Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

Re: Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 19.08.2007

#251 Postautor: smerf_997 » 21 sierpnia 2007, o 16:11

w trakcie sezonu też trzeba dbać o "sprzęt" i kupować nowy jeśli stary sie już nie nadaje, ale odbiegliśmy od tematu troche i sie OT zrobił:D
Obrazek

jataman22

#252 Postautor: jataman22 » 21 sierpnia 2007, o 16:28

O Trumińskim już wszystko powiedziano, ja tylko dodam, że wcale mnie ta sytuacja nie zaskoczyła, od dawna widać było, że Trumiński ma klub daleko w dupie. Ma też przerost własnych umiejętności, ma pretensje o nie odsuwanie Dawida od spotkań, a niech najpierw spojrzy na wyniki i to co Dawidowi nie wyjdzie raz na trzy, to Trumińskiemu wyjdzie raz na pięć. Zawodowcem on nigdy nie był i nie będzie.
Ktoś pisał o sprzedaży meczu, moim zdaniem to niemożliwe z prostej przyczyny, kto by chciał podkupić taką ofermę Trumińskiego ?? Jak on na wyjazdach nigdy nie istniał, a w tym sezonie to dobitnie jeżdzi po Polsce zera zbierać, oczywiście oprócz Gdańska ale to inna bajka. Gdyby Grudziądz chciał jakiegoś zawodnika przekabacić to chyba w ostatniej kolejności Maćka i Sebastiana bo po nich chyba nikt się na wyjeżdzie i tak dobrego wyniku nie spodziewał. Blokowanie Jelenia to poprostu kolejny incydent, moze mniej widoczny, ale robiony po złości którym naprawde nie wiem co Trumiński chciał pokazać.
Zastanawiam się, po co wystąpił w tym meczu, skoro przed spotkaniem wysłał do GKSŻ prośbę o rozwiązanie kontraktu z klubem, po cholere jechał?? Czy klub wiedział, że takie pismo Trumiński wysłał??
Odnośnie kary dla Trumińskiego... zrobić wszystko co się tylko da... zawiesić, kara finansowa, odciąć Anglie jak jest jeszcze możliwość, zabonic startowania kanalii... chociaż myslę, że to i tak mało i sprawa o odszkodowanie też powinna być.

Najbardziej to mi szkoda Jarka Siwka, nie dość, że pewnie sam jest wkórwiony do granic możliwości zachowaniem Truminskiego i mało co go na miejscu nie rozniósł, to jeszcze nagonka na forum a czego to a czego tamto zostało zrobione tak a nie inaczej...
Odemnie: Olej, nie odpisuj, dyskusje w szczególności ze sponsorem nie mają najmniejszego sensu, jest to zapewne osoba w ogóle nie związana z żużlem, a mająca jedynie jakiś uraz i anonimowo chce wyrzucić z siebie swoje frustracje.

Odnośnie meczu... Gdybyśmy pojechali "lubelska taktyka brak zawodnika" to pewnie ten mecz byśmy wygrali, oczywiście zamiast Trumińskiego. Grudziądz nie jest mocny, nawet sądzę że słabszy od Nas, ponieważ pojedynki w Grudziądzu są na styku, a w Lublinie do jednej bramki, są do ogrania jak małe jaśki, tylko trzeba się spiąć, na jeden mecz teraz ściągnąć kogokolwiek na 5pkt i który nie będzie przeszkadzał Jeleniowi w jeżdzie i myślę, że mecz wygramy. Najchętniej widziałbym Johnstona bo jest zdecydowanie najlepszy z naszych obcokrajowców, ale z nim jest problem... Nieminen, Ostergard a nawet Charczenkę czy Frankowa.

Co do juniorów... Rafał powinien być podstawowym juniorem na 5 biegów, ale w Lublinie, na wyjazdach powinien być narazie juniorem na 1-2 biegi... i żadnych Kusi, ja wiem bardzo sympatyczny człowiek, kibice go polubili, ale co z tego jak na wyjeżdzie czy pojedzie Maciek czy Kus to i tak wynik ten sam, a różnica czy będzie 20 czy 50 metrów za stawką jest bez różnicy. Keneth Hansen w tym momencie na Grudziądz z Rafałem na 1 bieg. Keneth w Anglii robi ładne wyniki, ogólnie jego forma jest zwyżkowa, potrafi ograć zawodników dużo wyżej notowanych niż zawodnicy GTŻ.
MEcz jest spokojnie do wygrania, oby tylko atmosfera w druzynie się nie popsuła po wybrykach Trumińskiego. Tak w ogóle... Sebastian nie wstyd tak robić z siebie pośmiewisko, wstyd robić rodzinie... usiądz, pogadaj z psychologiem, a chociażby z siostrą która jest mądrą osobą i aż dziw bierze, że w takiej rodzine trafiła się czarna owca.

Pozdrawiam

Koper
Trener
Kontakt:

#253 Postautor: Koper » 21 sierpnia 2007, o 17:44

Rozumiem aby Super Exrpress ale ze portal Gazeta.pl robi tania sensacje i wrzuca na tytułową strone artykuł z wymownym tytułem...
http://miasta.gazeta.pl/lublin/0,0.html

szkoda ze na pierwszej stronie lokalnej edycji portalu nie znalazł sie Daniel Jeleniewski przed niespelna tygodniem...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#254 Postautor: boxing » 21 sierpnia 2007, o 18:06

"Wychowanek lubelskiego klubu już postanowił, że odchodzi z zespołu i skupi się na startach w swoim angielskim klubie Newport".

Wynegocjował kasę przed sezonem, zawiódł w większości meczów, w Grudziądzu zrobił na złość kolegom, kibicom i klubowi, naraził na koszty a teraz może bez konsekwencji wyjechać do Anglii i startowac w jakims Newport??? Nie potrzebuje do tego zgody klubu???

Harry, jak twierdzisz, ze sprawa jest do wygrania i Truminski placi za mecze do konca sezonu, to sciagaj Vodyakova za kazde pieniadze - jak bedzie problem ze sprzetem to mozesz mu nawet na jeden mecz wypozyczyc e-ligowy silnik. Podejrzewam jednak, ze akcja z Trumna skonczy sie dyskwalifikacja, a sprawa odszkodowania finansowego rozejdzie sie po kosciach.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Sponsor

#255 Postautor: Sponsor » 21 sierpnia 2007, o 18:21

boxing pisze:
Harry, jak twierdzisz, ze sprawa jest do wygrania i Truminski placi za mecze do konca sezonu, to sciagaj Vodyakova za kazde pieniadze - jak bedzie problem ze sprzetem to mozesz mu nawet na jeden mecz wypozyczyc e-ligowy silnik. Podejrzewam jednak, ze akcja z Trumna skonczy sie dyskwalifikacja, a sprawa odszkodowania finansowego rozejdzie sie po kosciach.

Proponowałbym nie ośmieszać dalej samych siebie i klubu przy okazji. Jedna szarpanina w sądach z Kaczmarkiem - na którego posiedzenia wiadoma osoba nie stawia się - wystarczy.

Niech naczelny "prawnik" forum dający co rusz erudycyjne popisy Szanowny Pan Torsen wyjaśni Szanownemu Panu Prezesowi, że jedyne co może osiągnąć w sądzie pozywając S.Trumińskiego to zrobienie z siebie i klubu jeszcze większego pośmiewiska.

Odszkodowanie............ naprawdę wesoły człowiek z Pana Panie Jarku :) Doprawdy w głowę zachodzę jak zechciałby Pan dowieść winy S.Trumińskiego i jego celowego działania. Chyba, że kupił Pan jakiś modny ostatnio dyktafon i nagrał Trumińskiego w toalecie jak kupczy swoim "talentem" - cokolwiek miałoby to znaczyć.

Czasami jak bozia chce ukarać to rozum odbiera.
***Sponsor***

Shack
Administrator

#256 Postautor: Shack » 21 sierpnia 2007, o 18:30

czyli myli sie rowniez GKSŻ oraz jeden z prawnikow ktory chcial poprowadzic ta sprawe. No nic, trudno, co zrobic.

KrzysztofC

#257 Postautor: KrzysztofC » 21 sierpnia 2007, o 18:59

jataman22 pisze:
Odnośnie meczu... Gdybyśmy pojechali "lubelska taktyka brak zawodnika" to pewnie ten mecz byśmy wygrali, oczywiście zamiast Trumińskiego. Grudziądz nie jest mocny, nawet sądzę że słabszy od Nas, ponieważ pojedynki w Grudziądzu są na styku, a w Lublinie do jednej bramki, są do ogrania jak małe jaśki, tylko trzeba się spiąć, na jeden mecz teraz ściągnąć kogokolwiek na 5pkt i który nie będzie przeszkadzał Jeleniowi w jeżdzie i myślę, że mecz wygramy. Najchętniej widziałbym Johnstona bo jest zdecydowanie najlepszy z naszych obcokrajowców, ale z nim jest problem... Nieminen, Ostergard a nawet Charczenkę czy Frankowa.

