Daniel Jeleniewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Portek
Senior

Re: Daniel Jeleniewski

#751 Postautor: Portek » 1 października 2007, o 15:48

istred pisze:
Dawid miał być liderem, a osiągnał 6,71/mecz co daje 25miejsce w 1 lidze. Czyli idąc tokiem myślenia jatamana, robi na mecz tyle samo punktów co miał "zwykły średniak" Nieminen zrobić, także dlaczego Dawid jest super a Nieminen słaby?

Odpowiedź na to pytanie jest prosta: Nieminen jechał tylko ze słabym Gnieznem, a Dawid także z lepszymi.
Ostatnio zmieniony 1 października 2007, o 20:21 przez Portek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#752 Postautor: $korzen$ » 1 października 2007, o 16:56

Gelo pisze:Odnośnie propozycji na przyszły rok - 3D plus Karlsson i Zorro. W "razie Niemca" - Świderski/Słaboń.

Gelu z tym naszym 3D to bedzie duuuuzy problem.. i to nie ze wzgledu na Daniela.

jataman22

#753 Postautor: jataman22 » 1 października 2007, o 19:51

A tak mi sie jeszcze przypomniało, czy to przypadkiem nie Ty znawco byłeś największym zwolennikiem sprowadzenia na ten sezon do nas Stanisława Burzy

Nigdy nie kreowalem się na znawcę, mam swoje zdanie i rzeczywiście się tutaj pomyliłem, jednak w wiekszości moje prognozy się sprawdziły. Kto nie ryzykuje ten nie ma, tak samo nie myli się ten kto nie próbuje.

Co do Dawida, to miał pechowy początek sezonu i każdy chyba to wie, czasem jeżdził naprawde dobrze a pkt przywoził mało, 2 razy też uratował nas przed 8:1 w plecy, ostro wchodząc między zawodników, a porównywanie go do Nieminena jest conajmniej śmieszne. Wystarczy psojrzeć na zdobycz Dawida z Gnieznem i Nieminena bo chyba tylko tak można ich razem ocenić. Czyli Nieminen na oko 1,7 a Dawid 3,0(?). Szkoda gadac co Ci ludzie zac zynają tutaj pisać, tylko po to żeby się do mnie przy****

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#754 Postautor: mikas » 1 października 2007, o 22:05

Widzisz, swoje pomyłki łatwo usprawiedliwiasz stwierdzeniem: "Kto nie ryzykuje ten nie ma, tak samo nie myli się ten kto nie próbuje." ale już według Ciebie inni (nawet Ci co robią zdecydowanie więcej niż Ty, częściej ryzykują i próbują a co więcej mieli też więcej strzałów w przysłowiową dziesiątkę niż Ty) do takich pomyłek nie mają prawa i im natychmiast każdą wpadkę wypominasz. Proponuję się zastanowić nad swoją postawą. Niestety przypomina mi ta postawa również postawę Twoich politycznych idoli, ale to już tak na marginesie ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#755 Postautor: istred » 1 października 2007, o 22:17

Odpowiedź na to pytanie jest prosta: Nieminen jechał tylko ze słabym Gnieznem, a Dawid także z lepszymi.
Zaraz, zaraz. Nieminen zrobił 10+3 wczoraj, w 5 startach. Miał zrobić 7 w 6 startach. Oczywiście nie jest to pomyłka, bo "Gniezno było słabe, a Nieminen tyle by zrobił gdyby jechał z kimś silniejszym". OK, więc skoro nie jest to pomyłka, to załóżmy że Dawid z tym silniejszym robi swoją średnią czyli 6,71. Więc jak?

jataman22

#756 Postautor: jataman22 » 1 października 2007, o 22:56

Przebiegnij się dookoła osiedla 2 razy i przeczytaj jeszcze raz post portka, jest zrozumiały dla prostego chłopa, a Ty nie mozesz zrozumieć.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#757 Postautor: istred » 1 października 2007, o 23:58

To wytłumacz mi prosty chłopie :lol:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#758 Postautor: ravajas » 2 października 2007, o 00:02

jataman22 pisze: Sponsor też na to zwraca uwagę i wątpie, że jakikolwiek poważny sponsor wyłozy grubą kase, jak będzie widział tak prosperujący klub na bazie tak młodych osób.

Przepraszam, przypomnij mi Pawle ile lat miał Prezes BOT Bełchatów w momencie, kiedy ten sięgał po tytuł ViceMistrza Polski?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

jataman22

#759 Postautor: jataman22 » 2 października 2007, o 00:22

Przykro mi, nie interesuję się piłką nożną, ale możesz mnie uświadomić 8)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#760 Postautor: ravajas » 2 października 2007, o 20:21

jataman22 pisze:Przykro mi, nie interesuję się piłką nożną, ale możesz mnie uświadomić 8)

28
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#761 Postautor: Portek » 2 października 2007, o 21:04

ravajas pisze:
jataman22 pisze: Sponsor też na to zwraca uwagę i wątpie, że jakikolwiek poważny sponsor wyłozy grubą kase, jak będzie widział tak prosperujący klub na bazie tak młodych osób.

Przepraszam, przypomnij mi Pawle ile lat miał Prezes BOT Bełchatów w momencie, kiedy ten sięgał po tytuł ViceMistrza Polski?

Nie pomyliłeś GKSu Bełchatów z Zagłębiem Lubin(prezes Pietryszyn)?

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#762 Postautor: suchy1613 » 4 października 2007, o 00:34

Drużyna Daniela zdobyła mistrzostwo Czech :
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=223212

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#763 Postautor: ravajas » 4 października 2007, o 21:53

Portek pisze:
ravajas pisze:

Nie pomyliłeś GKSu Bełchatów z Zagłębiem Lubin(prezes Pietryszyn)?

oczywiście pomyliłem. pomyliłem pewnie również zdarzenie. ale - na szczęście dla mnie - nie ma to znaczenia w kontekście "młodych wilków" i ich działalności w "dużym" sporcie.
pozdrawia:
Rafał Borowski

jataman22

#764 Postautor: jataman22 » 4 października 2007, o 22:31

Wyjątek potwierdza regułę.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#765 Postautor: Torsen » 4 października 2007, o 22:39

Wręcz przeciwnie - wyjątek przeczy regule. Nie wierz plotkom.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#766 Postautor: Gelo » 4 października 2007, o 23:07

tez sie od zawsze zastanawialem nad sensem tego powiedzenia - i raczej sensu to nie ma - biorąc na logikę jak cos jest regułą to od tego nie ma wyjątków.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#767 Postautor: istred » 4 października 2007, o 23:09

Z drugiej strony wyjątek nie byłby wyjątkiem, gdyby nie byłby odstępstwem od reguły :)

wojteko
Senior

#768 Postautor: wojteko » 4 października 2007, o 23:27

Gelo pisze:biorąc na logikę jak cos jest regułą to od tego nie ma wyjątków.

tak sobie tylko tlumaczymy na potrzebe chwili............ bo zapewne chcieli bysmy, aby bylo inaczej............ i tutaj:
istred pisze:wyjątek nie byłby wyjątkiem, gdyby nie byłby odstępstwem od reguły :)

pzdr i zycze owocnych przemyslen nocnych

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#769 Postautor: ravajas » 4 października 2007, o 23:41

o tym, ze wyjątek jednak potwierdza regułę wypowiadał się kiedyś Janusz Korwin-Mikke. z tego co pamiętam, to uzasadniał on to tym, że wyjątek musi istnieć jako swoisty punkt odniesienia dla reguły, która bez tegoż punktu odniesienia nie miałaby racji bytu. bo jak uznać coś za regułę skoro nie wiadomo czy to coś jest potwierdzone lub sfalsyfikowane? jeśli wyjątek ma być wyjątkiem, a więc zdarzać się niezmiernie rzadko to pozwala on twierdzić, że regułą jest nie-zdarzanie się takiej sytuacji. tyle mniej więcej zrozumiałem z tamtej wypowiedzi. ale wiem, wiem... późno już.. i wieje zimny wiatr... ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#770 Postautor: boxing » 5 października 2007, o 00:56

Ja kiedys spotkalem sie z teoria, że "wyjatek potwierdza regule" to bledne tlumaczenie z laciny. W oryginale ta mysl ponoc brzmi "wyjatek sprawdza regule". Czyli "potwierdza" w znaczeniu, ze "wystawia na probe".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#771 Postautor: Gelo » 5 października 2007, o 08:16

i to tłumaczenie do mnie przemawia.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#772 Postautor: dannie » 5 października 2007, o 18:39

Prof. Miodek byłby z Was dumny :)

I chyba rzeczywiście macie racje. To co napisał boxing:

Ja kiedys spotkalem sie z teoria, że "wyjatek potwierdza regule" to bledne tlumaczenie z laciny. W oryginale ta mysl ponoc brzmi "wyjatek sprawdza regule". Czyli "potwierdza" w znaczeniu, ze "wystawia na probe".

...potwierdza to co wyjaśnił nam ravajas.

To rozumiem, ze lubelskie forum stanie się inicjatorem wersji poprawnej czyli od tej pory mówimy:

"wyjątek sprawdza regułę" :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#773 Postautor: kdsz » 6 października 2007, o 10:19

Daniel na swojej stronie internetowej przyznaje że jest duża szansa, że w kolejnym sezonie wystartuje w Elitserien w barwach Lejonen: http://danieljeleniewski.com/aktualnosc ... _all&no=17
To chyba dobra informacja z naszej perspektywy. Myślę, że rywalizacja z najlepszymi w Elitserien przełoży się na coraz lepsze wyniki w lidze polskiej. Oby w I lidze i oby w Lublinie
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

zenek

#774 Postautor: zenek » 9 października 2007, o 11:08

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#775 Postautor: Cooper » 9 października 2007, o 11:16

No, Gdansk, jeden z lepszych klubow na przystopowanie sobie kariery. Juz Grzesio Knapp skorzystal na tej ich stabilnosci finansowej.
Danielowi jest potrzebna przede wszystkim stabilnosc startow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]