Baraże o I lige

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Baraże o I lige

#426 Postautor: $korzen$ » 11 października 2007, o 21:15

Pav masz za to u mnie oskara, padlem.. :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#427 Postautor: Łoptymista » 11 października 2007, o 21:17

bartosch pisze:a pro pose tematu to jest szansa odrobic zaleglosci z Lotwy... nic sie nie zmienilo, jestem optymista.

Prosze... Niby jakim cudem. Ale mowmy o rzeczywistosci a nie teoretycznych wyliczeniach.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#428 Postautor: tezetomaniak » 11 października 2007, o 23:21

bartosch pisze:a pro pose tematu to jest szansa odrobic zaleglosci z Lotwy... nic sie nie zmienilo, jestem optymista.

nie bedzie Łaguty i Śwista ? :lol:

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#429 Postautor: Carew » 11 października 2007, o 23:54

tezetomaniak pisze:

nie bedzie Łaguty i Śwista ? :lol:

Nie z tego powodu, jak zdegradują Ostrów, to my zostaniemy 8) (utrzymanie przy stole) :D
----- FORZA JUVE -----

Koper
Trener
Kontakt:

#430 Postautor: Koper » 11 października 2007, o 23:59

Carew pisze:(utrzymanie przy stole) :D
To nie jest wtedy utrzymanie przy stole ale wskoczenie w miejsce druzyny ktora rozgrywala mecze w lidze przy stole, a raczej pod stołem :wink:

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#431 Postautor: Carew » 12 października 2007, o 00:05

Ciekawi mnie tylko że jak by się tak stało, że zdegradują Ostrów to czy 3 drużyna 2Ligi nie kłóciła by się żeby to ich dać w miejsce Ostrowa???
A może dwumecz z 3 drużyną???
Nie wiem jakimi to się kieruje zasadami :|
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#432 Postautor: Soluk » 12 października 2007, o 01:29

No nie bardzo, bo tylko dwie drużyny z 2 ligi miały szanse na awans- teoretycznie. Co jednak łotysze przełożyli na praktyke ;) Więc jeśli poleci ostrów to chyba nam najbardziej "należy" się miejsce w lidze. Trzecia drużyna to trzecia i już
Ajm stil Łejt for positif njus ;)

Koper
Trener
Kontakt:

#433 Postautor: Koper » 12 października 2007, o 01:51

Soluk pisze: Więc jeśli poleci ostrów to chyba nam najbardziej "należy" się miejsce w lidze. Trzecia drużyna to trzecia i już

W przypadku extraligi to nawet nie ma watpliwosci czy "chyba' ale wrecz zostalo ustalone ze gdyby ktos nie otrzymal licencji na przyszly sezon to pierwszy prawo do miejsca w extralidze bedzie miał spadkowicz z extraligi poprzez baraz a wiec gdyby Zielonka spadla to jej nalezaloby sie miejsce w pierwszej kolejnosci, a w drugiej kolejnosci ustalono ze spadkowicz z osmego miejsca bedzie brany w takiej sytuacji pod uwage czyli Polonia Bydgoszcz. Analogicznie u nas jesli wypadlaby jedna druzyna to z I ligi to my powinnismy byc brani pod uwage po prawdopodobnym spadku po meczach barazowych, a druga w kolejnosci druzyną w tym wypadku jest Gniezno. Inna sprawa ze w naszym przypadku nawet jesli cudem utrzymamy sie w niedziele lub otrzymamy miejsce w miejsce druzyny zdegradowanej w sposob pozasportowy to sami musimy otrzymac licencje na starty w I lidze co juz takie oczywiste nie jest.

meesha
Trener
Kontakt:

#434 Postautor: meesha » 12 października 2007, o 03:13

kurierlubelski pisze:Chcą odrobić 44 punkty!

CZY DADZĄ RADĘ?

W niedzielę o godzinie 15 żużlowcy TŻ Sipma zmierzą się w drugim meczu barażowym z Lokomotivem Daugavpils. W pierwszym meczu Łotysze zwyciężyli aż 68:24. Chcąc wyjść zwycięsko z tej konfrontacji nasi muszą wygrać minimum 45 punktami.

Lubelscy zawodnicy zwrócili się do kierownictwa klubu z prośbą o wzmocnienie składu obcokrajowcami, gdyż zamierzają odrobić straty. – Nasz wybór padł na Szweda Daniela Nermarka i Czecha Mateja Kusa.

Deklaracja zawodników oznacza jazdę bez błędów i na pełny gaz – mówi szef TŻ Sipma Jarosław Siwek.

Goście nadesłali do Lublina skład: Laguta (15 pkt. w 1. meczu), Paura (9), Świst (11), Bondarenko (9), Bajerski (7), Karawackij (0), Giruckij (3), Bogdanow (14).

Skład gospodarzy: Piszcz, Śledź (zz), Stachyra, Nermark, Jeleniewski, Michaluk, Klimek i Kus. Na te zawody klub przygotowuje specjalną taktykę. Jeden z lublinian otrzyma zadanie indywidualne.

