pav pisze:Relacja z Daugavpils
Pav masz za to u mnie oskara, padlem..
bartosch pisze:a pro pose tematu to jest szansa odrobic zaleglosci z Lotwy... nic sie nie zmienilo, jestem optymista.
bartosch pisze:a pro pose tematu to jest szansa odrobic zaleglosci z Lotwy... nic sie nie zmienilo, jestem optymista.
tezetomaniak pisze:bartosch pisze:a pro pose tematu to jest szansa odrobic zaleglosci z Lotwy... nic sie nie zmienilo, jestem optymista.
nie bedzie Łaguty i Śwista ?
To nie jest wtedy utrzymanie przy stole ale wskoczenie w miejsce druzyny ktora rozgrywala mecze w lidze przy stole, a raczej pod stołemCarew pisze:(utrzymanie przy stole)
Soluk pisze: Więc jeśli poleci ostrów to chyba nam najbardziej "należy" się miejsce w lidze. Trzecia drużyna to trzecia i już
kurierlubelski pisze:Chcą odrobić 44 punkty!
CZY DADZĄ RADĘ?
W niedzielę o godzinie 15 żużlowcy TŻ Sipma zmierzą się w drugim meczu barażowym z Lokomotivem Daugavpils. W pierwszym meczu Łotysze zwyciężyli aż 68:24. Chcąc wyjść zwycięsko z tej konfrontacji nasi muszą wygrać minimum 45 punktami.
Lubelscy zawodnicy zwrócili się do kierownictwa klubu z prośbą o wzmocnienie składu obcokrajowcami, gdyż zamierzają odrobić straty. – Nasz wybór padł na Szweda Daniela Nermarka i Czecha Mateja Kusa.
Deklaracja zawodników oznacza jazdę bez błędów i na pełny gaz – mówi szef TŻ Sipma Jarosław Siwek.
Goście nadesłali do Lublina skład: Laguta (15 pkt. w 1. meczu), Paura (9), Świst (11), Bondarenko (9), Bajerski (7), Karawackij (0), Giruckij (3), Bogdanow (14).
Skład gospodarzy: Piszcz, Śledź (zz), Stachyra, Nermark, Jeleniewski, Michaluk, Klimek i Kus. Na te zawody klub przygotowuje specjalną taktykę. Jeden z lublinian otrzyma zadanie indywidualne.
– Zależy nam na obecności i dopingu jak najliczniejszej widowni. W Daugavpils fani Lokomotivu byli dziewiątym zawodnikiem zespołu. Około 200 łotewskich kibiców wybiera się do Lublina. Mam nadzieję, że nasi fani staną na wysokości zadania – dodał Siwek.
W cieniu barażowej rywalizacji toczy się w Ostrowie Wielkopolskim postępowanie wyjaśniające w sprawie afery korupcyjnej związanej z próbą przekupstwa jednego z zawodników przed meczem o awans do Ekstraligi. W związku z tą sprawą zatrzymani zostali trener ostrowskiej drużyny Lech K. i Jan G., jeden ze sponsorów klubu. Drużynie Intaru Lazur grożą poważne konsekwencje, włącznie z wykluczeniem z rozgrywek ligowych.
meesha pisze:Aż się boję pomyśleć co to za zadanie taktyczne ?
harry pisze:No właśnie jest problem z tym Nermarkiem, bo ciagle nie odsyła kontraktu![]()
![]()
![]()
Wszystko dogadane a tu nie wiadomo o co chodzi. A czasu zostało już naprawdę niewiele.
Skład będzie trochę inny jak podany na stronie głównej. Piszcz na pewno nie spotka się z Lagutą w 2 biegu. I to nie Piszcz ma zadanie indywidualne.
Carew pisze:harry pisze:No właśnie jest problem z tym Nermarkiem, bo ciagle nie odsyła kontraktu![]()
![]()
![]()
Wszystko dogadane a tu nie wiadomo o co chodzi. A czasu zostało już naprawdę niewiele.
Skład będzie trochę inny jak podany na stronie głównej. Piszcz na pewno nie spotka się z Lagutą w 2 biegu. I to nie Piszcz ma zadanie indywidualne.
Jeśli skład ma być trochę innym to mam nadzieję że chodzi tylko o pary a nie że ktoś już nam wypad ze składu.
Harry jak będzie przygotowany tor na niedzielę, Jakieś kartoflicho czy jeszcze lepiej???
harry pisze:No właśnie jest problem z tym Nermarkiem, bo ciagle nie odsyła kontraktu![]()
![]()
![]()
Wszystko dogadane a tu nie wiadomo o co chodzi.