Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzysztofC

Re: Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 19.08.2007

#226 Postautor: KrzysztofC » 21 sierpnia 2007, o 07:43

InDorka pisze:
boxing pisze:
Moze ktos sie jeszcze ustosunkowac do poruszonej pare postow wyzej "akcji Vodyakov" ?

Nie ma chetnych do odpowiedzi......to ja na slowko :D
Wczoraj w trakcie retransmisji meczu Tarnow -Torun o Vodyakowie rozmawiali sprawozdawcy Feddek i Wojcik. Dostal okreslenie "MAGATALENT".
Juz samo to okreslenie wskazuje ,ze szybko gdzies zakotwiczy na dobre,nie pozwola mu na trzaskanie punktow tylko u siebie.Ciekawe kto nas ubiegnie ?

cosik mi się widzi , że to będzie drugi emil!!! Przykro mi ale wątpię , żeby wybral biedny lublin mając do wyboru tarnów czy wroclaw

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#227 Postautor: _piotrusss » 21 sierpnia 2007, o 08:31

Ja składam taką propozycję, by zignorować kolejne posty użytkownika "Sponsor". Chyba już wystarczająco mocno nam udowodnił, że nie potrafi prowadzić dyskusji, a jedynie wylewa swoje żale poparte "bylejakimi" argumentami (które z resztą są skutecznie obalane przez innych użytkowników).
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

moko

#228 Postautor: moko » 21 sierpnia 2007, o 08:50

harry pisze:Ile pieniędzy chce pan przeznaczyć na klub jak ja odejdę

Chyba Pan jest niepoważny domagając się na forum podania kwoty jaką wyłoży obojętnie jaki sponsor. Przynajmniej w mojej pracy nie do pomyslenia jest abym podał ile sponsor przeznaczył na moje działania. Bardzo Pan traci wdając się w utarczki słowne na tym forum. Widzą to inni tj. niekoniecznie forumowy "sponsor".
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2007, o 09:38 przez moko, łącznie zmieniany 1 raz.

Shack
Administrator

#229 Postautor: Shack » 21 sierpnia 2007, o 09:15

wracajac do meczu:

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,4403934.html

kolejna wypowiedz seby i kolejne fakty nie trzymaja sie kupy. Tym razem dowiedzial sie, ale przed otworzeniem bramy, to po kiego pojechal na start ???

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#230 Postautor: kdsz » 21 sierpnia 2007, o 09:22

Jak to po kiego? Przecież wyraźnie powiedział "W tym momencie otworzyła się brama, więc wyjechałem." Odruch bezwarunkowy :lol:
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Czarek
Trener

#231 Postautor: Czarek » 21 sierpnia 2007, o 09:48

Gdybym sprzedał ten mecz zachowywałbym się tak samo jak Trumiński tzn. blokowałbym Jeleniewskiego. Gdybym kupił ten mecz zapłaciłbym Trumińskiemu czyli koledze z pary zawodnika, który jest "na fali", tak aby go zneutrealizował.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

harry
Trener

#232 Postautor: harry » 21 sierpnia 2007, o 09:55

moko pisze:
harry pisze:Ile pieniędzy chce pan przeznaczyć na klub jak ja odejdę

Chyba Pan jest niepoważny domagając się na forum podania kwoty jaką wyłoży obojętnie jaki sponsor. Przynajmniej w mojej pracy nie do pomyslenia jest abym podał ile sponsor przeznaczył na moje działania. Bardzo Pan traci wdając się w utarczki słowne na tym forum. Widzą to inni tj. niekoniecznie forumowy "sponsor".

Wyrywa Pan zdanie z kontekstu przez co zmienia cały sens wypowiedzi. Wygląda na to ze to Pan jest niepoważny.
Na pewno nie pozwolę na to by walono do mnie jak do kaczki na polowaniu, na publicznym forum. A widzę że tak kilka osób by chciało. Jedziemy na Siwka ile wejdzie ale jak on się nie zgadza i odzywa na forum to już prezesowi nie wolno odzywać sie na forum. Nic z tego.

