I druga sprawa : budżet TŻtu z tego co wiem przez ostatnie lata oscylował wokół 1 mln i przy odrobinie
Działalność klubu - kłopotów cd....
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
Może nie bezmózgowcy, ale ludzie niekoniecznie najwyższych lotów (patrz sytuacja miasta i mieszkańców).
I druga sprawa : budżet TŻtu z tego co wiem przez ostatnie lata oscylował wokół 1 mln i przy odrobinie
farta udało się zrobić baraże i I-szą czwórkę sezon wcześniej. Więc skończ opowiadać bajki o niewiarygodnościach itp.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
To nie sa bajki, to są fakty,
każdy zarząd doprowadzający do długów
jest NIEWIARYGODNY
czy to się komuś podoba czy nie,
praw ekonomii nie zmienisz.
jest NIEWIARYGODNY
bslub pisze:FREDek pisze:Jedyna szansą dla żużla jest nowy klub
A co wypłatą zaległości dla zawodników,przecież oni narażali swoje kości jeżdżąc dla klubu,miasta oraz kibiców za swoje własne pieniądze ? Niektórzy, (Piszcz) nawet podpisali ugody z klubem licząc na spłatę długów w trakcie trwania sezonu.Czy uważasz,że teraz poprzez utworzenie nowego klubu należy ich pozbawić szansy na zwrot swoich pieniędzy ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
bslub pisze:To nie sa bajki, to są fakty,
jest NIEWIARYGODNY
Nie kazdy. Praw ekonomii nie zmienisz. Spolka wchodzaca na nowy rynek zawsze przynosi straty i nikt nie jest tak glupi zeby zarzad rozliczac na podstawie samego bilansu finansowego
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I co wyszło na zebraniu ? jedziemy czy koniec z żużlem ?
Pokemonie, Ale co z tego, ze bedzie nowy klub ? Co z tego, ze dlugi znikna ? Jak i tak w srodowisku zuzlowcow bedzie ta swiadomosc, ze lubelski klub ma problemy z regularna wyplata pieniedzy. Niestety, ale na wiarygodnosc pracuje sie przez lata. A bardzo latwo jest ja stracic. Zakladanie nowego klubu i odcinanie sie od dlugow niczego nie zmieni, bo i tak bedzie wiadomo, ze to ten stary TZ, tylko pod inna nazwa.
Tworzenie nowego klubu mialoby sens, gdy przyszedlby nowy sponsor, ktory uregulowalby zaleglosci i wszedlby do nazwy klubu. Wtedy mozna byloby mowic, ze w Lublinie cos ruszylo w dobra strone i jest realna szansa na profesjonalne funkcjonowanie klubu.
Tworzenie nowego klubu mialoby sens, gdy przyszedlby nowy sponsor, ktory uregulowalby zaleglosci i wszedlby do nazwy klubu. Wtedy mozna byloby mowic, ze w Lublinie cos ruszylo w dobra strone i jest realna szansa na profesjonalne funkcjonowanie klubu.
Regdal pisze:bslub pisze:FREDek pisze:Jedyna szansą dla żużla jest nowy klub
A co wypłatą zaległości dla zawodników,przecież oni narażali swoje kości jeżdżąc dla klubu,miasta oraz kibiców za swoje własne pieniądze ? Niektórzy, (Piszcz) nawet podpisali ugody z klubem licząc na spłatę długów w trakcie trwania sezonu.Czy uważasz,że teraz poprzez utworzenie nowego klubu należy ich pozbawić szansy na zwrot swoich pieniędzy ?
Nie wiem skąd ten cytat wyciągnąłeś, bo ja go znaleźć nie moge, ale ok. Masz rację, narażali, ale nowy klub nie oznacza odcięcia się od starych długów. Nie wiem czy masz procent od Klimek team z kaski wypłaconej przez klub i - prawdę mówiąc - mało mnie to interesuje, bo to już jest Twoja historia. Ja pisze o Klubie, a nie o pojedyńczym zawodniku, a niestety czytajac Twoje posty nawet laik "czuje", ze nie piszesz obiektywnie... Przykre, ale prawdziwe! Wiem, ze nie jestem bez skazy, ale się staram, a Ty nawet tego nie robisz... Pomyśl nad tym, proszę (!), albo się jest menago i robi swoje (bez "płaczu" na forum, jak to klub i w ogóle nie płaci), albo się jest kibicem (jak JA) i wtedy "można" troszki popłakiwać i takie tam na forum, bo w końcu od tego to jest...
Regdal pisze:A co wypłatą zaległości dla zawodników
TŻ, z tego, co pamiętam, jest stowarzyszeniem prowadzącym działalność gospodarczą, czyli posiada zdolność upadłościową.
kiedy ktoś coś napisze co z klubem???
bslub pisze:To nie sa bajki, to są fakty,
jest NIEWIARYGODNY
Zgoda, ale zrozum, że klub żużlowy generuje koszty (wyjazdy, opłaty, ochrona, US, ZUS, VAT), zarząd gospodaruje środkami pochodzącymi ze sprzedaży biletów, od sponsorów itp. Jeśli wpływy są mniejsze niż zaciągnięte należności to mamy minus. Proste. Zarząd jest niewiarygodny, gdy brakuje kwitów, członkowie oglądali potencjalnych zawodników na Bali lub Haiti, lub umoczyli płacąc jakiemuś zawodnikowi za coś czego nie zrobił.
Prosiłby kogoś od ekonomii o lepsze wytłumaczenie koledze, jeśli nie zrozumie mojego prostego wyjaśnienia.
Kto był na zebraniu ten wie co jest grane
- Łoptymista
- Trener
fafel16 pisze:kiedy ktoś coś napisze co z klubem???
nic
ciag dalszy 16.11
No i się rozpruł, pogadamy przy najbliższej okazji.
-
Speedway Fan
- Senior
Co znów było za mało osób jak na każdym spotkaniu??
ciag dalszy 16.11
Speedway Fan pisze:Co znów było za mało osób jak na każdym spotkaniu??
ciag dalszy 16.11
Czyżby ojcec dyrektor, Zdzicho sygneciarz, shoes made in vietnam, alchemik i kiełbasiarz i etc. nic nie uradzili?
sadychor pisze:Zgoda, ale zrozum, że klub żużlowy generuje koszty (wyjazdy, opłaty, ochrona, US, ZUS, VAT), zarząd gospodaruje środkami pochodzącymi ze sprzedaży biletów, od sponsorów itp. Jeśli wpływy są mniejsze niż zaciągnięte należności to mamy minus. Proste. Zarząd jest niewiarygodny, gdy brakuje kwitów, członkowie oglądali potencjalnych zawodników na Bali lub Haiti, lub umoczyli płacąc jakiemuś zawodnikowi za coś czego nie zrobił.
Prosiłby kogoś od ekonomii o lepsze wytłumaczenie koledze, jeśli nie zrozumie mojego prostego wyjaśnienia.
Kto był na zebraniu ten wie co jest graneJeśli czyjś program naprawczy polega tylko i wyłącznie na tym, żeby wykląć od czci i wiary zarząd (niczego innego w postach takiego bsluba się nie doszukałem) to niech sobie kupi gazetę albo obejrzy w TV.
... no właśnie wpływy są mniejsze od kosztów czyli zarząd nie radzi sobie od trzech lat i już sobie nie poradzi z tym problemem,natomiast gdyby brakowało kwitów jak piszesz to byłaby sprawa do prokuratora.
Widze że to Ty nie rozumiesz zasad funkcjonowania rynku nie mozna prowadzić działalności gdy koszty są wieksze od przychodów trzeba albo zwiekszyć przychody albo zlikwidować działalność.
Speedway Fan pisze:Co znów było za mało osób jak na każdym spotkaniu??
ciag dalszy 16.11
Czy to dla Ciebie takie zabawne? Przecież jesteś Speedway Fan???
Kworum było, ,a walne trwa bo na wniosek pana Wojciechowskiego nastąpiła przerwa w obradach,którą sugerował przewodniczący RM pan Daniewski,prosił członków zarzadu aby
odłożyli Oni swoją rezygnacje i jeszcze raz wybrali się po niedzieli do Ratusza celem dalszych rozmów.
odłożyli Oni swoją rezygnacje i jeszcze raz wybrali się po niedzieli do Ratusza celem dalszych rozmów.
bslub pisze:(...).. no właśnie wpływy są mniejsze od kosztów czyli zarząd nie radzi sobie od trzech lat i już sobie nie poradzi z tym problemem,natomiast gdyby brakowało kwitów jak piszesz to byłaby sprawa do prokuratora.
Widze że to Ty nie rozumiesz zasad funkcjonowania rynku nie mozna prowadzić działalności gdy koszty są wieksze od przychodów trzeba albo zwiekszyć przychody albo zlikwidować działalność.
Co do klubu - pomyliłeś słownictwo. Nie niewiarygodny, jeśli już to nieporadny(w Twojej ocenie, bo tak długo to ciągnąć w Lublinie to szczyt zaradności).
-
Speedway Fan
- Senior
Oczywiście, że zabawne by było jakby przełożyli jak to na każdym spotkaniu jest które nigdy nie dochodziło i inny termin musieli uzgadniać.Czy to dla Ciebie takie zabawne? Przecież jesteś Speedway Fan???
w sumie nie dzialo sie nic, oprocz jednego czarka, ktory dal pomysł przedstawicielom miasta i pokazał jak to sie robi w swiecie cywilizowanym reszta przyszła pokibicować. Forumowi napinacze siedzili cicho.
Gdziesz czytałem, że jest on jednym z kandydatów na wojewdę lubelskiego, więc może coś by się ruszyło w kierunku współpracy z władzami miasta (czy regionu)?którą sugerował przewodniczący RM pan Daniewski
obiecanki, zero konkretow. Jakies wizje budzetu, ktory bedzie znany w styczniu.
- Łoptymista
- Trener
Shack pisze:w sumie nie dzialo sie nic, oprocz jednego czarka, ktory dal pomysł przedstawicielom miasta i pokazał jak to sie robi w swiecie cywilizowanym reszta przyszła pokibicować. Forumowi napinacze siedzili cicho.
raczej turlali sie ze smiechu na wiesc o przyjeciu absolutorium za ....i tu konkurs...rok
A)1410
B)1939
C)2006
C)2007
Prawidlowe odpowiedzi wyslij smsem.
To z reszta nie jedyny "radosny" aspekt tego walnego. Czulem sie tak jakby scenariusz do tej imperzy napisal S. Bareja.
A tak powaznie to o czym mozna gadac z klubem, ktory nie umie/ nie chce powiedziec jakie dokladnie jest jego zadluzenie za sezon 2007 i nie ma zadnej pewnosci czy nie jest ono wyzsze niz caly budzet za 2007 r. Szanujmy sie. Chociaz odrobine.