Play-off 1 runda TŻ Lublin - GTŻ Grudziądz 12.08.2007
-
zenek
Re: Play-off 1 runda TŻ Lublin - GTŻ Grudziądz 12.08.2007
Akcja Rafała na Mroczce w pierwszym biegu super!!!!!!!!!!!!!!!!
i Dawid najlepszym zawodnikiem meczu, przegrał tylko ze Staszkiem
W początkowej fazie nasi zawodnicy w ogóle nie mieli startów, później już było lepiej
i Dawid najlepszym zawodnikiem meczu, przegrał tylko ze Staszkiem
W początkowej fazie nasi zawodnicy w ogóle nie mieli startów, później już było lepiej
meesha pisze:BTW - cały mecz rozegrany w 90 minut to chyba lubelski rekord
a nawet mniej, bo nie zaczal sie punktualnie :>
METHANOL ADVENTURE TEAM
meesha pisze:BTW - cały mecz rozegrany w 90 minut to chyba lubelski rekord
to dzieki m/innymi Twojemu ulubiencowi sedziemu Banasiakowi
Z punktowki wynika tez ze nie do ugryzienia byl Sebek. Napisze ktos cos wiecej o meczu, bo nie moglem byc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
zenek
walki mało, głównie start, pierwszy łuk i heja do przodu
Sebek starty rewelacja, pierwszy łuk elegancko i pozniej razem z Dawidem pilnowali swoich pozycji. Zablokowanie Puszaka w 14 biegu przez sebka tez niczego sobie
Sebek starty rewelacja, pierwszy łuk elegancko i pozniej razem z Dawidem pilnowali swoich pozycji. Zablokowanie Puszaka w 14 biegu przez sebka tez niczego sobie
ale Puzon w parku maszyn wcale pretensji do Sebka nie mial
nie mam pojecia o co mu chodzilo

Pięknie pojechał Klimek w 8 biegu kiedy był pierwszy 
-
zenek
ktoś kto był w parkingu lub bliższej jego okolicy może napisze o co Puszak się tak "rzucał" po zakończeniu tego biegu
Akcja Rafała w pierwszym biegu lepsza, wygrał po bardzo ładnej akcji
Akcja Rafała w pierwszym biegu lepsza, wygrał po bardzo ładnej akcji
Zablokowanie Puszaka w 14 biegu przez sebka tez niczego sobie
ktoś kto był w parkingu lub bliższej jego okolicy może napisze o co Puszak się tak "rzucał" po zakończeniu tego biegu
trening czyni mistrza.
-
zenek
wojteko pisze:ale Puzon w parku maszyn wcale pretensji do Sebka nie mialnie mam pojecia o co mu chodzilo
![]()
W parkingu mnie nie było, nie wiem co się tam wydarzyło.
Pod koniec biegu, Puszakowski zszedł z motoru i czekał na Sebastiana. Pewnie chciał wyjaśnić zaistniałą sytuację na swój sposób. Nim "Trumna" zjechał do parkingu, Mariusz P. został powstrzymany przez prawdopodobnie działaczy Gtż, od swojego zamiaru. A moze ktos wytlumaczyl Mariuszowi P. żużel to sport nie dla ministrantów?
Pod koniec biegu, Puszakowski zszedł z motoru i czekał na Sebastiana. Pewnie chciał wyjaśnić zaistniałą sytuację na swój sposób. Nim "Trumna" zjechał do parkingu, Mariusz P. został powstrzymany przez prawdopodobnie działaczy Gtż, od swojego zamiaru. A moze ktos wytlumaczyl Mariuszowi P. żużel to sport nie dla ministrantów?
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2007, o 21:07 przez Fork, łącznie zmieniany 1 raz.
trening czyni mistrza.
Jelen jak ostatnio - swietnie, choc zdarzyla sie jedna wpadka.
