Baraże o I lige

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
janek
Kadrowicz

Re: Baraże o I lige

#676 Postautor: janek » 14 października 2007, o 20:05

Dlatego trzeba zrobić, tak jak powiedział Gawrzyk, potraktować klub jak prywatną firmę, wtedy dopiero coś będzie z tego.
Może Nasz Radny crossowiec, zechce przejąć inicjatywę, może to byłaby recepta?
Jest wiele możliwości, potrzeba tylko Świerzej krwi.
Ale trzeba pamiętać o jednym : kto nie włoży, ten nie wyjmie. Takie jest prawo rynku.
Forumowy "Sponsorze" czas na Ciebie, ujawnij się i działaj !!.
Czas najwyższy, bo w grudniu będzie za późno na kontrakty zawodników którzy coś gwarantują!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#677 Postautor: InDorka » 14 października 2007, o 20:06

Weż pod uwagę,ze respiratory sa coraz nowoczesniejsze i efektywniejsze :D .
A tak na powaznie to chyba klub nie ma nic do gadania i bedzie tak jak zadecyduja za nas.
Czy zarzad moze powiedziec,ze nie zgadzamy sie na pozostanie,bo nie mamy szans na przezycie nawet z nowoczesnym respiratorem?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#680 Postautor: zycho » 14 października 2007, o 20:15

To moze po prostu zaczac od poczatku?

Zrobic w koncu S.A. i piac sie w gore od 2 ligi. Wg. mnie takie posuniecie na pewno byloby wiekszym bodzcem dla sponsorow niz koślawo funkcjonujacy klub. Oczywiscie trzeba miec kapital, a z tym w naszym miescie trudno. Z pewnoscia mogloby pomoc PGE, ale to tylko marzenia.

Moim zdaniem nowy klub bez zadnych "brudow" ciagnacych sie za nim, tak jak to bedzie w przypadku naszego "awansu", jest lepszym obiektem zainteresowania dla sponsora. Ja taki awans pier***e. A czy druga liga czy pierwsza, na mecze i tak przyjde wszystkie.

kaka440

#681 Postautor: kaka440 » 14 października 2007, o 20:23

K.A.M.I.L. pisze:Ciekawe kiedy ogłaszą ewentualną degradację Ostrowa. Miejmy nadzieję, że decyzje zapadną szybko

Kibicowalem wam dzisiaj ale po waszych wypowiedziach bardzo sie ciesze ze Lotysze wam dok...li i jestescie w 2 lidze a moze nawet wcale nie wystartujecie. A Ostrowem sie nie przejmujcie, pozostaniemy w 1 lidze i znowu bedziemy walczyc o e-lige

Filip
Junior

#682 Postautor: Filip » 14 października 2007, o 20:23

zycho pisze: A czy druga liga czy pierwsza, na mecze i tak przyjde wszystkie.

Ja także przyjde, tylko pytanie czy inni ludzie będą chodzić na 2 ligę? Ci "chorzy" na żużel napewno przyjdą, ale co z resztą? Założe się, że stadion bedzie świecił pustkami...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#683 Postautor: Cooper » 14 października 2007, o 20:26

W tym sezonie upadl przynajmniej jeden mit, jaki czesto harry tez powtarzal (choc nie dziwe Ci sie, bo potencjal kibicowski w Lublinie jest spory). Mianowicie okazalo sie ze samo jezdzenie w pierwszej lidze frekwencji na trybunach nie robi. Mysle, ze w drugiej lidze duzo mniej osob by nie chodzilo.

Jesli chodzi o Ostrow, to za korupcje powinien byc zdegradowany obowiazkowo i dostac jeszcze -10 punktow na starcie, by nie dal rady awansowac. Moze wtedy sie czegos naucza.
A czy my wtedy zostaniemy w I lidze, czy nie to sprawa drugorzedna. Tak samo bym kibicowal surowemu ukaraniu Ostrowa, gdyby mial na tym skorzystac inny klub.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#684 Postautor: zycho » 14 października 2007, o 20:28

Filip pisze:
zycho pisze: A czy druga liga czy pierwsza, na mecze i tak przyjde wszystkie.

Ja także przyjde, tylko pytanie czy inni ludzie będą chodzić na 2 ligę? Ci "chorzy" na żużel napewno przyjdą, ale co z resztą? Założe się, że stadion bedzie świecił pustkami...

Ci "Chorzy" na pewno przyjda. A jesli chodzi o pustki to dobry sponsor = kasa = dobrzy zawodnicy. A tacy wlasnie przyciagaja tlumy! Tacy gwarantuja dobre wyniki, a co za tym idzie duzo kibicow. Ot, cala filozofia. Potrzebny "tylko" sponsor. Popatrzmy na Gdansk...

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#686 Postautor: Dj_Korgi » 14 października 2007, o 20:33

Mecz jak mecz dla mnie nic ciekawego. Kibice Lokomotiv'u super, najbardziej mi się podobało jak nie rozumieli co mówi spiker i tylko usłyszeli: Lokomotiv, Daugavpils, Laguta itp od razu krzyczeli i dopingowali. Ogólnie bardzo żywiołowi. KLIK KLIK KLIK. Wielki plus dla Laguty za to, że czuł "wiszący w powietrzu" defekt i ładnie zjechał i pokazał palcem innym żeby jechali.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#687 Postautor: Cooper » 14 października 2007, o 20:34

Moze i mi sie pomylilo, ale pamietam, ze jednym z wielokrotnie powtarzanych argumentow jazdyw I lidze byl wlasnie taki o frekwencji. Moe nie przez harrego, jesli tak to sorry.

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#688 Postautor: smerf_997 » 14 października 2007, o 20:39

Filip pisze:Ja także przyjde, tylko pytanie czy inni ludzie będą chodzić na 2 ligę? Ci "chorzy" na żużel napewno przyjdą, ale co z resztą? Założe się, że stadion bedzie świecił pustkami...

dobrze ze nie pustakami jak to ma/miało miejsce w innym lubelskim klubie:D:D
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#689 Postautor: boxing » 14 października 2007, o 20:50

Nie wiem, czy lotewscy kibice zajrza na nasze forum po barazu - w kazdym razie wypada zlozyc GRATULACJE DLA LOKOMOTIVU.

Gratulacje za awans i za kibicow. Fajnie zorganizowana grupa, bardzo glosna, swietnie sie bawiaca. Nie widze powodow ani mozliwosci, aby pozbawiac ich radosci z awansu do pierwszej ligi. Jak bada na tyle mocni, aby walczyc o e-lige - niech walcza. Bedzie ciekawiej.

Ale... po dzisiejszym meczu nie tylko ja zadawalem sobie pytanie - jak mozna bylo na Lotwie przegrac tak wysoko??? Z druzyna, ktora ma dwoch wartosciowych zawodnikow??? Dobre wrazenie zrobili na mnie tylko waleczni Laguta i junior Bogdanow. I chyba tylko ci dwaj przystaja do pierwszej ligi.

A co do naszej przyszlosci... Chociazby dla przyjemnosci zobaczenia na zywo "Adrenaliny" wolalbym start w pierwszej lidze. Tylko potrzebowalismy cudu sponsorskiego. Ale jak sie czyta o budzecie pilkarzy Belchatowa, o planach zatrudnienia Hagiego na trenera - to tli sie nadzieja, ze gdyby PGE rzeczywiscie weszla to Lublina, to przy dobrym negocjatorze z naszej strony moglibysmy o cos powalczyc. Daja baaardzo duzo na sport. Nie wypada, zeby po ulokowaniu siedziby w Lublinie nie zasponsorowali lubelskiego sportu. We mnie nadzieja na wejscie PGE i lepsze czasy jeszcze nie umarla.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

zenek

#690 Postautor: zenek » 14 października 2007, o 21:02

Dj_Korgi pisze: Kibice Lokomotiv'u super, najbardziej mi się podobało jak nie rozumieli co mówi spiker i tylko usłyszeli: Lokomotiv, Daugavpils, Laguta itp od razu krzyczeli i dopingowali. O

Hehe, fajnie to wyglądało, ale nie rozumieli zbytnio, gdy spiker mówił: "Kask niebieski - Jeleniewski" :lol:

A i tak najlepszym był kibic gości, który chodził z szalikiem Motoru i krzyczał "Ljublin" :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#691 Postautor: Cz@rek » 14 października 2007, o 21:12

Na trybunie pod dachem śpiewali :łole,łole,łole,łole... :D
W sumie ok.15 z nich szarpneło sie na bilety po 30 PLN.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#692 Postautor: Speedway » 14 października 2007, o 21:13

Kibice z Łotwy b. fajni i spontaniczni jak dzieci.

Kibice Lokomotiv'u super, najbardziej mi się podobało jak nie rozumieli co mówi spiker i tylko usłyszeli: Lokomotiv, Daugavpils, Laguta itp od razu krzyczeli i dopingowali. Ogólnie bardzo żywiołowi.

Gdybyście zażyli tyle "wpomagaczy atmosfery" co oni to każdy z was by śpiewał i tańczył calutki mecz ;). Po meczu gdy odwiedziłem toaletę to aż promile w powietrzu czuć było :) Ale wielkie brawa dla Łotyszy, że zjawili się w tak ogromnej grupie - widocznie z finansami nie ma tam jednak większych problemów i potwierdza to, że Łotwa dynamicznie się rozwija (podobnie jak Estonia czy Litwa). Na ich liczebnośc wpłynął też fakt, ze jechali do Lublina po pewny sukces, a takiej okazji nie wolno przegapić :)

Postanowiłem wymienić się szalikiem na pamiątkę klubu, który prawdopodobnie walnie przyczyni się do upadku żużla w Lublinie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#693 Postautor: Cooper » 14 października 2007, o 21:14

Cz@rek pisze:Na trybunie pod dachem śpiewali :łole,łole,łole,łole... :D
W sumie ok.15 z nich szarpneło sie na bilety po 30 PLN.

Widziales S-klasy i Land Cruisery na lotewskich blachach pod Mosirem na parkingu? Mysle ze zbyt szczegolnie sie na te bilety szarpac nie musieli 8)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#694 Postautor: mikas » 14 października 2007, o 21:16

Cooper pisze:W tym sezonie upadl przynajmniej jeden mit, jaki czesto harry tez powtarzal (choc nie dziwe Ci sie, bo potencjal kibicowski w Lublinie jest spory). Mianowicie okazalo sie ze samo jezdzenie w pierwszej lidze frekwencji na trybunach nie robi. Mysle, ze w drugiej lidze duzo mniej osob by nie chodzilo.

Nie pamietam co mówił Harry, ale jeśli chodzi o ten temat to na pewno upadł mit wielkiego znawcy Luckiego73 o tym że wychowankowie przyciągnął na stadion nie wiadomo jaką ilość kibiców. Na moje oko na ostatnich meczach kibiców na stadionie było mniej niż rok temu gdy walczyliśmy o utrzymanie najemnikami. A nawet jak było tle samo (bo na pewno nie więcej) to widać wyraźnie że kibica w Lublinie może przyciągnąć tylko i wyłącznie wynik i walka o wysokie cele a nie wychowankowie i podobne opowieści.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#695 Postautor: Dj_Korgi » 14 października 2007, o 21:18

Postanowiłem wymienić się szalikiem na pamiątkę klubu, który prawdopodobnie walnie przyczyni się do upadku żużla w Lublinie
To jest nas dwóch :D

Widziales S-klasy i Land Cruisery na lotewskich blachach pod Mosirem na parkingu? Mysle ze zbyt szczegolnie sie na te bilety szarpac nie musieli
Było tego troche. Najlepsze jednak było to : My załacili 17 złotych za bilet to nie bedziem siedzieć na betonie!
Umieją walczyć o swoje :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#696 Postautor: Cooper » 14 października 2007, o 21:19

Nie mozna jednak przegiac paly i jechac samymi wychowankami. We wroclwiu mowi sie ze glownie z tego powdu jest coraz mniej kibicow, mimo, ze co roku jada o medale....

Generalnie ja jestem za modelem dobry nasz junior+2wychowankow seniorow i reszta obca 8)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#697 Postautor: Speedway » 14 października 2007, o 21:22

Wiem, siedziałem za Tobą 8)
Chyba z 6 osób wymieniło :) Ja nie żałuję bo miałem w domu identyczny :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#698 Postautor: Dj_Korgi » 14 października 2007, o 21:24

Speedway pisze:

ja też miałem dwa przy sobie a nie codziennie można dostać szalik tak egzotycznego klubu :D

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#699 Postautor: Hans » 14 października 2007, o 21:25

Dj_Korgi pisze:
Speedway pisze:

ja też miałem dwa przy sobie a nie codziennie można dostać szalik tak egzotycznego klubu :D

Ja także sie wymieniłem i jeszcze dostałem gratis programy z Łotwy :wink: :)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#700 Postautor: luCas » 14 października 2007, o 21:26

Widziales S-klasy i Land Cruisery na lotewskich blachach pod Mosirem na parkingu? Mysle ze zbyt szczegolnie sie na te bilety szarpac nie musieli 8)

Moj znajomy mial okazje w te wakacje byc w Rydze i z tego co mi dzisiaj opowiadal, to S-klasy i Land Cruisery to tam nic nadzwyczajnego. Tam lansuja sie Bentleyami i Lambo jak w nowobogackich dzielnicach Moskwy, a na starym miescie w Rydze mieszkania kosztuja po 3mln ojro. Jest spokoj, kazdy wie co jest jego, bo wszystkim rzadzi ruska mafia.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski