Działalność klubu - kłopotów cd....
-
zenek
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
Spoko Łopty, ale pytanie brzmiało trochę inaczej, a ja chciałbym poznać na nie odpowiedz osoby zorientowanej w temacie.....
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
wojteko pisze:Łoptymista pisze:na razie pytanie:
CZEMU PAN JANUSZ PALIKOT NIE SPONSOROWAŁ TŻ SIPMA LUBLIN.
to Ja moze sprobuje znalezdz odpowiedz na to pytanie: Bo ma w glowie, Teatr ciagle w budowie![]()
A poza tym:

http://www.motor-lublin.pl/?op=sponsorzy

http://www.spr.lublin.pl/index.php?opti ... &Itemid=54
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2007, o 15:07 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoptymista
- Trener
To co to za klopt podpisac z TZ Sipma Lublin? Koper nie sadzisz? Poczekaj z reszta na fakty i oficjalne onfo od harrego, jesli zaszczyci nas informacja na ten temat.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
W przypadku TŻ Lublin jak i Startu AZS Lublin brak nazwiska Palikota:
http://start.e-basket.pl/index.php?action=sponsorzy
http://start.e-basket.pl/index.php?action=sponsorzy
- Łoptymista
- Trener
Nie mów!
Jak na to wpadles?
Jak na to wpadles?
Aż żal czytać ............szczególnie ostatnie 5 wersów
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=230139
pozdrawiam
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=230139
pozdrawiam
Łoptymista pisze:na razie pytanie:
CZEMU PAN JANUSZ PALIKOT NIE SPONSOROWAŁ TŻ SIPMA LUBLIN.
Właśnie. Ktoś wie?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
... harry tłumaczył, że nie można jeszcze podać dokładnego zadłużenia ale szacunkowe zaprezentował (o czym pisze wcześniej) więc przestańcie uprawiać głupawkę.
byc może jestem po prostu głupi ale jak ktoś mi wymienia osiem kwot żeby zamydlic temat zamiast zsumować i powiedziec wprost, to po prostu mozna sie zgubić.
Siedziałem obok Was i słyszałem, więc takie słowa padły od strony stolika przy banerze reklamowym.
No wiec jakie jest to szacunkowe zadłuzenie klubu? oświeć mnie.
Nie wiem Panowie co macie na celu, w tym momencie obrzucanie się błotem nie pomoże,
Po raz kolejny nie kumam o co Ci chodzi. Kogo obrzuciłem błotem, kiedy i w jaki sposób? Może mnie z kimś mylisz?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
W temacie zaangazowania wladz miasta we wsparcie klubu, ktore w Lublinie w porownaniu z innymi osrodkami jest minimalne:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=230022
Warto to oswiadczenie wydrukowac i przedstawic na spotkaniu z prezydentem miasta aby mogl sie zapoznac jak to jest w innych miastach. Przyklady mozna wyszukac tez w wielu innych miastach.
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=230022
Co najważniejsze – jako Prezydent Miasta zarekomendowałem i umożliwiłem władzom ŻSSA pozytywne relacje z inwestorami, którzy prowadzą lub chcą prowadzić swoje interesy w naszym mieście, co przełożyło się na stosowne umowy sponsorskie, reklamowe lub ruchy kapitałowe.
Informuję, że wielokrotnie rozmawiałem z obecnymi władzami Zakładów Azotowych w Tarnowie-Mościcach SA – najbogatszej firmy subregionu tarnowskiego - na temat tarnowskiego sportu, w tym żużla. Ufam, że nasze uzgodnienia przełożą się na konkretne działania i uda mi się namówić władze firmy na szybką wpłatę niezbędnej spółce zaliczki.
Chcę też zadeklarować, że miasto pod moim kierunkiem będzie zaspokajało potrzeby mieszkańców w obszarze rekreacji i sportu młodzieżowego, amatorskiego, masowego. Pragnę uświadomić, że skala wydatków związanych z tym obszarem wynosi około 7 mln zł.
Warto to oswiadczenie wydrukowac i przedstawic na spotkaniu z prezydentem miasta aby mogl sie zapoznac jak to jest w innych miastach. Przyklady mozna wyszukac tez w wielu innych miastach.
Pokemon pisze:
Sam widzisz, że w obecnej sytuacji co nie powiesz, to będzie źle i tak jak pisałem- nic osobistego.
Naprawde guzik mnie obchodzi co kto o mnie mówi i czy sie to Tobie podoba czy nie będę pisał.
O! widze, że kolegę zżera zazdrość.Poprostu byłeś gwiazdą a gwiazda gaśnie. Lepper też musi to zrozumieć![]()
Jestem pełen obaw przed walnym z prostej przyczyny: wydaje mi się, że nie umiesz żyć bez kontaktu ze środowiskiem żużlowym, bez tej adrenaliny itd. Ciągle masz tylko jeden problem- nie ma kogoś kto bezdurno chciałby to sponsorować. Jeśli będziesz się jednak upierał (a widzę pępowina jest gruba) pogrzebiesz żużel w naszym mieście.
Oczywiście nie masz zielonego pojęcia o tym co mi siedzi w głowie dlatego bardzo grubo bładzisz. Owszem byłem naiwny dałem się dwa razy podpuscić ale do trzech razy sztuka. Na pewno nie bedę w działał już w żużlu.
Nie docierają do mnie argumenty zaściankowości Lublina, winy małego zainteresowania władz miasta, czy kibiców. Owszem to prawda, ale dlaczego? Dlaczego zwykły koleś będzie prawdopodobnie mógł więcej uzyskać?
Oczywiste megabzdury. Ja nie moge nic uzyskać ale za to inni mają manne z nieba. I dlatego rugby dołuje, koszykówka na dnie, piłkarze ledwo przędą, piłkarkom recznym tez ciagle brakuje chociaz dostają mnóstwo forsy z miasta. Jedyne sukcesy w sportach indywidualnych sportowcy w duzej mierze zawdzieczają swojej cięzkiej pracy ( karate, taekwondo itp) lub swoje kasie którą pakują ( motocross). Jezeli nie docierają do Ciebie te argumenty to trudno. To Ty masz problem.
Bo mu zawierzą. A czy tobie Harry ktoś jeszcze uwierzy? Czemu LKŻ odniósł sukces awansując do I ligi? Bo pojawiła się nowa prężna osoba (Harry) i może paru innych zapaleńców. Bo pojawił się sponsor- Sipma (bez względu na to jakimi drogami) ale był klimat.
Znowu bzdury. Wiekszość sponsorów zapowiedziała że zostaje i jest duza szansa na kilku nowych. Miasto robi wszystko zebym został ale jest to już niemozliwe. Zreszta przedstawiłem rozsadne zmiany.
Jeśli widzisz szansę (dasz takiego sponsora, albo powiedział ci ktoś wchodzę w żużel jeśli Pan dalej będzie Prezesem) to OK. Rozumiem i trzymam kciuki.
Tak, widze szansę i to bardzo dużą. Naprawde są prowadzone bardzo ciekawe rozmowy ale ja na pewno już dalej tego nie będę ciagnął.
PS. Zmieniłbym Harry nick na twoim miejscu, bo ten jest nazbyt "identyfikacyjny" i "identyfikowalny". Zastanawiałem się nad tym samym, ale stwierdziłem, że zawsze byłem sobą i mogę sobie patrzeć w twarz- bez urazy.
Absolutnie nie widze zadnych powodów, żeby zmieniać nick. Bardzo go lubię.
Pozdrawiam,
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Gelo pisze:No wiec jakie jest to szacunkowe zadłuzenie klubu? oświeć mnie.
Czy to naprawde takie trudne dodać trzy kwoty, które już tu kilka razy sie pojawiły????
Zawodnicy 350 + US 100 + inne 150. Suma 600. Plus, minus 10 %.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
harry pisze:Gelo pisze:No wiec jakie jest to szacunkowe zadłuzenie klubu? oświeć mnie.
Czy to naprawde takie trudne dodać trzy kwoty, które już tu kilka razy sie pojawiły????
Jaki budzet trzeba miec w drugiej lidze na starcie aby nie bylo jaj w trakcie sezonu? 1,5 mln? Mowie o walce o awans.
Mam jeszcze taką jedną propozycje dla osoby, która będzie prowadziła negocjacje z zawodnikami, jeśli wystartujemy. Proponuję aby dać do zrozumienia zawodnikom albo nawet poinformować ich wprost, że w pierwszej kolejności będzie spłacane zadłużenie w stosunku do tych zawodników, którzy zdecydują się zostać w Lublinie i zechcą pomóc w awansie. Myślę, ze może być to jakaś karta przetargowa, która może pomóc zatrzymać niektórych zawodników.
dokladnie. Negocjacje z miastem moga dac odpowiedz nowym ludziom ile dostana z miasta. Teraz do roboty sposorze, lucki, fan klubie. Ludzie, ktorzy pomagali w tym klubie napewno beda sluzyc pomoca w kwestiach formalnych i organizacyjnych.
- Łoptymista
- Trener
harry pisze:Gelo pisze:No wiec jakie jest to szacunkowe zadłuzenie klubu? oświeć mnie.
Dzieki.O to wlasnie mi chodzilo.
Teraz trzeba sie zastanowic nad propozycjami pomocy od miasta oraz ich umocowaniu w polskiej rzeczywitosci i przepisach.
Czy cos wiadomo o terminie ew. wizyty.
Gawrzyk pisze:do jazdy w lidze jako TŻ droga jak stąd do nieba.
Nie ma szans na licencje. Kiedy to w koncu zrozumiesz?
Jedyna szansa na żużel drugoligowy to nowy klub.
Rozumiem to, napisałem to odnośnie troszkę bardziej optymistycznego postu Harrego odnośnie zapowiedzi sponsorów że zostają itd. Nie wyobrazam sobie zeby nie spłacac zawodników którzy jeździli w tym roku w TŻ, mimo że to juz będzie inny podmiot. No ale może takie będą postanowienia...
Widocznie trudne, skoro wczoraj nie potrafiles (lub nie chciales) tego policzyc jak Cie pytano. Ale dziekuje - lepiej pozno niz wcale.
Co do rozmów z miastem widze ze u włodarzy jest jedna wspolna przypadłosc - zaden nie dostrzega oczywistej oczywistości, ze żuzel to sport numer jeden w lublinie. Nie mam na mysli rzecz jasna frekwencji w tym sezonie, ale potencjał jaki jest w żużlowej publiczności. Przypomina mi się Tarnów ktory jeszcze nie tak dawno pyrkał z nami w II lidze i na mecze tez chodziło kilkaset osób. Potem Gollob, Rickardsson i stadion zaczał pękać w szwach. U nas też te 5-6 tysiecy to powinien być standard - rzecz jasna jak chłopaki będą wygrywać i beda jechali o coś. Natomiast Wasilewski ma swoje karate czy coś tam, Daniewski kajaki. Jak mówią o popularności zuzla to z wielkim dystansem, zeby nie urazić piłki. I tu jest wyzwanie dla przedstawicieli klubu w rozmowach. Trzeba tym panom uświadomić, że w Lublinie liczy się tylko żużel, a piłka z tym swoim tysiącm (max) nie dorasta mu do pięt od przynajmniej 17 lat. Wiem ,ze zaraz wkleją tu kibice kopanej ktorzy będą sie pyrkać ze nie mam racji. Ale na piłkę chodzą ci co mają chodzić - czy to 4 czy 2 liga, raczej bez wiekszego względu na wyniki. Z żużlem jest inaczej - jest sukces - jest frekwencja.
Gelo pisze:
Trzeba tym panom uświadomić, że w Lublinie liczy się tylko żużel, a piłka z tym swoim tysiącm (max) nie dorasta mu do pięt od przynajmniej 17 lat. Wiem ,ze zaraz wkleją tu kibice kopanej ktorzy będą sie pyrkać ze nie mam racji. Ale na piłkę chodzą ci co mają chodzić - czy to 4 czy 2 liga, raczej bez wiekszego względu na wyniki. Z żużlem jest inaczej - jest sukces - jest frekwencja.[/quote]
Na wstepie- nie jestem kibicem piki kopanej
Po pierwsze - sprawdz sobie liczby widzow na meczach Motoru w tej rundzie. Tylko nie wyjezdzaj z meczami na ktorych byl stadion zamkniety, wtedy rzeczywiscie wyjdzie na twoje
Po drugie - sukces w pilce w niedalekiej Lecznej powodowal, ze ciagnely tam tlumy ludzi z Lublina i raczej nie sadze by na Zygmuntowskich frekwencja bylaby gorsza niz na Gorniku.
Kolejny wpis ktory swiadczy ze dla Ciebie wszystko poza zuzlem nalezaloby zaorac.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

- tezetomaniak
- Trener
Monter_77 pisze:wszystko poza zuzlem nalezaloby zaorac.
popieram w 100%
Gelo pisze:ak nie macie faktur to przynajmniej szacunkowo
Kłamstwo. Teraz każda przekupa na bazarze opowiada, że prezes TŻtu nic nie wie i nic nie chce powiedzieć. I nie mylę Cię z nikim.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
niestety dalej nie rozumiem:( chyba odbieramy na innych falach
do montera - chyba mnie znasz - z tym zaoraniem nigdy nie uwazalem inaczej - ja niestety podpieram sie faktami (1 kwietnia 1990) i tu niestety zadna dyscyplina w Lublinie ze zbijakiem kobiet na czele - nie podskoczy
do montera - chyba mnie znasz - z tym zaoraniem nigdy nie uwazalem inaczej - ja niestety podpieram sie faktami (1 kwietnia 1990) i tu niestety zadna dyscyplina w Lublinie ze zbijakiem kobiet na czele - nie podskoczy
Monter_77 pisze:Po pierwsze - sprawdz sobie liczby widzow na meczach Motoru w tej rundzie. Tylko nie wyjezdzaj z meczami na ktorych byl stadion zamkniety, wtedy rzeczywiscie wyjdzie na twoje
Porownujac to do zuzlowego sezonu 2003 i 2004 to pikus, o ile pamietasz.
Halo, to było 17 lat temu!ja niestety podpieram sie faktami (1 kwietnia 1990)
W Kielcach też na stadion przychodziło po kilkaset osób, a teraz? Zarówno piłka jak i żużel na wysokim poziomie są w stanie przyciągnąć w Lublinie na stadion dużo ludzi.
Na piłkę jest zapotrzebowanie wszędzie i w Lublinie i w Warszawie i Lubartowie czy innej Łęcznej też. Dlatego nie widzę przeszkód żeby przy bezpieczeństwie na trybunach, normalnym stadionie i przyzwoitym poziomie na mecze chodziło tyle osób co w Anglii czy Nieczech.
Zobacz Gelu jaka jest ogląlność obu sportów - liga piłkarska a żużlowa, albo MŚ do GP... także w Lublinie.
Żużel może i jest numerem jeden, ale w Zielonej Górze, Lesznie...
Zobacz Gelu jaka jest ogląlność obu sportów - liga piłkarska a żużlowa, albo MŚ do GP... także w Lublinie.
Żużel może i jest numerem jeden, ale w Zielonej Górze, Lesznie...
... i w Tarnowie i w Rzeszowie i w Bydgoszczy i we Wrocławiu i w Gdańsku - szukamy dalej?