Panie Moko. Kontekst mojej wypowiedzi, którą raczył Pan zmanipulować jest oczywisty.
JEżELI Są CHęTNI DAWAć PIENIąDZE NA KLUB, LUB W JAKIś INNY SPOSóB ZNACZąCO POMAGAć, TO JA NATYCHMIAST ZNIKAM.. Tyle. Tylko czekam na jakiś znak, sygnał lub coś w tym rodzaju. Hasła "Odejdź to damy" przerabiane są od lat 90 ubiegłego stulecia i jeszcze nigdy się nie sprawdziły.
Jeżeli faktycznie Sponsor ma, i w dodatku może dawać pieniądze to w końcu musi się z kimś z klubu skontaktować.
Ale coś mi się coraz bardziej wydaje, ze to niestety napinacz komputerowy jest, który ma jakieś kompleksy i urazy do mnie osobiście.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

janek
Kadrowicz

#233 Postautor: janek » 21 sierpnia 2007, o 10:02

najwyraźniej

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#234 Postautor: suchy1613 » 21 sierpnia 2007, o 10:12

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#235 Postautor: Cooper » 21 sierpnia 2007, o 10:12

No przebrnalem przez te 10 stron w koncu:)

Rozmawialem krotko po meczu z bramowym z Grudziadza (taki Grudziadzki Stefan 8) ), mial zapalone czerwone swiatlo, sedzia wlaczyl zielone dopiero 20 sekund przed uplywem 2 minut. Ni cholery nie mogl otworzyc bramy wg regulaminu.

Bardzo fajnie jezdzil Piszcz, rozegranie luku, ogolnie jazda na niezlym wkurwie 8) Punktow malo, fura slaba, ale gryzl tor i bylo skuteczny druzynowo.
Co do jokera w 5 czy 6 biegu, to bym nie przesadzal, ni cholery nie bylo wiadomo za kogo ma pojsc. Natomiast jesli chodzi o wyscig gdzie Klimek pokonal Stange to niewiele zmienialo, bo raz ze Klimek byl bliski zrobienia 5:1 (tasowali sie z Puszakiem) i ni cholery nie mail jak odpuscic, a dwa, ze popatrzciee logicznie, jaka to bylaby roznica, gdyby bylo 3:3 i pozniej 8:1 (czyli odrabiamy 7 punktow), czy tez 4:2 i pozniej 5:1 (odrabiamy 6). Niewielka, a powtarzam byla duza szansa ze Klimek zrobi Puzona.
Moze w 9 mozna bylo cos pokombinowac (joker). Ale naprawde latwo mowi sie po meczu, nie widzac tego co na torze. MECZ BYŁ DO WYGRANIA i smiesza mnie teksty z Grudziaca o kontrolowaniu sytuacji. Moglo byc np. 42:42 przed 15 czy nawet 43:41 (generalnie na styku) i byloby baaardzo cieplo. Grudzionc byl cienki jak nigdy u siebie.

Coz za tydzien trzeba brac to co jest plus jakis dobry betoniarz (pozdro pav 8) ) i idziemy na dzide 8)

P.S. Harry - nieoficjalny rekord Polski w zbieganiu z korony stadionu na tor 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sacreble9

#236 Postautor: sacreble9 » 21 sierpnia 2007, o 11:03

Cooper pisze:MECZ BYŁ DO WYGRANIA i smiesza mnie teksty z Grudziaca o kontrolowaniu sytuacji. Moglo byc np. 42:42 przed 15 czy nawet 43:41 (generalnie na styku) i byloby baaardzo cieplo.

Te, widmo takiego wyniku nie wchodziło w ogóle w grę. Ani wynik ani jazda zawodników lubelskich nie gwarantowała odwrócenia losów meczu.
I nie przesadzaj z tymi szansami Klimka na 5-1 dostał po prostu prezent od Puzona, któremu podniosło koło i prawie uderzył w bandę by za chwilę odzyskać utraconą pozycję. Poza tym Jeleniewski po upadku nie był już taki pewien zdobywania 2-3 pkt. co potwierdził w 15 biegu gdzie raczej tylko próbował nawiązać walkę z Mroczką, który jak wiemy zastąpił w tym biegu szybkiego Puzona.
Reasumując, drużyna Motoru jechała dobrze ale nie zapominaj, że przed feralnym 13 biegiem to GKM prowadził bodajże 8-oma punktami, i można to było uznać za dość bezpieczną przewagę, więc troszkę pokory.

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#237 Postautor: smerf_997 » 21 sierpnia 2007, o 11:28

Co do postów nt młodego Rosjanina u nas to w Cze-wie młodzieżowiec Miturski zakończył karierę bo go źle traktowali itp w klubie. Nie można by było z nim porozmawiać i wtedy zamiast kończenia kariery mógłby rozwiązać kontrakt z winy klubu. Poza tym to ma bliżej niż Vodiakow...
Obrazek

Smirnek_
Senior

#238 Postautor: Smirnek_ » 21 sierpnia 2007, o 11:37

smerf_997 pisze:Co do postów nt młodego Rosjanina u nas to w Cze-wie młodzieżowiec Miturski zakończył karierę bo go źle traktowali itp w klubie. Nie można by było z nim porozmawiać i wtedy zamiast kończenia kariery mógłby rozwiązać kontrakt z winy klubu. Poza tym to ma bliżej niż Vodiakow...

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_czes ... 1089893474

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#239 Postautor: smerf_997 » 21 sierpnia 2007, o 11:41

W takim razie przepraszam za wprowadzenia chaosu.
Obrazek

Smirnek_
Senior

#240 Postautor: Smirnek_ » 21 sierpnia 2007, o 11:45

Za wprowadzenie chaosu to powinien raczej przepraszać Borys Miturski 8)

KrzysztofC

#241 Postautor: KrzysztofC » 21 sierpnia 2007, o 12:20

Czarek pisze:Gdybym sprzedał ten mecz zachowywałbym się tak samo jak Trumiński tzn. blokowałbym Jeleniewskiego. Gdybym kupił ten mecz zapłaciłbym Trumińskiemu czyli koledze z pary zawodnika, który jest "na fali", tak aby go zneutrealizował.

Jasne , od razu widać , że grudziądz kupil mecz!! Weź się chlopie opanuj i wrzuć na luz. Ostrowianie też się spinali , że gorzów podstawil nam motory i kasę na hefe , a jak się później okazalo ten sam hefe sprawil , że wygraliśmy również z ... gorzowem.
Zresztą , po co mięlibyśmy kupować mecz skoro byliśmy zdecydowanym faworytem!!!

koniuszko
Szkółkowicz

#242 Postautor: koniuszko » 21 sierpnia 2007, o 12:37

KrzysztofC pisze:cosik mi się widzi , że to będzie drugi emil!!! Przykro mi ale wątpię , żeby wybral biedny lublin mając do wyboru tarnów czy wroclaw

Taki Pavlic zaczynał najpierw od TŻ-u Lublin aby potem jeździć w Lesznie więc nie napinaj sie

Sledzio
Trener
Kontakt:

#243 Postautor: Sledzio » 21 sierpnia 2007, o 13:32

Panie Harry daj sobie spokój z tym sponsorem, tak obserwuje jego posty od jakiegoś czasu to można wywnioskować ze to jakiś gówniarz który sobie jaja robi z Pana.

Czarek
Trener

#244 Postautor: Czarek » 21 sierpnia 2007, o 13:39

KrzysztofC pisze:
Czarek pisze:Gdybym sprzedał ten mecz zachowywałbym się tak samo jak Trumiński tzn. blokowałbym Jeleniewskiego. Gdybym kupił ten mecz zapłaciłbym Trumińskiemu czyli koledze z pary zawodnika, który jest "na fali", tak aby go zneutrealizował.

Jasne , od razu widać , że grudziądz kupil mecz!! Weź się chlopie opanuj i wrzuć na luz. Ostrowianie też się spinali , że gorzów podstawil nam motory i kasę na hefe , a jak się później okazalo ten sam hefe sprawil , że wygraliśmy również z ... gorzowem.
Zresztą , po co mięlibyśmy kupować mecz skoro byliśmy zdecydowanym faworytem!!!

Ja w zbiegi okoliczności typu ten "wykonany" przez Trumińskiego (trzykrotne blokowanie Jeleniewskiego) nie wierzę. Dużo wskazuje tu na celowe działanie. Czy grudziądzanie zapłacili mu czy nie zależy od tego jak oceniali formę swoich zawodników (ostanio kiepska) i naszych (ostatnio bardzo dobra). Biorąc pod uwagę, że Trumiński zaimponował w meczach w Lublinie, a z kasą u niego słabo mozna było się skusić...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Koper
Trener
Kontakt:

#245 Postautor: Koper » 21 sierpnia 2007, o 13:56

Nikt nie złapał nikogo za reke, kiedys bylo pisanie o Darku Śledziu ze sprzedał, teraz o Truminskim, ja jednakze bede stał przy wersji takiej ze w pierwszym przypadku slabsze wystepy Dariusza wynikaly z faktu nieodpowiedniego przygotowania sie do sezonu, a kare w owczesnym sezonie Darek ponisl za nie stawienie sie na mecz w Gdansku, w przypadku Sebastaian bede natomiast stal przy wersji takiej ze blokowanie Jeleniewksiego czy tez sytuacja z 13 biegu jest zwiazana z takim a nie innym charakterem zawodnika, zle rozumianymi ambicjami itd. a nie sprzedaniem meczu, a konsekwencje za wydarzenia sprzed 13 biegu na pewno Seba poniesie.
Duzo wyjasnia w tym wypadku relacja Janusza Stachyry, ktory slyszal z ust Sebastiana ze czuje sie pokrzywdzony, ze jest zastepowany przez Jeleniewskiego, podobnie jak czuje sie gorzej traktowany niz Dawid Stachyra:
Zachowanie Trumińskiego było skandaliczne, moim zdaniem niegodne sportowca i klub musi wyciągnąć konsekwencje - powiedział trener Janusz Stachyra. - O rezerwie taktycznej zdecydowałem ja z Jarosławem Siwkiem. Przecież nie mogliśmy uprzedzić Trumińskiego kilka wyścigów wcześniej. Przed dwunastym biegiem umówiłem się z Danielem Jeleniewskim, że jeżeli okaże się, że dobrze zmienił przełożenia i wygra, to znowu wystartuje. I tak było. Daniel zwyciężył i kiedy tylko zjechał z toru natychmiast zgłosiłem zmianę. Później podszedłem do Trumińskiego, który był przygotowany do wyjazdu i powiedziałem, że będzie zmieniony. A on odparł, że mogę sobie zmieniać Dawida. Ja odpowiedziałem, aby Sebastian równał do tych najlepszych - Darka Śledzia i Jeleniewskiego, tak jak stara się to robić Dawid. Trumiński i tak wyjechał na tor. Gospodarze natychmiast zamknęli bramę, a my mieliśmy kłopoty aby wszystko odkręcić.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#247 Postautor: Cooper » 21 sierpnia 2007, o 15:12

sting126 pisze:
moko pisze:Przynajmniej w mojej pracy nie do pomyslenia jest abym podał ile sponsor przeznaczył na moje działania.

O k**** ale tekst :D :D :D Moze w tej pracy liczy sie przede wszystkim dyskrecja? :D :D :D

Ee, w tej branzy akurat stawki sa powszechnie znane, wiec co to za tajemnica :lol: :P

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#248 Postautor: grzesieck » 21 sierpnia 2007, o 15:25

ale nie wiesz ile osoby z tej branzy wydaja na "przygotowanie", solarka, tipsy te sprawy ^^
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#249 Postautor: Cooper » 21 sierpnia 2007, o 16:06

No tak zapomnialem o kasie na przygotowanie przed sezonem 8) :D

natka
Kontakt:

#250 Postautor: natka » 21 sierpnia 2007, o 16:08

Koper pisze:Nikt nie złapał nikogo za reke, kiedys bylo pisanie o Darku Śledziu ze sprzedał, teraz o Truminskim, ja jednakze bede stał przy wersji takiej ze w pierwszym przypadku slabsze wystepy Dariusza wynikaly z faktu nieodpowiedniego przygotowania sie do sezonu, a kare w owczesnym sezonie Darek ponisl za nie stawienie sie na mecz w Gdansku, w przypadku Sebastaian bede natomiast stal przy wersji takiej ze blokowanie Jeleniewksiego czy tez sytuacja z 13 biegu jest zwiazana z takim a nie innym charakterem zawodnika, zle rozumianymi ambicjami itd. a nie sprzedaniem meczu, a konsekwencje za wydarzenia sprzed 13 biegu na pewno Seba poniesie.
Duzo wyjasnia w tym wypadku relacja Janusza Stachyry, ktory slyszal z ust Sebastiana ze czuje sie pokrzywdzony, ze jest zastepowany przez Jeleniewskiego, podobnie jak czuje sie gorzej traktowany niz Dawid Stachyra:
Zachowanie Trumińskiego było skandaliczne, moim zdaniem niegodne sportowca i klub musi wyciągnąć konsekwencje - powiedział trener Janusz Stachyra. - O rezerwie taktycznej zdecydowałem ja z Jarosławem Siwkiem. Przecież nie mogliśmy uprzedzić Trumińskiego kilka wyścigów wcześniej. Przed dwunastym biegiem umówiłem się z Danielem Jeleniewskim, że jeżeli okaże się, że dobrze zmienił przełożenia i wygra, to znowu wystartuje. I tak było. Daniel zwyciężył i kiedy tylko zjechał z toru natychmiast zgłosiłem zmianę. Później podszedłem do Trumińskiego, który był przygotowany do wyjazdu i powiedziałem, że będzie zmieniony. A on odparł, że mogę sobie zmieniać Dawida. Ja odpowiedziałem, aby Sebastian równał do tych najlepszych - Darka Śledzia i Jeleniewskiego, tak jak stara się to robić Dawid. Trumiński i tak wyjechał na tor. Gospodarze natychmiast zamknęli bramę, a my mieliśmy kłopoty aby wszystko odkręcić.

zachowanie Trumińskiego to bardziej w stylu "na złość mamie odmroże sobie uszy", zwłaszcza po ostatnim wywiadzie w "tygodniku Żużlowym". Trumiński twierdzi, że kierownictwo TŻtu zrobiło mu "przysługę" i przez to wyleciał z Anglii i nie ma zarobku, no to teraz się odpłacił.