Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Różności

#4426 Postautor: kdsz » 25 lipca 2007, o 17:11

Boxing, nie ma sensu porównywać Czewy czy Leszna do Lublina. Żaden obiecujący zawodnik nie zwiąże się długoletnim kontraktem z klubem, który ma problemy z otrzymaniem licencji z powodu nieuregulowanych zobowiązań. Trudno będzie przełamać aktualny schemat - Tomicka zastępuje Hansen, następnie Hansena jakiś Wodjakow, którego z kolei zastąpi ktoś równie sprawdzony i utalentowany
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4427 Postautor: boxing » 25 lipca 2007, o 22:59

Kdsz, nie mowie, ze jest/bedzie/byloby latwo zakontraktowac - ale ostatnie strony topicu to nie rozwazania latwo-trudno, ale : "czy warto", "po co", czy to "zuzlowe popierdolki" czy talenty warte zachodu. Dla mnie to talenty i warto - jak widac dla mocniejszych od nas tez ma to sens: extraliga stawia duuuzo wieksze wymagania, a jednak kontraktuja tych "nieprzydatnych nam" juniorow.

kdsz pisze:Żaden obiecujący zawodnik nie zwiąże się długoletnim kontraktem z klubem, który ma problemy z otrzymaniem licencji z powodu nieuregulowanych zobowiązań

Moze masz racje - ale nie uwazasz chyba, ze w powyzszej sytuacji latwiej byloby o - chocby roczny - kontrakt zawodnika "z nazwiskiem". Czyli wszystko zalezy od kasy - i wracamy do punktu wyjscia.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4429 Postautor: kdsz » 26 lipca 2007, o 06:45

boxing pisze:Moze masz racje - ale nie uwazasz chyba, ze w powyzszej sytuacji latwiej byloby o - chocby roczny - kontrakt zawodnika "z nazwiskiem".
Jasne, że na zawodnika z nazwiskiem potrzeba kupę szmalu, natomiast prawdopodobieństwo, że pieniądze władowane w gwiazdę się zwrócą jest kilkadziesiąt razy większe niż w przypadku "Wodjakowów". A nawet jeśli młodzian zaskoczy, to i tak w kolejnym sezonie będzie się zapewne ścigał dla Rzeszowa, Tarnowa czy Ostrowa. Jeśli mówimy o długoletniej strategii, to osobiście jestem zwolennikiem chuchania i dmuchania na Klimka i Kusa. Powinni ładnie punktować za 2 lata i mam nadzieję, że będą to robić w barwach lubelskiego klubu

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4430 Postautor: Cooper » 26 lipca 2007, o 08:47

Kus? ja wole K. Hansena. Mam taki wscik dupy jak jedzie ostatni, ze Klimek i Kus mogliby sie od niego uczyc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#4431 Postautor: Boobi » 26 lipca 2007, o 09:22

Ja też wolę K. Hansena. Ma jeszcze rok startów w juniorce(chyba). Moim zdaniem Kus nie jeździ u nas na 100%, Chociażby w Gnieźnie gdzie przegrał w Mackiem...
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4432 Postautor: kdsz » 26 lipca 2007, o 09:34

OK, obecnie też wolę Kennetha, ale ciekaw jestem jak Kus będzie się prezentował w wieku 20 lat. Sylwetkę ma doskonałą i nieźle rokuje.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#4433 Postautor: Kiry » 26 lipca 2007, o 12:45

i ze startu idzie całkiem nieźle, o niebo lepiej jak KH
będzie ciekawszym riderem niż Tomicek, który już u nas w 2006r w stagnacje wpadł, a ten sezon to potwierdza jego mocno średnie możliwości
Obrazek

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#4434 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 26 lipca 2007, o 12:54

kdsz pisze:Jasne, że na zawodnika z nazwiskiem potrzeba kupę szmalu, natomiast prawdopodobieństwo, że pieniądze władowane w gwiazdę się zwrócą jest kilkadziesiąt razy większe niż w przypadku "Wodjakowów". A nawet jeśli młodzian zaskoczy, to i tak w kolejnym sezonie będzie się zapewne ścigał dla Rzeszowa, Tarnowa czy Ostrowa. Jeśli mówimy o długoletniej strategii, to osobiście jestem zwolennikiem chuchania i dmuchania na Klimka i Kusa. Powinni ładnie punktować za 2 lata i mam nadzieję, że będą to robić w barwach lubelskiego klubu

No tak, ale równie dobrze w kolejnym sezonie dla Rzeszowa może ścigać się Klimek, nawet jest to bardziej prawdopodobne niż w przypadku juniora-obcokrajowca...
A co do chuchania i dmuchania to Rafał już jest droższy od obcokrajowców, np. Hansenów a wymagania jego (teamu) będą (są) jeszcze większe...
kdsz pisze:OK, obecnie też wolę Kennetha, ale ciekaw jestem jak Kus będzie się prezentował w wieku 20 lat. Sylwetkę ma doskonałą i nieźle rokuje.

Sylwetkę ma super, jeździ ładniej od Lubosa, jeszcze żeby miał taki sprzęt jak tamten....
Kenneth chyba lubi nasz tor, w Rybniku pojechał tragicznie, ale powinien u nas częściej i więcej jeździć, coś już potrafi...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#4435 Postautor: GRISZA » 26 lipca 2007, o 13:57

Zauważcie tylko ,że taki Kenio Hansen przyjeżdża do Lublina i jest zostawiony sam sobie. Ma robić punkty... Założę się, że mu Jasiek w życiu nie powie jak jechać czy jakie dobrać najlepszy przełożenia. To naprawdę dobry chłopak i moim zdanie warto w niego troszkę zainwestować.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#4436 Postautor: Marcinex » 26 lipca 2007, o 14:01

BruceWszechmogący pisze:Sylwetkę ma super, jeździ ładniej od Lubosa, jeszcze żeby miał taki sprzęt jak tamten....
Kenneth chyba lubi nasz tor, w Rybniku pojechał tragicznie, ale powinien u nas częściej i więcej jeździć, coś już potrafi...

Z tego co słyszałem to Matej ma dość bogaty park maszyn, tylko nie potrafi sie spasować do polskich torów...
Co do Hansena to widać ze chłopak ma talent, ale też jeszcze za mało kółek odjechał na naszych torach. Kenneth koniecznie musi przyjechac kiedyś na trening przed meczem i spasować dobrze sprzęt. Skoro taki Piszcz czy Kloszard nie mogli tego zrobić podczas 1 treningu to nie ma co wymagać od młodego chłopaka. Mimo to i tak zrobił więcej od naszych "gwiazdeczek". A po spasowaniu sie z torem może być groźny nawet dla seniorów.
W zeszłym sezonie Lubos często trenował przed meczami i to przynosiło efekty.
Obrazek

koniuszko
Szkółkowicz

#4437 Postautor: koniuszko » 26 lipca 2007, o 16:39

Więc przed Grudziądzem warto by było zaprosić go na trening

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4438 Postautor: RadeKas » 26 lipca 2007, o 19:36

http://207.218.233.253/zuzel1.htm

Z Mroczki niezly wymiatacz sie robi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#4439 Postautor: Sledzio » 26 lipca 2007, o 23:17

Coś dziwnie jechał w tym turnieju nasz Drużynowy Mistrz Świata Kasper :shock: :shock: ciekawe co się stało.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4440 Postautor: Gelo » 27 lipca 2007, o 10:15

Ze specjalnÄ… dedykacjÄ… dla Drabola:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 8737&kom=1

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4441 Postautor: kdsz » 27 lipca 2007, o 11:29

Ja na Twoim miejscu bym uważał z podawaniem takich linków. Tylko patrzeć jak ktoś napisze "Warto zainteresować się Tobiasem Kronerem" ;)
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2007, o 11:48 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4442 Postautor: Cooper » 27 lipca 2007, o 11:46

albo Chrisem Lui' 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4443 Postautor: Gelo » 27 lipca 2007, o 11:57

kdsz pisze:Ja na Twoim miejscu bym uważał z podawaniem takich linków. Tylko patrzeć jak ktoś napisze "Warto zainteresować się Tobiasem Kronerem" ;)

To mnie akurat nie przeraża - Kronera osobiscie proponowalem przed tym sezonem do naszego skladu. Mialem nadzieje że to jeszcze junior. A ze juz nie to odpuscilem lansowanie pomysłu.
Wkleiłem ten link tylko dlatego, że jak czytam "Karlsson się kończy" to dostaję spazmów. Jezdzi słabiej w tym roku ale to nie uprawnia do takich stwierdzeń. Tym bardziej że "Karlsson sie kończy" mozna było wyczytać już pięć lat temu kiedy sadził prawie same komplety. Huszczę juz od 20 lat niektórzy odsyłają na emeryturę. I właśnie z takimi "znawcami" nie należy dyskutować.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#4444 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 27 lipca 2007, o 12:27

Gelo pisze:To mnie akurat nie przeraża - Kronera osobiscie proponowalem przed tym sezonem do naszego skladu.

i Tobias powiedział w wywiadzie że dostał oferty z Łodzi i Lublina.
W sumie to on nie jest zły skoro dosyć łatwo awansował do finału el. do GP...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#4445 Postautor: InDorka » 27 lipca 2007, o 15:58

jak czytam "Karlsson się kończy" to dostaję spazmów

Calkiem niepotrzebnie ,wszak wiara czyni cuda i Karlsson z kazdym rokiem bedzie lepszy.
Zycze Ci tego rownie mocno jak i tego aby Twoj poziom testosteronu rosl z kazdym rokiem az do smierci. :wink:
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
marcinza

#4446 Postautor: marcinza » 29 lipca 2007, o 17:26

http://207.218.233.253/launch_speedway_518.html

może to już było !!

zobaczcie kto jedzie w skłądzie Lokomotiv Daugavpils

Ge(L)o
Trener

#4447 Postautor: Ge(L)o » 4 sierpnia 2007, o 14:31

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_wroc ... 1089893107
oto efekt kontraktowania większej ilości zawodników zagranicznych przed sezonem.

meesha
Trener
Kontakt:

#4448 Postautor: meesha » 4 sierpnia 2007, o 15:13

To również efekt jeżdżenia w 7 ligach przez jednego zawodnika. Ale wiadomo już w jaki sposób GKSŻ zaradzi na przyszłość temu problemowi:

Sposób pierwszy "po duńsku":

Ograniczenie do 4 liczby zawodników w meczu ligowym. Dwóch se pojedzie po 8 razy, dwóch po 7 i mecz odjechany :twisted:

Sposób drugi "po angielsku":

Zmiany barw klubowych przez zawodników w trakcie sezonu, pożyczanie zawodników z innych klubów "gościnnie" na jeden mecz

Sugeruję połączenie obu sposobów to wtedy na 20 drużyn wystarczy 40 zawodników (dwie ligi jeżdżące w innych terminach). Czyż to nie piękne :?: :x Oby tak dalej... Ale ja tam podobno jestem stary zgred i się nie znam :? Pozdro Stingu 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#4449 Postautor: Koper » 5 sierpnia 2007, o 00:40

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:)
Dzisiejsza sytuacja w Tourniu przyczyniła się do rozwoju innej dyscypliny sportu, a mianowicie speedrowera :)
Obrazek
Obrazek