TŻ Lublin - Start Gniezno 16.09.07

żużel w Lublinie

Którego zawodnika zagranicznego najchętniej widziałbyś w składzie na mecz z Gnieznem

Czas głosowania minął 16 września 2007, o 11:00

Nieminen
36
33%
Johnston
53
49%
Ostergaard
11
10%
Charczenko
8
7%

Liczba głosów: 108

Wiadomość
Autor
Sledzio
Trener
Kontakt:

Re: TŻ Lublin - Start Gniezno 16.09.07

#151 Postautor: Sledzio » 16 września 2007, o 23:46

Mecz nudny jak cholera jasna :( myślałem że zanudzę się :( Już dawno tak nudnego meczu nie widziałem :(
Mam nadzieje że 30 Września Gniezno będzie walczyć o baraże bo z taką jazdą co dzisiaj pokazali to aż odechcewa się przyjść na następny mecz.

Jestem pod wielkim plusem Piszcza, już dawno nie widziałem takiego Tomka w akcji, tylko szkoda ze tak póżno :(
Jeleń ostatnio robi swoje.
Dawid również dobra jazda.
Kauko cienias, drugi Kylmaekorpi z niego nie będzie.
Klimek żenada :( na swoim torze i przegrywać z kelnerami to wstyd a przecież taki wielki talent.
Maciek zrobił postępny.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#152 Postautor: grzesieck » 16 września 2007, o 23:52

nudniejszy mecz byl z Grudziadzem w rundzie zasadniczej
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#155 Postautor: Radzio » 17 września 2007, o 08:23

Pokemon pisze:Pod względem sportowym Gniezno nie zasługuje niestety na I-wszo ligowe szeregi. Odpuścili ten mecz (Laukanen- zaległości finansowe niespłacone przez Klub, Puodżuks? itd.) Na następny mecz coś się postarają lepiej...ale i tak II liga i tak :?
Trochę szkoda tego zespołu, bo jeździć napewno umieją a i aspiracje były...ale jak się nie ma miedzi... :lol:

a myślisz, że my mamy miedź? Jak by nie fakt, że jesteśmy o to jedno miejsce wyżej w tabeli od Gniezna to my byśmy sie najprawdopodobniej żegnali z 1 ligą. Fakt, że gramy do dwóch zwycięstw uratował nam najprawdopodobniej 1 ligę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#156 Postautor: Gelo » 17 września 2007, o 08:31

Ciekawe czy dojdzie do meczu ze Startem bo coś mi się zdaje że mogą dać już sobie spokój.

Wygląda na to, że tak moze byc - potwierdzali to kibice z Gniezna po meczu - zadłużenie wobec Gomóły jest ponoc gigantyczne. Reszta zawodników na pytanie czy pojadą też niepewnie wzruszała ramionami. Cos musi być na rzeczy. Może przyjadą Fajferem i Staniszewskim.

janek
Kadrowicz

#157 Postautor: janek » 17 września 2007, o 08:48

A niby u Nas w TŻ , zadłużenia nie ma?? :lol:
No tak zapomniałem, Trumna płaci za te mecze, ok 8) :lol:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#158 Postautor: Erwin » 17 września 2007, o 09:28

Działacze z Gniezna pięknie mydlili oczy kibicom Startu przed meczem w Lublinie:

Wszystko wskazuje na to, że nie skorzystamy z usług Kaja Laukkanena - wyjaśnia Rusiecki. - Jest bowiem dosyć spore ryzyko dotyczące jego dyspozycji.

Chyba bardziej prawdopodobna jest ta druga wersja, dotycząca zadłużenia wobec zawodnika. Dziwne, że w obawie o dyspozycję Laukanena zdecydowali sie na występ Darkina. Jak to się skończyło każdy widział.

wojteko
Senior

#159 Postautor: wojteko » 17 września 2007, o 10:29

janek pisze:No tak zapomniałem, Trumna płaci za te mecze, ok 8) :lol:

stajesz sie żałosny kolego z powtarzaniem w kolo jednego i tego samego :(

harry
Trener

#160 Postautor: harry » 17 września 2007, o 10:35

O trzech liderach nie ma co pisać. Zrobili swoje. Gdyby Dawid chciał słuchać ojca byłoby jeszcze dużo lepiej ( doskonały czas w 14 biegu!!!). Och ale jak ja bym słuchał swojego też bym był gdzie indziej w życiu. Cóż młodość.
Jak trener dowiedział się, ze Kauko będzie jeździł na motorach Darka to od razu przepowiedział to, co było. Darek ma jakieś niesamowicie mocne silniki i startuje się bardzo trudno ale na dystansie są bardzo szybkie co zresztą było widać. Do tego doszła ta nieszczęsna kierownica. Czy nikt nie zauważył, ze Kauko jest o głowę wyższy od Darka i zasięg ramion ma olbrzymi? Na małej i kierownicy bardzo trudno jeździło mu się w łukach ale i tak od biedy sobie poradził.Na nastepny mecz zapowiada, ze przywiezie swoje fury to będziemy mądrzejsi.
Rafał Klimek. Bardzo przykro mi, ze wszyscy już stawiają na nim krzyżyk. Rafał jest w bardzo trudnej sytuacji bo w tej chwili mało od niego zależy, niestety. Klub jest biedny obecnie, więc nie może mu pomóc a zapewniam Was, ze gdyby nie różne rozgrywki to Rafał wczoraj walnął by 10 punktów bez problemu. Wszystkie ostatnie sukcesy Rafał odnosił na pożyczonym gaźniku a wczoraj już go nie dostał i to nie z winy pożyczkodawcy niestety... Resztę sobie dośpiewajcie.
Na takim gaźniku jakim dysponował wczoraj Rafał to i Gomóła by zrobił ze 4 punkty. Uważni zauważyli zapewne, ze nawet jego ostatni mechanik pracował wczoraj już u kogoś innego bo też ma dosyć pewnych spraw...
Bardzo prawdopodobne jest, ze drugiego meczu nie będzie. Tak przynajmniej zapowiadali wczoraj Gnieźnianie i szczerze powiedziawszy wcale im się nie dziwię. Rozmiary porażki może nie olbrzymie ale już styl i odległości między zawodnikami tak. Nawet jak do Gomóły dojdą Laukanen, Podżuks i Stead to różnie może być a forsy do oddania im mnóstwo. Jak za 2 tygodnie Rafał będzie miał normalny sprzęt i Kauko się pdciągnie to spoko nawet z ich najlepszym składem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#161 Postautor: Cooper » 17 września 2007, o 10:55

A ja jakos nie wierze w to odpuszczanie... Chca uspic nasza czujnosc 8) No, ale moze wierza w to polaczenie lig i rzeczywiscie postanowili sie nie napinac. Jednak: Awans przy stole? Taki awans ja pierdole 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#162 Postautor: dannie » 17 września 2007, o 11:03

Cooper pisze:A ja jakos nie wierze w to odpuszczanie... Chca uspic nasza czujnosc 8) No, ale moze wierza w to polaczenie lig i rzeczywiscie postanowili sie nie napinac. Jednak: Awans przy stole? Taki awans ja pierdole 8)

Raczej "utrzymanie" ;)
Utrzymanie przy stole, takie utrzymanie to ja pierdole ;)

Swoją drogą hasło kibiców Polonii jest świetnym komentarzem wszystkich kibiców żużla do tego co robią działacze. Te ciągłe zmiany regulaminów, ustawianie zasad w trakcie rozgrywek itd. I wcale się nie dziwie bydgoszczanom, że wolą spaść i w normalnej walce, w glorii chwały, powrócić do eligi.

Tak jak kibice Startu woleliby pewnie widzieć swój zespół za 2 tyg. na torze nawet jeżeli spadek im nie grozi. Dlatego ja też liczę, że zobaczymy w Lublinie jeszcze 2 mecze i Ci kibice, którzy wciąż pojawiają się na stadionie (a jest ich żałośnie mało) przynajmniej tym odbiją sobie ten trudny i dla ich zdrowia i nerwów sezon ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#163 Postautor: Gelo » 17 września 2007, o 11:20

Rafał Klimek. Bardzo przykro mi, ze wszyscy już stawiają na nim krzyżyk.

Chyba tak nie jest - to raczej bicie na alarm żeby ratować chłopaka - to już naprawdę ostatni dzwonek.
Wszystkie ostatnie sukcesy Rafał odnosił na pożyczonym gaźniku

Że co? :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#165 Postautor: kdsz » 17 września 2007, o 11:45

W sumie w półfinale pokonał takie tuzy jak: Kiełbasa, Lampart, Korbel, Szostek, Sroka, Zarzycki, Baniak i Szymko. Na takim gaźniku jak wczoraj to za ch... by nie awansował
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

harry
Trener

#166 Postautor: harry » 17 września 2007, o 12:02

Akurat chodziło mi o występy na naszym torze t.j. MMPPK i MDMP gdzie naprawdę jeździł aż miło. Uważam, ze dla niego to były sukcesy. Każdy młody zawodnik wyniki powinien robić najpierw na własnym torze a później przenosić to na wyjazdy. Powoli on ma czas. Jelonka też dużo osób już dawno skreśliło.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#167 Postautor: kdsz » 17 września 2007, o 12:10

Masz rację Harry.
Rozczarowanie występami Rafała wynikają przede wszystkim z rozbudzonych ponad miarę oczekiwań oraz atmosfery, którą tworzy Klimek-Team sugerując zainteresowanie naszym młodzieżowcem połowy klubów ekstraligowych. Niestety po tym sezonie zarówno Rafał jak i kibice zostali sprowadzeni na ziemię
Ostatnio zmieniony 17 września 2007, o 12:18 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#168 Postautor: DonKamizi » 17 września 2007, o 12:16

Ciekawe tylko kto i kiedy sprowadzi na ziemię Klimka Seniora :?
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
istred
Trener

#169 Postautor: istred » 17 września 2007, o 12:18

harry pisze:Akurat chodziło mi o występy na naszym torze t.j. MMPPK i MDMP gdzie naprawdę jeździł aż miło. Uważam, ze dla niego to były sukcesy. Każdy młody zawodnik wyniki powinien robić najpierw na własnym torze a później przenosić to na wyjazdy. Powoli on ma czas. Jelonka też dużo osób już dawno skreśliło.

Z tym, że każdy oczekiwał że Rafał będzie zawodnikiem pokroju chocby Hliba czy Gomólskiego... a póki co to właśnie idzie w ślady najwyżej Jeleniewskiego.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#170 Postautor: Gelo » 17 września 2007, o 12:19

DonKamizi pisze:Ciekawe tylko kto i kiedy sprowadzi na ziemię Klimka Seniora :?

Wystarczy jak ktoś mu pokaże statystyki I ligi.
Moim zdaniem Daniel dawał czasami jako młodzieżowiec sygnały do tego, że ma potencjał. Tego u Rafała nie widzę. Te sukcesy o których pisze Harry - to chyba jakiś żart. Sukcesem byłoby jakby chociaż raz przedzielił na wyjezdzie parę juniorów gospodarzy - nie marzę już nawet o Hlibie i Jonassonie ale przynamniej Druchniaku i Mitce, którzy wcale nie są lepsi. Wygrane u siebie? Harry - zobacz na Mroczkę - chłopak jeszcze rok temu zlatywał z motocykla, a teraz tylko przez defekt na prowadzeniu nie trzasnął kompletu na Śledziu i Jeleniewskim. To są dopiero sukcesy. A nikt mi nie powie, że Grudziądz śpi na forsie, zeby się rozwijał tak szybko.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#171 Postautor: Speedway » 17 września 2007, o 12:34

A ja z innej beczki: Kto wpadł na tak genialny pomysł żeby wystrzelić na trybunach petardę trzymając ją w ręku w tłumie ludzi? :shock: Szczęscie że nikt nie ucierpiał
Obrazek

go!
Trener

#172 Postautor: go! » 17 września 2007, o 12:54

istred pisze:Z tym, że każdy oczekiwał że Rafał będzie zawodnikiem pokroju chocby Hliba czy Gomólskiego... a póki co to właśnie idzie w ślady najwyżej Jeleniewskiego.

Ten ostatni, za juniora, radzil sobie przynajmniej na naszym torze ze wspomnianym Hlibem, wiec..
Oby, oby :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#173 Postautor: tezetomaniak » 17 września 2007, o 13:03

Speedway pisze:A ja z innej beczki: Kto wpadł na tak genialny pomysł żeby wystrzelić na trybunach petardę trzymając ją w ręku w tłumie ludzi? :shock: Szczęscie że nikt nie ucierpiał

stał obok mnie 2 metry i akurat w momencie wybuchu spojrzałem w jego strone.. .. wszyscy w około byli tak oszołomieni ze nikt nic nie powiedział :lol:

swoja droga to mozna na stadion wniesc i bombe i nikt sobie z tego nic nie robi ;p

Awatar użytkownika
istred
Trener

#174 Postautor: istred » 17 września 2007, o 13:21

go! pisze:Ten ostatni, za juniora, radzil sobie przynajmniej na naszym torze ze wspomnianym Hlibem, wiec..
Oby, oby :)
Wygrywał i w Gorzowie - chyba jako jedyny zawodnik w 2004 roku, w biegu juniorskim :) - ale Hlib był na początku kariery (17 lat?), a Daniel kończył wiek juniorski.

Speedway Fan
Senior

#175 Postautor: Speedway Fan » 17 września 2007, o 14:36

stał obok mnie 2 metry i akurat w momencie wybuchu spojrzałem w jego strone.. .. wszyscy w około byli tak oszołomieni ze nikt nic nie powiedział :lol:

swoja droga to mozna na stadion wniesc i bombe i nikt sobie z tego nic nie robi ;p

No to było ruszyć cztery litery podejść i zwrócić uwagę.