Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

Re: Różności

#4701 Postautor: dannie » 23 października 2007, o 22:40

Bez przesady z ta Korea czy Japonia. Z tym Komatsu to jest pewnie tak jak ze sponsorujacym nas Peugeot (czyt. salon jakiegoś tam pana na ul...). Jeżeli się mylę to mnie poprawcie ;)

I nie to żebym wątpił w możliwości Komatsu Lublin - jeżeli mają kasę i chcą to pewno! :) Chodziło mi tylko o zwrócenie uwagi na nieco naciągane nawiązanie do tych azjatyckich krajów i "firm matek".
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#4702 Postautor: Koper » 23 października 2007, o 22:47

Gawrzyk pisze:
Wkońcu jest obecnie w PO, która ma lubelski ratusz i własnie wygrała wybory.

jest? jestem przekonany, że nie. startował tylko z ich listy.

Coś jak Leszek Miller z listy Samoobrony.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4703 Postautor: Lublin_Fan » 23 października 2007, o 23:36

Co nie zmienia faktu, że jest honorowym prezesem tego zakichanego towarzystwa żużlowego i jako pierwszy powinien dać przykład jak ratować żużel w Lublinie.
Jego kilkuletni schemat polegający na wodolejstwie w prasie i marcowe szumne "jedziemy" doprowadzi mnie do ciężkiej nerwicy (łagodnie ujęte) jeśli znowu sie powtórzy.
Dość awantur, czas na ludzkie sprawy (czy jak to tam było). Niech zacznie od siebie. Pole do popisu jak na dłoni.

Pozdr.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4705 Postautor: boxing » 24 października 2007, o 00:42

Wojciechowski jest niestety chyba jednym z nielicznych politykow, ktorym zalezy na klubie. Jest zwyklym prawdziwym kibicem, ktory chodzi na mecze, bo lubi sport, a nie dlatego, zeby pokazac sie przed wyborami jak kaczor na stadionie w Helsinkach. Jedzie na opinii, ze przyprowadzil Sipme i nic wiecej nie zrobil? Jak liczyl sie w polityce, to mogl przyprowadzac sipmy. Ale obecnie w polityce niewiele znaczy. A to oznacza, ze niewiele moze. I dziwia mnie wpisy, ze teraz ma sie wykazac. Gdyby wygral wybory samorzadowe albo teraz zalapal sie do sejmu, mozna by go rozliczac, co zrobil dla klubu. A co moze teraz? Tyle, co przecietny kibic. Ja zaluje, ze sie nie zalapal do sejmu. To bylaby nadzieja na lepsze czasy dla klubu, choc moze smieszyc postrzeganie polityki parlamentarnej przez pryzmat interesu lokalnego klubu sportowego - ale coz, mam chleb, a Wojciechowski mogl zalatwic igrzyska. Trzeba bylo na niego glosowac a nie teraz pisac, zeby sie wykazywal. Bo teraz Zbigniew Wojciechowski moze sie wykazywac w takim samym stopniu, co autor takiego wpisu.

Nie znam czlowieka osobiscie, nie znam szczegolow jego pogladow politycznych, ale caly czas Wojciechowski cieszy sie moja sympatia. Moze dlatego, ze od lat widze goscia na meczach zuzlowych - i w tych lepszych i w tych gorszych czasach. I niezaleznie od tego, ile glosow zdobywal w roznych kolejnych wyborach.

Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4706 Postautor: mikas » 24 października 2007, o 00:43

Gawrzyk pewnie stąd że żadnych wymiernych efektów od kilku lat nie widzimy i klub tonie w długach. A mimo to zdecydowana większość kibiców żużla na niego głosuje w kolejnych wyborach. Może już czas żeby to zaufanie i wiara którą mają kibice w stosunku do pana Wojciechowskiego zostały odwzajemnione w jakims większym stopniu który pozwoliłby realnie odbić się od dna lubelskiemu klubowi i zaczac walczyć o coś więcej niż przetrwanie :?:
Przynajmniej ja sobie postanowiłem, że jesli pan Wojciechowski nie zacznie być skuteczny to w niedzielę głosowałem na niego ostatni raz.

Aha i skonczmy pisac bzdury o tym,ze poseł może wiecej, pan Wojciech Wilk który pokonał teraz Wojciechowskiego był posłem i jakos nie może pomóc swojej Stali Kraśnik, więc bez mydlenia oczu że bycie posłem cos nagle diametralnie zmienia.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4707 Postautor: boxing » 24 października 2007, o 01:04

Widocznie sie nie znam na polityce, bo zawsze mi sie wydawalo, ze posel jednak moze wiecej. I ze bycie poslem cos jednak zmienia - i to nie tylko stan portfela wybrancow narodu. Choc moze ten caly Wilk moze/chce zrobic tyle, co "nasz" ex-senator Cugowski.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4708 Postautor: mikas » 24 października 2007, o 01:23

Biorąc pod uwagę, że jest prezesem (i to nie tylko honorowym) Stali Kraśnik to nie sądzę, aby się nie starał a tym bardziej nie chciał...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4709 Postautor: Lublin_Fan » 24 października 2007, o 09:03

O widzę, że Mikas idealnie ujął istotę sprawy, wiec nie będę pisał swojej odpowiedzi.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4710 Postautor: Gelo » 24 października 2007, o 10:03

Łoptymista pisze:A ktos z nimi rozmawial??!!

Ponawiam pytanie Łoptymisty - czy ktoś rozmawiał z firmą Komatsu?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4711 Postautor: Cooper » 24 października 2007, o 11:58

Gawrzyk pisze:a skad wiesz ze nie daje i nie walczy o to zeby warkot na zygmuntowskich nie ucichł?

Gawrzyk, ja od dwoch lat rzucam palenie...

Licza sie efekty, a tych niestety brak (bo nie wierze, ze p. Wojciechowski nie pochwalilby sie nimi, gdyby takie byly). Ja od roku slysze, ze sa prowadzone rozmowy. Chyba golebiami pocztowymi sobie dialog prowadza... Moze i Wojciechowski wypruwa sobie flaki dla TZ, ale jakos nic z tego nie wynika... Niestety w tym przypadku jest jak z trenerem, ktory mowi, ze ma swietne metody szkoleniowe, ale niestety druzyna nie ma wynikow...

Mnie tez drazni to hiperbolizowanie funkcji posla, jako kluczowej do rozwoju klubu. Gdyby to bylo takie bezposrednie przelozenie, to kazdy klub bralby sobie posla na prezesa. Poza tym, moze i haslo "posel" otwiera wiecej drzwi, ale nie przesadzajmy. No chyba, ze chodzi o interesy, o ktore akurat Wojciechowskiego bym nie podejrzewal. A jak klubowi tak zalezy na polityku we wladzach, to jaki problem zaoferowac taka funkcje komus, kto poslem jest? 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4712 Postautor: Lublin_Fan » 24 października 2007, o 13:27

W Grudziądzu nie potrzebowali zatrząść parlamentem, żeby dostać pół miliona od jednej firmy.

W Lublinie jest ponad 10 projektów dla nowych dużych obiektów handlowych. Skoro władze miasta nie palą się do łożenia kasy na sport to może chociaż uwarunkują zgodę na budowy właśnie od takiego sponsoringu (np na rzecz żużla)?

Nie wspominając już o kilkunastu firmach, które rozpoczną inwestycje w lubelskiej strefie ekonomicznej. Te firmy wiele dadzą, żeby się tam znaleźć.

Pomoc od miasta nie musi polegać jedynie na przelewach z miejskiej kasy. Miasto może odpowiednio negocjować z firmami chętnymi do wejścia na lubelski rynek. Tylko trzeba wcześniej wysłać władze klubu do ratusza. Więc zadam kolejne pytanie na które pewnie nie będzie odpowiedzi: pomyślał ktoś w klubie o tym?

Pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4713 Postautor: Łoptymista » 24 października 2007, o 13:30

Cooper pisze:i
Mnie tez drazni to hiperbolizowanie

Dziecko skad Ty znasz takie paskudne slowa? :wink:
Ale generalnie to wyjatkowo masz racje.
Z blizej niewyjasnionych powodów posel mial byc zbawca. Nie ma posla wiec trzeba szukac innego zbawcy, albo fachowcow do prowadzanie klubu i szukania sponsorow.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4714 Postautor: Cooper » 24 października 2007, o 13:31

Lublin_Fan pisze:Nie wspominając już o kilkunastu firmach, które rozpoczną inwestycje w lubelskiej strefie ekonomicznej. Te firmy wiele dadzą, żeby się tam znaleźć.

Nie hiperbolizujmy 8) znaczenia istnienia strefy ekonomicznej dla potencjalnego inwestora 8) To wcale nie jest taki cudowny lek na wszystko i wbrew pozoriom firmy sie jakos starsznie o miejsce w takiej strefie nie zabijaja. Sa w Polsce strefy istniejace od kilku lat i wciaz sa w nich "wolne miejsca".

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4715 Postautor: Lublin_Fan » 24 października 2007, o 13:48

To ja proponuję poczytać dane o ilości zainwestowanych w strefach środków i utworzonych miejscach pracy. Również poszukaj sobie jakie firmy już zainwestowały w SSE. No i na deser nie zaszkodzi też dowiedzieć się czegoś więcej o lubelskiej podstrefie. 8)

Pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#4717 Postautor: Koper » 24 października 2007, o 14:29

Cooper pisze:Nie hiperbolizujmy 8) znaczenia istnienia strefy ekonomicznej dla potencjalnego inwestora 8) To wcale nie jest taki cudowny lek na wszystko i wbrew pozoriom firmy sie jakos starsznie o miejsce w takiej strefie nie zabijaja. Sa w Polsce strefy istniejace od kilku lat i wciaz sa w nich "wolne miejsca".
Z tego co czytałem to u nas szybko została zapełniona strefa 70 ha przez inwestorow chetnych do inwestowania w naszej podstrefie a kolejni czekaja w kolejce tak ze i mysle ze drugie 70 ha u nas nie byloby z "wolnymi miejscami"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4718 Postautor: Cooper » 24 października 2007, o 14:35

Lublin_Fan pisze:To ja proponuję poczytać dane o ilości zainwestowanych w strefach środków i utworzonych miejscach pracy. Również poszukaj sobie jakie firmy już zainwestowały w SSE. No i na deser nie zaszkodzi też dowiedzieć się czegoś więcej o lubelskiej podstrefie. 8)

W lubelskij moze i jest OK (przynajmniej plany sa optymistyczne), ale polecam zglebic temat a nie tylko sugerowac sie liczbami 8) Warto sie przyjrzec tym wszystkim zbawcom z Japonii i Korei jak funkcjonuja na rynku Polskim i w tych strefach. Akurat w Lublinie na razie wieksze jest zainteresowanie ze stron innych branz. Moze to i dobrze. Jakby strefy to byl taki cudowny lek na wszystko... niestety nie jest.

Koper
Trener
Kontakt:

#4719 Postautor: Koper » 24 października 2007, o 14:44

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#4720 Postautor: dannie » 24 października 2007, o 15:07

Macie racje, ze z tymi strefami roznie bywa. We Wroclawiu powstala duza fabryka LG (?) ale żaden "normalny" człowiek ze stolicy Dolnego Śląska nie chciał tam pracować za jakieś śmieszne pieniądze (zwłaszcza, że tam jest nieco większy wybór niż u nas). Co zrobiło więc kierownictwo? Podniosło pensje? O nie! Ściągnęło pracowników z Korei i w tym momencie Wrocław ma jedno wielkie gówno z tej inwestycji bo jak to w takich strefach bywa podatków takie przedsiębiorstwo nie płaci albo na znacznie korzystniejszych dla nich zasadach.

Miejmy jednak nadzieję, że u nas takie buble nie wyjdą. Ja bym się zainteresował firmą Comarch, która sponsoruję Crakovie, a teraz chce większość swojej produkcji przenieść właśnie na Lubelszczyznę.

P.S. coś poza tym słyszałem, że u nas jest spore zainteresowanie firm związanych z nowymi technologiami (Comarch, Safo) i tutaj pytanie: Czy firmy tej branży byłby skłonne inwestować w sport? Czy jest im to potrzebne? ...bo jeżeli chodzi o ich potencjał to pewnie będzie systematycznie rósł.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#4721 Postautor: Ar2rB » 24 października 2007, o 15:13

dannie pisze:Miejmy jednak nadzieję, że u nas takie buble nie wyjdą. Ja bym się zainteresował firmą Comarch, która sponsoruję Crakovie, a teraz chce większość swojej produkcji przenieść właśnie na Lubelszczyznę.

ComArch to firma softłerowa.. wiec o jako takiej proukcji nie moze być mowy. osobiści enie sądze by byli zaiteresowani sponsoringiem jakiegoś lubelsiego klubu ale... popytac nie zaszkodzi.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4723 Postautor: Lublin_Fan » 24 października 2007, o 15:30

Ar2rB pisze:popytac nie zaszkodzi.

Dokładnie.
Nagle wraz ze spadkiem do 2 ligi większość ludzi na forum naszedł jakiś pesymizm i wszyscy albo zatrudnialiby Mariusza Kolanko albo zlikwidowali klub.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4724 Postautor: Łoptymista » 24 października 2007, o 20:17

Gawrzyk pisze:
Lublin_Fan pisze:W Grudziądzu nie potrzebowali zatrząść parlamentem, żeby dostać pół miliona od jednej firmy.

jasne ze nie bo super spisało się miasto.
to bardzo prosta robota dla prezydenta miasta. ale jak sie nie ma chęci to cóż...

Ale jak to jest ze we wszystkich miastach prezydenci i UM pomagaja zuzlowi?? Tylko biedny Lublin jest w tyle. Zly Pruszon nie chcial pomagac nalezycie. Jeszcze gorszy Wasilewski tez skapi grosza wspanialemu klubowi.

Koper
Trener
Kontakt:

#4725 Postautor: Koper » 24 października 2007, o 20:46

Gawrzyk pisze:
P.S. coś poza tym słyszałem, że u nas jest spore zainteresowanie firm związanych z nowymi technologiami (Comarch, Safo) i tutaj pytanie: Czy firmy tej branży byłby skłonne inwestować w sport?

"nie ma takiego miasta Londyn".
Safo połączyło się z Softlabem, Incenti i Wapro i stworzyło Asseco Business Solutions. Choć z tego co pamietam to siedzibe maja dalej w Lublinie choć zarzad urzęduje w wawie.

Asseco Business Solutions jest to jedna z spółek grupy kapitałowej Assceo Poland, której siedzibą jest Rzeszów.
Obrazek

http://www.asseco.pl/go.php/pl/firma/grupa_kapitalowa

O Asseco Poland:
Asseco Poland (ACP) jest największą polską spółką informatyczną, notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Obecne Asseco Poland powstało z połączenia dwóch giełdowych Spółek: Softbank SA oraz Asseco Poland SA (dawniej: COMP Rzeszów SA). Spółka powstała w wyniku połączenia nosi nazwę Asseco Poland, a jej siedzibą jest Rzeszów. Fuzja miała miejsce w styczniu 2007 roku.
wiecej tutaj:
http://www.asseco.pl/go.php/pl/firma/informacje_ogolne/