Co do juniorów... Rafał powinien być podstawowym juniorem na 5 biegów, ale w Lublinie, na wyjazdach powinien być narazie juniorem na 1-2 biegi... i żadnych Kusi, ja wiem bardzo sympatyczny człowiek, kibice go polubili, ale co z tego jak na wyjeżdzie czy pojedzie Maciek czy Kus to i tak wynik ten sam, a różnica czy będzie 20 czy 50 metrów za stawką jest bez różnicy. Keneth Hansen w tym momencie na Grudziądz z Rafałem na 1 bieg. Keneth w Anglii robi ładne wyniki, ogólnie jego forma jest zwyżkowa, potrafi ograć zawodników dużo wyżej notowanych niż zawodnicy GTŻ.
MEcz jest spokojnie do wygrania, oby tylko atmosfera w druzynie się nie popsuła po wybrykach Trumińskiego.

Pozdrawiam

Przyjmijcie do wiadomości , że nawiązaliście walkę tylko dzięki temu że hefe byl wyczerpany podróżą z chorwacji!Nie macie u nas wielkich szans w niedzielę.
A pisanie że z BZ byście wygrali jest po prostu śmieszne!! Jeżeli jeleniewski jest taki świetny to dlaczego nie wystrzelal spod taśmy i nie zostawial truminy samemu sobie? Zresztą w jednym z wyścigów jeleń zamiast odjechać na zewnętrzną i jechać parą jechal ślepo za trumińskim. Puzon wykorzystal to frajerstwo i minąl najpierw jednego a potem drugiego!
Może i grudziądz nie jest mocny , ale na swoim torze jesteśmy w tym sezonie nie do pokonania(poza meczem z rybnikiem , ale przeszkodzila kontuzja puzona no i nie bylo hefe) Poradziliśmy sobie z "wielką 3" to i was odprawimy z kwitkiem .
I nie liczcie , że hansen będzie waszym zbawieniem (kto to wogóle jest?) Forsberg mial być zbawieniem wybrzeża , a jak się to skończylo wszyscy wiedzą

Shack
Administrator

#258 Postautor: Shack » 21 sierpnia 2007, o 19:11

Sędzia Terlecki przyznał też, że Trumiński musiał wiedzieć o rezerwie taktycznej. - Kierownik startu trzykrotnie upominał Trumińskiego i próbował go cofnąć sprzed taśmy, byłem tego świadkiem. Dlaczego lubelski zawodnik tak długo nie chciał ustąpić? Osoba odpowiedzialna za start powiedziała mi, że kiedy zwróciła uwagę Trumińskiemu, że nie jedzie w tym wyścigu, ten odparł, że go to nic nie obchodzi, on i tak wystartuje. Przyznam szczerze, że w swojej praktyce sędziego pierwszy raz spotkałem się z takim przypadkiem.

no i co nasz forumowy detektywie Monk'u wojteko ? jeszcze mamy czekac na komentarz z drugiej strony bo prawda lezy po srodku ???

zenek

#259 Postautor: zenek » 21 sierpnia 2007, o 19:58

KrzysztofC pisze:

I nie liczcie , że hansen będzie waszym zbawieniem (kto to wogóle jest?) Forsberg mial być zbawieniem wybrzeża , a jak się to skończylo wszyscy wiedzą

No i jakie są ostatnie wyniki Forsberga w barwach Wybrzeża???????????Zastanów się nim cos napiszesz :lol: :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#260 Postautor: grzesieck » 21 sierpnia 2007, o 20:08

zapewne chodzilo o to, ze Forsberg mial byc zbawieniem Wybrzeza w meczu w Grudziadzu, a zdobyl tylko 3 punkty
METHANOL ADVENTURE TEAM

jataman22

#261 Postautor: jataman22 » 21 sierpnia 2007, o 20:57

Jeżeli jeleniewski jest taki świetny to dlaczego nie wystrzelal spod taśmy i nie zostawial truminy samemu sobie?

Dlatego, że Trumiński jedyne co ma do sportu żużlowego to refleks i nic więcej, a Jeleń potrafi nie tylko odjeżdzać ze startu.

