TŻ Lublin - Start Gniezno 16.09.07
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Re: TŻ Lublin - Start Gniezno 16.09.07
MOTOR LUBLIN
Nic nie rozumiem z wypowiedzi Piszcza
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
kdsz pisze:Nic nie rozumiem z wypowiedzi Piszcza
Tak jak Sebstian Truminski postanowil w Grudziadzu ze wyjedzie i decyzji nie zmienił, tak Tomek Piszcz postanowił wczoraj ze nie wyjedzie i tez decyzji nie zmienił
ha ha ha
Ale mnie Tomek P ubawil:)
Przesadny... po 13-stym nie wyjezdza
I racja !
Ale mnie Tomek P ubawil:)
Przesadny... po 13-stym nie wyjezdza
I racja !
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Speedway pisze:A ja z innej beczki: Kto wpadł na tak genialny pomysł żeby wystrzelić na trybunach petardę trzymając ją w ręku w tłumie ludzi?Szczęscie że nikt nie ucierpiał
Facet chcial sobie puscic taka rakietke jak na sylwestra, tylko pech chcial ze mu w reku wybuchla. Szczescie w nieszczesciu ze nikomu sie nic powaznego nie stalo.
A odnosnie meczu to moge jedynie powiedziec, ze zuzel w naszym miescie niestety robi sie coraz bardziej nudny...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
kdsz pisze:Nic nie rozumiem z wypowiedzi Piszcza
Klub nie płaci lub "prawie" nie płaci za zdobyte punkty , więc pewnie Piszczyk doszedł do wniosku że skoro wynik spotkana jest już przesądzony to nie będzie zarzynał silnika "ku chwale ojczyzny" .
Ostatnio zmieniony 17 września 2007, o 17:11 przez Gabor, łącznie zmieniany 1 raz.
odnosnie meczu to moge jedynie powiedziec, ze zuzel w naszym miescie niestety robi sie coraz bardziej nudny...Jak sobie przypomne nasze baraze z Zielonka i ta atmosfere to az sie lezka w oku kreci.
Na to zlozylo sie kilka czynnikow:
-widoczna golym okiem bida z nedza w kazdej kwestii,
-brak perspektyw na lepsze jutro,
-mecz do jednej bramki (z Ostrowem czy Gorzowem atmosfera byla),
-tor, ktory nie jest juz tak dobry do walki jak kiedys,
-brak porzadnych zawodnikow w druzynach z Gniezna czy wczesniej Grudziadza,
-nawet jakos ta walka o utrzymanie nie wzbudza wielkich emocji, bo przeciez maja powiekszyc lige...,
-walka o utrzymanie to nie to samo co walka o awans.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Smirnek_
- Senior
I właśnie dlatego 1 i 2 ligi nie powinno się łączyć. Wtedy będzie więcej takich meczów, które kończyłyby się wynikiem 70:20 
Co do atmosfery i frekwencji - mecze z Gnieznem są analogiczne do ubiegłorocznych z Grudziądzem - czyli z gatunku "niósł ślepy kulawego". Okrojone składy i szachowanie się kto kogo objedzie jak najmniejszym kosztem. Oba kluby ledwo zipią i zapewne marzą już tylko o końcu (jak nie sezonu to całego interesu w ogóle). Atmosfera i frekwencja będą pod jednym warunkiem - zespół musi wygrywać i utrzymywać przynajmniej teoretyczną szansę na awans do Ekstraligi. Już nawet przestałem wierzyć, że ludzi są w stanie przyciągnąć wielkie nazwiska. Ale to się rozumie samo przez się - bez gwiazd nie ma co marzyć o czołowce tabeli. Zobaczcie jaka była frekwencja w Zielonej Górze na meczu z Bydgoszczą - aż mnie zazdrość zżerała. Ale jak słusznie zauwazyl prezydent Zielonej - tam żużel to religia. Ale tej religii nie byłoby gdyby nie fakt, ze nawet jak spadali z Ekstraligi nigdy nie dziadowali na zawodnikach i widowisku. To im sięzwraca w postaci pełnych trybun.
mam małe pytanko. nie mogę nigdzie znaleźć fotorelacji z meczu, czy w ogóle jest takowa?? bo reporterów na murawie było sporo...
"Życie to jazda"
-
jataman22
Chodzmy po rozum do głowy i postawmy na Johnstona... przecież widać że ten Nieminen to porażka... wszyscy się nim podniecają a ja nie zauważyłem w nim nic szczególnego. Czy Johnston jest aż o tyle droższym zawodnikiem, że nie możemy sobie pozwolić na zawodowca ??
jataman22 pisze:Chodzmy po rozum do głowy i postawmy na Johnstona... przecież widać że ten Nieminen to porażka... wszyscy się nim podniecają a ja nie zauważyłem w nim nic szczególnego. Czy Johnston jest aż o tyle droższym zawodnikiem, że nie możemy sobie pozwolić na zawodowca ??
Zapewne droższy jest - to jakby inna półka zawodnika. Ale na razie nie wiadomo czy Start w ogóle przyjedzie do Lublina, bo częściej dochodzą z ich obozu sygnały, że chcą totalnie odpuścić ten mecz. Moim zdaniem żeby uregulować zaległości względem Steada, Allena, Laukkanena i Poudżuksa, plus wypłacenie za mecz i dojazdy to zbyt duży wydatek dla Startu. Sadzę, że max co przyjadą to z jednym obcym seniorem (Laukkanenem) i może Kostją. A skoro tak, to Johno będzie niepotrzebny. Kauko na swoich motocyklach powinien te 8 oczek w sześciu startach przywieźć.
-
jataman22
Ja uważam, że jak mają przyjechac z jednym dwoma obco, to raczej zdecydują w ogóle nie przyjeżdzać i się nie pograżać w długach, bo po co przyjechac znów zrobić 35pkt ? Start powinien się zdecydować, albo wszystko na jedną karte i ze Steadem Laukanenem i Puodżuksem, albo sobie darować, bo to nie ma sensu.
NA baraże pogadałbym z Shieldsem na 2 mecze.
Fajnie będzie zobaczyć znów Śwista na naszym torze

NA baraże pogadałbym z Shieldsem na 2 mecze.
Fajnie będzie zobaczyć znów Śwista na naszym torze
Ale po co Dżonstony, czy inne Shieldsy w ogole? Po co my mamy sobie dlugi robic jeszcze wieksze. Zarowno ze Startem jak i w barazach spokojnie sobie powinnismy poradzic w krajowce. Nawet bez Sledzia. No, moze na wyjazd wzialbym Kakałke zamiast Frania 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Z zawodników do wzięcia najlepszy jest chyba Nermark - w Elitserien prawie 2 punkty na bieg, 21. średnia w lidze. W Allsvenskan trzeci.
Takie tam gadanie. Jeśli ktoś ma się wzmocnić przed barażami to raczej Daugavpils niż my
Takie tam gadanie. Jeśli ktoś ma się wzmocnić przed barażami to raczej Daugavpils niż my
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
jataman22
No, moze na wyjazd wzialbym Kakałke zamiast Frania
-
jataman22
Zaraz zaraz, to nie ma tego przepisu, że na baraże można do składu 3 zawodników bodajże nie jeżdzących w lidze zakontraktować na baraże??

Marcinex pisze:Skąd ściągnąłeś mecz??
Czyżbym przeoczył gdzieś linka?![]()
raczej nic nie przeoczyles........ mecz posiada w swoich zasobach byly? FanKlub
Kod: Zaznacz cały
Kluby drużyn biorących udział w meczach barazowych, mogą na te mecze podpisać umowę kontraktową z maksymalnie trzema dodatkowymi zawodnikami obcokrajowcami, którzy nie mieli i nie mają umów kontraktowych z klubami żużlowymi w danym sezoniehttp://www.pzm.pl/userfiles/file/regula ... errata.pdf
Końcówka strony 4.
sting126 pisze:Wg mnie nie.
Mogą niestety
-
jataman22
No własnie tak też pamiętałem, chociaż regulamin czytałem przed sezonem ostatni raz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam