Stadion
-
Speedway Fan
- Senior
Re: Stadion
ciekawie to może być na wiosnę jak Arka zawita 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Zauwazylem ze niektore posty na tym forum w watku do ktorego linka dal smerf sa niestety usuwane, np. ten post:
pavel pisze:"miedzy innymi przez zuzel Motor upadl tak nisko.w czasach gdy jezdzili w 1 lidze i byli wice jezdzil tam niejaki Hans Nielsen na ktorego szla ogromna sara jak na tamte czasy.zostal on sciagniety do Lublina ogromnymi niespotykanymi wtedy w Polsce pieniedzmi." - zgadza się, ale chyba zapomniałeś wspomnieć o tym, że pieniądze z biletów z żużla były zabierane do sekcji klubowej. I była to jedna z przyczyn, która doprowadziła do tego, że od 1995 nazwa Motor nie jest już aktualna jeśli chodzi o żuzlowców.
@motormotor: na początku bez złośliwości proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych.
W temacie nazwy się zgadzam. Dla mnie też jest to przykre, ale takie czasy, w piłce było LKP, niewiele brakowało byłby Intrall. Niestety sport jest bardzo komercyjny i czasem żeby przetrwać trzeba z czegoś zrezygnować.
Dalej mówisz o kłamstwach w żużlu. Ja jako kibic cały czas czuje się oszukiwany przez pana Paszkiewicza. A co mają powiedzieć piłkarze, którzy ledwą ciągną koniec z końcem, i czekają za którym razem pan prezes ich nie okłamie tylko narawdę załatwi obiecywane pieniądze.
Następnie poruszasz temat skromnej widowni. Szukasz tu przewagi piłki? Żadna, w 4 lidze piłkarskiej było jeszcze gorzej.
Piszesz o tym, że Piątek i Więckowski nie dadzą zginąć żużlowi, podobnie jak Włodek ręcznej. Więc po co mają się zbierać kibice i organizować demonstrację? Sytuacja żużlowców jest ciężka, ale chyba nie tak jak piłkarzy. W każdym razie w obu przypadkach jest jakaś nadzieją na lepszą przyszłość.
Natomiast z końcówką się zgodzę. Piłka ma ogromne zapotrzebowanie, ale na zużel i ręczną też jest. Postaraj się to zrozumieć. Nie ważne czy kibiców jest 300, 500 czy 10000. Każdy kocha swój klub, kibice Montexu jeżdżą za dziewczynami wszędzie gdzie się da. Zgodzę się, nie jest to grupa tak duża jak na Motorze, ale to są tacy sami kibice. A to, że dany sport jest mniej popularny to kwestia preferencji. To że jest niszowy nie znaczy że trzeba doprowadzić do jego zagłady
-
Mateusz111
- Junior
na forum Motoru pisze:Powiem tylko tyle panowie w niedziele jest żużel bodajżez Gdańskiem wiec chyba poraz 1 wielu znas sie wybierze na te widowisko.
Przez tyle lat był spokój, a nagle teraz zaczął im żużel przeszkadzać.
Oni nie widzą niczego innego, jest tylko Motor i tyle. A najgorsze jest to, że najwięcej jest takich młodych cwaniaczków, dla których to co powie jakiś fanatyk jest święte. I to oni się najbardziej napinają. A takie argumenty, że są zakurzone krzesełka są śmieszne. Akurat to im nie powinno przeszkadzać, bo który kibic tam na sektorze od strony bystrzycy siedzi podczas meczu???! Sami na nich stoją i jeszcze bardziej je brudzą, brudnymi butami...
Rozumiem jakby TŻ to był klub piłkarski
-
Michał1950
Poleciał też przed chwilą mój post o takiej treści:
a ja dostałem takie ostrzeżenie przy nicku od jakiegoś moda:
Cóż jak widać będzie tam robione wszystko, żeby pokazać w jak najgorszym świetle żużel. Szkoda bo chodzę od lat i na piłkę i na żużel i zawsze to dla mnie był jeden klub.
Widać kibice piłki zaczynają dążyć do wojny, mam nadzieję, że kibice żużla nie dadzą się sprowokować i nie będą sie wdawać w te przepychanki, które i tak w kwestii tego czy żużel czy piłka wyniesie się z Zygmuntowskich nie mają żadnego znaczenia. Proponuję zatem zachować spokój i nie ulegać prowokacjom.
FANATYK MOTORU
Szkoda ze narazie z glosujacych na nie nikt tego nie urgumentowal
Może dlatego, że konstruktywne posty argumentujące głosowanie na "nie" i co najważniejsze prostujące nieprawdziwe informacje jakie tutaj niektórzy wypisują na temat żużla i ich kibiców są prawie natychmiast kasowane. Zresztą pewnie tak samo jak będzie za chwile skasowany mój post...
a ja dostałem takie ostrzeżenie przy nicku od jakiegoś moda:
informacje sa prawdziwe nawet bardzio prawdziwe jak sie niepodoba forum kibicow MOTORU masz forum tz
Cóż jak widać będzie tam robione wszystko, żeby pokazać w jak najgorszym świetle żużel. Szkoda bo chodzę od lat i na piłkę i na żużel i zawsze to dla mnie był jeden klub.
Widać kibice piłki zaczynają dążyć do wojny, mam nadzieję, że kibice żużla nie dadzą się sprowokować i nie będą sie wdawać w te przepychanki, które i tak w kwestii tego czy żużel czy piłka wyniesie się z Zygmuntowskich nie mają żadnego znaczenia. Proponuję zatem zachować spokój i nie ulegać prowokacjom.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
A tutaj inna argumentacja:
powiem jeszcze raz jasno swoje zdanie j..ac zuzel takie mam zdanie i mam do tego prawo a zniszczyc trzeba zuzel bo krew mnie zalewa jak slysze motory w niedziele jak sobie w domu spokojnie siedze
- BruceWszechmogÄ…cy
Czarek pisze:Co za pojeby... Rozumiem, że wstydzą się czasów świetności naszego klubu, które nierozłącznie kojarzą się z nazwą MOTOR.
Co za ..... Gówno rozumiesz. Rozumiem że kolega z Wilna wrócił...
A pojebów sobie szukaj w swoim środowisku.
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "
-
Koper
- Trener
- Kontakt:

Fot. Jakub Orzechowski / AGENCJA GAZE
Władze miasta chcą, aby Motor Lublin już 8 sierpnia zagrał mecz ligowy z Wisłą Płock na własnym stadionie. Ale remont obiektu przy al. Zygmuntowskich idzie ślamazarnie. Dzisiaj przebieg prac skontrolują Włodzimierz Wysocki i Stanisław Fic, zastępcy prezydenta Lublina.
Najwyżej dziesięciu robotników: taką ekipę remontową zastaliśmy wczoraj na stadionie. Jedna grupa usuwała z trybun pozostałości po drewnianych ławkach, a powstałe w ten sposób dziury inni zalewali cementem. Dwóch robotników, kryjąc się w cieniu rzucanym przez stadionową toaletę, obsługiwało betoniarkę. Ich firma wykonuje remont trybun na zlecenie MOSiR.
Włodzimierz Wysocki, zastępca prezydenta Lublina ds. sportu, nie kryje, że bardzo niepokoją go informacje o ślamazarnym tempie remontu. - Jeśli ta firma nie zdąży na czas, to będzie musiała zapłacić kary umowne. Ale co nam po tych pieniądzach? My chcemy, żeby stadion jak najszybciej spełniał wymogi drugoligowe - mówi Wysocki.
Wiadomo, że na pewno Motor nie bÄ™dzie mógÅ‚ rozegrać "u siebie" w Lublinie pierwszego meczu 28 lipca z Turem Turek. Ponieważ lubelskiej drużyny nie chce u siebie przyjąć ÅÄ™czna, zaczęło siÄ™ mówić o możliwoÅ›ci rozegrania meczu z Turem we... WrocÅ‚awiu.
Wysocki rozmawia z wÅ‚adzami ÅÄ™cznej, liczy, że zmieniÄ… zdanie i Motor bÄ™dzie mógÅ‚ zagrać na stadionie Górnika. - ChcÄ™, żeby kolejny mecz "w domu", 8 sierpnia z Wisłą PÅ‚ock Motor zagraÅ‚ już na al. Zygmuntowskich - mówi Wysocki. Aby tak byÅ‚o, stadion musi być wyremontowany i dostać licencjÄ™ PZPN.
Wysocki zapowiada, że dzisiaj w południe osobiście sprawdzi, jak wyglądają prace na stadionie. Wraz z nim tempo remontu oceni zastępca prezydenta Stanisław Fic.
- Musimy pilnować przebiegu robót, aby nie dopuścić do opóźnień - wyjaśnia Wysocki cel prezydenckiej inspekcji stadionu.
Według harmonogramu prac wczoraj zakończyła się renowacja boiska, które znane było z nierówności, a czasem nawet trenerzy drużyn grających z Motorem oceniali, że lubelska płyta należy do najgorszych w III lidze. Gdy wczoraj dziennikarze "Gazety" odwiedzili stadion przy al. Zygmuntowskich, zauważyli liczne, białe kwiaty koniczyny rosnącej na boisku.
- Remont przebiega zgodnie z planem - twierdzi Robert Malikowski, specjalista ds. marketingu Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. Za moment przyznaje, że renowacja boiska wcale się jeszcze nie zakończyła. - Z powodu zeszłotygodniowych deszczów - tłumaczy Malikowski i dodaje, że prace będą wykonane w tym tygodniu, bo boisko już powoli wysycha. - Chwasty będą usunięte, a murawa wyrównana - uspokaja.
Macin Bielesz (Gazeta Wyborcza)
BruceWszechmogący pisze:Czarek pisze:Co za pojeby... Rozumiem, że wstydzą się czasów świetności naszego klubu, które nierozłącznie kojarzą się z nazwą MOTOR.
Co za ..... Gówno rozumiesz. Rozumiem że kolega z Wilna wrócił...
A pojebów sobie szukaj w swoim środowisku.
1) Jeśli nie rozumiem to wyjaśnij w czym problem tych, którzy wstydzą się nazwy Motor.
2) Przecież znalazłem pojebów w swoim środowisku - w środowisku kibiców żużla.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
za to na 4-ligowym Motorze były zawsze tłumy, aż się do kas nie można było dorwać.
Mateusz111 pisze:na forum Motoru pisze:Powiem tylko tyle panowie w niedziele jest żużel bodajżez Gdańskiem wiec chyba poraz 1 wielu znas sie wybierze na te widowisko.
Przez tyle lat był spokój, a nagle teraz zaczął im żużel przeszkadzać.
Oni nie widzą niczego innego, jest tylko Motor i tyle. A najgorsze jest to, że najwięcej jest takich młodych cwaniaczków, dla których to co powie jakiś fanatyk jest święte. I to oni się najbardziej napinają. A takie argumenty, że są zakurzone krzesełka są śmieszne. Akurat to im nie powinno przeszkadzać, bo który kibic tam na sektorze od strony bystrzycy siedzi podczas meczu???! Sami na nich stoją i jeszcze bardziej je brudzą, brudnymi butami...![]()
Rozumiem jakby TŻ to był klub piłkarskiale po co szukać sobie wrogów w innej dyscyplinie sportowej ?
I co chca przyjsc i bic nas? Policje? Zuzlowcow? Demolowac stadion?
Czytam to ich forum od jakiegos czasu ale coraz czesciej odnosze wrazenie, ze jest wieksze prawdopodobienstwo znalezienia inteligentnej formy zycia na Marsie niz pomiedzy 'liderami' tej wesolej ekipki.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Speedway Fan
- Senior
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 4984&kom=1 a tutaj mamy przyszły stadion żużlowy w Toruniu. tor będzie jak w Anglii. Czyżby chcieli startowaę w Elite League
?
Jak chcą przyjść motorowcy niech przychodzą kozaki. Zobaczymy co wydumają 
No jaki sens mają tego typu posty? Jak oni sobie robią jakieś sondy to niech sobie je robią. To i tak od ich sondy nie zależy czy żużel będzie czy nie, bo to czy oni chcą żużla czy nie, to oni o tym i tak nie zadecydują. Tą są i tak ich pobożne życzenia. Niech przyjdą na Gdańsk, owszem. Niech pomogą nam w dopingu, dobrze, że wiedzą, że robiąc jakieś prowokacje w czasie meczu lub wszczynać burdy to samo i tak ich zacznie niszczyć od środka a i tak wypłynie do prasy, że to piłkarscy kibice zrobili. Oni wiedzą o tym. Każdy wie, że ta sonda jest w jedną stronę a odpowiedzi o kant du*y potłuc.
Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość i chłodną głowę w odpowiedziach do kibiców piłkarskich.
Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość i chłodną głowę w odpowiedziach do kibiców piłkarskich.
Hans pisze:No jaki sens mają tego typu posty? Jak oni sobie robią jakieś sondy to niech sobie je robią. To i tak od ich sondy nie zależy czy żużel będzie czy nie, bo to czy oni chcą żużla czy nie, to oni o tym i tak nie zadecydują. Tą są i tak ich pobożne życzenia. Niech przyjdą na Gdańsk, owszem. Niech pomogą nam w dopingu, dobrze, że wiedzą, że robiąc jakieś prowokacje w czasie meczu lub wszczynać burdy to samo i tak ich zacznie niszczyć od środka a i tak wypłynie do prasy, że to piłkarscy kibice zrobili. Oni wiedzą o tym. Każdy wie, że ta sonda jest w jedną stronę a odpowiedzi o kant du*y potłuc.
Fakt kibice pilkarscy zdecydowanie moga wwpasc i zrobic awanture - niewatpliwie wyjda z takiego zajscia zwyciesko - i to ich zdaniem [bo podejscie maja dosc prymitywne] jest ich zaleta.
Ale jesli chodzi o 'PR' z zuzlem nie wygraja. Taki jest wizerunek kibicow pilkarskich jaki jest, a kazda zadyma medialnie bedzie wykorzystana przeciwko im. Cokolwiek zrobia, poza cywilizowaniem sie, zaszkodzi glownie im. Zreszta wystarczy popatrzec na ich forum dyskusyjne - kazdy dziennikarz, potencjalny sponsor, radny, czy zwykly obywatel, ktory wejdzie na ich forum bedzie porazony wulgarna i dosc prostacka atmosfera. I obecne ich dzialania i 'jechanie' po zuzlu i rece nie jest dzialaniem na korzysc nogi.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:
Czytam to ich forum od jakiegos czasu ale coraz czesciej odnosze wrazenie, ze jest wieksze prawdopodobienstwo znalezienia inteligentnej formy zycia na Marsie niz pomiedzy 'liderami' tej wesolej ekipki.
Ta Twoja wypowiedź do najinteligentniejszych też nie należała, poziom właśnie taki jak tej młodzieży co Tam sie wypisuje, akurat po Tobie bym sie tego nie spodziewał
mikas pisze:bkapusta pisze:
Ta Twoja wypowiedź do najinteligentniejszych też nie należała, poziom właśnie taki jak tej młodzieży co Tam sie wypisuje, akurat po Tobie bym sie tego nie spodziewał
Moim zdaniem przesadzasz, do ich poziomu kazdemu z tego forum dosc daleko. Swiadczy chociazby o tym ilosc wulgarzymow bedacych ozdobnikami ich wypowiedzi np. o zuzlu. Poprostu ich wypowiedzi o zuzlu to obecnie rzucanie miesem i spektakl nienawisci.
Wyzywa sie nas - kibicow zuzla, wyzywa sie zuzlowcow. Wypisuje sie brednie o tym jak to zuzel w latach 90tych wykonczyl sekcje pilkarska, o tym jak szkodliwy jest zuzel dla stanu zdrowia pilkarzy [wdychaja szkodliwy pyl!].
A w tym wszystkim nie widac zadnego glosu rozsadku, bo jak ktos napisal w tym temacie posty 'za' zuzlem sa kasowane - mimo, iz w przeciwienstwie do postow fanow nogi - pozbawione sa rzucania bluzgami a staraja sie podjac racjonalna dyskusje na temat wpsolistnienia roznych dycyplin na stadionie.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Chodziło mi tylko i wyłącznie o ten Twój post który zacytowałem a nie o całokształt Twoich wypowiedzi czy wypowiedzi innych kibiców.
Co do reszty Twojej wypowiedzi, zgoda, ale to nie powód żeby sie zaraz pieklić i ich tu wyzywac jak oni żużlowców u siebie na forum, a Ty to niestety w swoim poście do którego sie odniosłem zrobileś. Według mnie całkowicie niepotrzebnie.
Szanujmy to jak jestesmy postrzegani i co przez lata wypracowali kibice żużla swoimi wypowiedziami i postępowaniem i nie zaniżajmy poziomu dyskusji.
Co do reszty Twojej wypowiedzi, zgoda, ale to nie powód żeby sie zaraz pieklić i ich tu wyzywac jak oni żużlowców u siebie na forum, a Ty to niestety w swoim poście do którego sie odniosłem zrobileś. Według mnie całkowicie niepotrzebnie.
Szanujmy to jak jestesmy postrzegani i co przez lata wypracowali kibice żużla swoimi wypowiedziami i postępowaniem i nie zaniżajmy poziomu dyskusji.
- BruceWszechmogÄ…cy
Czarek pisze:Co za pojeby... Rozumiem, że wstydzą się czasów świetności naszego klubu, które nierozłącznie kojarzą się z nazwą MOTOR.
Czasów świetności nikt się nie wstydzi, wspomina się je z sentymentem, a czasy bankructwa i upadku - z niechęcią. Jedne i drugie się pamięta, a teraz po prostu nie robi się wiochy...
Czarek pisze:1) Jeśli nie rozumiem to wyjaśnij w czym problem tych, którzy wstydzą się nazwy Motor.
Przecież nie wyjaśnię Ci za wszystkich, ale nie trzeba być jakimś mędrcem żeby widzieć,że problem to ma reszta, do której należysz - garstka ludzi którzy, gdy stadion normalnie dopinguje TŻ - krzyczą Motor, po czym odwracają się do nas w prawo, w stronę głównie starszych kibiców i patrzą co my na to... jaką to wywoła reakcję... A to wśród kibiców żużlowych budzi tylko uśmiech politowania; kibice piłkarscy (LKP Motor)(cokolwiek by o nich nie sądzić) - jeszcze bardziej się z nich śmieją i nimi gardzą. Fajnie być takim "bezpańskim" kibicem? Przecież to motorowcom robicie tylko reklamę! Nazwa której używacie nikomu, zarówno kibicom żużlowym na stadionie ( oprócz Waszej grupy), jak i kibicom piłkarskim, czy wreszcie zwykłym lublinianom- nie kojarzy się (już) z żużlem i klubem żużlowym tylko z piłką, chuliganerią , klubem piłkarskim i jego kibicami. Piętnaście lat temu jak się powiedziało,że idzie się na Motor, to jeszcze ktoś zapytał czy na to czy na to, a teraz nikt nie wziąłby nawet pod uwagę że może chodzić o żużel (nawet gdyby nasz klub tak się nazywał). Ta nazwa została już dawno oddana (bez walki, i wg. mnie bardzo dobrze...) piłce nożnej, tylko jeszcze nieliczna grupka, głównie młodzieży tego nie zauważyła. Komu robią na złość? Co chcą zamanifestować? Nie wiem. Że już byli na świecie, w czasach Hansa i Motoru? Przywiązanie do nazwy klubu który zaliczył jeden z najbardziej spektakularnych upadków w historii żużla, do nazwy, której używają kibice i pseudokibice piłkarscy (a jest ich 1000 razy więcej)?.(Może jak założę agencję towarzyską i nazwę ją Motor to też będą mi kibicować żebym generował zyski...).
A starsi kibice, co chodzili na Bereja, śmieją się z nich że wiochę robią, paradoksalnie nie mają problemu z dopingowaniem TŻ-u. Zresztą sami macie problemy z identyfikacją: raz Motor raz TŻ, innym razem TŻ Motor Lublin (sic!- a gdzie LKŻ?), kompromitujące śpiewy z boisk piłkarskich w stylu "Na wschodzie jest tylko..." Bardziej rodzinny ten sport się zrobił dzięki fanclubowi. Jak tu przyjść z dzieciakami na mecz? PO co? Żeby co tydzień słuchały co należy robić z Rzeszowem ( z którym akurat nie jeździmy), na zmianę z dobrą nowiną że zdechł jakiś pies - po której obwieszczeniu- młodzi fani "sekcji żużlowej Motoru" , są tak zadowoleni jakby im ktoś w kieszeń narobił! Ciekawe kto to ustala, z kim Lublin ma jakąś zgodę a z kim kosę (czy jak to się teraz mówi...), pewnie jakiś gość co nabił ze cztery tysiące postów, i nadal , po szkole, nabija... Na początku -wyeliminować chamstwo ze stadionu żużlowego, a potem rozdawać serpentyny i bawić się w oprawy... Nie dziw że ludzie jeżdżą "w cywilu" na wyjazdy...
I nie mów że jest Motor piłkarski i żużlowy, bo równie dobrze możesz że jest nadal komunizm
(a co? - lata świetności większości z nas (Polaków)-przypadają na ten okres).
Czarek pisze:2) Przecież znalazłem pojebów w swoim środowisku - w środowisku kibiców żużla.
No widzisz jaki zdolny cwaniaczek jesteÅ›. Brawo!
W calej Polsce nasz klub zuzlowy jest postrzegany jako MOTOR, tylko w Lublinie nie. Ja uwazam, ze wlasnie zbyt latwo zrezygnowalismy z tej tradycji i trzeba zrobic wszystko, zeby ja przywrocic. Nie widze w tym nic zlego. W Ostrowie 60 osob z Lublina dopingowalo "Motor", zreszta na kazdym wyjezdzie tak jest.
Rzeczywiscie z okrzykami "o Rzeszowie i Zielonce" mozna by sie wstzrymac, ale padly te hasla w tym sezonie glownie na meczu z Gorzowem, gdzie atmosfera przyjazni lubelsko-gorzowskiej w pewnym sensie wymuszala usypianie zielonogorskiego psa
Pozdro i proponuje wyluzowac z przywrocaniem po raz kolejny tej nudnej dyskusji nt. wyzszosci wspanialej nazwy "Towarzystwo Żużlowe" nad historyczna i zwiazana z tradycjami "Motor". Argumenty o tym, ze ta nazwa identyfikuje nas z huliganami mozna wsadzic miedzy bajki, bo nie poznaje sie po tym huligana co krzyczy, jak wyglada, czy nawet jak sie nazywa. Ja tam uzywam nazwy Motor i nie mam zamiaru tego zmieniac. W ogole mi nie przeszkadza, ze tak sie nazywa klub pilkarski w Lublinie.
Rzeczywiscie z okrzykami "o Rzeszowie i Zielonce" mozna by sie wstzrymac, ale padly te hasla w tym sezonie glownie na meczu z Gorzowem, gdzie atmosfera przyjazni lubelsko-gorzowskiej w pewnym sensie wymuszala usypianie zielonogorskiego psa
Pozdro i proponuje wyluzowac z przywrocaniem po raz kolejny tej nudnej dyskusji nt. wyzszosci wspanialej nazwy "Towarzystwo Żużlowe" nad historyczna i zwiazana z tradycjami "Motor". Argumenty o tym, ze ta nazwa identyfikuje nas z huliganami mozna wsadzic miedzy bajki, bo nie poznaje sie po tym huligana co krzyczy, jak wyglada, czy nawet jak sie nazywa. Ja tam uzywam nazwy Motor i nie mam zamiaru tego zmieniac. W ogole mi nie przeszkadza, ze tak sie nazywa klub pilkarski w Lublinie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Znów się zaczyna
Wszechmogący weź najpierw przeczytaj sobie cały ten temat w którym dyskusja była poruszana na temat nazwy Motor setki razy:
viewtopic.php?f=10&t=247
spójrz na wyniki ankiety w nim zawartej, żeby troszkę oprzeć się na faktach a nie swoim "widzi mi się" i dopiero zacznij oceniać i wypowiadać się za innych. Póki co to nie garstka krzyczy na stadionie "Motor" tylko garstka krzyczy raz na jakiś czas "TŻ", gdyby było inaczej Twoje okrzyki "TŻ" i tej garstki która z Tobą kibicuje bez problemu zagłuszyłyby okrzyki "Motor" śpiewane przez tą "garstkę" której jakoś jak widać na każdym meczu jest zdecydowanie więcej skoro słychac ją zdecydowanie lepiej niż garstkę spiewającą "TŻ".
A i żeby nie było, osobiście nie mam nic przeciwko temu żeby np. spiewać na zmianę TŻ i Motor.
Całą reszte dyskusji odnośnie tej kwestii przeczytaj sobie w temacie do którego link podałem Ci powyżej, może coś zrozumiesz.
Wszechmogący weź najpierw przeczytaj sobie cały ten temat w którym dyskusja była poruszana na temat nazwy Motor setki razy:
viewtopic.php?f=10&t=247
spójrz na wyniki ankiety w nim zawartej, żeby troszkę oprzeć się na faktach a nie swoim "widzi mi się" i dopiero zacznij oceniać i wypowiadać się za innych. Póki co to nie garstka krzyczy na stadionie "Motor" tylko garstka krzyczy raz na jakiś czas "TŻ", gdyby było inaczej Twoje okrzyki "TŻ" i tej garstki która z Tobą kibicuje bez problemu zagłuszyłyby okrzyki "Motor" śpiewane przez tą "garstkę" której jakoś jak widać na każdym meczu jest zdecydowanie więcej skoro słychac ją zdecydowanie lepiej niż garstkę spiewającą "TŻ".
A i żeby nie było, osobiście nie mam nic przeciwko temu żeby np. spiewać na zmianę TŻ i Motor.
Całą reszte dyskusji odnośnie tej kwestii przeczytaj sobie w temacie do którego link podałem Ci powyżej, może coś zrozumiesz.
- BruceWszechmogÄ…cy
Sorry, Mikas, nie miałem pojęcia że coś takiego tu już było ( i to w takich rozmiarach, przejrzałem, a poczytać mogę w zimowe wieczory). Ale Twój przykład ankiety to trochę kulą w płot- jest wewnątrzforumowa (fancubowa). Jednak ktoś tam zauważył że fanclub (forum) stanowi tylko ułamek widzów (z łącznej liczby np.3.000), nawet ułamek dopingujących... I opieram się na faktach, nie na własnym "wms elit:)" . A nikt nikogo nie zagłusza bo wszystko odbywa się zamiennie, we wzajemnej ignorancji... Gdybyś siedział gdzie indziej to byś słyszał co innego. Ale masz rację , lepiej zostawić już ten temat, nie zamierzałem go rozgrzebywać tylko odpowiadałem na pytanie...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pierwsze słyszę, że zuzel.info to forum fankluboweBruceWszechmogący pisze:Twój przykład ankiety to trochę kulą w płot- jest wewnątrzforumowa (fancubowa)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Na jednym z meczów (chyba z Ostrowem) była przeprowadzana ankieta na stadionie. Kiedy zostaną opublikowane jej wyniki? Czekam z tym większą niecierpliwością, że nie wiem nawet jakie były w niej pytania.
Zapewne jakieś mądre w miarę... Było coś odnośnie nazwy "Motor"?
Ktos miał ją podliczyć wolnym czasem. Meesha? Mikas? Nie pamiętam
Ja
Mogę Ci na pocieszenie napisać jakie były pytania
1. O godzinie rozpoczęcia dzisiejszego meczu dowiedziałem się:
a) z prasy
b) z radia
c) z telewizji
d) z Internetu
e) z plakatów
f) od rodziny/znajomych
2. Po raz pierwszy na żużlu byłem w wieku ... lat
3. Na zawodach za pierwszym razem zjawiłem się dzięki:
a) ogłoszeniom w prasie, radio, TV
b) informacjom z Internetu
c) plakatom
d) rodzinie/znajomym
e) przypadkowo
4. Na stadion wchodzÄ™ na podstawie:
a) karnetu
b) biletu normalnego
c) biletu ulgowego
d) bezpłatnie
5. Program zawodów powinien wg mnie:
a) kosztować mniej niż 3 zł i zawierać tylko niezbędne informacje (składy, tabela biegów)
b) kosztować 3-4 zł i zawierać także dodatkowe informacje i zdjęcia
c) nie interesuje mnie program zawodów
6. Jeśli nie przychodze na mecz żużlowy to jest to spowodowane:
a) zbyt drogimi biletami
b) brakiem dodatkowych atrakcji na stadionie
c) mało interesującym przeciwnikiem
d) słabymi wynikami naszej drużyny
7. Mój ulubiony sport to:
a) żużel
b) piłka nożna
c) koszykówka
d) piłka ręczna
e) inny......
Metryczka:
b) mężczyzna
b) 16-19 lat
c) 20-25 lat
d) 26-35 lat
e) 36-50 lat
f) powyżej 50 lat
Jestem:
a) uczniem
b) studentem
c) pracujÄ™
d) prowadzę własną działalność
e) bezrobotnym
f) emerytem/rencistÄ…
Mieszkam:
a) w Lublinie
b) poza Lublinem
Zdążyłem do kompa przepisać przed zgubieniem kartki jedynie wyniki "metryczkowe". Oto one:
Kobiety (20,9%) 73
Bezpłciowi (6,2%) 22
16 - 19 lat (14,3%) 49
20 - 25 lat (27,1%) 93
26 - 35 lat (28,0%) 96
36 - 50 lat (15,4%) 53
ponad 50 lat (9,0%) 31
Jestem:
Uczniem (23,6%) 75
Studentem (17,6%) 56
Pracownikiem (41,2%) 131
Prowadzę wł. dział. (6,9%) 22
Bezrobotnym (2,2%) 7
Emerytem/rencistÄ… (8,5%) 27
Mieszkam:
w Lublinie (80,0%) 272
poza Lublinem (20,0%) 68
Z pamięci mogę dodać, że w pytaniu o program wyszło dokładnie 50/50 między odpowiedziami a) i b)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?