Występy lubelskich juniorów
Re: Występy lubelskich juniorów
W moim odczuciu osoby które "targują się" o ceny biletów na zawody żużlowe na poziomie kilku złotych,a to czy 10 zł za drogo,czy nie,po prostu nie rozumieją tego sportu.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Regdal pisze:Fakt cena wysoka jak na takie zawody
No to widać jak niektórzy wspierają wysiłek żużlowców,10 zł to rzeczywiście duży wydatek,jak to się ma do cen opony (200 zł/szt.) czy choćby litra oleju silnikowego (CASTROL 50 zł/litr).
Czyżbyś miał pretensje ? Z twojej wypowiedzi wynika, że na takie zawody bilety powinny być w cenie 20 zł i do tego jeszcze ok. 1000 ludzi, wtedy byłoby super. Bez przesady, cena powinna być adekwatna do jej poziomu. Popatrz chociażby na ceny biletów w innych ośrodkach żużlowych na tego typu zawody. Owszem rozumiem sytuację klubu, nie ma sponsorów. Klub wyszedł z założenia, że na MDMP i tak przyjdą tylko ci co zawsze przychodzą i dla nich cena jest bez różnicy bo kochają ten sport. Również zaliczam się do tego grona, przychodzę na różnego rodzaju zawody żużlowe bo kocham ten sport. Jak do tej pory udaje mi się uzbierać pieniądze, żeby obejrzeć zawody żużlowe.
Trudno w tym momencie mnie ocenić, jak cena byłaby niższa czy przyszłoby więcej ludzi i zysk z takich zawodów byłby większy (jeżeli w ogóle by był). W klubie mam nadzieje takie rzeczy wiedzą i kalkulują na przyszłość i może stąd taka cena.
Tak się zapytam z czystej ciekawości, czy uważasz cenę = 10 zł na rundę MDMP za cenę słuszną ?
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Regdal pisze:W moim odczuciu osoby które "targują się" o ceny biletów na zawody żużlowe na poziomie kilku złotych,a to czy 10 zł za drogo,czy nie,po prostu nie rozumieją tego sportu.
Z pewnością nie rozumieją tego sportu od tej strony jaką Ty znasz i wcale nie muszą. Są różni kibice, jeden wyrazi swoje zdanie i stwierdzi, że cena jest za wysoka, ale i tak przyjdzie bo złapał bakcyla żużlowego i będzie tak kombinował żeby pieniądze tak wygospodarować ażeby na żużel starczyło. Drugi spojrzy na cenę i powie nie stać mnie nie idę, ale lubi ten sport i chętnie by poszedł. KLUB żużlowy w głównej mierze powinien mieć sponsorów i zapewnione finanse. Dlatego pretensje do kibiców, że marudzą na ceny biletów jest niezrozumiały, jeżeli zwrócić uwagę na rangę zawodów. Odrazu podkreślam ceny biletów na mecz żużlowy wg mnie są wporządku, ale ceny na zawody młodzieżowe są za wysokie.
Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, gdy nie ma sponsorów trzeba szukać pieniędzy gdzie indziej. W tym przypadku postawiono na kibiców, podwyższając cene biletu wstępu, klub musi sobie jakoś radzić. Żeby tylko nie okazało się to błędnym kołem = podwyższając ceny biletów zmniejsza się liczba kibiców, następnie klub wydaje się mało atrakcyjny dla sponsorów przez co klub nie ma pieniędzy i podwyższa ceny biletów.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
A może ktoś wytłumaczyć Wielkie niezadowolenie J. Stachyry z przygotowania nawierzchni pierwszego łuku??
Strasznie się sadził do Harrego i Rysia!!.
Strasznie się sadził do Harrego i Rysia!!.
No to widać jak niektórzy wspierają wysiłek żużlowców,10 zł to rzeczywiście duży wydatek,jak to się ma do cen opony (200 zł/szt.) czy choćby litra oleju silnikowego (CASTROL 50 zł/litr).
W moim odczuciu osoby które "targują się" o ceny biletów na zawody żużlowe na poziomie kilku złotych,a to czy 10 zł za drogo,czy nie,po prostu nie rozumieją tego sportu.
Chcialem wyjasnic sytuacje, bo widze ze sa jakies niedomowienia.Kilka słusznych zdań na ten temat napisal juz K.A.M.I.L. i nie bede wszystkiego powtarzal.
Byłem bardzo zdziwiony (zresztą nie tylko ja) tym, ze cena biletu na zawody mlodziezowe, na ktore chyba od kilku lat, o ile dobrze pamiętam wstęp kosztował około połowe biletu uglowego (W tym wypadku 5-6 zł z programem), teraz wynosiła 10zł.
W takim wypadku, jezeli Twoim zdaniem nie rozumiem sportu żużlowego, to prosze Ciebie jako człowieka który, że tak powiem pojmuje ten sport, abyś napisal ceny biletów na zawody pierwszoligowe oraz zawody młodzieżowe. Tak, żeby kibic mógł wesprzeć wysiłek żużlowców.
trening czyni mistrza.
ALe zrobiliscie tu smietnik.
Reasumując lubelski klub ma biednych kibiców,których nie stać na bilet z programem za jedyne 10 zł.Za to niektórzy z tych ,którzy nie mają tak wielkiej kasy ma spore oczekiwania względem lubelskich zawodników.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Heh,świetna sugestia.A na meczach to tylko zrzędzą 
http://www.forum.isq.com.pl Internetowy Quiz Wiedzy o Żużlu. Dołącz do nas!
sting126 pisze:Rozumienie tego sportu nie ma tu nic do rzeczy. Cena byla za wysoka w stosunku do oferowanego produktu i nie podlega to dyskusji. Zwroc uwage,ze w tej cenie byl bilet w Rybniku. Na 1/2 IMP gdzie w stawce zawodnikow bylo kilku czolowych polskich zuzlowcow, a nie Bienia, Machnik i Polak, ktorzy walcza o przejechanie czterech okrazen...
Prosimy nie naciągać faktów do zdarzeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W Rybniku bilety były tanie bo nie było żadnego zawodnika z Rybnika w stawce!!!!!!!!!!
Wstyd.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Biletów ( programów) sprzedano ponad 200 sztuk. Od lat tyle samo.
Resztę sam sobie dopowiedz.
Resztę sam sobie dopowiedz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Prosimy nie naciągać faktów do zdarzeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W Rybniku bilety były tanie bo nie było żadnego zawodnika z Rybnika w stawce!!!!!!!!!!
Wstyd.
A półfinał IMP w Lublinie rok temu, gdzie biletem wstępu był program[10zł]??
Przecież był w stawce jeden zawodnik gospodarzy- J.Rempała...
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!
Slaby wystep lubelskiego - przynajmniej teoretycznie - juniora w lidze rosyjskiej:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=213469
I przy okazji - kolejny udany wystep zawodnika z numerem "15". Zawodnika do wziecia.
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=213469
I przy okazji - kolejny udany wystep zawodnika z numerem "15". Zawodnika do wziecia.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Nigmatzanov nie jest juniorem.
Fakt, w Gdansku lapal sie na juniora. Tym gorsza ocena jego wystepu, ze juz ma 22 lata. 6 lat wiecej od Vodyakova, ktory do "znanych objechanych" (przynajmniej polskim kibicom) - moze doliczyc Miedziaka.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Dzisiejszy występ naszych chłopaków w finale MPPK będzie okazją do odpowiedzi na pytanie gdzie obecnie znajduje się Rafał Klimek. Porażki w biegach młodzieżowych na wyjazdach tłumaczone są przewagą własnego toru, którą posiadają przeciwnicy Rafała, natomiast dzisiejsza konfrontacja na neutralnym terenie da nam jakąś wskazówkę o obecnym poziomie umiejętności Klimka. Z kolei Maciek będzie miał okazję objechać 5 wyścigów na nowym torze z wyżej notowanymi rywalami, co na obecnym etapie rozwoju jest dla Macka najważniejsze. Oby ten występ zaprocentował w przyszłości...
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dobrze nie zaczeli... 1-5 w pierwszym biegu z Kajochem i Kasprzakiem 
"Życie to jazda"
Boobi pisze:Dobrze nie zaczeli... 1-5 w pierwszym biegu z Kajochem i Kasprzakiem
A czego sie spodziewales? Ze wygraja z miejscowymi? W pierwszym biegu?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Ciekawy bedzie wyscig z udzialem naszych zawodnikow oraz grudzaidzan
Jak narazie Mroczka nie wyczynia cudow, tak jak u siebie na torze. Ale dotychczasowy wynik Rafala tez nie zachwyca.. oby teraz bylo tylko lepiej i zeby szczesliwie skonczyli zawody.
trening czyni mistrza.
Karol sie popisał, przegrał z Gorzelańczykiem którego nazwisko nic mi nie mówi. Za chwile pojedynek Michaluk - Polak - ciekawe kto bedzie lepszy 
ehh... Polak wygrał z Michalukiem
Osobiście liczyłem na tego drugiego 
"Życie to jazda"
Gdzie to sledzicie?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
na spotowychfaktach.. czyt. syfach 
Edit:
Prosze:)
Edit:
Prosze:)
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2007, o 20:25 przez Fork, łącznie zmieniany 1 raz.
trening czyni mistrza.
Dzieki barzdo,jestem gapa byla tam ,ale nie znalazlam <dzieki 
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~