Baraże o I lige
Re: Baraże o I lige
rozumiem, ze sie smieje z nas gdansk, grudziadz, wroclaw czy ostrow ale dlaczego gnieznianie sie smieja to nie wiem, moze mi to ktos wytlumaczyc?
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
grzesieck pisze:rozumiem, ze sie smieje z nas gdansk, grudziadz, wroclaw czy ostrow ale dlaczego gnieznianie sie smieja to nie wiem, moze mi to ktos wytlumaczyc?
Koper pisze: U nich spadek do drugiej ligi nastapil tydzien temu, wiec jeszcze duzo w nich emocji, stad komentuja nasz mecz z nieskrywana radoscia bo co im pozostało...
Ja mysle, ze sie ciesza na kolejny wpierdziel jaki im spuscimy, tym razem w II lidze 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Speedway Fan
- Senior
Nie no zostawcie Gniezno w końcu wynik 5:1 mówi sam za siebie 
A tak poza tym ciekawe gdzie ten ich awans do eligi co tak napinali się przed sezonem ?
A tak poza tym ciekawe gdzie ten ich awans do eligi co tak napinali się przed sezonem ?
Sober pisze:Speedway Fan pisze:Brawo dla TŻ Lublin za świetny wynik. Może w 2 lidze o coś więcej powalczą niż utrzymanie
Siwek będziesz mógł sobie kupić nowego merola za kasę na obcokrajowców.
2 ligowcy lepsze wyniki tam osiągali.
Klub ledwo dyszy, Siwek robi wszystko aby kibice zobaczyli choc troche, moze nie na jawyzszym poziomie, ale zuzla, a ty pierdolisz takie głupoty. Lepiej siadaj do lekcji zamiast pisać farmazony na forum.
Brawo Sober. Popieram w 100%. Ten sam Speedway Fan by się tu obsrywał gdyby nasi wychowankowie zrobili koło 35-40, a teraz najmądrzejszy w całej wsi.
moko pisze:Po co? Gdzie wy macie oczy? Toż gdyby im zależało to by dzisiaj tor gryźli na Łotwie
Sam się nie ośmieszaj i przestań pajacować. Nie pisz o naszych zawodnikach w cudzysłowiu. Prędzej o tobie można napisać "kibic".moko pisze:Mam tylko jedną prośbę.Nie ośmieszaj się już.Nasi "zawodnicy" choć ciężko mi przychodzi napisać że nimi są sami już wybrali tj. pracę w II-lidze i to na własne życzenie. Bardzo w to wątpię aby ktoś pokusił się na takich asów z I-ligi (chyba że na zasadzie zapchaj dziury) Ja już się wyleczyłem z tej choroby i za mecz w przyszłym tygodniu dziękuję.
ojejjj, wyp.... do Gniezna i śmiej się z nimimoko pisze:Nawet formu gnieźnieńskie ożyło i mają niezły ubaw chłopaki bo blamażu na Łotwie.
Co do meczu - szkoda słów, nie byłem, nie będę oceniał po cyferkach z syfów. Jeśli ktoś kto to czyta ma kontakt z zawodnikami proszę przekazać : Wiele osób w Lublinie wierzy w odrobienie strat, nie poddawajcie się!!! Jazda do końca!!!
40 pt jest za walkower ? jak tak, to Daugavpils moze nie przyjechac na mecz i awansuje od razu
WSTYD WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD ! ! Mam nadzieje, ze po naszym ewentualnym spadku, akcje zawodnikow rowniez spadna w oczach innych prezesow. Jak mozna tak mecz przegrac ? Pieniedzy nie ma, sprzetu nie ma, to mijali nas tak jak jakos tam Gawrzyk napisal. No to mamy jazde wlasnymi wychowankami, ktorzy zdegraduja (?) TZ do 2 ligi.
WSTYD WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD ! ! Mam nadzieje, ze po naszym ewentualnym spadku, akcje zawodnikow rowniez spadna w oczach innych prezesow. Jak mozna tak mecz przegrac ? Pieniedzy nie ma, sprzetu nie ma, to mijali nas tak jak jakos tam Gawrzyk napisal. No to mamy jazde wlasnymi wychowankami, ktorzy zdegraduja (?) TZ do 2 ligi.
Nie chce mi się grzebać w regulaminie ale na logikę to nie powinno być takiej możliwości, że ktoś oddaje mecz walkowerem i awansuje...
4:1 jak już
Nie no zostawcie Gniezno w końcu wynik 5:1 mówi sam za siebie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
meesha pisze:Nie no zostawcie Gniezno w końcu wynik 5:1 mówi sam za siebie
Jesli chodzi o wynik biegu jaki padał najcześciej w ostatnch meczach Lublin-Gniezno to zdecydowanie 5:1
Bądźmy realistami, wątpie bardzo aby 15 bigów za tydzień zakończyło sie wygraną minimum 4-2 dla Tż-tu. Chyba że będziemy mieli jakiegoś asa w rękawie na ten mecz, ale to i tak nieda za wiele. Nie wiem czy ktoś kiedyś odrobił taką przewagę, mecz za tydz wygramy ale mam wątpliwości czy nasi "wychowankowie" nagle dostaną olśnienia i każdy z nich w 6 startach (licząc Z/Z) zrobi 13-18 pkt.
Wielka szkoda tego wyniku, a miało być tak pięknie
Czekamy na CUD...
Wielka szkoda tego wyniku, a miało być tak pięknie
Czekamy na CUD...
----- FORZA JUVE -----
A gdybyśmy zdobyli te 10 pkt. więcej na Łotwie sprawa awansu byłaby wciąż otwarta...
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Laguta, Bogdanow, Świst i spółka nie zdobędą w Lublinie 25 pkt.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Laguta, Bogdanow, Świst i spółka nie zdobędą w Lublinie 25 pkt.
statystyki "wolnych" :
http://img74.imageshack.us/my.php?image=statyzm2.jpg
jest jeszcze Woffinden w Cze-wie lub Lyons(
). Ale to już inna bajka. Priorytet to ściągnięcie K.Hansena i Kauko (który już pojeździł u nas).
http://img74.imageshack.us/my.php?image=statyzm2.jpg
jest jeszcze Woffinden w Cze-wie lub Lyons(
Ostatnio zmieniony 7 października 2007, o 23:39 przez Pietter, łącznie zmieniany 1 raz.
Do pełni szczęscia by nadal cieszyć się wśród 1-ligowców zbrakło nam 15 no 10 pkt więcej na Łotwie...
----- FORZA JUVE -----
No cóż widac że kilku naszych zawodników jest juz myslami
przy koleinym sezonie,i wcale nie jest on związany ze startami
w TŻ...niestety dla nas, nawet ta porazka tego nie zmieni,
i na przyszły sezon to mamy tak naprawde tylko jednego pewnego zawodnika-to Maciek Michaluk.
II liga nie będzie dobrą kartą przetargową,także z obcokrajowcami.
Pytanie brzmi.Kto zostanie z TŻ w realiach drugoligowych
Zawodnicy?Trener?Sponsorzy? Prezes?-Nie sądze.
Co najwyżej paru działczy z "drugiego planu",troche oddanych
kibiców i może M.Michaluk.Tyle.
To chyba za mało nawet na drugą ligę...
Czyli to chyba koniec,bo na cud za tydzień nie ma co liczyć
przy koleinym sezonie,i wcale nie jest on związany ze startami
w TŻ...niestety dla nas, nawet ta porazka tego nie zmieni,
i na przyszły sezon to mamy tak naprawde tylko jednego pewnego zawodnika-to Maciek Michaluk.
II liga nie będzie dobrą kartą przetargową,także z obcokrajowcami.
Pytanie brzmi.Kto zostanie z TŻ w realiach drugoligowych
Zawodnicy?Trener?Sponsorzy? Prezes?-Nie sądze.
Co najwyżej paru działczy z "drugiego planu",troche oddanych
kibiców i może M.Michaluk.Tyle.
To chyba za mało nawet na drugą ligę...
Czyli to chyba koniec,bo na cud za tydzień nie ma co liczyć
Ale może chociaż za tydzień nie pojawią się na stadionie politycy wycierający sobie gębę "dobrem lubelskiego żużla" a przypominającymi sobie o tej dyscyplinie przed każdymi wyborami...
Cholera to już druga "stypa" w mojej kibicowskiej karierze w której nie będę mógł uczestniczyć
(poprzednia to ostatni mecz sezonu 1995)
Cholera to już druga "stypa" w mojej kibicowskiej karierze w której nie będę mógł uczestniczyć
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:Speedway Fan pisze:No co Siwek zrobił lepiej ? tekstem że jadą po korzystny wynik ? to jest ten wynik ?
Przynajmniej będą w Lublinie dwa zespoły 2 ligowepiłka i żużel.
pierdzielisz takie kocoboły że żal czytać.
ja rozumiem że zawsze się szuka kozła ofiarnego po porażce, szczególnie takiej kompromitującej. Ale o co tu winić Siwka?
Wszyscy po ostatnim meczu mówili że Kauko nie jest lepszy od Franka. Biorąc jeszcze pod uwagę fakt, że Franek jeździł tam tydzien temu wybór był oczywisty. Poza tym Kauko jeździ dziś mecz w Newcastle. Więc sprawa była jasna. Jeśli chodzi o Kennetha Hansena ten jeździł dziś w Czechach. Więc o czym ta dyskusja?
Zawiedli nasi zawodnicy. wszyscy. I ich należy winić za taki występ, a nie Siwka, trenera czy ch jeszcze wie kogo. Jeśli lider drużyny ma średnią biegową 0,70 to o czym gadac?
Chlopak malo zorientowany, bo nawet nie wie ze za rok jesli chodzi o pilke nozna to wszystko wskazuje ze bedzie pierwszoligowa druzyna. Co do wyboru Frankowa a nie Nieminena to uwazam ze po niezlym wystepie tego pierwszego 30 wrzesnia w sparingu i jednoczesnie nie powalajacym na kolana wystepie Fina u nas podjeto dobra decyzje. Szkoda ze nie znalazl sie zawodnik ktory wsparlby Piszcza ktory probowal cos tam skubac. Jeleniewski - widac ze nie istniał, Stachyra - bardzo słabo, Sledz - z wiadomych wzgledow pojechac nie mogl i wynik mamy taki jaki mamy
Jak dla mnie to politycy moga sie pojawic, najlepiej z calymi sztabami wyborczymi, z rodzinami, ze znajomymi i ze znajomymi znajomych. Ksiegowa klubu pewnie tez by sie nie pogniewala - zawsze to pare zlotych wiecej w kasie biednego klubu. To tez wazne - ale nie najwazniejsze juz teraz. Teraz najwazniejsze jest dokonanie cudu. Jak przegramy dwumecz z Lotyszami, to dziwne bedzie wywalenie z ligi zespolu, ktory awansowal o klase wyzej. I moze byc trudniej o te 2 ligi bez zespolow zagranicznych. Jak wygramy - to pewnie bez problemu przejdzie polaczenie lig. Moze sie okazac, ze musimy wygrac zebysmy... nie mieli gdzie spasc.
Po odmowie Shieldsa - zostaje Nermark i na pozycje juniorska Vodyakov. Ta dwojka daje cien szansy na sportowy cud. Gdyby jeszcze udalo sie sciagnac ich z dzien wczesniej, zeby potrenowali... Gdyby kazdy pojechal u nas na poziomie ze swojej rodzimej ligi...
Patrze caly czas na wynik i dalej nie rozumiem, jak mozna bylo na torze czolowej ale tylko drugoligowej druzyny uciulac ledwie 24 punkty. Porazka ze slabym przeciwnikiem rozczarowuje. Ale jej rozmiary zwalaja z nog.
Po odmowie Shieldsa - zostaje Nermark i na pozycje juniorska Vodyakov. Ta dwojka daje cien szansy na sportowy cud. Gdyby jeszcze udalo sie sciagnac ich z dzien wczesniej, zeby potrenowali... Gdyby kazdy pojechal u nas na poziomie ze swojej rodzimej ligi...
Patrze caly czas na wynik i dalej nie rozumiem, jak mozna bylo na torze czolowej ale tylko drugoligowej druzyny uciulac ledwie 24 punkty. Porazka ze slabym przeciwnikiem rozczarowuje. Ale jej rozmiary zwalaja z nog.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
A ja bym się przyjrzał pewnemu zawodnikowi, Co prawda w tym roku nie może startować bo nie ma nigdzie kontraktu, ale na następny sezon warto się nim zainteresować. Ostatnio zwyciężył w prestiżowym cyklu MACEC Cup.
Ladies and gentlemen: Alexandru Toma, Romania
Na drugą ligę myślę, że byłby niezły napieracz
Boxing, czy do Ciebie nigdy nie dotrze, że "nie dla psa kiełbasa" czy też "za wysokie progi...". Nie ma sensu rzucać tu tymi nazwiskami bo z tego i tak nic nie będzie
Ladies and gentlemen: Alexandru Toma, Romania
Boxing, czy do Ciebie nigdy nie dotrze, że "nie dla psa kiełbasa" czy też "za wysokie progi...". Nie ma sensu rzucać tu tymi nazwiskami bo z tego i tak nic nie będzie
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Grudziądz - Lublin 51:42
Gdańsk - Lublin 55:37
Gorzów - Lublin 53:36
Rybnik - Lublin 54:38
Gniezno - Lublin 40:50
Ostrów - Lublin 56:33
Poznań - Lublin 45:32
Grudziądz - Lublin 47:43
Grudziądz - Lublin 64:28
Gniezno - Lublin 53:39
Wyniki naszych wyjazdowych meczow w pierwszej lidze (w tym ostatni w ktorym stracilismy Darka Sledzia). W 7 meczach z 10 nie zeszlismy ponizej 35 punktow. Szkoda ze ta sztuka nie udała sie na Łotwie bo bylibysmy przed rewanżem w zueplnie innym miejscu.
Gdańsk - Lublin 55:37
Gorzów - Lublin 53:36
Rybnik - Lublin 54:38
Gniezno - Lublin 40:50
Ostrów - Lublin 56:33
Poznań - Lublin 45:32
Grudziądz - Lublin 47:43
Grudziądz - Lublin 64:28
Gniezno - Lublin 53:39
Wyniki naszych wyjazdowych meczow w pierwszej lidze (w tym ostatni w ktorym stracilismy Darka Sledzia). W 7 meczach z 10 nie zeszlismy ponizej 35 punktow. Szkoda ze ta sztuka nie udała sie na Łotwie bo bylibysmy przed rewanżem w zueplnie innym miejscu.
Czytam sobie pomeczowe komentarze na stronie klubu z Daugavpils i znalazłem np. takie coś:
Nic dodać, nic ująć
EDIT (na specjalne życzenie Kopera
)
Mecz - SZOK DLA WSZYSTKICH!!! Tylko dla kogo przyjemny*, a dla kogo odwrotnie. (na Polaków żal było patrzeć)
*tego słowa nie jestem pewien, ale mniej więcej chyba o to chodzi.
Гонка - ШОК ДЛЯ ВСЕХ!!! Только для кого то приятный , а для кого и наоброт. (на поляков жалко было смотреть)
Nic dodać, nic ująć
EDIT (na specjalne życzenie Kopera
Mecz - SZOK DLA WSZYSTKICH!!! Tylko dla kogo przyjemny*, a dla kogo odwrotnie. (na Polaków żal było patrzeć)
*tego słowa nie jestem pewien, ale mniej więcej chyba o to chodzi.
O mój Boże
czy może mi powiedzieć co to do ch... jest ???
Nie dowierzałem w to co usłyszałem jak dowiedziałem sie wynik w pracy
Załamany doszczętnie i z moją kobieta sie pokłóciłem przez ten wynik
((
Ehhhh...
módlmy się o to by połączyli ligi a najważniejsze chyba żeby teraz LUBLIN nie zniknął z mapy Speedway"a.
Ale komu 2 liga ??
Jak na 1 ligę nie udało się załatwić sponsorów to na 2 ligę będą pchać się oknami i drzwiami ??
Jednym słowem staliśmy się pośmiewiskiem na całą Polskę
Żal poprostu żal.
Nie dowierzałem w to co usłyszałem jak dowiedziałem sie wynik w pracy
Załamany doszczętnie i z moją kobieta sie pokłóciłem przez ten wynik
Ehhhh...
Ale komu 2 liga ??
Jak na 1 ligę nie udało się załatwić sponsorów to na 2 ligę będą pchać się oknami i drzwiami ??
Jednym słowem staliśmy się pośmiewiskiem na całą Polskę
Żal poprostu żal.
-
jataman22
Wróciłem... i... brak mi słów... tragedia ogólnie. Dobra atmosfera w drużynie, próba toru oceniona nawet nieźle, a potem... Najgorsze jest to, że łotysze mieli piekielnie szybkie motory i nawet jak któryś z naszych zawodników wyszedł na prowadzenie to zaraz z obu stron dostał ataki, najczesciej od razu udane. Nasi jechali po krotkiej, to brali po szerokiej, jak jechali po szerokiej to po krótkiej... Odstajemy sprzętowo i to o bardzo wiele... Laguta, niesamowity, pol okrążenia przed resztą stawki, gwiazda w Daugavpils. Świst sobie pali fajeczki między biegami, gasi wsiada na motor i pod taśmę i wygrywa bez żadnych problemów... Bogdanow rewelacja, piekielnie szybki i do tego jego balans na motocyklu przypomina M. Rempałę za czasów swietności.
Ogólnie trzeba wierzyć w cód, ale to może być tylko cód...
Walke próbowali nawiązać Tomek i Dawid, jednak niestety tylko próbowali
Ludzie w Daugavpils mili, chętnie pomagali trafic na stadion czy na stadionie pare miłych słów powiedzieć, jednak miasto jakby cywilizacja zatrzymała się tam w latach 50tych...
Ale po co ja to pieprzę, jak i tak co innego Nas męczy:/
Ogólnie trzeba wierzyć w cód, ale to może być tylko cód...
Walke próbowali nawiązać Tomek i Dawid, jednak niestety tylko próbowali
Ludzie w Daugavpils mili, chętnie pomagali trafic na stadion czy na stadionie pare miłych słów powiedzieć, jednak miasto jakby cywilizacja zatrzymała się tam w latach 50tych...
Ale po co ja to pieprzę, jak i tak co innego Nas męczy:/
jataman22 pisze:Ogólnie trzeba wierzyć w cód, ale to może być tylko cód...
Na "cód" nie liczmy, liczmy na połączenie I i II ligi, a jest ono całkiem realne.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
jataman22 pisze:Ogólnie trzeba wierzyć w cód, ale to może być tylko cód...
Nie chcę być zlośliwy ale popracuj troche nad ortografią.Przyszłemu prawnikowi i mistrzowi świata nie przystoją takie byki.
Nie pojąłeś o co chodzi? Jataman dał do zrozumienia, że tylko taki "cód" jest możliwy. Co do mnie to powiem, że cuda się zdarzają, chociaż wygrana naszej druzyny w takim rozmiarze jest mało realna. Nie wiadomo jak na naszym torze Łotysze. Bardziej obawiałabym sie pary Bajerski, Świst. Bajerskiemu nasz tor zawsze leżał, natomiast Świst zawsze nie lubił Lublina.
Ostatnio zmieniony 8 października 2007, o 09:01 przez suchy1613, łącznie zmieniany 1 raz.
Jataman dziwie się że wróciliście cali i zdrowi po meczu, bo jechać tyle km i oglądania co bieg jak nasi dostają w dupe to odechciewa się wszystkiego.