Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Rafał Klimek

#1451 Postautor: Koper » 9 października 2007, o 22:47

arturek111 pisze:"Gwiazdeczce" się chyba w główce przewróciło i jego papie - zapewne ich interesuje tylko złoty kask. Dalej piewcy Klimka się nim zachwycajcie - Cienias i amator a przedewszystkim LEŃ

Trzeba byc totalnym ignorantem aby wrzucać cos tutaj na Rafała, przeciez to oczywiste ze okolicznosci wokol tego zawodnika sa przyczyna tego ze nie wystapil ani w finale BK ani SK a nie lenistwo Rafała czy tez uderzenie sodowki do glowy :!:

moko

#1452 Postautor: moko » 9 października 2007, o 22:49

Rafałowi wystarczy pogratulować wspaniałego menadżera no i oczywiście ojca. Obaj dwoją się i troją aby jego rozwój przebiegał jak należy.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1453 Postautor: Regdal » 9 października 2007, o 22:49

Koper pisze:Trzeba byc totalnym ignorantem aby wrzucać cos tutaj na Rafała, przeciez to oczywiste ze okolicznosci wokol tego zawodnika sa przyczyna tego ze nie wystapil ani w finale BK ani SK a nie lenistwo Rafała czy tez uderzenie sodowki do glowy :!:

Zdecydowanie doceniam w tym wpisie twoją inteligencję.

moko pisze:Rafałowi wystarczy pogratulować wspaniałego menadżera no i oczywiście ojca. Obaj dwoją się i troją aby jego rozwój przebiegał jak należy.

Wygląda to na zarzuty,czy możesz podać jakieś konkrety ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1454 Postautor: DonKamizi » 9 października 2007, o 23:02

Naprzykład to, że najbardziej uzdolniony od kilku lat lubelski junior, który miał być IMŚJ ma managera, który ma trudności ze znalezeniem jakiegokolwiek sponsora.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

moko

#1455 Postautor: moko » 9 października 2007, o 23:02

Regdal pisze:
Koper pisze:Trzeba byc totalnym ignorantem aby wrzucać cos tutaj na Rafała, przeciez to oczywiste ze okolicznosci wokol tego zawodnika sa przyczyna tego ze nie wystapil ani w finale BK ani SK a nie lenistwo Rafała czy tez uderzenie sodowki do glowy :!:

moko pisze:Rafałowi wystarczy pogratulować wspaniałego menadżera no i oczywiście ojca. Obaj dwoją się i troją aby jego rozwój przebiegał jak należy.

Wygląda to na zarzuty,czy możesz podać jakieś konkrety ?

Konkrety są widoczne na pierwszych lepszych zawodach w jego wykonaniu. Oczywiście pod warunkiem, że menago i papa zrobią wszystko aby w nich pojechał.

Koper
Trener
Kontakt:

#1456 Postautor: Koper » 9 października 2007, o 23:15

Regdal pisze:

Mysle ze podobna do mojej ocene sytuacji Rafała ma wielu forumowiczow, chociaz raz na jakis czas pojawiaja sie opinie jakie przedstawil arturek111.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1457 Postautor: Regdal » 9 października 2007, o 23:21

DonKamizi pisze:Naprzykład to, że najbardziej uzdolniony od kilku lat lubelski junior, który miał być IMŚJ ma managera, który ma trudności ze znalezeniem jakiegokolwiek sponsora.

Zastanawiam sie skąd ty to wiesz.

moko pisze:Konkrety są widoczne na pierwszych lepszych zawodach w jego wykonaniu. Oczywiście pod warunkiem, że menago i papa zrobią wszystko aby w nich pojechał.

Posługujesz się ogólnikami,i jeśli stawiasz jakieś zarzuty to pamiętaj,że papa Klimek i ja, to dwie różne osoby.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1458 Postautor: DonKamizi » 9 października 2007, o 23:26

Wiem to na podstawie sytuacji w jakiej znajduje się teraz Rafał.

Do tej pory nie słyszałem o ŻADNEJ firmie sponsorującej Rafała.Do znudzenia za to słyszy się, że wszystko co Rafał ma dostał od swojego ojca.