Trumna - rzeczywiscie rewelacyjnie zabieral sie ze startu, choc tez jedna wpadka - defekt mial na koncu stawki, a dla mnie takie defekty zawsze beda naciagane. Ale plusy za akcje na pierwszym luku, kiedy wyjezdzajac na zewnetrzna robil po malej miejsce Dawidowi. Pare punktow Dawid zdobyl dzieki temu, jak Seba pojechal pierwszy wiraz. Pretensje Puzona dotyczyly takiej wlasnie sytuacji - Puszakowski na pierwszym luku napedzal sie po duzej, a Trumna nie zostawil mu miejsca. Zeby tak Seba jechal na grudziadzkim betonie.
Dawid - dobrze na dystansie, ale zdecydowanie za slabo na starcie. W Grudziadzu moze byc problem, jak nie bedzie przyczepnosci. 10+4 robi niezle wrazenie, walka o 2 punkty mogla sie podobac, ale zamiast tych "2 + bonus" mogły byc "1"... Dzieki Truminskiemu i walce udalo sie zrobic prawie komplet, ale musi Dawid pokombinowac nad startami!
Darek - solidnie, ale liczylem na troche wiecej. Porazki z Puzonem, Hefe i Staszkiem.
Rafal - przyzwoicie. Zera u siebie psuja po raz kolejny wrazenie.
Franek - katastrofa. Jezeli mamy walczyc w Grudziadzu - nie ma co probowac wstawiac Frankiego do skladu. Raz przywiozl Puzona, raz Jamrozego, defekt na koncu stawki. Najwieksze brawa od I luku dostal po ... zerze - gdy powalczyl o ten punkt.
Troszke walki bylo. Bieg III - Dawid powalczyl o 2 punkty z Rymelem, VI - Sledz z Rymelem, VII - walka Frankowa z Hefe, VIII - Sledzia postawilo na starcie, ale zdolal na wejsciu w 2 luk dolaczyc do Klimka, X - Stachyra minal Mroczke.
Spoznilem sie na pierwszy bieg, cos ciekawego stracilem?
Trumna - rzeczywiscie rewelacyjnie zabieral sie ze startu, choc tez jedna wpadka - defekt mial na koncu stawki, a dla mnie takie defekty zawsze beda naciagane. Ale plusy za akcje na pierwszym luku, kiedy wyjezdzajac na zewnetrzna robil po malej miejsce Dawidowi. Pare punktow Dawid zdobyl dzieki temu, jak Seba pojechal pierwszy wiraz. Pretensje Puzona dotyczyly takiej wlasnie sytuacji - Puszakowski na pierwszym luku napedzal sie po duzej, a Trumna nie zostawil mu miejsca. Zeby tak Seba jechal na grudziadzkim betonie.
Dawid - dobrze na dystansie, ale zdecydowanie za slabo na starcie. W Grudziadzu moze byc problem, jak nie bedzie przyczepnosci. 10+4 robi niezle wrazenie, walka o 2 punkty mogla sie podobac, ale zamiast tych "2 + bonus" mogły byc "1"... Dzieki Truminskiemu i walce udalo sie zrobic prawie komplet, ale musi Dawid pokombinowac nad startami!
Darek - solidnie, ale liczylem na troche wiecej. Porazki z Puzonem, Hefe i Staszkiem.
Rafal - przyzwoicie. Zera u siebie psuja po raz kolejny wrazenie.
Franek - katastrofa. Jezeli mamy walczyc w Grudziadzu - nie ma co probowac wstawiac Frankiego do skladu. Raz przywiozl Puzona, raz Jamrozego, defekt na koncu stawki. Najwieksze brawa od I luku dostal po ... zerze - gdy powalczyl o ten punkt.
Troszke walki bylo. Bieg III - Dawid powalczyl o 2 punkty z Rymelem, VI - Sledz z Rymelem, VII - walka Frankowa z Hefe, VIII - Sledzia postawilo na starcie, ale zdolal na wejsciu w 2 luk dolaczyc do Klimka, X - Stachyra minal Mroczke.
Spoznilem sie na pierwszy bieg, cos ciekawego stracilem?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
W pierwszym biegu Rafał wyprzedził po ładnym ataku Mroczkę.
trening czyni mistrza.
Martwi mnie, ze przegrywaliśmy większosc startów - w Grudziądzu, gdzie wystarczy wyjechać dobrze spod taśmy a potem trzymać sie swojej ściezki moze byc bardzo cięzko. Darka "dźwiga" na jedno koło za każdym razem. Dawid jest szybki na trasie ale starty są do poprawki zdecydowanie. Danielowi też nie powinna przytrafić się taka wpadka jak dzisiaj - w koncu Grudziadz to nie mocarze. Największy problem jest z Sebkiem. Wszyscy wiemy, ze w Grudziadzu wzorem poprzednich meczów nie najeździ nic ale jak go odstawić od składu po takim meczu jak dziś? Swoją drogą był katastrofalnie wolny na dystansie, że biedny Dawid nie wiedział co z nim zrobić. Na szczeście jakoś sie udawało.
ta wygrana była do przewidzenia, gorzej będzie w Grudziądzu więc trzeba ryzykować i zaprosić Nieminena wówczas mielibyśmy mam nadzieję pięciu równo punktujących zawodników i może udałoby się zakończyć mękę tego sezonu za tydzień. Juniora jeśli już to Kusa, ma niezłe starty i gdyby nasi bardziej doświadczeni zawodnicy podpowiedzieliby jak się "przełożyć" to może coś by z tego było na grudziądzkim betonie
-
Smirnek_
- Senior
Jeśli zagraniczny junior to tylko Kenneth Hansen. Co z tego, że Kus ma dobre starty jak na dystansie straci.
"boxing" napisał:
Wlasnie po zakonczeniu 1 biegu,na szczycie 2 luku zatrzymal sie Mroczka,wydlubal noge z buta i w karetce opuscil tor. Spiker wyjasnil,ze zerwal mu sie jakis lancuszek i walnal go w stope.Szkoda,ze Brzozowskiego zastapili nowym zawodnikiem i Klimek nie mial szansy odgryzc sie za poprzedni mecz.
Jeszcze nikt dzisiaj nie pochwalil pogody......jechalam na stadion w drobniutkim deszczu ,wracalam juz w calkiem konkretnym,a meczyk na sucho
Podobala mi sie rowniez postawa kibicow po meczu.Nie rzucili sie jak zwykle do bram wyjsciowych i zawodnicy mieli sie komu pokazac juz na zupelnym luzie ,z pasazerami z przodu i tylu.Szkoda,ze nagroda meczu (bilet,normalny,ulgowy i karnet) nie jest mozliwosc przejazdu z zawodnikiem chociaz jednego koleczka (tak jak dzisiaj pojechal jakis maluszek z Danielem)..........kupowalabym chyba po 2 bilety
Nie bylo ani jednego upadku,a jednak karetka raz wyjechalacos ciekawego stracilem?
Wlasnie po zakonczeniu 1 biegu,na szczycie 2 luku zatrzymal sie Mroczka,wydlubal noge z buta i w karetce opuscil tor. Spiker wyjasnil,ze zerwal mu sie jakis lancuszek i walnal go w stope.Szkoda,ze Brzozowskiego zastapili nowym zawodnikiem i Klimek nie mial szansy odgryzc sie za poprzedni mecz.
Jeszcze nikt dzisiaj nie pochwalil pogody......jechalam na stadion w drobniutkim deszczu ,wracalam juz w calkiem konkretnym,a meczyk na sucho
Podobala mi sie rowniez postawa kibicow po meczu.Nie rzucili sie jak zwykle do bram wyjsciowych i zawodnicy mieli sie komu pokazac juz na zupelnym luzie ,z pasazerami z przodu i tylu.Szkoda,ze nagroda meczu (bilet,normalny,ulgowy i karnet) nie jest mozliwosc przejazdu z zawodnikiem chociaz jednego koleczka (tak jak dzisiaj pojechal jakis maluszek z Danielem)..........kupowalabym chyba po 2 bilety
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Smirnek_ pisze:Jeśli zagraniczny junior to tylko Kenneth Hansen. Co z tego, że Kus ma dobre starty jak na dystansie straci.
w Grudziądzu po przegranym starcie to już można dać sobie spokój z jazdą
a Hansena widziałem w Lublinie całkowity brak refleksu zwykle zabierał się ostatni
tak że czwartego miejsca napewno nie straci a Kus też nic nie gwarantuje ale daje nadzieje
No Sebie kilka wpadek sie zdarzyło.Zajechał kilka razy Dawidowi tor jazdy kiedy ten mógł go wyprzedzić.Nie jeździł zespołowo i wyglądało na to jakby jeździł na indywidualnych zawodach.
Cieszy zespołowa jazda Śledzia z Klimkiem w nie pamiętam już w którym biegu na 5:1.Z tego co zauważyłem to Franek szybciej jeździ na tym kolanie na wirażach niż na prostej
Więc do Grudziądza raczej sie nie załapie myśle
Cieszy zespołowa jazda Śledzia z Klimkiem w nie pamiętam już w którym biegu na 5:1.Z tego co zauważyłem to Franek szybciej jeździ na tym kolanie na wirażach niż na prostej
odnośnie dzisiejszego meczu powiem tak: dużo więcej spodziewałem się po Hefenbrocku i Puszakowskim... jakby nie patrzeć, Hefe smiagał we Włókniarzu a Puzon w Toruniu... Patrząc na sklady przed meczem, byłem pewien że wynik bedzie bardziej na styku w granicach 48:42 czy 47:43.
a byles na meczu tydzien temu?
METHANOL ADVENTURE TEAM
nom byłem i też nic nie pokazali...na szczęście Staszek nieco sie poprawił 
Fajna akcja Klimka w pierwszym biegu, bardzo fajny pojedynek Dawidka z Rymelem i ogólnie większość wyścigów z mijankami, więc jestem całkowicie usatysfakcjonowany. Pozytywnie mnie zaskoczyło świetne tempo rozgrywania zawodów - tak powinno być zawsze. Nie było serpentyn, nie było pierdzielenia się z tradycyjną przerwą przed nominowanymi. Trochę miałem ciężko w porach przy stanie 22:20, gdy Grudziądz wygrywał wszystkie starty, ale później na szczęście podwójna wygrana pary Klimek-Śledź uspokoiła spotkanie i wszystko potoczyło się swoim rytmem. Tym bardziej, że Grudziądz robił rażące błędy taktyczne
PS. Piszcz rzeczywiście utyka, więc ten uraz podczas ogólnorozwojówki to prawda.
PS. Piszcz rzeczywiście utyka, więc ten uraz podczas ogólnorozwojówki to prawda.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Odnośnie wyjazdu do Grudziądza:
1. Zawodnik S. Trumiński nie chce słyszeć o tym wyjeździe bo nie ma sprzętu na beton i generalnie nie lubi jeździć na betonie
i tak poza tym to chciałby pojechać do Anglii pojeździć w następnym klubie.
2. Zawodnik T. Piszcz skręcił nogę w kolanie więc jego występ jest mało prawdopodobny.
3. Zawodnik M. Franków pogniewał sie ze sponsorem i nie chce jechać.
4. Zawodnik K. Nieminen nie ma mechanika na ten mecz bo ten będzie akurat przy porodzie swojego potomka.
5. Natomiast zawodnik S. Johnston nie reaguje na różnego rodzaju monity i zaproszenia od tygodnia.
1. Zawodnik S. Trumiński nie chce słyszeć o tym wyjeździe bo nie ma sprzętu na beton i generalnie nie lubi jeździć na betonie
2. Zawodnik T. Piszcz skręcił nogę w kolanie więc jego występ jest mało prawdopodobny.
3. Zawodnik M. Franków pogniewał sie ze sponsorem i nie chce jechać.
4. Zawodnik K. Nieminen nie ma mechanika na ten mecz bo ten będzie akurat przy porodzie swojego potomka.
5. Natomiast zawodnik S. Johnston nie reaguje na różnego rodzaju monity i zaproszenia od tygodnia.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski