Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2008
- michalr
- Kontakt:
Re: Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2008
"Krośnieńskie Stowarzyszenie Motorowe Krosno pozyskało nowego sponsora. Został nim dobrze znany już kibicom sportowym Dominet Bank. W najbliższym czasie w oddziałach banku będzie można nabyć karty kredytowe z logo krośnieńskiego klubu."
To info ze strony klubu z Krosna. A w Lublinie...ciszaaaa...niby największe miasto po prawej stronie Wisły...
To info ze strony klubu z Krosna. A w Lublinie...ciszaaaa...niby największe miasto po prawej stronie Wisły...
- tezetomaniak
- Trener
Jeszcze nam Krosno spuści łomot u nas i beda jajca 
Już zdarzało nam się przegrać u siebie z Krosnem i jakoś świat się nie skończył. Tak samo nie skończy się jak Lublin będzie jeździł w III lidze...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Już zdarzało nam się przegrać u siebie z Krosnem
I to dwukrotnie w ostatnich latach...
Ale jako TZ to raz
michalr pisze:TŻ Lublin
Start Gniezno
Orzeł Łódź
Kolejarz Opole
Speedway Miskolc
KSM Krosno
Olymp Praga (??)
Victoria Piła
Wanda Krakówdannie pisze:a Gniezno zakończyło działalność?
oczywiście...zapomniałem..
ostatnio ogladalem w telewizorni program o staraniach powrotu w-wy na tory zuzlowe Polski...... strasznie sie napieli na przyszloroczne wystepy.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
O staraniach Wawy o powrót do żużla:
http://pl.youtube.com/watch?v=y2jGVwX_c7g
http://pl.youtube.com/watch?v=y2jGVwX_c7g
Koper wlasnie ten pr. ogladalem ze 2 tyg. temu jak, mnie pamiec nie myli?.......
O ile jeszcze niedawno na żużel w Wawce nie było szans, bo stowarzyszenie, które próbuje wskrzesić czarny sport w stolicy nie miało stadionu, to teraz sytuacja zaczyna wyglądać naprawdę ciekawie, bo udało się dogadać z Gwardią. Ostatnio byliśmy nawet na tamtejszym torze i jak na nieużywany od kilku lat jest on w naprawdę fajnym stanie. Będę informował na bieżąco jak tam ruchy w stolicy, bo akurat mam wiadomości z pierwszej ręki.
Z artykułu w Kurierze wynika, że raczej nie jedziemy w II lidze: http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 45530.html
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Z artykułu w Kurierze wynika, że raczej nie jedziemy w II lidze: http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 45530.html
dosć obrzydliwy ten artykuł - tak to jest jak żużlem zajmuje się gość, ktory nigdy nie był na meczu i codziennie modli się3 razy o upadek żużla. Na szczescie ten upadek to bardziej pobożne życzenie autora.
Ostatnio zmieniony 25 października 2007, o 09:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Mocny tytuł i zero konkretów.
Gdyby spadek do drugiej ligi oznaczał konieczność rozwiązania klubu to w tej chwili polski żużel byłby uboższy o następujące kluby: Ostrów, Łódź, Grudziądz, Gniezno, Krosno, Opole, Gdańsk.
Te klub spadły co wiązało się z chwilowym pogorszeniem klimatu. Ale jakoś jadą dalej. Natomiast my, miasto o nieporównywalnie większym potencjale od ponad połowy tych miast, chcemy zaorać tor. Dla mnie to jakaś astronomiczna bzdura.
HARRY powiedz wprost: chcesz ten klub rozgonić w cholerę?
Dlaczego w prasie jest uprawiana retoryka na poziomie ubogiej rumunki w rynsztoku? Komu ma ona pomagać? Z klubu powinien być już do readakcji telefon z solidnym OPR za kłamliwe wypociny.
Bo jakiego sponsora to zachęci? Kto z ratusza zerknie na to przychylnym okiem?
Zamiast spróbować optymistycznie podejść do sprawy to ludzie bliżej klubu serwują obraz rozkładu (tu na forum).
Należy budować pozytywny PR. Spadliśmy, ale zakasamy rękawy i powalczy w drugiej lidze. Uporządkujemy kwestie organizacyjne, będziemy zainteresowani remontem stadionu, zmontujemy ciekawy zespół, zrehabilitujemy się za sezon 2007.
A my słyszymy coś zupełnie odwrotnego od ludzi, od których wszystko zależy
Ps. Sztuka całkowitego położenia klubu udała się w wiosce na rozdrożu Pile i nieżużlowej Warszawie. Ale oni to inny temat bo spadli z bardzo wysokiego konia.
Pozdr
Gdyby spadek do drugiej ligi oznaczał konieczność rozwiązania klubu to w tej chwili polski żużel byłby uboższy o następujące kluby: Ostrów, Łódź, Grudziądz, Gniezno, Krosno, Opole, Gdańsk.
Te klub spadły co wiązało się z chwilowym pogorszeniem klimatu. Ale jakoś jadą dalej. Natomiast my, miasto o nieporównywalnie większym potencjale od ponad połowy tych miast, chcemy zaorać tor. Dla mnie to jakaś astronomiczna bzdura.
HARRY powiedz wprost: chcesz ten klub rozgonić w cholerę?
Dlaczego w prasie jest uprawiana retoryka na poziomie ubogiej rumunki w rynsztoku? Komu ma ona pomagać? Z klubu powinien być już do readakcji telefon z solidnym OPR za kłamliwe wypociny.
Bo jakiego sponsora to zachęci? Kto z ratusza zerknie na to przychylnym okiem?
Zamiast spróbować optymistycznie podejść do sprawy to ludzie bliżej klubu serwują obraz rozkładu (tu na forum).
Należy budować pozytywny PR. Spadliśmy, ale zakasamy rękawy i powalczy w drugiej lidze. Uporządkujemy kwestie organizacyjne, będziemy zainteresowani remontem stadionu, zmontujemy ciekawy zespół, zrehabilitujemy się za sezon 2007.
A my słyszymy coś zupełnie odwrotnego od ludzi, od których wszystko zależy
Ps. Sztuka całkowitego położenia klubu udała się w wiosce na rozdrożu Pile i nieżużlowej Warszawie. Ale oni to inny temat bo spadli z bardzo wysokiego konia.
Pozdr
Najważniejsze są pieniądze. Musi znalesc się ktoś kto zechce je na ten sport wydawać. Podobna sytuacja była w Rzeszowie na przełomie 2003/2004. Przyszła Marma i powoli finanse klubu zaczęły się stabilizować. Stal w tej chwili jest wiarygodnym i wypłacalnym klubem , który powoli staję się polską czołówką. Półtorakowa robiła błędy, chociażby sprawa z Holtą, ale w ostatnim czasie widać w jej działaniach rozsądek. Kontraktuje zawodników, na których ją stać , a jednocześnie gwarantujących sportowy wynik i atrakcyjne widowiska. To przyciąga kibiców. Mecze Marmy w tym sezonie to naprawdę ciekawe i emocjonujące widowiska z prawie zawsze szczęśliwym zakończeniem. To przyciąga kibiców.
A jeśli przyciąga to kibiców to są i pieniądze i dobra reklama dla firmy.
A jeśli przyciąga to kibiców to są i pieniądze i dobra reklama dla firmy.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
- michalr
- Kontakt:
Mam pytanie. Czy możemy w tym poście skupiać się na ewentualnych przeciwnikach w przyszłym sezonie? Manitou ma informacje z Wawy, ja na bieżąco z Krakowa, wiele pewnie niedługo w necie będzie o innych klubach pisać. podyskutujmy o tym. Jeśli chodzi o sprawy finansowe, są inne posty. Powstaje małe zamieszanie.
Taka jest moja prośba.
Taka jest moja prośba.
Gawrzyk pisze:Opowiadaczy i forumowych filozofów tutaj dostatek.
Nie tyle dostatek co nadmiar.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Nie jest kłamliwy? Nie mozna sie zgodzic z tezą że od 95 roku z kazdym sezonem poziom druzyny był coraz gorszy. Drugą nieprawdziwą tezą jest, że obserwowaliśmy największy upadek swojej druzyny. Zdaje się, że jeszcze kilka lat temu bylismy przedostatnią drużyną w Polsce - tego teraz jeszcze dzięki Bogu nie ma. Jeszcze raz powótrze - chęć autora do tego, zeby osłabic pozycję żużla w Lublinie jest bijąca po oczach. Zdaje sie ze niektorych czeka powazna rozmowa.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Warto poczytac komentarze pod tym artykułem, a najlepiej jakby poczytali te komentarze radni i prezydent.
Gawrzyk pisze:
a co jest tymi klamliwymi wypocinami? Tytuł jest jednoznaczny, ale zawartość merytoryczna artykuły nie jest kłamliwa.
Zawartość merytoryczna tego artykułu jest bliska 0, a niektóre treści w nim zawarte są kłamliwe.
"Od dwunastu lat, kiedy to TŻ Sipma (wówczas Motor Lublin) spadł z żużlowej ekstraklasy, w klubie jak w kalejdoskopie zmieniali się tylko trenerzy i zawodnicy [to akurat prawda o czym sam najlepiej wiesz
Artykuł jak i wiele innych jest przykładem jak kiepski dziennikarz stara się udowodnić z góry założoną tezę w sposób tak nieudolny, że aż zabawny. Skoro można tak upraszczać zagadnienie to można np. postawić taką tezę. "W ostatnich 12 sezonach lubelski klub notował upadki i wzloty, niemniej częściej były to te drugie, ponieważ 6 razy zajmował w tabeli miejsce wyższe niż w sezonie poprzednim, 1 raz miejsce takie samo, a 5 razy miejsce niższe". Alleluja
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Gawrzyk pisze:jasne że należy. Tylko, że problem w tym że chyba nie ma juz komu. 9 listopada jest walne, można przyjść, podzielić się pomysłami, przedstawić plan na budowanie pozytywnego pijaru, koncepcje na zdobycie środków na start w drugiej lidze, zmontowanie ciekawego zespołu itp itd. Ale nie tutaj na forum, a 9 listopada w klubie. Opowiadaczy i forumowych filozofów tutaj dostatek.
To do mnie oczywiście.
Bywałem na takich zebraniach kiedy ty byłeś jeszcze totalnie anonimowym kibicem a a na internecie nie istniało żadne forum do podyskutowania.
Sens uczestniczenia widzę tylko wtedy, gdy się posiada argumenty decyzyjne lub finansowe. Ja takich nie mam, więc nie będę z siebie robił idioty.
Na forum przynajmniej mogę podyskutować w nadziei, że ktoś ważniejszy ode mnie czyta to i może wyciągnie z moich słów coś przydatnego.
Pozdr.
- michalr
- Kontakt:
Z ostatnich wpisów wynika, że naszym rywalem w sezonie 2008 będzie Kurier lubelski...
) na temat Panowie, na temat...
- michalr
- Kontakt:
Pokemon pisze:michalr- ja ci odpiszę na temat: nie jesteście dla nas ani rywalem ani partnerem w rozgrywkach. Nie jest szczytem naszych marzeń i tak samo zawodników udział w rozgrywkach II ligi! Broniliśmy się przed tym kilka lat! Dzisiaj mamy to co mamy i cos trzeba z tym zrobić! O składach statystykach itp. pierdołach możemy pogadać najwcześniej w styczniu 2008, więc chwilowo przenieś sie może do Łodzi, Opola lub Krosna i tam podyskutuj jak to będzie w kolejnym sezonie!
Pokemon pisze:michalr- ja ci odpiszę na temat: nie jesteście dla nas ani rywalem ani partnerem w rozgrywkach.
Pokemon. Od 20 lat jestem kibicem najpierw Motoru, potem LKŻ i TŻ, a to że mieszkam i pracuję w Krakowie, nie znaczy nic. Działam w sekcji, bo po prostu kocham ten sport i jeśli moge miec jakiś wkład w rozwój żużla w Krakowie, to po prostu się udzielam.
I skoro o tych "pierdołach" można rozmawiać w styczniu, to po co było zakładać temat? Nie uważasz że większy porządek na forum byłby, gdyby było na temat?
Pokemon (i nie tylko) - mylisz tematy. O sytuacji w Lublinie piszemy tu:
viewtopic.php?f=10&t=2505
Ten temat sluzy natomiast do syskusji o sytuacji w innych druzynach. I taka byla moja intencja jak zakladalem te dwa temat i po to sa dwa, zeby nie mieszac tych spraw.
viewtopic.php?f=10&t=2505
Ten temat sluzy natomiast do syskusji o sytuacji w innych druzynach. I taka byla moja intencja jak zakladalem te dwa temat i po to sa dwa, zeby nie mieszac tych spraw.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]