Zatem zamiast tu filozofować pochwal się wreszcie ilu sponsorów dzięki Twojej pracy pozyskał Rafał.
GG 4113059

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1459 Postautor: Łoptymista » 9 października 2007, o 23:32

Nie wiem o co ta dyskusja i bzdetne szarpaniny. Regdala szczypia, Regdal sie odgryza... ale to wszystko jest bez sensu.
Jedynym problemem jest to, ze Rafał Klimek kompromituje sie jako zuzlowiec. Nie wiem z jakich powodow, ale to inna bajka, pokazuje sie jako zawodnik niepowazny. Odpuszczenie kaskow godzi w jego interesy i tylko jego. Nikt w Polsce nie chce wiedziec czemu jakis junior z Lublina olewa dwa finały. To nie ich sprawa.Milczy tez na temat oficjalna strona RK. Jest apel o pomoc, sa relacje z ligi. Informacji o powodach nieobecnosci brak.
Szkoda, ze jedynym osiagnieciem RK w tym sezonie jest dobrowolna rejterada z prestizowych zawodow. Smutne to. Ale moze nie przypadkowe. Rozwoj kariery RK jest odbiciem rozwoju calego lubelskiego zuzla z ostatnuch lat. Konsekwentnie i twardo jedziemy do tyłu.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1460 Postautor: Regdal » 9 października 2007, o 23:42

Łoptymista pisze: Rozwoj kariery RK jest odbiciem rozwoju calego lubelskiego zuzla z ostatnuch lat. Konsekwentnie i twardo jedziemy do tyłu.

No właśnie,Łoptymista postawił ciekawą tezę(szkoda,że tylko on) z tą tezą częściowo się zgadzam.
Tak jak wcześniej napisał Torsen "nie jest sztuką wylewać na forum zestawy pomyj",sztuką jest realna ocena.

www.wolinski.com.pl

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1461 Postautor: Sledzio » 10 października 2007, o 00:02

A taka podnieta że mamy finały z udziałem Rafała w BK czy SK ehhh...:(
I co z tego ? tylko wstyd.

jataman22

#1462 Postautor: jataman22 » 10 października 2007, o 11:47

No właśnie,Łoptymista postawił ciekawą tezę(szkoda,że tylko on) z tą tezą częściowo się zgadzam.
Tak jak wcześniej napisał Torsen "nie jest sztuką wylewać na forum zestawy pomyj",sztuką jest realna ocena.

Tobie tej sztuki chyba najbardziej brakuje.

Jak dla mnie Rafał, nie jest zadnym wielkim talentem, normalny chłopak który powinien się przeciętnie rozwijać. Za duże oczekiwania zostały nałozone na niego, presja teamu, kibiców... chłopak myślał, ze jest gwiazdą.
To jest Regal realna ocena sytuacji, a nie zwalanie winy na wszystko dookoła, Rafał w tym sezonie NIC nie pokazał i nie ma się co dziwić, że sposorów brak.
Robienie z Rafala wielkiego talentu, wiele mu szkodzi, nie wspominając już o tym, że Kacper Kepa byl o wieeeele większym talentem. 1 sezon ledwo po licencji wiózł Zorra, z juniorami to żadnymi u Nas na torze nie miał problemow, na wyjazdach też sie w miare starał, a Rafał średnia 0,400 jak dobrze pamiętam najgorsza w lidze, nie oczekiwałem złotych gór, ale na poziomie Mroczki czy Pytla mogłby jeżdzić...
Zaraz mi Regdal napisze, dlaczego uważam, ze Kacper był większym talentem od Rafała, odpowiedz jest prosta- wystarczy spojrzeć na wyniki, na waleczność, na statystyki i na zawodnikow z jakimi walczył łokieć w łokieć. Zresztą gołym okiem widać jakby porównać w.w zawodników, że Rafałowi daaaaaleko do Kacpra.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1463 Postautor: DonKamizi » 10 października 2007, o 11:54

jataman22 pisze:Zaraz mi Regdal napisze, dlaczego uważam, ze Kacper był większym talentem od Rafała

W to, że było inaczej wierzy chyba tylko sam Regdal.
Ech gdyby nie ten upadek w Bydzi.
GG 4113059

janek
Kadrowicz

#1464 Postautor: janek » 10 października 2007, o 12:14

A Kacper Kępa jakby miał pozwolenie od rodziców to nadal jeździłby na żużlu, po kontuzji nie ma już śladu, ale rodzice zachowawczo nie pozwalają na jazdę syna.A tak siedzi sobie na trybunach i patrzy na jazdę Klimka i Michaluka.
Kacper jest obecny na każdym spotkaniu praktycznie. Wielka szkoda że taki talent się marnuje.

jataman22

#1465 Postautor: jataman22 » 10 października 2007, o 12:32

po kontuzji nie ma już śladu,

Po co piszesz coś o czym nie masz zielonego pojęcia??

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1466 Postautor: tezetomaniak » 10 października 2007, o 12:51

jataman22 pisze:
po kontuzji nie ma już śladu,

Po co piszesz coś o czym nie masz zielonego pojęcia??

a ty masz ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1467 Postautor: Cooper » 10 października 2007, o 13:01

jataman22 pisze:

Robienie z Rafala wielkiego talentu, wiele mu szkodzi, nie wspominając już o tym, że Kacper Kepa byl o wieeeele większym talentem. 1 sezon ledwo po licencji wiózł Zorra, z juniorami to żadnymi u Nas na torze nie miał problemow, na wyjazdach też sie w miare starał, a Rafał średnia 0,400 jak dobrze pamiętam najgorsza w lidze, nie oczekiwałem złotych gór, ale na poziomie Mroczki czy Pytla mogłby jeżdzić...

Poniewaz jatamanie drogi wychodzisz z zalozenia zgodnego z linia Twojej partii, ze ciemny lud wszystko kupi, pozwolilem sobie zweryfikowac Twoje smiale twierdzenia nt. talentu i umiejetnosci Kacpra. Nikt nie odmawia mu talentu, ale juz sam fakt okreslenia, ze byl duuuuzo wiekszym talentem od Rafala jest mocno kontrowersyjny. Natomiast jesli chodzi o Ciebie to po raz kolejny posluzyles sie pseudo argumentami i innmi oczywistymi oczywistociami by udodnic jaka to Ty masz racje. I tak:
z juniorami to żadnymi u Nas na torze nie miał problemow

(skupie sie tylko na biegach juniorskich, zeby za bardzo sie nie znecac):
Lublin Rybnik wyscig I Kępa 1 pkt., wyprzedzony przez Pawlaszczyka i Druchniaka

Lublin Rzeszów Kępa 1 za Stachyra i Miesiacem

Lublin Grudziadz Kępa 1 za Cieslewiczem i niejakim Czechowskim

na wyjazdach też sie w miare starał

I to staranie swietnie mu wychodzilo, tez przytocze juniorskie:
Ostrów Lublin Kępa 0, wyprzedzony przez Brucheisera, Liberskiego i megatalent Dominiczaka
Krosno Ostrów Kępa 0, a kolejnosc w tym biegu byla (uwaga, ciekawe) Spiewanek 3 pkt, Dominiczak 2, a trzeci, ladies and gentelmen najwieksze objawienie w historii swiatowego zuzla Krzysioooo Bęben 8)

I to by bylo mniej wiecej na tyle, wiezienie Ziobra, sorry Zorra wszyscy pamietamy, ale pamietam tez dosyc dobrze jak Rafal wozil seniorow z przeciwnej druzyny i punkty dowozil do mety. Jesli chodzi o srednia, to z tego co pamietam Kacpraw nie byla lepsza od Rafala, a warto zauwazyc, ze Rafal ma tez chyba najwiecej odjechanych biegow.

I, zeby bylo jasne, ja nie odmawiam Kacprowi talentu, ale akurat Twoje argumenty dowodzace tego, jaki to on byl utalentowany sa calkiem z dupy, i w ten sposob wyzszosci Kepy nad Rafalem na pewno nie dowiodles. Ba, wrecz zgadzam sie, ze Rafal sie zatrymal w rozwoju, ale akurat porownywanie go z Kacprem by pokazac jaki to Klimek slaby jest jak kula w plot. Dla mnie to ten sam poziom. A gadanie co by bylo gdyby...szczegolnie w przypadku juniorow to se mozna wsadzic. Dawida Stachyre tez wszyscy skreslili jak byl juniorem. Warto czasem przemyslec zanim sie cos nasmaruje. Bo inaczej ktos moze napisac pozniej:
jataman22 pisze:Po co piszesz coś o czym nie masz zielonego pojęcia??

Pozdrawiam 8)
Ostatnio zmieniony 10 października 2007, o 13:17 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1468 Postautor: DonKamizi » 10 października 2007, o 13:12

Argumenty Jatamana są może i do kitu ale każdy kto bywał na treningach widział Kacpra i Rafała.
Kacper ledwie po paru treningach, nauczył się jazdy slizgiem a później wygrywać czasami z Rafałem, który - jeśli patrzeć na ilość lat treningów - był wobec Kacpra zawodnikiem "wiekowym".

Cooper pisze:....Dawida Stachyre tez wszyscy skreslili jak byl juniorem.

Dodam tylko, że NIE WSZYSCY.
GG 4113059

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#1469 Postautor: Kiry » 10 października 2007, o 13:55

DonKamizi pisze:
jataman22 pisze:Zaraz mi Regdal napisze, dlaczego uważam, ze Kacper był większym talentem od Rafała

W to, że było inaczej wierzy chyba tylko sam Regdal.
Ech gdyby nie ten upadek w Bydzi.

Zakładam że Regdal w to wierzy, więc jest nas przynajmniej dwóch jakby co :)
Obrazek

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#1470 Postautor: vadik » 10 października 2007, o 16:18

a ja uważam, że Kacper już zakończył swoją przygodę z żużlem i nie ma co porównywać bo zakrótko jeździł, ale jestem przekonany, że jakby Rafałowi przytrafił sie taki upadek zapomniał by na dobre o żużlu!! a Kacper chciał wrócić lecz siła wyższa(rodzice) Po dwa Rafał opóścił wszytski najważniejsze dla siebie imprezy w tym sezonie... czyżby jeździł tylko tam gdzie jest jakaś stawka za punkt? to jakby miał okazje wystartować w mistrzostwach polski też by nie pojechal bo nie płacą za dojazd? a papa ledwo wiąże koniec z końcem... żal

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1471 Postautor: istred » 10 października 2007, o 16:28

Najgorsze, że jak Rafał był szkółkowiczem to pieniądze były na wszystko - na busa, na nowe opony na treningu z Kacprem, na siłownie w domu... To nie moje pieniądze i nikogo z nich nie chce rozliczać, ale przykre jest, że teraz, gdy pieniądze są naprawdę potrzebne to ich nie ma.
A co do sponsorów, to nie ma się co dziwić, że nikt współpracować z Rafałem (a raczej z jego ojciem) nie chce.

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#1472 Postautor: arturek111 » 11 października 2007, o 22:59

Witam
Chym - no i właśnie w pewien sposób oto mi chodziło aby rozpocząć dyskusje dotyczącą Rafała. Bo
rokował nadziej, ale gdzieś się to wszystko mu pogubiło, może to z jego winy troche a może to z wine jego menage. A może to że zbyt za wcześnie zaczoł wygrywać (tak się mu przynajmniej wydawało) z seniorami na treningach. Nie jedno krotnie tu na forum co niektórzy się zachwycali że, objechał a to Daniela a to Tomka i wielu innych. Ale to tylko trennigi były. A każdy rozsądny żużlowiec na treningach chym ma trenować, pasować się do toru itp itd. Ale to już było - niestety progresja Rafała jest jaka jest czyli na poziomi 0,4. Sądze że Rafał przedewszystkim powinien dostać innego menage, a Papa niech już sobie odpuści prowadzenie syna i przekaże to fachowcom - bo faktycznie zmarnuje tą prace którą Rafał już włożył, a ma jeszcze bardzo wiele do zrobienia. A rezyganacją ze startów w BK i SK to raczej sponsorow mu nie przybędzie, a zapewne ubędzie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1473 Postautor: DonKamizi » 15 października 2007, o 11:13

Regdal pisze:Dzięki inicjatywie Wojteko kilkanaście osób z fan klubu zrzuciło się na niewielką kwotę (około 100 zł),chwała im za to i wielkie dzięki,koperta z tą zawartością nie została nawet otwarta,jak będzie trzeba zostanie zwrócona razem z zawartością.

Kilkanaście hehe.Chciałem się zapytać czy koperta została zwrócona bo jak nam wiadomo Rafał nie pojechał w żadnym z finałów.
GG 4113059

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1474 Postautor: Gelo » 15 października 2007, o 11:35

Dokładnie jest tak jak napisal donkamizi - niepotrzebnie jataman uderzył w osiagniecia ligowe Kacpra - bo te rzeczywiscie nie sa oszałamiajace. Chodzi o to, że w przeciągu 3 miesięcy treningów Kacper zrobił to, co Klimkowi zabrało 3 lata. Po trzech miesiacach nie dawał Rafałowi żadnych szans na treningach. Dodatkowo - z każdym okrążeniem nawet niezbyt wyrafinowane oko mogło u niego dostrzec postęp. Z Rafałem już w ubiegłym roku pisałem, że chlopak stanął w rozwoju. Ten sezon pokazał, że zaczął się cofać. I nie mam wcale na myśli jego ojca, sprzętu - jezdzi po prostu bardzo wolno, łamie motocykl w połowie prostej, ma dziwną, wręcz ażużlową sylwetkę. Wiem, że u trenera ma spory kredyt zaufania. Szkoda tylko, że jakoś nie widzę efektów tych deklaracji pomocy chłopakowi. Ten sezon Rafał może spisać na straty. Musi sie powaznie zastanowić czy jest sens dalej to ciągnać. Jeżeli ma to sie odbywać na zasadach takich jak dotychczas i z takimi efektami - ja dałbym sobie spokój.

go!
Trener

#1475 Postautor: go! » 15 października 2007, o 11:53

istred pisze:Najgorsze, że jak Rafał był szkółkowiczem to pieniądze były na wszystko .

To byla inwestycja..;) Mial byc klasowym juniorem i przywozic oprocz punktow pare zlotych.. Ojciec przeinwestowal, wklady finansowe sie nie zwracaja, klub niewyplacalny, konkurencja b duza i silna, brak wspolnika (czyt. sponsora), ktory wszedlby z aportem finansowym w ten biznes i mamy stagnacje w interesie:), ktora jesli nie ustapi to grozi Rafalowi plajta :)

PS. Cooper, jesli cos pomylilem to poprostuj :)