Maciek Michaluk

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

Re: Maciek Michaluk

#201 Postautor: InDorka » 26 lipca 2007, o 20:11

nasi juzniorzy majÄ… nowego sponsora
Janku,jesli mozesz rozszerz to zdanie,nie bylam na zawodach od poczatku i nie wiem o czym piszesz.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#202 Postautor: K.A.M.I.L. » 26 lipca 2007, o 20:32

Może Janek wie coś więcej. Na zawodach spiker mówił o nowym sponsorze Maćka Michaluka, pan Zgórka (nie wiem czy dobrze napisałem) z firmy Stolmar (też nie jestem pewny). Jednak o nowym sponsorze dla Rafała nic nie słyszałem. Poza tym Rafał i Maciek mieli obicia kierownic z napisem Zdzichtex. Może to o to chodzi Jankowi.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

pilek

#203 Postautor: pilek » 19 września 2007, o 19:47

Sponsorem Macka jest firma "Stolmar Technika Okienna"
U Maćka w teamie tez sie pozmienialo, przede wszystkim na stanowisku managera ktorym jest wyzej wymieniony Mariusz Zgórka

Efekty juz widac. Jazda ze zdjętym gipsem ze zlamanej ręki na niezlym poziomie, postępy są widoczne a wszystko idzie w kierunku dalszego rozwoju.
Obrazek

http://www.Michaluk.czarnysport.pl <-- Oficjalna Strona Maćka

Awatar użytkownika
istred
Trener

#204 Postautor: istred » 19 września 2007, o 20:16

Tylko w tym dobrym szkoda, że wszystko dzieje się na koniec sezonu :?

Awatar użytkownika
Krakus
Kontakt:

#205 Postautor: Krakus » 19 września 2007, o 20:22

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 września 2007, o 20:43 przez Krakus, łącznie zmieniany 1 raz.
od 1989 tylko SPEEDWAY

pilek

#206 Postautor: pilek » 19 września 2007, o 21:09

Krakus pisze:
CHŁOPIE ! ! !
Jakie postępy, ten dzieciak zatrzymał się w miejscu,a nawet można powiedzieć, że się cofa.

Poważnie to on powinien się zastanowić czy nie zakończyć kariery, a jeśli marzy mu się jazda dalej to niech ostro bierze sie za siebie, inaczej nic z niego nie będzie.

Wszystkie punkty jakie zdobywa to tylko czysty przypadek,jak nie defekty maszyn przeciwników to starty spod taśmy we trzech ! ! ! I TO MAJĄ BYĆ EFEKTY ! ! ! Chyba na mecze i treningi nie chodzisz, że takie głupoty piszesz.
Pozdrawiam

Ja na meczu bylem i widzialem jak Maciek pokonal bez problemow Fajfera a start mial rowny z Rafałem.
Maciek na ten mecz jak i na treningi przed nim zdjemowal gips z ręki wiec wynik jak najbardziej pozytywny.

Maciek jest na kazdym treningu(pomimo zlamanej reki). Wczoraj jechali amatorzy i Maciek jezdzil razem z nimi.

Porównaj jazde Macka z początku sezonu do tej ktora prezentuje teraz.
Efekty sa widoczne np w zawodach mlodziezowych, 8ptk w MDMP.

jestem na treningach i meczach wiec zapewniam Cie ze nie pisze głupot.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#207 Postautor: Hans » 19 września 2007, o 22:04

Widać poprawę u Maćka, ale tak powinien już jeździć w maju. Jeżeli chce coś osiągać, bo połowa września to trochę za późno na zwyżkę formy. Ja nadal wierzę, że nie skończy tak jak Kosiński, Wrona czy Bałabuch. Może IMŚ 2008 nie będzie, ale "wyrabiaczem" ligowym może zostać.

Awatar użytkownika
Krakus
Kontakt:

#208 Postautor: Krakus » 19 września 2007, o 22:22

pilek pisze:Ja na meczu bylem i widzialem jak Maciek pokonal bez problemow Fajfera a start mial rowny z Rafałem.
Maciek na ten mecz jak i na treningi przed nim zdjemowal gips z ręki wiec wynik jak najbardziej pozytywny.

