Działalność klubu - kłopotów cd....
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
Wiadomo, że trzeba ludzi, ale niestety nie każdego stać na społeczną pracę w klubie... I nie wiem Shacku z czym tu walczysz bo to jest forum dla kibiców a nie menedżerów sportu. A dla kibiców cały ten żużel to nic innego jak cotygodniowa rozrywka. Taka sama jak np. pójście do kina. Czy jako widz kinowy martwisz się o to skąd producent filmu wziął na niego pieniądze?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Pokemon pisze:Jaki jest etat dla mnie: wyższe wykształcenie, doświadczenie kierownicze, kibic żużla od ponad 20-tu lat...
stanowisko: pokemon
Pozwolę sobie zauwazyć, ze jak porównywałem kibiców żużlowych do piłkarskich to o mało nie zostałem pogryziony, a teraz... co robicie - widać.
Kibice piłkarscy działali zgodnie z mottem: "Mogą Nas nie lubić - byle się Nas bali!". Co zyskał klub prócz NIESAMOWITEJ popularności i uświadomienia "ratuszowi" i społeczeństwu, że jak klub upadnie to "ktoś" oberwie... Nie wiem. Wiem za to jedno... żużel w Lublinie "wisi na włosku" i "nikt" o niego nie walczy. Ratuszowcy nie będą się za bardzo wychylać z pomocą, bo i po co?! Przecież nikt nie walczy o klub... Media niemal milczą, a o kibicach to już nie wspominam. Upadek w stylu angielskim - po cichutku.
Rozumiem, że kibice żużlowi są zdecydowanie starsi (większość) aniżeli MOTORowcy, ale może warto wziąść z nich przykład?! Działacze niech działają w swój sposób (tylko niech działają!), a My, kibice swoją drogą (nie napinajac się na forum). Można zrobić jakis szumek! Czemu nie.
Mam również nadzieję, że gdyby coś niechcący Nam udało się zorganizować, to klub się od Nas nie odwróci i "wyskoczą" z Nami pod ratusz...?
Kibice piłkarscy działali zgodnie z mottem: "Mogą Nas nie lubić - byle się Nas bali!". Co zyskał klub prócz NIESAMOWITEJ popularności i uświadomienia "ratuszowi" i społeczeństwu, że jak klub upadnie to "ktoś" oberwie... Nie wiem. Wiem za to jedno... żużel w Lublinie "wisi na włosku" i "nikt" o niego nie walczy. Ratuszowcy nie będą się za bardzo wychylać z pomocą, bo i po co?! Przecież nikt nie walczy o klub... Media niemal milczą, a o kibicach to już nie wspominam. Upadek w stylu angielskim - po cichutku.
Rozumiem, że kibice żużlowi są zdecydowanie starsi (większość) aniżeli MOTORowcy, ale może warto wziąść z nich przykład?! Działacze niech działają w swój sposób (tylko niech działają!), a My, kibice swoją drogą (nie napinajac się na forum). Można zrobić jakis szumek! Czemu nie.
Mam również nadzieję, że gdyby coś niechcący Nam udało się zorganizować, to klub się od Nas nie odwróci i "wyskoczą" z Nami pod ratusz...?
- Łoptymista
- Trener
Pokemon pisze:Jaki jest etat dla mnie: wyższe wykształcenie, doświadczenie kierownicze, kibic żużla od ponad 20-tu lat...
Dawaj na prezesa.
Moge pomoc w sprawach dot. szeroko rozumianego PR.
Pokemon pisze:Gelo pisze:Pokemon pisze:Jaki jest etat dla mnie: wyższe wykształcenie, doświadczenie kierownicze, kibic żużla od ponad 20-tu lat...
stanowisko: pokemon
Myślę Gelu że to żart. Odgryzłeś się ?
A skąd - pozwoliłem sobie na zarcik
Ale co sie tak uparliscie na ta pomoc z miasta. Pompowanie kasy miejskiej w TŻ to podlaczanie trupa do respiratora. Wpadnie w lekkie konwulsje a za chwile znow padnie. Nie tedy droga.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
zdaje mi sie ze dziennikarzyna z gdanska, zostal prezesem klubu, wciagnal kumpli i jeszcze wszyscy na tym niezle zarabiaja. Takze kwestia organizacji, kto mowi o byciu spolecznikiem.
Moze ten dziennikarzyna był po prostu miły/konkretny w kontaktach, miał "odpowiednich kumpli" lub wiedział, jak ich pozyskać. A zapewne wszystko po trochu.
Pokemon pisze:Gelo na Prezesa!![]()
smiejcie sie..............ale jestem przekonany ze to jest b.dobra kandydatura
Tylko co na to sam zainteresowany
A tak z ciekawości.
Ile wynosiłaby pensja prezesa czy też innego dyrektora ?
Ile wynosiłaby pensja prezesa czy też innego dyrektora ?
Pokemon pisze:Gelo na Prezesa!![]()
Pozdro
O bardzo przepraszam - ten z Gdańska to cyt. "dziennikarzyna". Ja jako powazny gość się nie nadaję
Gawrzyk pisze:zobacz jak w momencia gdy dalsze funkcjonowanie klubu pilkarskiego bylo zagrozone zachowywali sie jego kibice, a co robia kibice zuzla. Bo chyba o to chodzilo szakowie a nie o wskazywanie winnych za taka a nie inna sytuacje.
Ale Motor po ladnych kilku latach awansował do 2 ligi. Poziom sportowy wyzszy, stad tez i kibicow wiecej interesuje sie pilka. Natomiast w zuzlu ostatnie 3 lata byly kiepskie. Co innego jakby TZ-towi po awansie grozilo wycofanie z rozgrywek. Wtedy na pewno znalazloby sie wiecej ludzi, ktorym lezaloby na sercu dobro klubu. Niestety spadek i coroczne klopoty organizacyjne i fanansowe skutkuja teraz mizernym zainteresowaniem przede wszystkim ze strony kibicow.
sadychor wcześniej napisał:
" "Ekipa"
odejdzie po walnym. "
...i powstanie kolejna "Ekipa"...
...czyli zamienił stryjek...
Ale cóż. Moze Wam się uda...
" "Ekipa"
...i powstanie kolejna "Ekipa"...
Pokemon pisze:Łoptymista chce prowadzić public relations. Gelo nie chce być Prezesem, ale jak go pomelestować to czuję, że powie "nie chcem ale muszem"więc jest potencjał! Jeszcze mikas, meesha i jedziemy
...czyli zamienił stryjek...
Ale cóż. Moze Wam się uda...
Pokemon pisze:Jak chcesz to też możesz się zaangażować. Nie pytaj co Klub zrobi dla Ciebie, pytaj co Ty możesz zrobić dla niego!
Ja się nie pytam, a na pewno nie forumowiczów! Ja robię!