Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#1951 Postautor: sadychor » 7 listopada 2007, o 15:42

FREdek dobrze pisze. Gdańskie "towarzystwo" też można nazwać "ekipą", ktoś złośliwy będzie podkładał nogi, inny pomoże, trzeciemu się nie będzie ten układ podobał itp. Zawsze ktoś rządzi, jak jest dobrze to jest wazelina, jak źle - to mogiła. Czasami jest też tak, że układ zwalcza układ i mamy próbę sił.
A tak naprawdę to my tu pierdu pierdu a speedway umiera :(
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1952 Postautor: mikas » 7 listopada 2007, o 16:25

sting126 pisze:
Pokemon pisze:Dobrze powiedziane stingu, aczkolwiek brakuje mi jednego puzzla do tej układanki, a mianowicie mógłbyś uzmysłowić mi (laikowi w temacie) na czym polegała praca typu "trzech ludzi od świtu do nocy załatwiała sprawy klubowe" ?

Ja rowniez w tym temacie jestem laikiem wiec nie wytlumacze Ci tego. Tak jak mi sie wydaje: w 90% przypadkow dzialala jedna osoba, a nie trzy. No i z tym "od switu do nocy" - tez taka troche hiperbola. Chodzilo mi o to,ze ciezko byloby (a raczej byloby to niemozliwe) pogodzic prace zawodowa z praca w klubie. Bo na ta druga trzeba poswiecic tyle samo czasu (powiedzmy 8 godzin dziennie).

To ja podam przykład. W tym roku jechałem z Bartoschem na Łańcuch Herbowy do Ostrowa. W czasie drogi niemal cały czas załatwiał sprawy klubowe ( drukowanie programów, załatwianie nowych reklamodawców i wiele innych spraw). Telefon był nagrzany do czerwoności. W samym Ostrowie rozmawiał z pewnymi ludźmi, którzy byli w stanie nam pomóc w pewnych sprawach i pomogli. W drodze powrotnej to samo, mniej więcej do godziny 22-23 telefony do naszych zawodników, ustalanie różnych spraw, umawianie na spotkania związane ze sprzętem dla naszych zawodników itd. Tak wygląda na co dzień praca społeczna w klubie, z czego jestem pewien prawie nikt nie zdaje sobie sprawy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

bslub

#1953 Postautor: bslub » 7 listopada 2007, o 17:00

Cooper pisze:Ale co sie tak uparliscie na ta pomoc z miasta. Pompowanie kasy miejskiej w TŻ to podlaczanie trupa do respiratora. Wpadnie w lekkie konwulsje a za chwile znow padnie. Nie tedy droga.

O nareszcie mądra teza, prawda jest taka, że TŻ to już przeszłość
bo co TŻ ma do zaoferowania;
długi, kilkaset tysięcy?
miejsce w II-lidze?, to dostaje się z automatu
Tak to nie tedy droga, człowiek "orkiestra" w dzisiejszych czasach
nie jest sposobem na zarządzanie no i dlaczegoś tak nie wielu sponsorów/reklamodawców chciało współpracować z klubem.
A jaka przyszłość lubelskiego żużla?
Jeżeli nie powstanie wiarygodna grupa inicjatywna z pomysłem
na działalność i oczywiście bez tych którzy "zadusili" lubelski żużel
to niestety w następnym sezonie nie będziemy oglądać zawodów żużlowych
a miastu to nawet będzie na reke (remont stadionu)

piotr76
Senior
Kontakt:

#1954 Postautor: piotr76 » 7 listopada 2007, o 18:48

Prawda moim zdaniem jest zgola odmienna Lublin nie był i nigdy nie bedzie miastem w którym będzie coś profesjonalnego !!! a SPR potwierdza tylko regułe ...
Jesli już komuś zacznie wychodzić coś z "niczego" to zaraz znajdą się w tym mieście ludzie którzy powiedzą że ta osoba musi kraść ... taka zaściankowość a jeśli mu wychodzi i bierze za to grubą kase no to k ..wa przecież skandal !!!
Możemy mieć super prezesa, sponsorów ale i tak im koło dupy zrobią że głowa boli takie miasto tacy ludzie (wiem nie wszyscy) ale tak niestety jest !!!
z sponsora zrobią mafioza bo kasą szasta , z prezesa złodzieja bo bierze swoją pensje ... ile razy to już słyszałem na trybunach (nie mówie tu o FK) że Motor to pralnia pięniędzy dla pana X (Pe... pewnie zorientowani wiedzą o kogo chodzi :D ) a ile to prezes S... nakradł ....
i nic tego nie zmieni ... i nikt w taki klub nie zainwestuje ...
i h .. dadzą pikiety marsze czy głodówki (bo przyznaj Ferdek co ten marsz dał ??? stypendia ??? qrcze nie bądźmy śmieszni piłka, kosz, żużel jadą na tym samym wozie ) i zapewne staczają się tak samo za 2 sezony jak LKP się zadłuży i będzie to samo ...
jak patrze na mój rocznik to prawie wszyscy spieprzyli, Irlandia, Anglia ... Wawka, Poznań Wrocek wymieniałbym długo ...
Kończąc "Mikasowy" post podam jedną konkluzje :
Nie będzie nic w Lubelskim dopóki będzie to taki zaścianek i to zarówno mentalny jak i materialny ...
Ps. Może nowa władza coś zmieni ale wątpie ... lepiej by było dla Lublina zatrudnić w Rtuszu "zaciężnych" specjalistów za "grubą" kase wtedy by może się coś ruszyło ...
zamiast 500 + program Beryl +

Shack
Administrator

#1955 Postautor: Shack » 7 listopada 2007, o 23:32

plan walnego bedzie wygladal nastepujaco:

18:00 do 18:45 - odbedzie sie walne zebranie czlonkow TŻ Lublin, ktore bedzie wykonywac swoje wynikajace ze statusu stowarzysznie obowiazki.

po tym około godziny 18:45 może 19:00 nastapi dyskusja nad przyszłoscią żużla w Lublinie, na ktora bedzie mogl wejsc kazdy. Wszelkie pomysły ratowania tego sportu w Lublinie mile widziane.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1956 Postautor: mikas » 7 listopada 2007, o 23:50

Fajnie :)
A może w związku z tym, że pan prezydent nie odpowiada na zaproszenia władz klubu, to my kibice wystosujemy list otwarty do pana Wasilewskiego (ewentualnie jeśli ma już zaplanowane ważne sprawy może przysłać któregoś z zastępców) i go zaprosimy na to spotkanie? Gdyby jutro do wczesnych godzin popoludniowych takie zaproszenie sklecić i wysłać do redakcji lubelskich dzienników to jest duża szansa że w piątkowych wydaniach to wydrukują.
Ja niestety już dziś nic nie napisze, bo mam jeszcze trochę pracy do zrobienia na jutro rano :( ale może ktoś się znajdzie i coś skrobnie.
Ostatnio zmieniony 7 listopada 2007, o 23:55 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1958 Postautor: meesha » 8 listopada 2007, o 00:03

Gawrzyk pisze:ja jestem zdania ze nie ma co utrzymywac trupa przy zyciu.

Ja też jestem tego zdania. Do zobaczenia zatem wszystkim reformatorom w piątek wieczorem...
Proponuję zbiórkę o 18:30 przy bramie głównej. Ciekawe czy przyjdzie chociaż z 10 osób :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1959 Postautor: Łoptymista » 8 listopada 2007, o 00:11

Spotaknie dalo sporo... chociazby wiedze o funkcjonowaniu klubu, kulisach jego dzialalnosci, bezradonosci kibicow i samorzadowcow wobec bezwladu i chaosu panujacego w klubie. Masowe rozpowszechnianie wszystkich wiadomosci ze spotkan wowczas jeszcze bardziej podkopaloby opinie o TZ. Ale jak mniemam liczyles, ze kibice pojda do Ratusza i przyniosa kase bo... TZetowi sie nalezy?
Taki TZ jaki znamy powinien zniknac jak najszybciej. Tu sie zgadzam w 100 proc. Szkoda ze trzeba czekac do 9.11.
Cala nadzieja w tym, ze na TZ zuzel sie nie skonczy.

harry
Trener

#1961 Postautor: harry » 8 listopada 2007, o 12:38

piotr76 pisze:Prawda moim zdaniem jest zgola odmienna Lublin nie był i nigdy nie bedzie miastem w którym będzie coś profesjonalnego !!! a SPR potwierdza tylko regułe ...
Jesli już komuś zacznie wychodzić coś z "niczego" to zaraz znajdą się w tym mieście ludzie którzy powiedzą że ta osoba musi kraść ... taka zaściankowość a jeśli mu wychodzi i bierze za to grubą kase no to k ..wa przecież skandal !!!
Możemy mieć super prezesa, sponsorów ale i tak im koło dupy zrobią że głowa boli takie miasto tacy ludzie (wiem nie wszyscy) ale tak niestety jest !!!
z sponsora zrobią mafioza bo kasą szasta , z prezesa złodzieja bo bierze swoją pensje ... ile razy to już słyszałem na trybunach (nie mówie tu o FK) że Motor to pralnia pięniędzy dla pana X (Pe... pewnie zorientowani wiedzą o kogo chodzi :D ) a ile to prezes S... nakradł ....
i nic tego nie zmieni ... i nikt w taki klub nie zainwestuje ...
i h .. dadzą pikiety marsze czy głodówki (bo przyznaj Ferdek co ten marsz dał ??? stypendia ??? qrcze nie bądźmy śmieszni piłka, kosz, żużel jadą na tym samym wozie ) i zapewne staczają się tak samo za 2 sezony jak LKP się zadłuży i będzie to samo ...
jak patrze na mój rocznik to prawie wszyscy spieprzyli, Irlandia, Anglia ... Wawka, Poznań Wrocek wymieniałbym długo ...
Kończąc "Mikasowy" post podam jedną konkluzje :
Nie będzie nic w Lubelskim dopóki będzie to taki zaścianek i to zarówno mentalny jak i materialny ...
Ps. Może nowa władza coś zmieni ale wątpie ... lepiej by było dla Lublina zatrudnić w Rtuszu "zaciężnych" specjalistów za "grubą" kase wtedy by może się coś ruszyło ...

Jakim cudem prześwietliłeś mój mózg i moje myśli??? To podchodzi pod kradzież intelektualną.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

piotr76
Senior
Kontakt:

#1963 Postautor: piotr76 » 8 listopada 2007, o 17:01

harry pisze:Jakim cudem prześwietliłeś mój mózg i moje myśli??? To podchodzi pod kradzież intelektualną.

uff a juz myślałem że jestem osamotniony w poglądach ... ale cieszyć się z drugiej strony nie ma z czego :?
zamiast 500 + program Beryl +

harry
Trener

#1964 Postautor: harry » 8 listopada 2007, o 17:06

Pokemon pisze::shock:
Harry- "Mowa jest srebrem a milczenie złotem"
8)

No to ty o złocie mozesz zapomnieć.
To miała być sugestia żebym się z jakiś powodów nie odzywał??? Bo chyba nie zrozumiałem?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#1965 Postautor: FREDek » 8 listopada 2007, o 20:17

Proponuję przyjać następujące założenia :
1. prezes - J.Siwek

2. trener - J. Stachyra

3.sklad - D. Stachyra , Hansen , Jeleniewski ( Nieminen ) , Tomicek , Piszcz , Kus , Michaluk , Klimek , Charczenko ( ? ) + 2 rezerwowych

4.miasto - pomaga splacić dlugi + 500 - 600 tys. na sezon 2008

5.fan klub - dziala jak należy

6. kibice - 5-6 tys. na każdym meczu

7.polewaczka , traktor - jeżdżą , maszyna startowa - bez zarzutu

8. bilety - 15 zl. , 10 zl., program - 3 zl.

9. zatrudnienie specjalistycznej firmy do ściągania sponsorów

10. oprawa muzyczna - DJ PEPE

Jakie to proste...Taka szczypta humoru ( optymizmu ) przed jutrzejszym zebraniem..
Pozdrawiam. Bez odbioru .DJ PEPE
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1966 Postautor: bkapusta » 8 listopada 2007, o 20:41

... chyba nie 'szczypta' a 'szczyt' ...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1967 Postautor: kilar » 8 listopada 2007, o 22:33

Do postu Fredka.
:arrow: i jeszcze zatrudnic lowce talentow tak jak w managerze :!:

koniuszko
Szkółkowicz

#1968 Postautor: koniuszko » 8 listopada 2007, o 23:27

FREDek pisze:
9. zatrudnienie specjalistycznej firmy do ściągania sponsorów

Chyba do ściągania pieniędzy od sponsorów :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#1970 Postautor: Koper » 9 listopada 2007, o 00:42

Gawrzyk pisze:maszz mnie za glupka czy naiwnego? a może czytasz w moich myslach?
liczylem na to, że zachowaja się jak kibice piłkarscy. kilkusetosobowa pikieta i wreczenie swojej petycji na schodach ratusza, oplakatowane miasto itp itd. tylk tyle.

Przypominam ze ta pikieta pod ratuszem kibicow zuzlowych nawet sie kroila ale zostala odwołana. Kibice zuzlowi to nie kopia kibicow pilkarskich. Najlepszy przyklad o ktorym pisal Bienio, kibice zuzlowi byli na obradach komisji sportu w ratuszu, a dzisn pozniej byli kibice pilkarscy, byl tam tez Bienio ktory pozniej na forum u nas napisał:
bienio pisze:
meesha pisze:
DODAM JESZCZE DWIE SPRAWY KAZDY PRZYCHODZI WBARWACH MOTORU I KAZDY TRZEZWY (o 10:45 rano - dop. meesha). POKAZEMY IM CO TO ZNACZY WIELKI MOTOR
Jak widac w tym towarzystwie niecodziennym wydarzeniem jest byc trzezym od samego rana :lol:

Bo nawet dzis nie potrafili zachowac spojnosci szeregww i ktorys rzucil‚ radnym: Czekamy na was kurwa na zewnatrz!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1972 Postautor: Łoptymista » 9 listopada 2007, o 09:35

Gawrzyk prosilem Cie o zweryfikowanie info z ratusza dokladnie Sob Cze 02, 2007 12:20 pm na forum FK. Jak czesto masz w zwyczaju olales niewygodne dla siebie pytanie i na tym rozmowa sie skonczyla.
Widzisz, ale nie sadze, zebym siedzial cicho na miescie i huczal na forum. Nikt nie ma licencji na wszechwiedzę, wiec prosze unikaj zabawiania się w siedzacego-w-dalekim-kraju-z-ktorego-i-tak-lepiej -wszystko-sie-widzi-i-lepiej-wie-niż-reszta-foreumowej-gawiedzi-z-Polski.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1973 Postautor: Cz@rek » 9 listopada 2007, o 12:56

Pokemon.Daj spokój Harremu On naprawdę od dawna próbuje odejść i odsunąć się od tego
wszystkiego!Słabo znasz realia.To że On jest jeszcze prezesem to tylko dzięki usilnym prośbą
(m.in.Wojciechowskiego),aby dociągną przynajmniej do końca sezonu.

bslub

#1975 Postautor: bslub » 9 listopada 2007, o 14:44

FREDek pisze:Proponuję przyjać następujące założenia :
1. prezes - J.Siwek
4.miasto - pomaga splacić dlugi + 500 - 600 tys. na sezon 2008

Tak miasto wykłada 1 mln złotycch i za rok mamy to samo co w tym roku,
czy sądzisz że tam pracują "bezmózgowcy"
Jedyna szansą dla żużla jest nowy klub i zarząd wiarygodny
dla zarzadu miasta