Maciek jest na kazdym treningu(pomimo zlamanej reki). Wczoraj jechali amatorzy i Maciek jezdzil razem z nimi.

Porównaj jazde Macka z początku sezonu do tej ktora prezentuje teraz.
Efekty sa widoczne np w zawodach mlodziezowych, 8ptk w MDMP.

jestem na treningach i meczach wiec zapewniam Cie ze nie pisze głupot.

pozdrawiam

TAK dobrze piszesz Michaluk radzi sobie,ale z amatorami i tam powinien zostać !!!

A co do Meczu z Gnieznem, że wyprzedziL Fajfera... STARY z kim Ty go porównujesz obaj siebie warci.
8 punktów w MDMP zdobył to chyba nie powód do dumy (raz w życiu i ślepej kurze trafi się ziarno), bo z tymi co startował to amator by sobie poradził (np: Kiełbasa-6pkt,Fleger-6pkt,Paliga-4pkt,Bienia-1pkt,Machnik-0pkt , natomiast z tymi co naprawdę coś prezentują np. Druchniak czy Mitko nawet nie nawiązał walki) wiec proszę przestań go zachwalać.
Jeśli w meczu ligowym zdobędzie przynajmniej 5 pkt to wtedy będzie można mówić o tym,że coś drgnęło w jego szkoleniu. I sam wtedy napiszę, że chłopak zaczyna nad sobą pracować.

Jak na razie w tym sezonie to wyniki mówią same za siebie (przykłady tylko z meczy na własnym torze) :
1 kwietnia Towarzyski Turniej Par : Michaluk - 0,0,0,0,
24 czerwiec TŻ-Stal Gorzów : Michaluk - 0,
5 sierpień TŻ- GTŻ Grudziądz : Michaluk - 1,0,0,
11 sierpień TŻ- GTŻ Grudziądz : Michaluk - 0,
16 wrzesień TŻ-Start Gniezno : Michaluk - 1,

??? i co to są te widoczne efekty, o których wspominasz ???

Pozdrawim.
od 1989 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#209 Postautor: MIERZWIN » 19 września 2007, o 22:32

Krakus pisze:Poważnie to on powinien się zastanowić czy nie zakończyć kariery

Karierę to co najwyżej może skończyć Jandruś(pisownia oryginalna) Huszcza, lub Tomek Gollob. Niestety, ale wyczyny Maćka M. nazwałbym tylko (albo i AŻ) przygodą z żużlem
Pozdrowienia
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Krakus
Kontakt:

#210 Postautor: Krakus » 19 września 2007, o 22:43

[/quote]Karierę to co najwyżej może skończyć Jandruś(pisownia oryginalna) Huszcza, lub Tomek Gollob. Niestety, ale wyczyny Maćka M. nazwałbym tylko (albo i AŻ) przygodą z żużlem
Pozdrowienia[/quote]

He he masz racje :)
od 1989 tylko SPEEDWAY

pilek

#211 Postautor: pilek » 19 września 2007, o 23:06

TAK dobrze piszesz Michaluk radzi sobie,ale z amatorami i tam powinien zostać !!!

To byl argument na to ze Maciek nie siedzi i nic nie robi tylk ojezdzi kiedy ma na to okazje.

Ja nie napisalem ze on juz jest w stanie robic duzo punktow w lidze ale tak jak napial Hans zrobil duzy postep.
Problemem wczesniej byla matura. Teraz Maciek zdobyl sponsora i robi postepy.
Krakus nie zachwalam pod niebiosa tylko pisze cos co kazdy obiektywnie patrzacy czlowiek powinien zauwazyc.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Krakus
Kontakt:

#212 Postautor: Krakus » 19 września 2007, o 23:32

pilek pisze:

To byl argument na to ze Maciek nie siedzi i nic nie robi tylk ojezdzi kiedy ma na to okazje.

Ja nie napisalem ze on juz jest w stanie robic duzo punktow w lidze ale tak jak napial Hans zrobil duzy postep.
Krakus nie zachwalam pod niebiosa tylko pisze cos co kazdy obiektywnie patrzacy czlowiek powinien zauwazyc.

pozdrawiam

Na tyle lat co on jeździ to już dawno powinny być efekty, a nie po takim czasie dopiero teraz sie rozjeżdża (czego nadal nie widać bulahahahaha).
No ale szkoda słów na polemikę z Tobą, bo widząc Twoje wypowiedzi można tylko stwierdzić brak wiedzy w tym temacie i chyba w tym roku zacząłeś uczęszczać na żużel.................
P.S.prześledź sobie jego cała "karierę" "żużlową" (a raczej jak to wyżej trafnie wspomniał kolega MIERZWIN "przygodę z żużlem")wtedy może czegoś się nauczysz :lol: :lol: :lol:
od 1989 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#213 Postautor: _piotrusss » 20 września 2007, o 09:29

Ale coś Ty się tak Krakus uwziął na Maćka.... Owszem, nie zdobywa punktów, nie robi wrażenia na motocyklu, ale co z tego? Jeśli mamy do dyspozycji lepszego juniora to Maciek grzeje ławę i nikt go nie faworyzuje. A czy robi postępy? Moim zdaniem ostatnio mniej odstaje od stawki... jakkolwiek by to zabrzmiało. Różnie toczyły się kariery żużlowe i choć póki co nie widać w Maćku drobiny talentu, to nie uważam, by wysmiewanie się z niego na forum było odpowiednim zachowaniem. Troszkę szacunku dla niego, bo przynajmniej ambitnie pracuje, a sport żuzlowy jest dla niego czymś ważnym, może nawet pasją. Inasczej dawno by sprzedał motocykle.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#214 Postautor: Erwin » 20 września 2007, o 13:58

Krakus pisze:Na tyle lat co on jeździ to już dawno powinny być efekty, a nie po takim czasie dopiero teraz sie rozjeżdża (czego nadal nie widać bulahahahaha).

Wyśmiewasz innego forumowicza, piszesz że nie warto z nim dyskutować a sam skrobiesz takie herezje, że człowieka krew zalewa.
W czym masz użytkowniku problem, co Ci przeszkadza, że Maciej Michaluk stara się, trenuje i robi wszystko żeby systematycznie podnosić swoje umiejętności ?
Słusznie tutaj ktoś zauważył, że jeżeli mamy do dyspozycji lepszego juniora od Michaluka to Maciek grzeje ławę.
Słowa uznania dla tego zawodnika, bo jest mnośtwo osób (szczególnie wśród kibiców), które go krytykują, sugerują żeby dał sobie spokój, a on wytrwale robi swoje. Postawa godna sportowca, póki co dla niego jest to jak najbardziej przygoda z żużlem, a wielu się zdziwi jak chłopak zacznie jechać. Także, co niektórzy chociaż troszkę szacunku.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#215 Postautor: DonKamizi » 20 września 2007, o 14:28

Krakus pisze:No ale szkoda słów na polemikę z Tobą, bo widząc Twoje wypowiedzi można tylko stwierdzić brak wiedzy w tym temacie i chyba w tym roku zacząłeś uczęszczać na żużel.................

Następny znawca się znalazł.

Maciek nie jest jakimś mega talentem ale cięzko pracuje i wykorzystuje każdą okazję do trenowania.No i jego tato nie rozpowiada każdemu ile to pieniędzy już włozył w syna.
Sprzęt którym dotychczas dysponował nadawał sie napewno do wszystkiego oprocz żużla.
Zobaczymy co teraz kiedy będzie mial wreszcie swojego sponsora.
Także proponuje Ci narazie od MAćka sie odp.....
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

pilek

#216 Postautor: pilek » 20 września 2007, o 15:02

Dokladnie o to mi chodzi i tak jak napisal ktorys z przedmowcow Maciek pracuje systematycznie i jezdzi lepiej niz na poczatku sezonu.
Obrazek

janek
Kadrowicz

#217 Postautor: janek » 20 września 2007, o 15:37

Maciek, jeżeli trenowałby tyle co Klimek, to z pewnością jeździłby na porównywalnym poziomie.
Chłopaczyna po prostu nie ma takich pieniędzy, jakie wpompował do tej pory Papa Klimek w Rafała.
Ale stara się to widać, a i postępy są widoczne.
Także Maciek chłopie, tak trzymać !! , rób swoje, a będzie jeszcze dobrze.

piotr76
Senior
Kontakt:

#218 Postautor: piotr76 » 20 września 2007, o 16:49

Krakus pisze:
pilek pisze:

pozdrawiam

Na tyle lat co on jeździ to już dawno powinny być efekty, a nie po takim czasie dopiero teraz sie rozjeżdża (czego nadal nie widać bulahahahaha).
No ale szkoda słów na polemikę z Tobą, bo widząc Twoje wypowiedzi można tylko stwierdzić brak wiedzy w tym temacie i chyba w tym roku zacząłeś uczęszczać na żużel.................
P.S.prześledź sobie jego cała "karierę" "żużlową" (a raczej jak to wyżej trafnie wspomniał kolega MIERZWIN "przygodę z żużlem")wtedy może czegoś się nauczysz :lol: :lol: :lol:

ooo Qr.. znawca się znalazł ... jak masz takie głupoty pier.. to skończ waść wsydu oszczędź zwłaszcza sobie... ... gdybyś chodził na treningi to byś wiedział jak podejrzewam wszyscy na forum i poza nim że tak naprawde kariera Maćka chyba(mam nadzieje że się myle) mu skończyła się po dzwonie w Rzeszowie !!! progres jaki robił przed tym incydentem był naprawde spory jeśli tego nie widziałeś to jesteś chyba ślepy !!! już pojedynek z mroczką kiedy ewidentnie bał się go wyprzedzić mimo że był lepszy (sezon temu, było to już po dzwonie)
Mi Maćka szkoda jeśli z psyche nie dojdzie ładu nic z niego nie będzie ... ale mówienie że cała jego jazda była do dupy to troche przegięcie !!! ...
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#219 Postautor: Przemas » 20 września 2007, o 17:00

Krakus co ty pier@#$%sz Maciek ma predyspozycje na dobrej klasy zuzlowca tylko bez pieniedzy zainwestowanych w niego nic z tego nie bedzie...
najlepiej to bys zrobil siadając na motor i pojezdził sobie z nim na treningu a nie wypisujesz jaki to on slaby jest... bez nadziejny jestes w tym co piszesz ehh

Awatar użytkownika
Krakus
Kontakt:

#220 Postautor: Krakus » 20 września 2007, o 20:41

piotr76 pisze:ooo Qr.. znawca się znalazł ... jak masz takie głupoty pier.. to skończ waść wsydu oszczędź zwłaszcza sobie... ... gdybyś chodził na treningi to byś wiedział jak podejrzewam wszyscy na forum i poza nim że tak naprawde kariera Maćka chyba(mam nadzieje że się myle) mu skończyła się po dzwonie w Rzeszowie !!! progres jaki robił przed tym incydentem był naprawde spory jeśli tego nie widziałeś to jesteś chyba ślepy !!! już pojedynek z mroczką kiedy ewidentnie bał się go wyprzedzić mimo że był lepszy (sezon temu, było to już po dzwonie)
Mi Maćka szkoda jeśli z psyche nie dojdzie ładu nic z niego nie będzie ... ale mówienie że cała jego jazda była do dupy to troche przegięcie !!! ...

Przemas pisze:Krakus co ty pier@#$%sz Maciek ma predyspozycje na dobrej klasy zuzlowca tylko bez pieniedzy zainwestowanych w niego nic z tego nie bedzie...
najlepiej to bys zrobil siadając na motor i pojezdził sobie z nim na treningu a nie wypisujesz jaki to on slaby jest... bez nadziejny jestes w tym co piszesz ehh

Dużo w tym temacie pada nieładnych słów.
Ale co do mojego podejścia do postępów Michaluka, to każdy ma prawo na wyrażenie swojego zdania, i ja to robię.
Jesli ktoś ma powody by go chwalić, to go chwali i to pisze. Ja nie widzę żadnych postępów więc wyrażam swoje zdanie, jeśli mi nie przeszkadzają czyjeś wypowiedzi więc wymagam tego samego od innych ( zwłaszcza, że nikogo nie obraziłem i w moich wypowiedziach nie ma wulgaryzmów, czego nie można powiedzieć o kilku osobach piszących powyżej-emocje trzeba trzymać na wodzy
....aaaa jeśli ktoś ma naprawdę ciekawe argumenty, które mogą mnie przekonać z miła chęcią ich wysłucham i jeśli się myliłem to schylę głowę i uderzę się w pierś !!!
Znawcą nie jestem i w 100% nie śledzę postępów Maćka, a co do tematu informacji o tym sporcie to raczej mam spore, nieprzerwanie od ponad 17 lat chodzę na nasze mecze, więc chcąc niechcąc wiedzę jakąś posiadam.
Kolejna sprawa to po co pisać, że Klimek ma leprze warunki....oczywiście kasa jest ważna, ale trening i praca nad sobą jest ważniejsza, chłopak jest młodszy od Michaluka i już są spore efekty, niestety ja u Maćka poza zawodami MDMP w tym roku postępów nie widze.
Pozdrawiam serdecznie i liczę na kolejne komentarze, proszę tylko na spokojnie bez emocji :) ) )
od 1989 tylko SPEEDWAY

pilek

#221 Postautor: pilek » 20 września 2007, o 21:25

Krakus wyraźnie w swoim poprzednim poscie ktorego teraz bardzo mocno okroile... napisales że Maciek powinienn skonczyc kariere wiec teraz nie wykrecaj kota ogonem.

Cale szczescie inni sa bardziej obiektywni i widzą to czego Ty nie potrafisz dostrzec.

pozdrawiam
Obrazek

go!
Trener

#222 Postautor: go! » 20 września 2007, o 21:41

Krakus pisze:
Znawcą nie jestem i w 100% nie śledzę postępów Maćka, a co do tematu informacji o tym sporcie to raczej mam spore, nieprzerwanie od ponad 17 lat chodzę na nasze mecze, więc chcąc niechcąc wiedzę jakąś posiadam.

To napewno wiesz co piotr76 mial na mysli piszac swojego posta. Pamietam jak trudno bylo Macka utrzymac z daleka od jazdy po mniej powaznej kontuzji. To byl twardy dzieciak!! Dopiero ten wspomniany dzwon w Rzeszowie go ostudzil.. Jak widac na dluzej... no coz. Wielu twardzielom zycze takiej odwagi jaka ma ten chlopak.
Co do twojego wyrazania sie na temat postepow Macka to oczywiscie masz racje,masz prawo, wolno ci. Mozesz rowniez dodac, ze Cegielski tez strasznie sie cofnal w swoich zuzlowych osiagnieciach.. i pewnie nie sklamiesz :(

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#223 Postautor: Apocalips » 20 września 2007, o 22:03

Mówicie o tym dzwonie co w Rzeszowie pół bandy rozpieprzył ? Bo coś mi świta w pamięci.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

wojteko
Senior

#224 Postautor: wojteko » 20 września 2007, o 22:31

Apocalips pisze:Mówicie o tym dzwonie co w Rzeszowie pół bandy rozpieprzył ?

etam odrazu pol bandy...... jedno przeslo wylecialo w cosmos :shock:

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#225 Postautor: Marcinex » 20 września 2007, o 22:32

Tak chodzi o ten dzwon...
Ale wg mnie to po tym dzwonie Michaluk jeździ lepiej. Sylwetka o wiele ładniejsza, czasami jak wyjeżdża na treningu to nie wiem czy to Klimek czy Maciek, bo mają podobną kolorystykę :P
Na pewno na torze w Lbn nie odstaje aż tyle od stawki zawodników, w meczy z Grudziądzem siedział na ogonie Staszkowi, a i w punktacji w MDMP jest o niebo lepiej niż w zeszłym roku. Czyli postępy są...
Ale należy też zwrócić uwagę że Maciek ma już 19 lat, a jeszcze nie wygrał biegu w meczu ligowym!!!!
Należ mieć nadzieję że ten rozwój będzie przebiegał w znacznie szybszym tempie, bo jeszcze 2 sezony i nadejdzie wiek seniora...
Jedynym ratunkiem dla Maćka i innych polskich juniorów może być zakaz startów zagranicznych juniorów. I do tego powinny dążyć wszystkie polskie kluby.
Obrazek