I nie liczcie , że hansen będzie waszym zbawieniem (kto to wogóle jest?)

A kto to jest Puszakowski, Hefe czy Stange??? Gladiatorzy przy których Hansen może się schować?? Przyjmij też do wiadomości, że w Grudziądzu żadnej gwiazdy nie ma, a jedynie przeciętni zawodnicy, macie równy skłąd przeciętniaków i taki np. Hansen może spokojnie z nimi powalczyć. Nie mówię, że będzie wymiatał i będzie zbawieniem, ale wg. mnie nie odstaje od nich zbyt wiele.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#262 Postautor: bkapusta » 21 sierpnia 2007, o 21:01

Shack pisze:czyli myli sie rowniez GKSŻ oraz jeden z prawnikow ktory chcial poprowadzic ta sprawe. No nic, trudno, co zrobic.

Shack to akurat zaden argument. Nie zabym sie czapial ale nie ma sprawy, ktorej by jakis prawnik nie chcial poprowadzic. Nawet glupoty dotyczace porwan przez UFO czy inne takie kretynizmy :P

Pozatym jeden prawnik zawsze moze sie mylic - moze sie znalesc 10, ktorzy powiedza, ze jest inaczej :> Prawo to nie nauka scisla :>
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

natka
Kontakt:

#263 Postautor: natka » 21 sierpnia 2007, o 21:48

Koper pisze:Rozumiem aby Super Exrpress ale ze portal Gazeta.pl robi tania sensacje i wrzuca na tytułową strone artykuł z wymownym tytułem...
http://miasta.gazeta.pl/lublin/0,0.html

szkoda ze na pierwszej stronie lokalnej edycji portalu nie znalazł sie Daniel Jeleniewski przed niespelna tygodniem...

media to chyba w ogóle tak już mają że żużel pojawia się jedynie przy okazji jakiejś tragedii (vide: śmierć Matuli, wypadki) lub afery. o sukcesach nie piszą/mówią wcale bądź na ostatniej stronie, małym druczkiem i w dwóch słowach

Awatar użytkownika
pavell

#264 Postautor: pavell » 21 sierpnia 2007, o 21:57

Przyjmijcie do wiadomości , że nawiązaliście walkę tylko dzięki temu że hefe byl wyczerpany podróżą z chorwacji!Nie macie u nas wielkich szans w niedzielę

Człowieku wez przestan robic z siebie idiote. Kim jest ten cały wasz Hefe?! Wyszły mu ze 2 czy 3 mecze, a ostatnio cieniuje i to coraz bardziej. A co do szans to My napewno mamy duzo wieksze szanse u was niz wy u Nas, bo spokojnie przeskoczylismy 40 pkt., i naprawde niewiwle zabrakło. Ale co sie odwlecze to nie uciecze.... :)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#265 Postautor: InDorka » 21 sierpnia 2007, o 22:03

tylko trzeba się spiąć, na jeden mecz teraz ściągnąć kogokolwiek na 5pkt i który nie będzie przeszkadzał Jeleniowi w jeżdzie i myślę, że mecz wygramy.

Nie bijcie mnie od razu,ale mam pytanie (zanim dokopie sie do odpowiedzi w regulamnie swit mnie zastanie,a i to moge nie znalezc :wink: .
Moze jakas dobra dusza mi odpowie co bedzie w przypadku remisu w najblizsza niedziele w Grudziadzu ?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#266 Postautor: pav4u » 21 sierpnia 2007, o 22:07

InDorka pisze:
tylko trzeba się spiąć, na jeden mecz teraz ściągnąć kogokolwiek na 5pkt i który nie będzie przeszkadzał Jeleniowi w jeżdzie i myślę, że mecz wygramy.

Nie bijcie mnie od razu,ale mam pytanie (zanim dokopie sie do odpowiedzi w regulamnie swit mnie zastanie,a i to moge nie znalezc :wink: .
Moze jakas dobra dusza mi odpowie co bedzie w przypadku remisu w najblizsza niedziele w Grudziadzu ?

wyscig dodatkowy

harry
Trener

#267 Postautor: harry » 21 sierpnia 2007, o 22:08

Sponsor pisze:

Proponowałbym nie ośmieszać dalej samych siebie i klubu przy okazji. Jedna szarpanina w sądach z Kaczmarkiem - na którego posiedzenia wiadoma osoba nie stawia się - wystarczy.

Sam się nie ośmieszaj jak nie masz bladego pojęcia chłopie. Z Kaczmarkiem nie mam żadnych problemów. Jak trzeba było to pojechałem jako świadek do Leszna i sprawę w zasadzie zakończyłem. W Wawie się spóźniłem na rozprawę 10 min i już było po ptakach. Ale teraz jest za tydzień i na pewno będę :lol: .
Sam pan Kaczmarek mi osobiście " zapomniał" założyć sprawę chociaż logika nakazuje żeby ode mnie zaczął.
Niech naczelny "prawnik" forum dający co rusz erudycyjne popisy Szanowny Pan Torsen wyjaśni Szanownemu Panu Prezesowi, że jedyne co może osiągnąć w sądzie pozywając S.Trumińskiego to zrobienie z siebie i klubu jeszcze większego pośmiewiska.

Na prawie się nie znasz w ogóle to się nie wypowiadaj gamoniu. Jesteśmy po konsultacjach z poważnymi mecenasami i ... nie będę ułatwiał drogi obrony temu typowi.
Odszkodowanie............ naprawdę wesoły człowiek z Pana Panie Jarku :) Doprawdy w głowę zachodzę jak zechciałby Pan dowieść winy S.Trumińskiego i jego celowego działania. Chyba, że kupił Pan jakiś modny ostatnio dyktafon i nagrał Trumińskiego w toalecie jak kupczy swoim "talentem" - cokolwiek miałoby to znaczyć.

Jak się typowi trzy razy mówi że nie jedzie to niecelowe działanie? Jak go kierownik startu 3 razy odsyła spod taśmy to niecelowe działanie? Już Ci pisałem, nie masz pojęcia to się nie odzywaj.
Czasami jak bozia chce ukarać to rozum odbiera.
[/quote]
Oj widzę, że tak. A teraz burdele połączyły się w wielkie korporacje??? :lol:
Forsa na pewno ich nie parzy. To dochodowy interes. :lol: 8) :lol:
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2007, o 22:35 przez harry, łącznie zmieniany 3 razy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Shack
Administrator

#268 Postautor: Shack » 21 sierpnia 2007, o 22:26

Luki wrocil ? :) Czy szef jakiejs warszawskiej wielkiej firmy czyta nasze forum ? :) Wiem, pewnie Sponsor mieszka w wawie a pracuje w Lublinie :))))))

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#269 Postautor: InDorka » 21 sierpnia 2007, o 22:31

Pierwszy cytat w ostatniej odpowiedzi Harrego nie jest autorstwa sponsora.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#270 Postautor: K.A.M.I.L. » 21 sierpnia 2007, o 22:32

Shack pisze:Luki wrocil ? :) Czy szef jakiejs warszawskiej wielkiej firmy czyta nasze forum ? :) Wiem, pewnie Sponsor mieszka w wawie a pracuje w Lublinie :))))))

Czyli mamy odpowiedź, o której wczoraj mówił Harry ?

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#271 Postautor: _piotrusss » 21 sierpnia 2007, o 22:33

Shack pisze:Luki wrocil ? :) Czy szef jakiejs warszawskiej wielkiej firmy czyta nasze forum ? :) Wiem, pewnie Sponsor mieszka w wawie a pracuje w Lublinie :))))))
No w reszcie... Nie tylko ja o Luckim pomyslałem ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Koper
Trener
Kontakt:

#272 Postautor: Koper » 21 sierpnia 2007, o 23:03

pav4u pisze:wyscig dodatkowy

Staszek vs Śledź

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#273 Postautor: RadeKas » 21 sierpnia 2007, o 23:04

Az mi sie nie chce wierzyc zeby to byl Luki, chociaz styl wypowiedzi podobny, jednak stopien abstrakcji i braku konkretow u Sponsora o wiele wiekszy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#274 Postautor: rAdEk23 » 21 sierpnia 2007, o 23:51

Ja mam takie pytanie do Harrego czy wszystkie zobowiazania wobec Sebastiana Truminskiego zostały spłacone??.
Bo jesli nie to jak wy go do sondu podacie to on poda klub do sadu(Jesli wygra sprawe a trudno zeby niewygrał przeciez zarobił te pieniadze na torze, to klub bedzie tez miał długi i to zapewne nie małe a dojdzie jeszcze koszty procesu i mzoe odsteki tego niejestem pewny na 100%)
Sipma Lublin :D :D :D

harry
Trener

#275 Postautor: harry » 21 sierpnia 2007, o 23:55

Jaśniej proszę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski