Nasi rywale w sezonie 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Nasi rywale w sezonie 2007

#376 Postautor: go! » 18 października 2007, o 17:02

Łoptymista pisze:Niestey na dzisiaj z tego co mi wiadomo to GKSŻ nie widzi potrzeby aż tak surowego karania Ostrowa:/ - informacje nieoficjalne, ale...

Sie mozna bylo spodziewac.. po samym przedluzaniu sprawy. Delikatnie sie saczy juz informacja zeby przywyknac :)
A ty jestes nosnikiem tej info :? ;)

Koper
Trener
Kontakt:

#377 Postautor: Koper » 18 października 2007, o 17:31

Prezes, trener, sponsorzy zamieszani w afere korupcyjna trudno to bagatelizowac...Jesli zarzuty sie potwierdza, jesli GKSŻ to zbagatelizuje to beda pozniej problemy jesli takie zarzuty pojawialyby sie w przypadku innych klubow bo wtedy bedzie funkcjonowac "casus Ostrowa."

Bedzie niewesoło jesli chodzi o cala dyscyplina jesli nastapi lawina podobnych zarzutow, podobnie jak to mialo (ma) miejsce w pilce noznej.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#378 Postautor: Łoptymista » 18 października 2007, o 19:24

Ale kto mówi o bagatelizowaniu. Kara będzie, ale nie koniecznie po naszej myśli. Chyba, że coś się zmieniło..., ale na razie w to wątpię.

bslub

#379 Postautor: bslub » 18 października 2007, o 19:35

chyba jednak coś się zmieniło, skoro GKSŻ chce już jutro podejmować decyzję
cytuję
W naszym regulaminie nie zostały uwzględnione kary za korupcję. Trudno przesądzać, co później nastąpi, bowiem sprawa jest rozwojowa. My jako GKSŻ możemy wysłać do prezydium zarządu PZM wniosek o wykluczenie klubu ze struktur związku - wyjaśnił Szymański
więc być moze pójdą na wykluczunie a Ostrów powoła nowy klub bo i tak II-liga i tak a za nowym klubem nie bedzie sie nic ciągnęło i sprawa przestanie byc rozwojowa...
W Gdańsku plotkują że Jabłoński wcześniej sprzedał meczyk Intarowi
PS.
Nie wiem jakie są długi TŻ ale jeśli większe niż koszt jazdy w II-lidze to nie wiem czy nie lepiej zacząć od nowa nawet gdyby zwolniło sie miejsce w I-lidze

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#380 Postautor: Łoptymista » 18 października 2007, o 19:50

bslub pisze:chyba jednak coś się zmieniło, skoro GKSŻ chce już jutro podejmować decyzję

A nie pomyślałeś o tym, że GKSŻ tak się spieszy bo... może obawia się dalszego rozwoju wypadków. Lepiej ukarać szybko, nie ryzykując, że Lech K. za kratami zechce coś jeszcze sobie przypomnieć, opowiedzieć o kimś/czymś :?:

Awatar użytkownika
piv
Junior

#381 Postautor: piv » 18 października 2007, o 20:52

A ja mam nadzieje ze PiS potrzebuje kolejnej reklamy przed wyborami.
"Mordo Ty moja" ;D

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#383 Postautor: InDorka » 18 października 2007, o 22:49

bslub pisze:Nie wiem jakie są długi TŻ ale jeśli większe niż koszt jazdy w II-lidze to nie wiem czy nie lepiej zacząć od nowa nawet gdyby zwolniło sie miejsce w I-lidze

Nie znam sie na zawilosciach tworzenia nowego klubu ani na warunkach przyznawania licencji,stad moje pytanie :
Co sie zyskuje na tworzeniu nowego klubu ? czy chodzi tylko o ew. dłuzszy czas splaty zadluzenia ? Bo chyba niezaleznie od ligi w ktorej klub wystartuje trzeba oddac wszystkie zaleglosci ???
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#384 Postautor: Regdal » 18 października 2007, o 22:57

bslub pisze:PS.
Nie wiem jakie są długi TŻ ale jeśli większe niż koszt jazdy w II-lidze to nie wiem czy nie lepiej zacząć od nowa nawet gdyby zwolniło sie miejsce w I-lidze

A co mają zrobić zawodnicy,którzy inwestowali w sprzęt swoje prywatne pieniądze,po to aby reprezentować klub ?

"Nasz klub ma ogromne kłopoty finansowe i to się niestety odbiło na wyniku. Nie dostawaliśmy należnych nam pieniędzy, co jest moim zdaniem bardzo ważne, gdyż nie byliśmy w stanie sami przygotować właściwie swoich motocykli." - cytat z http://www.tzlublin.com
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#386 Postautor: InDorka » 18 października 2007, o 23:43

Dziekuje.
Gdyby powstał :lol: TŻ Grzesiecek Lublin ...dlugi go nie obchodza.
Ale TŻ startujacy w II lidze musi spacic wszystkie zadluzenia.
Ostatnio zmieniony 18 października 2007, o 23:48 przez InDorka, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#387 Postautor: Łoptymista » 18 października 2007, o 23:46

Sorki, ale dlugi "ktos" spalcic musi. Uciekanie przed wierzycielami to kryminal i tyle. Tak wiec wladze TZ musza jakos wylezc z obecnych dlugow...pytanie jak.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#388 Postautor: Cooper » 18 października 2007, o 23:51

sting126 pisze:
InDorka pisze:Nie znam sie na zawilosciach tworzenia nowego klubu ani na warunkach przyznawania licencji,stad moje pytanie :
Co sie zyskuje na tworzeniu nowego klubu ? czy chodzi tylko o ew. dłuzszy czas splaty zadluzenia ? Bo chyba niezaleznie od ligi w ktorej klub wystartuje trzeba oddac wszystkie zaleglosci ???

Jesli powstanie nowy klub, ktory nie jest w sensie prawnym nastepca prawnym (troche maslo maslane) poprzedniego klubu to zadnego zadluzenia splacac nie musi. Zaczyna od zera. Ale jesli jest to ten sam klub tylko np. nie zglosi sie do rozgrywek I ligi tylko II to wtedy zadluzenie musi splacic.

Ty, to to jest dobry patent na zuzlowe perpetum mobile, czyli solidnego II-ligowego sredniaka 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#390 Postautor: FREDek » 19 października 2007, o 09:34

"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#391 Postautor: K.A.M.I.L. » 19 października 2007, o 09:43

Pół miliona dla GTŻ Grudziądz. Taką kwotę przekaże firma z Gdańska.

Źródło: http://www.sportowefakty.pl
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#392 Postautor: sadychor » 19 października 2007, o 10:42

Prosta sprawa. Władze miasta powiedziały pewnie krótko: chcecie budować ten swój bazar, dawać kasę na sport. Resztę też możecie dać .....(tu wstaw komu :wink: :twisted: ) U nas budują Felicity, Echo Investment coś ma stawiać, jest Plaza, powstaje strefa ekonomiczna, więc ktoś tu się chyba nie podzielił :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#393 Postautor: Cooper » 19 października 2007, o 11:17

Podzielil sie...budowa ronda/skrzyzowania wokol wlasnego Mall'a. Ewentualnie budowa najbardziej luksusowego schroniska dla psow, ktore sie okazalo bublem budowlanym.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#395 Postautor: sadychor » 19 października 2007, o 13:22

Budowa bezpiecznego wjazdu/wyjazdu na teren superhipermarketu to przysługa dla rozwoju/promocji miasta? Jakby na Orkana nie postawili świateł to mielibyśmy trochę wypadków, ofiar śmiertelnych/rannych i gigantyczne korki pod sklepem. Kierownictwo sklepu miałoby na karku policję, pajaców od ruchu drogowego i licho wie kogo jeszcze, a przede wszystkim nie miałoby klientów. Więc kto tak naprawdę w takim wypadku dba o swoje 4 litery :?:
Psi bidul - smutny priorytet BTW :?
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#396 Postautor: mikas » 19 października 2007, o 13:39

Poza tym jeśli chodzi o to schronisko to wchodzili na teren na którym stało, więc mieli psi ;) obowiązek zbudować nowe schronisko gdy tamto im przeszkadzało w tym miejscu, łaski nie robili. Chodzi o to żeby wywalczyć zawsze coś więcej niż tylko rekompensatę za to że coś się niszczy. Przy planowanym wejściu nowych firm do SSE jest szansa żeby to wykorzystać dla dobra lubelskiego sportu, ale ktoś musi tym głąbom w Ratuszu takie możliwości pokazać palcem, bo sami są za głupi żeby na to wpaść.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#397 Postautor: Cooper » 19 października 2007, o 13:46

Jakby co to ja swojego posta pisalem z ironia, dla mnie sa zalosne takie "offsety" .

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#399 Postautor: sadychor » 19 października 2007, o 14:45

Stingu, pisz konkretnie. Słyszałeś, że ktoś w ratuszu żądał wybudowania basenu (niekoniecznie przydomowego :mrgreen: ) i firma zawinęła ogon :?: Czytając takie niusy jak ten o Grudziądzu sądzę, że takie opowieści można mówić dzieciom do poduszki. Powstaje strefa ekonomiczna, ktoś pisał, że PGE będzie miało u nas siedzibę, oni od sportu nie stronią. Przy postawie "klęcząco-ssącej" tutaj nigdy nic nie powstanie.
Obrazek