– Zależy nam na obecności i dopingu jak najliczniejszej widowni. W Daugavpils fani Lokomotivu byli dziewiątym zawodnikiem zespołu. Około 200 łotewskich kibiców wybiera się do Lublina. Mam nadzieję, że nasi fani staną na wysokości zadania – dodał Siwek.

W cieniu barażowej rywalizacji toczy się w Ostrowie Wielkopolskim postępowanie wyjaśniające w sprawie afery korupcyjnej związanej z próbą przekupstwa jednego z zawodników przed meczem o awans do Ekstraligi. W związku z tą sprawą zatrzymani zostali trener ostrowskiej drużyny Lech K. i Jan G., jeden ze sponsorów klubu. Drużynie Intaru Lazur grożą poważne konsekwencje, włącznie z wykluczeniem z rozgrywek ligowych.

Aż się boję pomyśleć co to za zadanie taktyczne biorąc pod uwagę nazwiska dwóch zawodników, których nazwiska pogrubiłem, a którzy spotkają się już w drugim wyścigu :lol: :lol: :lol:

A kibiców z Łotwy może być więcej niż a Lublina :?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#435 Postautor: K.A.M.I.L. » 12 października 2007, o 09:04

Też się zastanawiam nad tą taktyką indywidualną dla jednego zawodnika. Mam nadzieje, że nie jest to taktyka wpakowania kogoś w płot. Jedynie nasuwa mi się myśl idealnego rozgrywania pierwszego łuku i odjazd do przodu ;) Jedynymi w drużynie, którzy robią to bardzo dobrze są Piszcz i Stachyra. Jeleń odjeżdża do przodu nawet nie zwraca uwagi na kolegę z pary.
Według mnie Tomka powinno dać się z juniorem czyli nr 13. Z Gnieznem było to widoczne, jedzie drużynowo, puścił przd siebie Klimka w jednym biegu. U Jelenia tego nie ma, dlatego biegi z udziałem Daniela i juniora mogą być bardzo trudne, a przecież musimy jak najwięcej przywozić 5:1.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

janek
Kadrowicz

#436 Postautor: janek » 12 października 2007, o 09:25

Poza Śledziem nikt nie jest w stanie prowadzić juniora, za którego jest ZZ, także wszystko jedno jak się pary ustawi.
Ja jestem ciekaw jak sprzętowo będzie przygotowany Klimek, bo jeśli tak jak dotychczas, to nic nie zwojuje.
Czy potwierdzone jest już przybycie Nermarka?? Jestem bardzo ciekaw tego zawodnika.

go!
Trener

#437 Postautor: go! » 12 października 2007, o 09:34

meesha pisze:Aż się boję pomyśleć co to za zadanie taktyczne ?

Moze ktos ma Swista z rownowagi wyprowadzic zeby tasme porwal ? :shock: ;)

maja24

#438 Postautor: maja24 » 12 października 2007, o 09:48

o to sie zawodnicy nie muszą martwić:) kibice się tym zajmą:)mysle ze dostanie ładne błogosławieństwo hehe

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#439 Postautor: Gelo » 12 października 2007, o 10:02

troche informacji, fotek (nawet film jest) o naszym nowym zawodniku: http://www.bebo.com/Profile.jsp?MemberId=4844366606

harry
Trener

#440 Postautor: harry » 12 października 2007, o 10:06

No właśnie jest problem z tym Nermarkiem, bo ciagle nie odsyła kontraktu :shock: :shock: :shock:
Wszystko dogadane a tu nie wiadomo o co chodzi. A czasu zostało już naprawdę niewiele.
Skład będzie trochę inny jak podany na stronie głównej. Piszcz na pewno nie spotka się z Lagutą w 2 biegu. I to nie Piszcz ma zadanie indywidualne.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

janek
Kadrowicz

#441 Postautor: janek » 12 października 2007, o 10:23

Jak Nermark oleje zaproszenie, to chyba się z Trumną przeprosicie? :lol:, bo jaki jest plan awaryjny?

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#442 Postautor: Carew » 12 października 2007, o 10:26

harry pisze:No właśnie jest problem z tym Nermarkiem, bo ciagle nie odsyła kontraktu :shock: :shock: :shock:
Wszystko dogadane a tu nie wiadomo o co chodzi. A czasu zostało już naprawdę niewiele.
Skład będzie trochę inny jak podany na stronie głównej. Piszcz na pewno nie spotka się z Lagutą w 2 biegu. I to nie Piszcz ma zadanie indywidualne.

Jeśli skład ma być trochę innym to mam nadzieję że chodzi tylko o pary a nie że ktoś już nam wypad ze składu.
Harry jak będzie przygotowany tor na niedzielę, Jakieś kartoflicho czy jeszcze lepiej???
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#443 Postautor: Gelo » 12 października 2007, o 10:28

Carew pisze:
harry pisze:No właśnie jest problem z tym Nermarkiem, bo ciagle nie odsyła kontraktu :shock: :shock: :shock:

Jeśli skład ma być trochę innym to mam nadzieję że chodzi tylko o pary a nie że ktoś już nam wypad ze składu.
Harry jak będzie przygotowany tor na niedzielę, Jakieś kartoflicho czy jeszcze lepiej???

Mam nadzieję ze nie otrzymasz odpowiedzi na to pytanie - wśród kibiców Daugavpils jest kilku Polaków.

meesha
Trener
Kontakt:

#444 Postautor: meesha » 12 października 2007, o 10:46

Wszystko dogadane a tu nie wiadomo o co chodzi.

Pewnie z Łotyszami pertraktuje 8) A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#445 Postautor: K.A.M.I.L. » 12 października 2007, o 11:29

Daniel Nermark w polskiej lidze:

Sezon 2003 - 1 liga

Gorzów-Rybnik (3,2*,2,1*,2) 10+2
Gorzów-Tarnów (2*,0,2*,3,1*) 8+3
Gorzów-Gniezno (1,0,3,1,2) 7
Gorzów-Rzeszów (1*,2,3,2,2*) 10+2
Gniezno-Gorzów (3,1,2,3,2,1) 12
Warszawa-Gorzów (0,3,3,1,3) 10
Gorzów-Rybnik (1,2,0,3,2*) 8+1

Sezon 2004 - 1 liga

Gorzów-Gniezno (2*,2*,2*,w/su) 6+3

Sezon 2006 - 1 liga

Gorzów-Ostrów (0,-,0) 0
--------------------------------
Łącznie: 71 pkt, 11 bonusów, razem 82 pkt, śr.bieg. 1,952

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

jataman22

#446 Postautor: jataman22 » 12 października 2007, o 12:43

Mam nadzieje, że na meczu będzie Kenneth i ten Nermark z dzień wcześniej potrenuje, dziury pułapki na torze i istnieje szansa 0,0001% że Łotysze nie zrobią 24pkt. Ja obstawiam wynik około 58:32 dla Nas.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#447 Postautor: tezetomaniak » 12 października 2007, o 13:04

Nermark zły nie jest (dużo lepszy niż Kałko) ale oczekiwać od niego kompletu można by było po kilku jego treningach na naszym torze. Tak może być róznie

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#448 Postautor: Speedway » 12 października 2007, o 13:17

Fajnie gdyby pojechał w tym meczu Nermark, ale nie oszukujmy się odnosnie wyniku druzyny. 57-33 to absolutny max jaki jestesmy w stanie osiagnąć. Nawet jesli Łotysze niczym szkołkowicze nie beda potrafili dopasowac sie do naszego toru (w co wątpię), to i tak jakies punkty dołążą niezawodni polscy stranieri 8) Możemy swistac ile wlezie ale Gołębiarz swoje zrobi - on nie podaruje :) (Moze wiec lepiej przywitac go rzęsistymi brawami i konfetti - zamieszamy chłopu w głowie ;) )
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#449 Postautor: boxing » 12 października 2007, o 13:18

Moze niesprawiedliwie, ale czytajac o zadaniu indywidualnym, tez ocenilem, ze chodzi o "unieszkodliwienie" Laguty przez Tomka. A ze Harry zdementowal - to nie mam pomyslu, na czym ma polegac to zadanie indywidualne i kto ma je wykonac.

Oby udalo sie dograc Nermarka. Slaby zawodnik, ale ma zyciowy sezon. Szwedzki sprzet widac, ze ciagnie. To, co pokazal Nieminen - to za malo. Dlatego musimy zaryzykowac. Gdyby jeszcze Nermark mogl pojedzic przed meczem...

Jelen, Dawid, Tomek, Nermark - seniorsko nic wiecej juz nie da sie zrobic. Ale mamy kosmiczna dziure juniorska. Juniorzy musza wozic seniorow Lokomotivu. Kliemek z Kusem nie daja na to szansy. Caly czas wierzylem w "wypozyczenie" Vodyakova z Nazimka. Moze to ze "sklad bedzie wygladal troche inaczej" daje cien szansy na wzmocnienie juniorskie. Vodjakov bylby olbrzymim wzmocnieniem. Zaryzykowalbym tez z Taiem Woffindenem. Ale czasu juz prawie nie ma. Chyba, ze deszcz uniemozliwi w niedziele rozegranie meczu i jeszcze pare dni zyskamy.

Zaczynam zalowac jednego. Moze Trumna w Grudziadzu zalatwil nam przedluzenie sezonu, ale mecz byl do pchniecia nawet pomimo jego wybryku. Potrzeba nam bylo pare punktow juniorskich. A juz wtedy byl do wziecia junior, ktory mogl to zapewnic. Prawdopodobnie w niedziele w Rzeszowie pokaze, co potrafi. I jak sie czuje na polskich torach. Szkoda, ze nie pokazal tego juz w Grudziadzu, w barwach naszego klubu...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#450 Postautor: mikas » 12 października 2007, o 13:22

Boxing zaczynasz już być coraz bardziej nudny ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek