopada 2007, o 20:20

Łoptymista pisze:Mozesz wyslac maila :D
A najlepiej dwa. Jeden przed spotkaniem z delegacja TZ, drugi po. Pozdropw pana prezydenta i takie tam.
Mauili bedzie wiecej... warto pamietac o wiceprezdentach, posłach, urzedzie marszalkowskim i wojewodzkim.
Co Ty na to?

Jestem za ;)
A na priv opowiem Ci cos o skutecznosci takich akcji :>
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2084 Postautor: mikas » 11 listopada 2007, o 20:33

Łoptymista pisze:TAk bylo w zimie w Toruniu, tekst o wydatkach miasta na sport:

http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35580,3951655.html

Sadychor w tym artykule masz dowód na to, że ustawa o sporcie kwalifikowanym już obowiązywała w tym roku, co Ci pisałem po walnym na gg i że panowie z miasta pierniczyli głupoty mówiąc ze dopiero wejdzie w życie. No ale to też nie dane mi było powiedzieć na walnym.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2085 Postautor: sadychor » 11 listopada 2007, o 20:36

Ale przecież uwierzyłem Ci od razu, no nie :?: Chodziło mi tylko o to, że z takimi ludźmi trzeba ostrożniej niż z jajkiem.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2086 Postautor: mikas » 11 listopada 2007, o 20:42

No chyba uwierzyłeś :) Ostrożnie to już było przez lata a oni dalej gadają co chcą i niewiele robią czego kolejny przykład mieliśmy właśnie na walnym :?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2087 Postautor: sadychor » 11 listopada 2007, o 20:52

Jak "chyba uwierzyłeś", sprawdź historię na gg (dlaczego nie włączyłem, tylko klepiemy na forum?). A z "miastowymi" ostrożnie nie było, pamiętasz przywitanie Wysockiego? O tym pisali już wcześniej inni.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2088 Postautor: mikas » 11 listopada 2007, o 21:23

Oj uwierzyłeś uwierzyłeś ;) A gg przynajmniej ja mam obecnie padnięte :/
Przywitania nie pamiętam, bo albo na tym meczu mnie nie było albo się spóźniłem. Ale wierzę na słowo że był wygwizdany ;) I nie chodziło mi o nic nie wnoszące reakcje kibiców a o pokazywanie błędów, braku dotrzymywania słowa a nawet kłamstw, bo to co usłyszeliśmy na walnym o ustawie o sporcie kwalifikowanym było kłamstwem (no chyba ze znów tylko niewiedzą).
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#2089 Postautor: Koper » 11 listopada 2007, o 22:49

W srode, o 16.30 w Centrum Młodzieży "Nie lękajcie się": ul. Łabędzia 15 na Bronowicach jest spotkanie z prezydentem Lublina, Adamem Wasilewskim.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2090 Postautor: Cooper » 12 listopada 2007, o 10:16

Łoptymista pisze:
Szczegolnie podoba mi sie bydgoski model klubu.

Do potentatow finansowych to oni nie naleza... pamietamy chyba wszyscy ich zajebiste problemy przed ostatnim sezonem. Poza tym ja uwazam, ze im mniej miasta w klubie tym lepiej (zadnych prezesow z nadania miasta!). A jaka alternatywa? Model rzeszowski. Ew. gdanski. Miasto "podlacza" sie w kwestiach promocyjnych, inwestuje w infrastrukture (Gorzow), rzuca jakies dziengi na zuzel bo ten jest popularny i miasto tez chce cos na tym skorzystac. Ale miasto jako "glowna sila" to pomylka i zly kierunek.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2091 Postautor: Łoptymista » 12 listopada 2007, o 10:24

Cooper no super. Ale znasz jakas lubelska Marte Półtorak?

Trzeba atakowac i zdobywac to co jest mozliwe. W tym przypadku jak pokazala Bydzia możliwe i LEGALNE jest zaangażowanie finansowe miasta w działalność klubu żużlowego.

Trzeba to pokazać panom prezydentom i podkreslając postokroc, że to żadna koprupcja tylko jedno z wielu możliwych działań jakie może podjąc miasto dla ratowania najpopularniejszej w mieście dyscypliny sportu, która blablabla rodziny na stadionie... blablabla... ogromny potencjał.... blablabla tradycja.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2092 Postautor: Cooper » 12 listopada 2007, o 11:11

)
Łoptymista pisze:Cooper no super. Ale znasz jakas lubelska Marte Półtorak?

Nie, ale lubelskiego Abramowicza tez nie znam i dlatego Motor to nie Chelsea. Ja wiem, ze jestesmy pod sciana i musimy chwytac sie wszystkiego, zeby ten zuzel po prostu byl. Jednak uwazam, ze miasto jest od budowania stadionow, lozenia kasy na sport masowy i amatorski, ale nie od zarzadzania profesjonalnym, zawodowym klubem zuzlowym/pilkarskim. Klub sportowy powinien byc finansowany z prywatnych srodkow, a jesli juz jest pomysl by cos wyciagac z miasta to nie za cene obsady stanowisk kierowniczych w klubie przez miejskich ludkow z nadania.
I na tym moze zakonczmy ta dyskusje, bo chyba nawet mamy to samo zdanie na ten temat, a w sumie akurat taka dyskusja niewiele teraz wnosi. Choc oczywiscie fajnie byloby taka M. Poltorak w Lublinie wynazlezc. Warto jednak zauwazyc, ze Marta w Rzeszowie wczesniej jakims wielkim kibicem zuzla nie byla (smiem twierdzic, ze raczej marnym 8) ).

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2093 Postautor: Łoptymista » 12 listopada 2007, o 11:20

Ale czy kiedykolwiek TŻ Sipma Lublin był profesjonalnym klubem? Co to za profesjonalizm opary na pospolitym ruszeniu i społecznikostwie (co nie umniejsza szacunku dla osob tracacych czas, nerwy i kase dla zuzla)? Profesjonalny klub to maja w Gorzowie, Grudziądzu czy Zielonej Górze.

Kwestia pomocy miasta. Ma jeszcze jeden aspekt. Nalezy odpowiedziec sobie na pytanie czy UM kiedykolwiek tak naprawde pomógł klubowi żużlowemu? Bo czy pomagasz żebrakowi dając mu co tydzien 10 zl na bulkę? On kasę weźmie i szybko wyda, ale dalej będzie żebrał i dziadował. Tak samo jest od lat z TŻ. Miasto rzuci jakiś ochłap i może później powiedzieć, że pomagało.

Lubelski żużel powinien dostać chociaż raz prawdziwą pomoc finansową, organizacyją itp. Jak stanie na nogi będzie git. Jak się znowu wywróci do góry kołami to się zakopie trupa i tyle. Trzeba jednak coś zrobić naprawdę, a nie tylko udawać, że się robi.

Czarek
Trener

#2095 Postautor: Czarek » 12 listopada 2007, o 12:39

Cooper pisze:Nie, ale lubelskiego Abramowicza tez nie znam i dlatego Motor to nie Chelsea. Ja wiem, ze jestesmy pod sciana i musimy chwytac sie wszystkiego, zeby ten zuzel po prostu byl.

Jeśli szukasz bogatego Żyda w Lublinie to zapraszam do Jeshiwy na Lubartowską, tam podobno jest ich kilku. A tak poważnie to za parę lat powinno być lepiej ze sponsorami w Lublinie, m.in. dzięki powstaniu strefy ekonomicznej.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

piotr76
Senior
Kontakt:

#2096 Postautor: piotr76 » 12 listopada 2007, o 14:19

Czarek pisze:Jeśli szukasz bogatego Żyda w Lublinie to zapraszam do Jeshiwy na Lubartowską, tam podobno jest ich kilku. A tak poważnie to za parę lat powinno być lepiej ze sponsorami w Lublinie, m.in. dzięki powstaniu strefy ekonomicznej.

:lol: :lol: :lol:
ile razy już słyszałem podobne bzdury i jak nic nie ruszyło tak nadal jest ...
miało być lotnisko no to wyszły świstaki a miałbyć raj ;-)
dotacje miały płynąć szerokim strumieniem z UE na ściane wschodnią no nie popłyneło ...
Nie jestem pestymistą ale uważam poprostu "umiesz liczyć licz na siebie" jeśli sam Lublin nie zrobi dla siebie dobrze, będzie się oglądał na pomoc z zewnątrz to będzie dalej trwał w tym g... a ludzie którzy mogli by to ruszyć będą spier ... z tego miasta.
Naprawde nie trzeba wiele kasy aby ruszyć to miasto ale trzeba władz które zrobią rzeczy które są być może mało populistyczne i czasmi niektórzy na tym początkowo ucierpią. Ale ludziom którzy przesiąkli zaściankiem to niepotrzebne, dobrze jest jak jest teraz ja jestem przy korycie i nie dam się oderwać.
A sponsora to radził bym szukać poza lubelskim tylko pytanie co mu w zamian zaoferować ? cóż chyba niewiele można ... i tu jest problem ...
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2097 Postautor: Lublin_Fan » 12 listopada 2007, o 15:10

Nie wiem co Czarek opowiadał na walnym na temat strefy ekonomicznej, ale moim zdaniem jest to bardzo dobre miejsce do szukania sponsorów (pomimo, że obecnie jest tam pusto). Jakiś czas temu pisałem o tym na forum i mnie temat SSE interesuje wyjątkowo.

Czarku, możesz w miarę dokładniej opisać swój pomysł? Jeśli nie możesz publicznie to proszę na pw? Poufność będzie zachowana.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2098 Postautor: Cz@rek » 12 listopada 2007, o 15:29

Trzeba próbować rozmawiać z inwestorami którzy planują wejść do Lublina.
A są to m.in.:
ElektroWorld
Multikino
LeroyMerlin
Ikea
Selgros
i wiele innych mniejszych lub wiekszych firm.
Takie firmy zawsze wnoszą jakieś granty dla społeczności lokalnej i chcą się zaprezentowac
z dobrej strony,choć zdaję sobie sprawe że tu często potrzebne jest odpowiednie pośrednictwo.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2099 Postautor: Cz@rek » 12 listopada 2007, o 15:39

Lublin_Fan pisze:
Czarku, możesz w miarę dokładniej opisać swój pomysł? Jeśli nie możesz publicznie to proszę na pw? Poufność będzie zachowa

Zadna tajemnica.Pomysł prosty i sprawdzony w innych miastach.Częściowo było juz
na tym forum także mój wcześniejszy post nieco do tego nawiązuje.
Miasto to własnie taki pośrednik który powinien kojarzyć inwestorów z poszczególnymi klubami.
Często miasto prowadzi negocjacje w sprawie grantów dla miasta,więc co za problem
dorzucić jeden (a może i kilka) klub sportowy i przekazać mu 200,500 a może 1mln PLN?
Mój przykład w konteście pana Daniewskiego był trochę chybiony.Pan Daniewski
nie chciał nawet powtarzać nazwy firmy (echo),a tu przecierz kwota grantów sięgnie
80 mln PLN!!!Ale ten temat jest delikatny...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2100 Postautor: Cooper » 12 listopada 2007, o 15:43

Łoptymista pisze:Ale czy kiedykolwiek TŻ Sipma Lublin był profesjonalnym klubem? Co to za profesjonalizm opary na pospolitym ruszeniu i społecznikostwie (co nie umniejsza szacunku dla osob tracacych czas, nerwy i kase dla zuzla)?

Zgadza sie, TZ nigdy nie byl profesjonalny i zawsze oparty o filozofie "lapu-capu". Teraz jednak widze tendencje do powtarzania tej marnej strategii prowadzenia klubu. Tyle, ze z wieksza domieszka niczym nieuzasadnionej wiary w to, ze miasto okaze sie lekiem na cale zlo.